Mehmet Gülle 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 ilk konu hayırlı olsun ustadlar benım makina 3 vites girişi aldıgımdan beri sıkıntılı geçerken biryere kadar gidiyor kol ve sonra bi tık deyip oyle geçiyor zira o tık kısmını yapmadıgın zaman cartlıyor bu sadece 3.viteste oluyor ben alıştığım için bana bi sıkıntı yaratmıyor biraz ileri itekliyorum kolu o kadar ama bi sıkıntı çıkartır mı diye merak ettim Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 focus lardada genelde geri vitese atarken olur bu. bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.yinede bir bilenin fikrini almak lazım Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 30 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2013 valla gitmeye korkuyorum abi arabayı aldıgım ay motor yaptırmak zorunda kaldım 2500 lira ordan çıktı bakımalrı filan biraz can sıktı şimdi birde şanzıman inecek derlese hepten soğurum gibime geliyor bu arabadan ama yinede doğru söylüyorsunuz göstermek lazım sagolun Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 valla gitmeye korkuyorum abi arabayı aldıgım ay motor yaptırmak zorunda kaldım 2500 lira ordan çıktı bakımalrı filan biraz can sıktı şimdi birde şanzıman inecek derlese hepten soğurum gibime geliyor bu arabadan ama yinede doğru söylüyorsunuz göstermek lazım sagolun mondeoların kronik sorunu 3. vites dişlisi ve senkromeci değişerek kurtulma imkanınız var dişli ve senkromeç 300 tl civarı olması lazım sadece senkromeçlede kurtulabilirsiniz o zaman rakam az daha düşer ama şanzıman açıldığında başka bozuk kısımlar çıkarsa onlarıda yaptırmanız gerekebilir. bozuk şekilde kullanmayın arıza büyüyebilir, kısa zamanda baktırın , vites kolu mekanizmasından da olabilir vites geçişlerini sağlayan halat var . benimde vites geçişlerinde sorun olmuştu hatta bir ara mandalı çekmeden geri vitese giriyordu , halatı tamir ettirmiştim , 100 tl ye kurtulmuştum. baktırmakta arıza tespitinde fayda var gerisini sonra düşünürsünüz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 mondeoların kronik sorunu 3. vites dişlisi ve senkromeci değişerek kurtulma imkanınız var dişli ve senkromeç 300 tl civarı olması lazım sadece senkromeçlede kurtulabilirsiniz o zaman rakam az daha düşer ama şanzıman açıldığında başka bozuk kısımlar çıkarsa onlarıda yaptırmanız gerekebilir. bozuk şekilde kullanmayın arıza büyüyebilir, kısa zamanda baktırın , vites kolu mekanizmasından da olabilir vites geçişlerini sağlayan halat var . benimde vites geçişlerinde sorun olmuştu hatta bir ara mandalı çekmeden geri vitese giriyordu , halatı tamir ettirmiştim , 100 tl ye kurtulmuştum. baktırmakta arıza tespitinde fayda var gerisini sonra düşünürsünüz. bu hafta içinde gidecem inşallah fazla bir masraf çıkmazda yaptırırım yorumlar için teşekkürler Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol 4 Eylül 2013 Paylaş 4 Eylül 2013 Selamlar, Ben yaptım bişi olmadı gibi olmasın ama 3. vites garçlaması yaklaşık 200bin kilometredir var benim arabamda, henüz sorun büyümedi İlk aldığımız zamanlarda bir iki kere garantiden bişiler olmuştu diye hatırlıyorum ama 3. vites bir türlü düzelmemişti... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2013 Paylaş 4 Eylül 2013 3. vites senkromeci bozuk.. mtx75'in kronik sorunu idi.. Ben focusunkini değiştirtmiştim.. Bir daha da bozulmamıştı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2013 Paylaş 4 Eylül 2013 açalım biraz, 3. vites hariç diğerleri çift senkromeçtir, tek olanın bozulma riski çoktur ve hatta sıkça bozulur, yenilenirken çift takılır yedek parça olarak bir daha tekrarlamaz. zamanında tamir edilmezse, içerde metal çapaklar gider diğer dişilileri bozar. sorun büyümedi derken, şanzıman açılınca diğer dişlilerdeki karıncalanma görülecek, total ses de artar ama yavaş yavaş onu hissetmemssiniz, içerdeki yağ da kalınlaşır, 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 4 Eylül 2013 Yazar Paylaş 4 Eylül 2013 peki emmi neye mal olur yani en kötü ihtimali düşünmesekte açtığımızda illaki başka şeylerde çıkarsa ufak tefek ne tutar Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 4 Eylül 2013 Yazar Paylaş 4 Eylül 2013 yapma emmi ya bizde öğrenciyiz malum açarız şanzımanı bütçenin 1 lira fazlası çıksa öyle kalır araba taa diğer bursa kadar ya ben aslında pinpirikli adamım ayrı ayrı iki ustaya gösterdim en son iki gün önce gösterdim ki güvendiğim birisi kulübümüzünde sponsoruymuş bildiğim kadarıyla baktı bir şey yok dedi masraf arıyorsun sen dedi ben saydım tabi ondan olur mu bundan olur mu diye de bir yerden sonra da ustaya işini öğretmek gibi oluyor tamam abi sen bir şey yok diyorsan yoktur demek zorunda kalıyorum ki başka bir usta olsa bakar indirtmeye meyilli inmesi lazım der indirir para kazanır valla bilmiyorum emmi ya öğrencilik zor iş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2013 Paylaş 4 Eylül 2013 Ben senkromecini değiştirdiğim focusu satalı 6 yıl oldu ama Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 4 Eylül 2013 Yazar Paylaş 4 Eylül 2013 o zamanın parasıyla ne gitti emmi en azından üç aşağı beş yukarı bir fiyat olsun gözümün önünde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2013 Paylaş 4 Eylül 2013 En az bi 500 gider diye tahmin ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 4 Eylül 2013 Yazar Paylaş 4 Eylül 2013 öğrenciden satlık 2000 model ford mondeo Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol 5 Eylül 2013 Paylaş 5 Eylül 2013 açalım biraz, 3. vites hariç diğerleri çift senkromeçtir, tek olanın bozulma riski çoktur ve hatta sıkça bozulur, yenilenirken çift takılır yedek parça olarak bir daha tekrarlamaz. zamanında tamir edilmezse, içerde metal çapaklar gider diğer dişilileri bozar. sorun büyümedi derken, şanzıman açılınca diğer dişlilerdeki karıncalanma görülecek, total ses de artar ama yavaş yavaş onu hissetmemssiniz, içerdeki yağ da kalınlaşır, Evet haklısınız derin düşünmedim ben Çift senkromeç taktırıp yağı deşitirdiğimiz vakit problem cıkartmıyacak o halde? Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 7 Eylül 2013 Yazar Paylaş 7 Eylül 2013 ya tekrar konuyu devam ettireceğim ama şunu belirtmedim benim arabada cartlama filan yapmıyor hiçbir viteste senktomeçten olsa cartlma yapmaz mı hiçbir viteste yok anaryada dahil daha duymadım hatta oyle bir şey yine de senkromeç mi diyorsunuz Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Merhaba mehmet bey viteste cartlama yoksa vites halatını deiştirmen gerek . Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 5 Aralık 2013 Yazar Paylaş 5 Aralık 2013 eyvallah usta şu anda bütün viteslerde bir sıkıntı var yine cartlama yok ama girerken zor giriyor biraz halattan mıdır? Yorum bağlantısı
Recommended Posts