Misafir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) 2004-2009 yılları arasında Continental ecocontact kullandım. Oldukça sert yapılı bir lastik. Ülkemiz yollarında helak oluyor (Michelin gibi) Benim lastiğimden, büyük büyük parçalar kopmaya başlamıştı. Birdaha almam-kullanmam. Bence Brisa grubu (Lassa-Bridgestone) ülkemizin ağır koşullarına uygun. Yağmurda da güvenliği artıran Atracta serisi ve kışın da Iceways-snoways serileri en akıllı seçimler bence. 20 Eylül 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 2004-2009 yılları arasında Continental ecocontact kullandım. Oldukça sert yapılı bir lastik. Ülkemiz yollarında helak oluyor (Michelin gibi) Benim lastiğimden, büyük büyük parçalar kopmaya başlamıştı. Birdaha almam-kullanmam. Bence Brisa grubu (Lassa-Bridgestone) ülkemizin ağır koşullarına uygun. Yağmur da da güvenliği artıran Atracta serisi ve kışın da Iceways-snoways serileri en akıllı seçimler bence. contınental premıum contact 5 gelıstırılmıs sanırım Yorum bağlantısı
Alper Demir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 2004-2009 yılları arasında Continental ecocontact kullandım. Oldukça sert yapılı bir lastik. Ülkemiz yollarında helak oluyor (Michelin gibi) Benim lastiğimden, büyük büyük parçalar kopmaya başlamıştı. Birdaha almam-kullanmam. Bence Brisa grubu (Lassa-Bridgestone) ülkemizin ağır koşullarına uygun. Yağmurda da güvenliği artıran Atracta serisi ve kışın da Iceways-snoways serileri en akıllı seçimler bence. Eco ların yapılış amacı yakıt tasarrufu ulduğu için yol tutuştan feragat ediyorlar ve haliyle yıpranma da gerçekleşiyor. Çok sakin kullanım dışında eco sıkıntılı. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Eco ların yapılış amacı yakıt tasarrufu ulduğu için yol tutuştan feragat ediyorlar ve haliyle yıpranma da gerçekleşiyor. Çok sakin kullanım dışında eco sıkıntılı. o halde contı premıum contact 5 ıdeal Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Michelin e halk arasında yumuşak hamurlu lastik derler, ama ben michelinle 50 bin km yol yaptım ilk 10 binden sonra ciddi anlamda sertleşti. Ayrıca Michelinin yaz lastikleri en uzun ömürlü olanlardan, yumuşak lastik olsaydı eğer uzun ömürlü olmaması gerekmez mi? Bence michelin piyasadaki en sert hamurlu lastik. yanılıyor muyum? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 7-8bin km sonra hemen her lastiğin krtik yol tutuşu diyelim %30-40 azalır, diş derinliğ vs. önemsiz. Michelinin son ürünleri testlerin son sırasında. Havalar az soğuyor yaa göre de fark edecek, ekobuust ister istemez normalden önce lastiğin ömründen yiyecek. Abs nin nadir devreye girdiği fren sistemi hangi arabada ise, fren gücü yetersizdir, izafi olarak çok iyi olarak nitelendirdiğiniz T5 lerin ciddi durma mesfesi sorunları vardır, birçok defa testlerde karşılaştırmalarda yazılmıştır, ki bir tanesini foruma koymuş olmam lazım. Vw nin geneli frende zayıf kalır. Bunalr genel tecrübeler, siz yine de serviste gerekli kontrolleri yaptırın Yorum bağlantısı
