Misafir 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar selam. 30 Ağustos tatilinde Gelibolu ve çevresinde minik bir gezi planladık. Yıllardır Gelibolu-İstanbul arasını gidip gelen bir komşum İstanbul-Malkara-Keşan-Gelibolu güzergahını kullanıyor. Navigasyondan bakınca Malkara'ya varmadan Şarköy yönüne dönüp, o şekilde Gelibolu'yu gösteriyor. Üstelik kilometre olarak daha kısa Komşum, hiç denemedim diyor. Bu güzergahtan, İstanbul-Şarköy-Gelibolu-Çanakkale v.s. yolunu giden var mı? Resimler biraz küçük ama bilen arkadaşlar hemen anlayacaklardır. İki güzergah ta şu şekilde; Bu kısa yol. Bu da uzun yol. 29 Ağustos 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Necat Ertan 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 Şarköy yolunun nasıl olduğunu bilmiyorum ama bu güzergahtaki tüm şehirler arası otobüsler Keşan üzerinden geçerek Gelibolu'ya varıyorlar. Km. olarak kısa olsa da bozuk satıhlı, duble olmayan yollar nedeniyle tercih edilmiyor olabilir. Ama herşeye rağmen aceleniz yoksa bu yol da kullanılabilir. Bir sonraki yolculuğumda bu güzergahı kullanacağım, yeni yerler de görmüş oluruz. Teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar selam. 30 Ağustos tatilinde Gelibolu ve çevresinde minik bir gezi planladık. Yıllardır Gelibolu-İstanbul arasını gidip gelen bir komşum İstanbul-Malkara-Keşan-Gelibolu güzergahını kullanıyor. Navigasyondan bakınca Malkara'ya varmadan Şarköy yönüne dönüp, o şekilde Gelibolu'yu gösteriyor. Üstelik kilometre olarak daha kısa Komşum, hiç denemedim diyor. Bu güzergahtan, İstanbul-Şarköy-Gelibolu-Çanakkale v.s. yolunu giden var mı? Resimler biraz küçük ama bilen arkadaşlar hemen anlayacaklardır. İki güzergah ta şu şekilde; Bu kısa yol. Bu da uzun yol. Çoook uzun yılar evvel sahil yolunu kullanmıştım. O zamanlar çok da iyi bir yol değildi. Ancak sahilden gidildiği için eğer vaktiniz varsa geze geze, ağır ağır gidebilirsiniz. Yok ben direkt Gelibolu'ya varayım, tatilime başlayayım diyorsanız ana yol ve aynı zamanda komple duble yol olan Tekirdağ-Malkara-Keşan-Gelibolu şeklinde tercihinizi kullanınız. 45 dakika tem gişeler-Kınalı sapağı sürer, 40 dakika Tekirdağ, 1 saat 45 dakika sonra da Gelibolu'ya varmış olursunuz. Saygılar... 29 Ağustos 2013 tarihinde Fırat Şenol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 1.5 sene gidip geldik zamanında. Malkara-Keşan yolunu takip edin derim. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 Kısa yoldan gidiniz ben her sene kullanıyorum. Daha bayramda altınoluğa gittim geldim güzeldi yollar. Her yıl dahada güzelleşiyor yollar. Yollar tatlı inişli çıkışlı, fazla hız yapmayın tepeyi çıktığınızda radar sizi bekliyor olabilir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 Kınalı rampasında bir top speed görmeden o yoldan ayrılınmaz Çorludan yeniden sahil yoluna bağlanılır 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 Şarköy e girmeyin, yol çok iyi değil, birde bayram, tatilciler yollarda. Sapaktan Şarköy e 1 saatten uzun sürede anca gidersiniz. Ha ben Şarköy ü gezmek istiyorum derseniz ozaman tavsiye ederim. Bir turlayın. Yorum bağlantısı
Birkan Ergin 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Cumartesi günü Gelibolu'daydık düğün sebebiyle. Malkara keşan güzargahını kullandık. Yaklaşık 10'a yakın sabit radar kontorülüne denk geldik, Tekirdağ sapağından sonra. Adım başı radar var. Hız kurallarını göz ardı etmeyin özellikle Gelibolu girişinde 7/24 radar kontrolü yapılmakta. Hayırlı yolculuklar. Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 uxun yoldsn ysni keşandan git. yollar daha güzel. radarlara çok dikkat Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Evet arkadaşlar İstanbul-Gelibolu-İstanbul yolculuğunu tamamladım. Giderken Akşam 7 gibi İstanbul'dan çıktık, dolayısıyla bilmediğim yoldan gece geçmek istemedim. Dönerken öğlene doğru yola çıktım ve Gelibolu-Bolayır ve sonrasında Keşan'a, Korudağ'a doğru değil Kavakköy'den, Şarköy'e doğru saptım. Yolda zaman zaman keskin virajlar var. Ama çoğu yer tatlı virajlarla dolu. Orman içinden, köylerden geçiliyor. Yolun bazı kesimleri oldukça kaliteli, tırmanma şeritli v.s. Zaten sürekli bir yol yapım çalışmalarına marız kalan Gelibolu-Keşan-Malkara arasının da yol kalitesi oldukça kötü. Ben tatil dönüşü trafiğinde olmama rağmen yol oldukça sakindi. Kavakçeşme köyünde mola da verdik. Sonuç olarak yolda herhangibir olumsuzluk yok. Ortalama hızı çok düşürmüyor. Üstelik 30 km kadar yolu da kısaltıyor. Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts