İçeriğe Yönlendir

Muayene Ve Lpg Ruhsata Işletme Ücret Tutarı

Ali Emre Arslan

Recommended Posts

Ali Emre Arslan

Selam arkadaşlar.Aracı ilk aldığımda muayenesi daha 1 haftalıktı  ve lpg yoktu.Ben hemen lpg kiti taktırdım ve daha sonra işletirim dedim .Zaten araç alıp masrafa girmiştim birde tekrar muayene ve yeni ruhsata dünya para bayılmak içimden gelmedi .Vize bitsin işletirim dedim.Şimdi o kara gün :D  :D  geldi çattı.Aracın vizesi ekimin 10 unda sona eriyor.Şimdi aşağıda bildiğim ücretleri sıralıyorum:

Tüv türk toplam::180 tl

egzos muayene 25 tl

bunların dışında 2 sene boyunca işletmedim diye bana ne kadara patlar lpgli ruhsat.Yada nasıl bir yol izlemem lazım cezalı olmamak için.Varmı bir hilesi hurdası bu işin???

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

lpg yi taktırdığınız yer faturayı bu tarıhli keser sıkıntı olmaz sanki yeni lpg taktırmış gibi olursunuz...

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Lpg montajı yaptırdığınız yer ile sonradan işleteceğim diye anlaşma yaptıysanız zaten sizeden ekstra bir  para istemeleri olmayacaktır  faturanızı ve projenizi  size ücretsiz vermeleri gerekiyor.İlk LPG montajında  makina mühendisleri odasından sızdırmazlık belgesi  almanız gerekiyor ve birde Söförler odası ek1 belgesi almanız gerekiyor bu iki belgede sadece ilk kez montaj yapılan araçlardan için isteniyor aslında her iki belgede kalktı ama ilk montaj sonrası ruhsata işletmek iiçin halen o iki belgede isteniyor

Sızdırmazlık :25TL

Ek1Belgesi 2 sayfası pazarlık ile 15TL,maksimun 20TL

Unutmadan eğer muayne tarihiniz geçmediyse 180 TL değil 157 TL Ye Muayne  ücreti veriyorsunuz

Yukarıdaki yazdığım  iki belgeyide  muayne istsyonu istiyor

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

2011 yılında LPG'yi geç işletmenin cezası 51 TL idi, şimdi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Lpg takan firmada iş bitiyor.  Montajın projesini ve lpg kitinin faturasının yeni tarihli olarak size teslim ederlerse sıkıntı yok.  Etmezlerse, faturanın kdv sini ödemek, ayrıca projenin hazırlanması ve imzalanması için de bir bedel ödemeniz gerekebilir.  Fatura ve montaj projesi ile sızdırmazlık raporunu alarak ve EK-1 belgesini doldurarak aracınızı TüvTürk de muayeneye götüreceksiniz.

Tüv Türk aracın muayenesini Ek-1 belgesine işleyecek.  Yakıt sistem değişikliğini onaylayacak.  Akabinde trafik tescile gidilerek aracın ruhsatı değiştirilecek.

Masraf kalemleriniz: (lpg montajını yapan işletme ile anlaştığınızı, fatura için kdv ve proje ücreti ödemeyeceğinizi varsayarak)

1) Sızdırmazlık raporu ücreti

2) Egzoz muayenesi ücreti

3) EK-1 Formu doldurtma ücreti

4) Tüvtürk vize ücreti 

5) Ruhsat yaprağı ücreti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Selam arkadaşlar.Aracı ilk aldığımda muayenesi daha 1 haftalıktı  ve lpg yoktu.Ben hemen lpg kiti taktırdım ve daha sonra işletirim dedim .Zaten araç alıp masrafa girmiştim birde tekrar muayene ve yeni ruhsata dünya para bayılmak içimden gelmedi .Vize bitsin işletirim dedim.Şimdi o kara gün :D  :D  geldi çattı.Aracın vizesi ekimin 10 unda sona eriyor.Şimdi aşağıda bildiğim ücretleri sıralıyorum:

Tüv türk toplam::180 tl

egzos muayene 25 tl

bunların dışında 2 sene boyunca işletmedim diye bana ne kadara patlar lpgli ruhsat.Yada nasıl bir yol izlemem lazım cezalı olmamak için.Varmı bir hilesi hurdası bu işin???

burada hile hurda yok,izlenmesi gereken yol var.