Alper Demir 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) o halde contı premıum contact 5 ıdeal Bu sene 5. senemdeyim. Seneye cpc5 düşünüyorum bende. Şimdilik olumsuz yorum çok çok az gördüm. Michelin e halk arasında yumuşak hamurlu lastik derler, ama ben michelinle 50 bin km yol yaptım ilk 10 binden sonra ciddi anlamda sertleşti. Ayrıca Michelinin yaz lastikleri en uzun ömürlü olanlardan, yumuşak lastik olsaydı eğer uzun ömürlü olmaması gerekmez mi? Bence michelin piyasadaki en sert hamurlu lastik. yanılıyor muyum? Hem michelin hemde continental sitesinde lastik raf ömrü 10 sene olrak görülüyor. Biraz kullanıcı hissiyatı ve yapılan km ile ömrü belirlemek gerekiyor sanırım. Çok değişken veya kötü hava şartları olmaz ise ömürleri yeterli. Gidilen güzergah da çok etkili. Yollar bozuk ise lastiğin hamuru da ona göre üretilmediyse çabuk bitebilir. 20 Eylül 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 20 Eylül 2013 Yazar Paylaş 20 Eylül 2013 7-8bin km sonra hemen her lastiğin krtik yol tutuşu diyelim %30-40 azalır, diş derinliğ vs. önemsiz. Michelinin son ürünleri testlerin son sırasında. Havalar az soğuyor yaa göre de fark edecek, ekobuust ister istemez normalden önce lastiğin ömründen yiyecek. Abs nin nadir devreye girdiği fren sistemi hangi arabada ise, fren gücü yetersizdir, izafi olarak çok iyi olarak nitelendirdiğiniz T5 lerin ciddi durma mesfesi sorunları vardır, birçok defa testlerde karşılaştırmalarda yazılmıştır, ki bir tanesini foruma koymuş olmam lazım. Vw nin geneli frende zayıf kalır. Bunalr genel tecrübeler, siz yine de serviste gerekli kontrolleri yaptırın Çağlar Bey , Yaklasık 3 yıl t5 kullandım ilk aldığım yıl lastikleri bitikdi araç ani fren olsun rampalara tırmanırken olsun kayma patinaj benzeri sorunlar yaşatiyodu . Bir gün baktim kapida aracın lastiği kendiliğinden inmiş, gittim hava vurdurdum sabah tekrar baktığmda aynı şekilde inmişti , lastikciye gittim komple havuzda test yapti ve lastik dişlerden hava kaçiriyordu artık ömrü bitmişti . Stepne yi takarak devam ettim araştirdim biraz lastik fiyatları pahalı geldi 1.200TL - 1.800 TL arası değişiyordu bende amcamın arkadaşından dost indirimli GT Radial Maximiller Ex markalı lastiği aldım araç la yarim debriyaj kalkmaya calışınca bile patinaj cekmiyordu artık düşünün nasıl bir lastik olduğunu, lastikden baya memnundum yağmurlu havada olsun cok sıcak havada olsun ani durumlarda bastığımda araç olduğu yerde duruyordu bu arada abs nin devreye girmemesi frenlerin yetersz olduğu anlamına gelir demişiniz benim bildiğimde araç kaymaya başlamadan ilk anda devreye girer bu gune kadar transporterla cok ani fren yaptim bi iki defa camurlu yolda hani yağmurun ilk yağdığı anda kayarken abs ile durdu. Bugune kadar kullandığım tecrubede hiç birinden duramıyacakmışım gibi olmadı artık bilmiyorum lastiğin kalitesindenmidir yoksa aracın ağırlığındanmıdır . Aynı marka lastik bakmayı düşünüyorm focusa. Testleri bilmiyorum ama biraz hızlı araç kullanan biri olarak 3 yıl içinde ilk zamanlar büyük araba acemiliğinde dahil hiç kazam olmadı cok şukur. Araçta herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum Sorun lastikde şuan durum olmadığı için ağır usul yawaş yawaş kullancaz yapicak bişi yok devamında kışa girmeden önce değiştirirm. Yorum bağlantısı
Alper Demir 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 Benim de bugün başıma bir olay geldi. Işığa yaklaşırken oldukça yavaş gidiyordum 40km civarındaydı. Dalmışım son anda farkettim kırmızıya döneceğini 3-4 sn vardı(önüm de arkam da boştu). Freni kökledim. Tabi ABS devreye girdi. Devreye girince daha da bastım. Durdu ama fren mesafesi bayağı uzadı. Şimdi sorum şu. Her arabada ABS den kaynaklanan fren mesafesi uzaması yaklaşık aynı mıdır? Değişken ise bunu iyileştirmek için yapılabilecek bir şey varmıdır? Balatalar değişeli 1 ay oldu(motocraft olması lazım). Yorum bağlantısı
