Abdurrahman Balaban 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 Öncelikle gauge menude bir çok araçta çıkan ve herkesin merak ettiği d900 hata kodunun, U1900 (CAN İLETİŞİM HATTI HATASI) olduğunu yabancı forumlardan öğrenmiş bulunmaktayım yani d900=U1900 imiş.. Gelelim konu başlığına, aracımdaki hata kodlarını silip tekrar okuma yaptığımda U1900 (CAN İLETİŞİM HATTI HATASI) kodunu standart şekilde almaktayım..Sonrasında aracı çalıştırıp bir miktar yol alınca buna P1402 ( EGR ÖLÇÜM DELİĞİ YASAKLANMIŞ) hata kodu ilave olmakta bazende P1412 (EGR VALFİ DONMUŞ ) koduda ekleniyor..Kanaatimce aracımın egr si mekanik iptal olduğu için p1402 hata kodunu almakta.. Egr'si mekanik iptal (metal levha ile motor egr arasını kapatmak suretiyle) yaptıranların araçları P1402 kodunu alıp almadıklarını merak etmekteyim.Konu ile ilgili çözüm için bu bilgiye ihtiyacım var.Selamlar Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 Chip yaptırırken yazılımla da iptal yapılırsa almıyorsunuz Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 13 Eylül 2013 Yazar Paylaş 13 Eylül 2013 Aracıma chip yaptırmayı düşünmüyorum, p1402 kodunu mekanik iptal sebebiyle aldığını bilsem bana yetecek.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 (düzenlendi) Chip yaptırmadan da sadece EGR yi yazılımda iptal edebiliyorduk (Peugeotta)! 13 Eylül 2013 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 (düzenlendi) Aracıma chip yaptırmayı düşünmüyorum, p1402 kodunu mekanik iptal sebebiyle aldığını bilsem bana yetecek.. chip yaptırmayın Abdurrahman bey. sadece yazılımsal olacak egr yi iptal ettirin. 13 Eylül 2013 tarihinde Mustafa Çayır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 Mekanik olarak iptal edildiğinde, aynı anda yazılımla da iptal edilmesi gerekiyor, yoksa hata kodu veriyor diye okumuştum forumda. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 chip yaptırmayın Uğur bey. sadece yazılımsal olacak egr yi iptal ettirin. Uğur kim Mustafa? Ne içtin akşam 3 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 Uğur kim Mustafa? Ne içtin akşam Uğur Bey (artık kimse özelini bilemeyiz ), Mustafa'yı anmış Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 (düzenlendi) noluyo lan bana uğur kim ne içtim ben akşam. ...Uğur nerde bee. siz içmişsiniz. ne içtiniz siz 13 Eylül 2013 tarihinde Mustafa Çayır tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Ekim 2013 Yazar Paylaş 1 Ekim 2013 Konu kaynadı gitti, focus yada c max sahibi olup egr iptali yapmış ve hata kodlarını okutan bir arkadaşım yok mudur Yorum bağlantısı
Yasin Gökcan 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 C-Max 2004 TDCI Ghia, EGR 2 yıldır mekanik olarak "Manifold girişinden iptal, EGR-Motor bloğu arasından değil" ve hiç hata kodu vermedi.Sizde başka bir sorun var bence. Hatta bahsettiğim makinede 132HP yazılım yüklü ama EGR yazılım iptali yapılmadı. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Ekim 2013 Yazar Paylaş 1 Ekim 2013 C-Max 2004 TDCI Ghia, EGR 2 yıldır mekanik olarak "Manifold girişinden iptal, EGR-Motor bloğu arasından değil" ve hiç hata kodu vermedi. Sizde başka bir sorun var bence. Hatta bahsettiğim makinede 132HP yazılım yüklü ama EGR yazılım iptali yapılmadı. Arıza ışığı yakmıyor ve herhangi bir sorun yok aracımda sadece kodları silip biraz yol aldıktan sonra p 1402 ve bazen de p 1412 kodunu tekrar almakta. Egr nin arızalı olacağını sanmıyorum..Mekanik iptal öncesi temizleyip yerine takmıştım Yorum bağlantısı
Berk Karatan 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Egr bende de iptal ama hiç hata kodu almadım. Yorum bağlantısı