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Lpg takan firmada iş bitiyor.  Montajın projesini ve lpg kitinin faturasının yeni tarihli olarak size teslim ederlerse sıkıntı yok.  Etmezlerse, faturanın kdv sini ödemek, ayrıca projenin hazırlanması ve imzalanması için de bir bedel ödemeniz gerekebilir.  Fatura ve montaj projesi ile sızdırmazlık raporunu alarak ve EK-1 belgesini doldurarak aracınızı TüvTürk de muayeneye götüreceksiniz.

Tüv Türk aracın muayenesini Ek-1 belgesine işleyecek.  Yakıt sistem değişikliğini onaylayacak.  Akabinde trafik tescile gidilerek aracın ruhsatı değiştirilecek.

Masraf kalemleriniz: (lpg montajını yapan işletme ile anlaştığınızı, fatura için kdv ve proje ücreti ödemeyeceğinizi varsayarak)

1) Sızdırmazlık raporu ücreti 25 TL

2) Egzoz muayenesi ücreti 25 TL

3) EK-1 Formu doldurtma ücreti 20TL

4) Tüvtürk vize ücreti 156 TL

5) Ruhsat yaprağı ücreti 56 TL

Ben 1 ay önce tüm  bu işlemleri yaptırıdım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

burada hile hurda yok,izlenmesi gereken yol var.

Önder bey hile hurda derken mecazi anlamda kullanılmıştır bilginize.Saygılar..

Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

Cevaplarınız için teşekkürler.....

Takipçiye versek herhalde oda halleder benim vaktim yok bu kadar yere koşturacak.Benim sadece lpg ciden yeni fatura ve proje almam gerekecek herhalde..Maalesef sonra işleteceğim diyerek anlaşmadım . İnşallah çok bir meblağ tutmaz yeni proje fatura falan..

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Takipçiye noterden vekalet vermeniz gerekiyor yoksa emniyetten işlemlerinizi yaptıramazsınız oda ayrı bir masraf :)  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ruhsat parası da veriliyor emniyete. Sanırım anahtar teslim total maliyet 300 TL tutuyordu. Kaskonuz varsa lpgnizi oraya da işletmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

bunu bende merak ediyorum yaptırınca bilgi verirseniz sevinirim.

Detaylı yazarım buradan ama daha var muayeneme.Ekim ayının 10 unda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Emre Arslan

Detaylı yazarım buradan ama daha var muayeneme.Ekim ayının 10 unda

Nihayet tamamladık bayram evveli.İlk önce gaz sızdırmazlık ondan sonra tüv türk ve en son ek 1 belgesi ile trafik tescil.Eğer ruhsatınızda muayene süresi yazılacak yerler dolu ise çift yaprak değilse tek yaprak değişiyor.Benim gibi geç işletenlerden ise ruhsat yaprağı ve gecikme cezası totalde 118 tl gibi rakam alıyorlar.neden geç ilettim gibi bir soru ceza falan yok.Aslında kanunen 10 ehliyet puanı düşmeleri lazımmış ama kendileride eminim muayenesi olan bir aracı erkenden götürüp lpg sini işletmiyorlardır.Saygılar

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Nihayet tamamladık bayram evveli.İlk önce gaz sızdırmazlık ondan sonra tüv türk ve en son ek 1 belgesi ile trafik tescil.Eğer ruhsatınızda muayene süresi yazılacak yerler dolu ise çift yaprak değilse tek yaprak değişiyor.Benim gibi geç işletenlerden ise ruhsat yaprağı ve gecikme cezası totalde 118 tl gibi rakam alıyorlar.neden geç ilettim gibi bir soru ceza falan yok.Aslında kanunen 10 ehliyet puanı düşmeleri lazımmış ama kendileride eminim muayenesi olan bir aracı erkenden götürüp lpg sini işletmiyorlardır.Saygılar

peki eski tarihli faturayla ilgili sorun oldumu?

Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan
(düzenlendi)

peki eski tarihli faturayla ilgili sorun oldumu?

sadece trafikte biraz soruyorlar neden geç kaldın falan diye kimse bişey demiyor

tarihinde Ali Emre Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç üstündeki Tescile tabi bir değişikliğin en geç bir ay içinde tescil ettirilmiş olması gerekir.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Araç üstündeki Tescile tabi bir değişikliğin en geç bir ay içinde tescil ettirilmiş olması gerekir.. 

Yakalanma ihtimali oldukça düşük olduğu için malesef faturayı sonraki bir tarihe kestirerek, 1 ay içindeymiş gibi ruhsata işletiliyor. Burada maliyenin de totalde bir kaybı oluyor mudur bilmiyorum.

Bence tek nedeni var yüksek ruhsata işletme maliyeti. Ben Mayıs 2013 te 391 tl verdim. 1.900 tl zaten dönüşüme veriliyor. Amaç ekonomi. Onu da taksit taksit ödüyoruz zaten. 391 tl yi sızdırmazlıkçısı, muayenecisi, emniyeti nakit olarak 1-2 gün içinde isteyince insanlar haklı olarak erteliyor. 391 tl lik işlemin cezasının da 56 tl olması da buna davetiye çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Burhan Çelik

Normal muayene geçerlilik süresi 01.10.2014 yazıyor ama LPG taktırdığım için aralık ayında Lpg'yi ruhsata işletmem gerekiyor. 10 ay önceden muayene'ye girdiğim için bu sure sıfırlanır mı yoksa 10 ay sonra tekrar mı giricem?

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Normal muayene geçerlilik süresi 01.10.2014 yazıyor ama LPG taktırdığım için aralık ayında Lpg'yi ruhsata işletmem gerekiyor. 10 ay önceden muayene'ye girdiğim için bu sure sıfırlanır mı yoksa 10 ay sonra tekrar mı giricem?

süre sıfırlanır

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Serkan Ünsalan

1) Sızdırmazlık raporu ücreti : 35 tl

2) Egzoz muayenesi ücreti :35 tl

3) EK-1 Formu doldurtma ücreti :13 tl (verdikleri pembe dosya hiçbir işe yaramadı)

4) Tüvtürk vize ücreti  :165,20 tl

5) Ruhsat yaprağı ücreti :69,50 tl (10 dk alındı emniyetten)

6) lpg geç işletme cezası (emniyet): 80 tl (ehliyet üstüne yazılmadı puan düşmesin diye ismim adıma ceza kesildi.)

aracıma lpg 2012 9 ayında taktırmıştım.vizeye daha var diyerek işletmemiştim.

11.02.2014 güncel olarak aracıma lpg ve vize işletmesi yapıldı..

bugün bir araç lpg borularının altında olan yelerde kaplama olmadığı için ağır kusurlu olarak kalmış.(kaplama dediğim:ısı kaybını önlemek için kullanılan gri içi süngerimsi olan şeyler)onları kaplatttıktan sonra tekrar sızdırmazlık raporu alarak muayeneye gitti.

daha sonra benim aracımdaki yangın tüpü ile ilgili olan kısım dikkatimi çekti.sürücü yakınında değil diyerek hafif kusur yazılmış bununla ilgili olarak bizler yangın tüpü bizlerin ulaşabilieceği nereye koyabiliriz araç içinde?

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Burak Gülnar

LPG'yi ruhsata işletmek için araç normal numayaneden geçer gibi mi işlem görecek, yoksa sadece LPG için farklı işlemleri mi var ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...