Safak Acar 2 Ekim 2013 Yazar Paylaş 2 Ekim 2013 Bugun sağnak yağışlı havada musait ışıklarda ani fren deneme yaptim kaymadan abs devreye girmeden durdu ben bu sorunu çözemedim güneşli havada asfaltta absde devreye girse kayıyo lastik kötü olsa yağmmurdada kayar anlamiş değilim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Bugun sağnak yağışlı havada musait ışıklarda ani fren deneme yaptim kaymadan abs devreye girmeden durdu ben bu sorunu çözemedim güneşli havada asfaltta absde devreye girse kayıyo lastik kötü olsa yağmmurdada kayar anlamiş değilim. şafak bey lastiğinizin kötülüğünden kaynaklı bir sorun yamıyorsunuz ki, lastik sıcak havada kendini salmasından kaynaklı sorun yaşıyorsunuz. asfalt sıcaklığı ve hava sıcaklığı lastiği yumuşatıyor bu da yol tutuşunu etkiliyor Yorum bağlantısı
Safak Acar 2 Ekim 2013 Yazar Paylaş 2 Ekim 2013 şafak bey lastiğinizin kötülüğünden kaynaklı bir sorun yamıyorsunuz ki, lastik sıcak havada kendini salmasından kaynaklı sorun yaşıyorsunuz. asfalt sıcaklığı ve hava sıcaklığı lastiği yumuşatıyor bu da yol tutuşunu etkiliyor ozaman genel değerlendirmeye göre bu lastikleri kışın kullanıp yazın değiştirmek gerek kış lastiği sanki Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 ozaman genel değerlendirmeye göre bu lastikleri kışın kullanıp yazın değiştirmek gerek kış lastiği sanki yok yok kışın karda da sıkıntı çıkarıyor bu seferde çok sertleşiyor gene sıkıntılı Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Hem ıslak hem kuru zeminde iyi test değerleri yakalayan lastik tercih etmek lazım.. Tabi böyle bir lastik varmı bilmiyorum Yorum bağlantısı
Safak Acar 2 Ekim 2013 Yazar Paylaş 2 Ekim 2013 (düzenlendi) napsak bu lastiği yahu mevsimlik almak lazim karda fazla dışarı cıkmıyorum araçla genelde toplu taşıma araçlarıyla hallediyorz işlerimizi. ki istanbulda sahile yakın olduğumuzdan fazla kar tutmuyor en fazla 2 gün 2 Ekim 2013 tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO) 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 Selamın aleyküm arkadaşlar sizinle frenleme ile ilgili bir sorunumu paylaşacağim, ortalama 80 km hız ile giderken ani frende arac direk olarak kızaklıyor abs devreye girsede durmuyor... gündüz güneşli havalarda örneğin istanbulda olanlar blilr yeşilköy beşiktaş arası sahil yolu ani frende anında kaymaya başlıyor bunu özelikle akşam saatlerinde karanlık havada denedim fazla kaymadı aracın üstündeki lastiklerle iligili bi sıkıntımı anlamiş değilim 2-3 vitesde 30-50 kmh arası hafif sert virajlarda kayıyor hani fordun ana sayfasında tork kontürolü saniyede bilmem kaç kez abs otomatik frenleme yapiyor diye videosu var bana hiç inandırıcı gelmedi alakası yok araba bildiğini yanlıyo.. başta danışmak istediğim iki sorun bunlar başına gelen arkadaşlar varmı ? ford bayisine gidip özelikle ustalarla veya anlayan biriyle tur atmayı düşünüyorum gercekten arac takip ederken durmucakmiş hissi uyandırıyor içimde öndeki arabayla aramda 2 focusluk mesefa bırakıyorum artık siz düşünün. Focus dan önceki aracımız Transporter t5 minubustu araç yaklaşık 1900 kg civarıydı ve 100km hızda ıslak olsun ne bilim fren tutmucak bir zemin olsun freni köklediğinizde araç olduğu yerde kendini cakıyordu abs cok nadir devreye giriyordu Anlamadığım acaba focus 1300 kg aradaki 600 kgnin yere uyguladığı ağırlıkla alakası olabilirmi yoksa bu fren konusunda benmi cok abartıyorum bilmiyorum ama ani frende durmuyor. yorumlarınızı bekliyorm. şimdiden teşekkürler. Merhaba, aracınız 1.0 EcoBoost 100 mü yoksa 1.0 EcoBoost 125 mi? Ve aracınıza hangi ebatta lastikler takılı? Yorum bağlantısı
