İçeriğe Yönlendir

Ses Sistemi Düşünüyorum Sizin Tavsiyeleriniz ?

Guest Burak Altmışoğlu

Recommended Posts

Guest Burak Altmışoğlu

İyi Akşamlar FordClub Üyeleri, Aracımız Focus 2011 Collection. Babam pek sıcak bakmasa da ben araca bass almak istiyorum. Trabzon'da yaşıyorum ve bütcem az olduğu için evkur'dan birkaç birşeyler baktım.. Yalnız hangi bası hangi anfi kaldırır pek anlamıyorum sizlere danışmak istedim. Bu arada kolonlardan memnunum sadece bası iyi hissetmek için bas almak istiyorum. Ve kabini boydan boya yapacağım için 2 bas alacağım. Linkler aşağıda fikirlerinizi yada başka bass ve anfi tavsiyelerinizi merakla bekliyorum teşekkürler..

Gördüğüm Bas : http://www.evkur.com.tr/p/4462/goldmaster-sw-309-oto-subwoofer 

Anfi : http://www.evkur.com.tr/p/5805/goldmaster-anf-921-oto-anfi

İyi Akşamlar..

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

böyle evkur dan bakma burak astarı yüzünden pahalı ya patlar bütcen ne kadar sahibinden de komple paket şeklinde olanlara bak daha uygun patlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Burak Altmışoğlu

böyle evkur dan bakma burak astarı yüzünden pahalı ya patlar bütcen ne kadar sahibinden de komple paket şeklinde olanlara bak daha uygun patlar

Öneriniz için teşekkürler hocam araştırmaya devam edeceğim..

Sony teyp al. Zaten memnunsan iyice memnun kalırsın. :)

Bende öyle düşünüyorum fakat bass ve anfiyi ben alıp teypi babama aldırmayı düşünüyorum anlıcağın öncelik ses sisteminde :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Öneriniz için teşekkürler hocam araştırmaya devam edeceğim..

Bende öyle düşünüyorum fakat bass ve anfiyi ben alıp teypi babama aldırmayı düşünüyorum anlıcağın öncelik ses sisteminde :)

Başlangıcı orjinal titanium teybi olan sony ile yap derim ben. Belki sistem yapmaya gerek bile kalmaz. :)

Yorum bağlantısı

Gereksiz masraf olur. Heves ayrı ama gerçek şu ki; kısıtlı bir bütçe ile yapılan bu işlemin getirisi olmaz. Boğuk bir ses ne kadar mutlu eder?

Bu tip değişimlerde Mert'in dediği gibi sistemin kalbi ana ünitedir. Sonra anfi ve sub tercih edilirse sonuç güzel olabilir. Ayrıca kapıdaki hoparlörler toplanan sistemin ses karakterine göre değişmelidir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Burak Altmışoğlu

Başlangıcı orjinal titanium teybi olan sony ile yap derim ben. Belki sistem yapmaya gerek bile kalmaz. :)

Aslında haklısınız hocam, titanium daki teyp hiçbir değişim olmadan collectiona montaj edebiliriz dimi yerleri aynıdır herhalde ? :)

Gereksiz masraf olur. Heves ayrı ama gerçek şu ki; kısıtlı bir bütçe ile yapılan bu işlemin getirisi olmaz. Boğuk bir ses ne kadar mutlu eder?

Bu tip değişimlerde Mert'in dediği gibi sistemin kalbi ana ünitedir. Sonra anfi ve sub tercih edilirse sonuç güzel olabilir. Ayrıca kapıdaki hoparlörler toplanan sistemin ses karakterine göre değişmelidir.

Saygılarımla.

Hocam kısıtlı bütçe derken tabiki kaliteli şeyler almak isterim ki eğer gerçekten bi kere al kaliteli al gibi bir gerçek varsa beklerim acele etmem :) Aracın kapılarındaki kolonlar müziği duymamız için gayet yeterli bence, benim istediğim sadece bassı daha kuvvetli dinlemek :)

Yorum bağlantısı

Aslında haklısınız hocam, titanium daki teyp hiçbir değişim olmadan collectiona montaj edebiliriz dimi yerleri aynıdır herhalde ? :)

Hocam kısıtlı bütçe derken tabiki kaliteli şeyler almak isterim ki eğer gerçekten bi kere al kaliteli al gibi bir gerçek varsa beklerim acele etmem :) Aracın kapılarındaki kolonlar müziği duymamız için gayet yeterli bence, benim istediğim sadece bassı daha kuvvetli dinlemek :)

Anfi ile güçlendirilen bir sub'tan sonra kapılardan gelen tınılar kaybolur. Bunu demek istiyorum. Sonrasında beğenmediğiniz ses yüzünden yaptığınız masraf ölü yatırım olur.