Yasin Gökcan 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Arıza ışığı yakmıyor ve herhangi bir sorun yok aracımda sadece kodları silip biraz yol aldıktan sonra p 1402 ve bazen de p 1412 kodunu tekrar almakta. Egr nin arızalı olacağını sanmıyorum..Mekanik iptal öncesi temizleyip yerine takmıştım Arıza ışığı yakmaktan bahsetmedim ben de zaten. Mevcut aracın IDS taramalarında arıza kodu vermemesinden ve sizinkiyle aradaki farkın, birinde EGR den önce, diğerinde EGR den sonra tıkama yapılması olduğunu, bunun sebep olabileceğini, yoksa mekanik iptal sonrası bir arıza kodu vermemesi gerektiğini ve hatta iki yılı aşkın zamandır çalıştığını aktarmaya çalıştım. Bu arada EGR'nizi temizleyip taktmış olmanız onun elektromekanik olarak arızalanmayacağı anlamına gelmez. Forumda temizlik sonrası EGR değiştiren çok örneğe rastlamıştım. Öncelikle tıkama noktasını EGR sonrasına yani manifold girişine alıp denemenizi öneririm. Hata kodları devam ederse EGR nin kendisine bakmak dışında tek yol yazılım iptali. Maliyetleri neredeyse aynı. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Konuyu bağlayalım. İlk mesajda bahsi geçen konu ile ilgili son durum şudur.P 1402 kodunun egr mekanik iptal sebebiyle alınan bir kod olduğu kanaatine vardım.P 1412 kodu ise artık yok.Önceden temizlediğimi düşündüğüm egr yi belkide tam temizleyemedim diye düşünüp tekrar söktüm fakat bu sefer sadece üst motor kısmını.Resimler yaklaşık 1 yıl önce yaptığım temizlikte çektiklerim biraz daha anlaşılır olsun diye ekliyorum.Kısaca; egr nin motor bloğuna bağlı olan ana gövdesi sökülmedi ve takılmanın egr nin motor kısmı ile alakalı olacağı fikrinden hareketle bu şekilde yaptım.Sonuç P1412 kodu artık yok çünkü egr motoru kurum nedeniyle sıkışıyordu. Motor kısmı ok ile işaretli 3 adet vida ile sökülebiliyor(3 vida arka tarafında).Yakıt filtre haznesini sökmeden 3. ncü vidayı sökülmüyor tabi egr yi komple sökersek sorun yok Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Motor sağa sola hareket etmekte dikkat edin tam tur çevirmeyin,buradaki kurum bir bez yardımıyla temizlenmeli motora sıvı gitmemeli.Hareketli parçanın altına da ıslak mendil sıkıştırıp ileri geri yaparak temizlemeli, takılmanın önüne geçmek adına. Gövde kısmı da aynı şekilde temizlenmeli hareketli valfin rahatça hareket ettiğini test etmeli 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Abdurrahman çip yaptırmadın değil mi?, Çip yaptıracaksan haberimiz olsun, çipli ve çipsiz egr'nin hallerini de buraya yaz. Ama bana sorarsan çip yaptırma. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Abdurrahman çip yaptırmadın değil mi?, Çip yaptıracaksan haberimiz olsun, çipli ve çipsiz egr'nin hallerini de buraya yaz. Ama bana sorarsan çip yaptırma. Çip düşünmüyorum 188.000 km den gidiyoruz,bi bu kadar daha yaşasın motorcuk 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Acemice bir soru olacak ama, benzinlilerde de egr var değil mi? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Acemice bir soru olacak ama, benzinlilerde de egr var değil mi? Bazılarında var ve kurum sıkıntısı olmadığı için şikayet pek duyulmuyor benzinlide Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 benim araçta var mı acaba? neden soruyorum ; aynı kurumlar boğaz kelebeğimde de vardı.. egrde de baş göstermeye başlamıştır, onu da hata kodları belirmeye başlamadan ve bu kodlara uyuz olmadan temizleyeyim diyorum.. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 (düzenlendi) Çip düşünmüyorum 188.000 km den gidiyoruz,bi bu kadar daha yaşasın motorcuk Benim araç da 199 bin oldu, ben de çip yaptırmayı düşünmüyorum. Ama çipli bir aracı denemek istiyorum. Bu nedenle yaptırırsan haberimiz olsun. 22 Ekim 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Benim araç da 199 bin oldu, ben de çip yaptırmayı düşünmüyorum. Ama çipli bir aracı denemek istiyorum. Bu nedenle yaptırırsan haberimiz olsun. ben de çipli araba denemek istiyorum.. önce bir c-max, sonra i.göksel yamanın aracını.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Var mı bilmiyorum sizin araçta fakat yedek parça üzerinden bir sorgulama sonuca ulaştırır sanıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 benim araçta var mı acaba? neden soruyorum ; aynı kurumlar boğaz kelebeğimde de vardı.. egrde de baş göstermeye başlamıştır, onu da hata kodları belirmeye başlamadan ve bu kodlara uyuz olmadan temizleyeyim diyorum.. Aydın buradan kontrol edince çıkmıyor mu? http://www.etis.ford.com/services.do Yorum bağlantısı
Recommended Posts