Safak Acar 21 Ekim 2013 Yazar Paylaş 21 Ekim 2013 Merhaba, aracınız 1.0 EcoBoost 100 mü yoksa 1.0 EcoBoost 125 mi? Ve aracınıza hangi ebatta lastikler takılı? 1.0 EcoBoost 125 hp, lastik ebat olarak net bilgim yok akşam detaylı bakip yazayim ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO) 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 1.0 EcoBoost 125 hp, lastik ebat olarak net bilgim yok akşam detaylı bakip yazayim ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ne demek, rica ederim. Hız ve yük endekslerine de bakarsanız sevinirim, ayrıca lastiğin modeli ve üretim tarihine de bakın lütfen =) Görüşmek üzere Yorum bağlantısı
Safak Acar 26 Ekim 2013 Yazar Paylaş 26 Ekim 2013 Ne demek, rica ederim. Hız ve yük endekslerine de bakarsanız sevinirim, ayrıca lastiğin modeli ve üretim tarihine de bakın lütfen =) Görüşmek üzere Telefonun ekranı yansıma yaptığı için lastiği net cekememişim, sanırım gerkeli bilgiler göüzüküyor, araç lastik bilgileri bunlar, biraz geç oldu ama , şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Safak Acar 26 Ekim 2013 Yazar Paylaş 26 Ekim 2013 Lastik hava bilgileri 32-34 olması lazim bayadır kontrol etmedim, olması gereken hava kaçtır onunda bilgisini verirseniz sevinirim, birde lastik havasının fazla olması yakıtta tasaruf sağlarmı? lastik havası fazla olan aracın kullanma tehlikeleri+zararları nedir? Biraz fazla soru sordum ama lastik uzamanını bulmuşken sorim dedim. Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO) 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 (düzenlendi) Lastik hava bilgileri 32-34 olması lazim bayadır kontrol etmedim, olması gereken hava kaçtır onunda bilgisini verirseniz sevinirim, birde lastik havasının fazla olması yakıtta tasaruf sağlarmı? lastik havası fazla olan aracın kullanma tehlikeleri+zararları nedir? Biraz fazla soru sordum ama lastik uzamanını bulmuşken sorim dedim. Merhaba Şafak Bey, Öncelikle sorun lastik markasında ya da modelinde değil. Bir lastiğin belli kullanıcılarını memnun edememiş olması bir lastiğin kötü ya da kalitesiz olduğu anlamına gelmez; lakin bu lastiği kullananların beklentilerine cevap verebilecek özelliklere sahip olmadığı düşünülebilir. Verdiğiniz araç bilgilerinize göre, aracınıza uygun farklı ebatlar bulunmakta : 205 55 R16 91 H 215 55 R16 93 V 215 50 R17 95 W 235 40 R18 95 W Sizin aracınıza takılı olan yukarıda kırmızıyla işaretlediğim ebatlar. Ebatlarda bir problem yok ancak lastiklerinizin hız endeksi, araç üreticiniz tarafından önerilenden daha düşük. Aracınızda H hız endeksli lastikler takılı. V hız endeksli bir aracın yapabileceği maksimum hız 240 km/s, (aracınıza takılı olması gereken) H hız endeksi bir aracın yapabileceği maksimum hız ise 210 km/s. (aracınıza takılı olan) Teknik açıdan aracınızın lastiklerinin hız endeksini yükseltmeniz mümkündür; ancak güvenlik ve araç hakimiyeti açısından hız endeksi kesinlikle düşürülmemelidir. Hız endeksi aracın hakimiyeti, hızlanması, frenleme, direksiyon hakimiyeti, vs. konularıyla doğrudan bağlantılıdır. İşte bu yüzden, lastiklerinizi kısa zamanda değiştirmenizi öneriyoruz. Lastik basınçlarından konuşacak olursak, gerektiğinden yüksek basınçla şişirilmiş lastikler zeminle daha az temas ederler, bu