Bir kere al kaliteli aldan ziyade, fiyat performans ürünlerne yönelmeli ve değişmesi gereken ekipmanlar değişmeli. Orjinal ana üniteye bağlanacak anfi sonuç vermez. Ancak bunu işlkemi yaptırdıktan sonra anlayacaksınız. Bu sefer, çevreden diyecekler ki bir de ana ünite değişsin. Bu da masraf .Sonra belki siz diyeceksiniz ki o zaman kısıtlı bir bütçe ile basit bir anfi almıştım. Bunu daha kaliteli ile değiştireyim. Böyle bir devinimle cebinizden çıkacak masraf çoğalır.

Ben minumum olarak böyle bir işlem için 2.000tl civarı bütçe ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Bu meblağ çok diye düşünmeyin,parça parça bir modifikasyonda daha çok para cebinizden çıkacaktır. 

Hepimiz bu aşamaları az çok yaşadık ve seçimler yaptık. Bu nedenle istekliliğinizi anlıyorum ama bu işlemi ana üniteden başlayarak yavaş yavaş yapmanızı öneriyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Burak Altmışoğlu

Anfi ile güçlendirilen bir sub'tan sonra kapılardan gelen tınılar kaybolur. Bunu demek istiyorum. Sonrasında beğenmediğiniz ses yüzünden yaptığınız masraf ölü yatırım olur.

Bir kere al kaliteli aldan ziyade, fiyat performans ürünlerne yönelmeli ve değişmesi gereken ekipmanlar değişmeli. Orjinal ana üniteye bağlanacak anfi sonuç vermez. Ancak bunu işlkemi yaptırdıktan sonra anlayacaksınız. Bu sefer, çevreden diyecekler ki bir de ana ünite değişsin. Bu da masraf .Sonra belki siz diyeceksiniz ki o zaman kısıtlı bir bütçe ile basit bir anfi almıştım. Bunu daha kaliteli ile değiştireyim. Böyle bir devinimle cebinizden çıkacak masraf çoğalır.

Ben minumum olarak böyle bir işlem için 2.000tl civarı bütçe ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Bu meblağ çok diye düşünmeyin,parça parça bir modifikasyonda daha çok para cebinizden çıkacaktır. 

Hepimiz bu aşamaları az çok yaşadık ve seçimler yaptık. Bu nedenle istekliliğinizi anlıyorum ama bu işlemi ana üniteden başlayarak yavaş yavaş yapmanızı öneriyorum.

Saygılarımla.

Haklısınız hocam çok teşekkür ederim fikirleriniz için iyi günler :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Bilgin

Kardeşim ben de trabzonda yaşıyorum aracın ses sistemi çoğu araçtan üstün bence 2 yıl olacak ben de olalı sesten çok memnunum o parayı başka işlemlerde değerlendirmeni öneririm :)

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bass ın tadı ayrı :D Transporter t5 vardı satmadan bi gün önce bilmiyordumya satılacağını şans kısmet 1000+1000 kicker  sony xpload anfi orjinal t5 teyibi cok güzel ses aldım arka koltuğu söküp arasına koymuştum  bi akşam müzik dinlemeden arabaya ertesi gün öğlen müşteri cıktı adama arabayla beraber 500 tl ye bıraktım akşam tamam dedi sabah vazgeçti :D arka koltuğu kapatıyor biz 8 kişilik aileyiz felan tamamm sökerim sorun yok dedim söktüm sahibinden comda 500 liraya sattım. Dediğim gibi bass ın tadı ayrı şuan ford focus var her nekadar ses sistemi güzel olsada basın verdiği sesi veremiyor. 

Bütcen rahatlayınca yaptırmanı tavsiye ederim paket sistemler daha ucuza gelir örnek olarak verim. link.. örnek olarak veriyorum bende fazla anlamıyorum sessisteminden bilen biriyle araştirip almani acele etmemeni tavsiye ederim 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-jbl-fulset-kaplo-takimi-hediye-adanzye-ses-sistemi-kapinda-ode-118267878/detay

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...