yüzden lastiklerin kavrama, yol tutuş ve frenleme performansları azalır; amorti azalacağından yoldaki pürüzler daha çok hissedilir dolayısıyla konfor azalır; lastikler merkez alanında gerektiğinden daha fazla aşınırlar. Lastik basınçlarıyla ilgili ufak bir çalışma hazırlamıştık, sizinle linkini paylaşayım, elinizin altında bulunsun : http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-rehberi/lastik-bakimi/lastiklerin-basinci-ayda-bir-defa-kontrol-edilmeli-4752 Eğer lastiklerinizin yakıt tasarrufu sağlamalarını istiyorsanız, lastiklerinizi seçerken lastiğin yakıt tasarrufu etiketine bakabilirsiniz. Ve bir lastiğin size ne kadar yakıt tasarrufu sağlayacağını hesaplamak istiyorsanız, bizim sitemizdeki uygulamadan yararlanabilirsiniz : http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-etiketi/yakit-verimliligi Lastik basınçları değiştirilerek yakıt tasarrufu sağlanmaya çalışılmamalıdır. Son olarak, 215 55 R16 93 V lastikleri için uygun basınçlar aşağıdaki gibidir : Ön lastik basıncı : 30.457 psi Arka lastik basıncı : 30.457 psi Ön lastik basıncı (yüklü araç) : 34.809 psi Arka lastik basıncı (yüklü araç) : 40.610 psi Kış lastikleri söz konusunda olduğundaysa 2.9 psi (0,2 bar) daha fazla şişirilmelidir. Verdiğim tüm bu basınç ve ebat bilgilerine de kendiniz de ulaşabilirsiniz : http://www.rezulteo-lastik.com.tr/ford-icin-lastik/focus/focus-iii/1.0-ecoboost-125 Umarım tüm sorularınızı cevaplamışımdır. Aklınıza takılan başka bir husus olursa, sormaktan çekinmeyin! Görüşmek üzere. 28 Ekim 2013 tarihinde Berk Yalçın (REZULTEO) tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 Bilgiler için cok teşekkür ederim , Anladığım kadarıyla v snıflı lastiğin takılı olması lazim bendeki h sınıfı takılı, şuanda bu lastikleri değiştirme imkanım yok ama ilk fırsatta düşünebilirim, mevcut lastiklerle mesafeli kullanıyorum siz nasıl bi kullanım önerirsiniz mevcut lastiklerle ? nelere dikket etmem gerekir. Aracın boş ağırlığı 1300kg olarak geçiyor, bu boş ağr hava ölçülerine oranlar araçta genelde 2 kişi artı bagaj dolu oluyor yani toplam ağırlık en fazla 1600kg yani boş hava değerlerine oranla 300kg nin ekinde kaç hava basıncı uygundur ful yüklü olmuyor bagajda iş malzemeler iki kişi bazen 3 kişi. Günlük kullanımda şuan mevcut hava ön 32 ps arka 34 bu uygunmudur sizin uygun gördüğünüz basınç kaçtır biraz fazla detaylı soruyorum kusuruma bakmassınız inşlh. Araç yüklü ağırlığı 1500-1600kg arasında ön 32 arka 34 uygunmudur değiştirmelimiyim. Birde en önemli konu Araca alışmaklada alakalı ilk başlarda yabancılık cektiğimden aracın huyunu suyunu bilmiyordum, şuanda fazla kızaklamaya el vermiyor cünkü fren mesafelerini fren pedal tepkilerine alıştım , daha doğrusu araca komple alıştım. (Virajlara hafif hızlı girince ilk günki sorunlar devamında ,ani frenlerde de tepkimeler aynı Sadece elimden geldiğince dediğim koşullara maruz kalmadan kullanıyorum.) 2. olarak sorum şuanda değiştiremediğim lastik ile , hava yağmurlu ve iş dönüşü ani kar bastırdı yollar karlı, bu lastikler ne kadar işe yarar. Beni öyle bi durumda yolda bırakırmı? Maddiyatı zorluyarak önlere iki adet kış lastiği alınca ne kadar faydası olur? önlerin kışlık, arkaların yazlık olmasının zararları nelerdir. (Karlı havada yola araçla cıkmam ancak istisna sabah birşey yokken akşam denk geldiğimde olarak düşünüyorum) Biraz değil ben baya cok soru sormuşum.. Teşekkürler, Yorum bağlantısı
Recommended Posts