Erdem Çekmez 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Merhaba Arkadaşlar, Aracımın kullanıcı kılavuzunda, farların yüksekliğinin ve dönüşlerde farların yönünün otomatik olarak ayarlandığı yazmakta(AFS). Fakat gerek yolda giderken gerek durağan halde farlarımın direksiyonumun hareketine göre hareket etmediğini farkettim. Araçta farların yüksekliğini ayarlamak için herhangi bir düğme bulunmamakta. Yalnızca farları ilk açtığımda far ışıklarım ilk önce yukarıya sonra aşağıya hareket ediyor. Acaba sizin araçlarda durum farklı mı? Hoşçakalın... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Farın resmini yakından görebilsek yorum daha kolay olur... Bir de bu özellik varsa da belirli bir hızın üstünde çalışmaz ( 50 km gibi) 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Farın resmini yakından görebilsek yorum daha kolay olur... Bir de bu özellik varsa da belirli bir hızın üstünde çalışmaz ( 50 km gibi) Yok kitapçıkta durağan haldeyken de farların döneceği yazıyor, hatta resmini yükleyeyim.. Eğer farlarımda problem varsa, bu durum garanti kapsamına girer mi acaba ? Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Honda CRV var bir akrabamda, ilk kalkışta ve yoldan giderken çok bariz bir şekilde , far ışıklarının hareketi görülebiliyor. Kitapçığa göre hareket etmesi lazım lakin hem kendim hem çevremdekiler hareket ettiğine dair en ufak bir izlenim edinemedik, bakalım yarın servis ne diyecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Anladığım kadarıyla bu özellik farlarınızda olması gerekiyor.. Var da çalışmıyorsa tabiki garanti kapsamındadır.. Servis yakınsa ziyaret ediverin, Belki kullanımla ilgili bir hata yapıyorsunuzdur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Adaptif far sistemi araç durağan haldeyken direksiyon sağa sola çeviriyorsanız aşağı yukarı oynuyor.Hareket halinde şöyle oluyordu.Mesela sağa dönüyorsanız,mercek sağa ve yukarı doğru hareket eder ve görüş açınızı daha iyi görmenizi sağlar.Aracınızda bu şekilde olmuyor ise sistemde sorun var demektir.Yol bilgisayarı veya far anahtarından on/off yapma seçeneği var mıydı? 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Adaptif far sistemi araç durağan haldeyken direksiyon sağa sola çeviriyorsanız aşağı yukarı oynuyor.Hareket halinde şöyle oluyordu.Mesela sağa dönüyorsanız,mercek sağa ve yukarı doğru hareket eder ve görüş açınızı daha iyi görmenizi sağlar.Aracınızda bu şekilde olmuyor ise sistemde sorun var demektir.Yol bilgisayarı veya far anahtarından on/off yapma seçeneği var mıydı? Araç durağan haldeyken benim farlar, direksiyonu sağa sola çevirdiğimde ne aşağı yukarı nede sağa sola hiçbir şekilde hareket etmiyor, yalnızca farları ilk açışımda yukarı kakıyor ve akabinde bir miktar aşağı iniyor. Yol bilgisayarında, esp de olduğu gibi, sistemi aktif etmek için herhangi bir seçenek yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Araç durağan haldeyken benim farlar, direksiyonu sağa sola çevirdiğimde ne aşağı yukarı nede sağa sola hiçbir şekilde hareket etmiyor, yalnızca farları ilk açışımda yukarı kakıyor ve akabinde bir miktar aşağı iniyor. Yol bilgisayarında, esp de olduğu gibi, sistemi aktif etmek için herhangi bir seçenek yok. Benim bir önceki aracımda kontağı ilk açtığımda dediğiniz gibi önce yukarı sonra normal seviyesine gelir dururdu.Ancak durağan haldeyken,direksiyonu sağa sola çevirdiğimde farlar yine yukarı aşağı oynardı.Bu durum düşük hızlarda da böyleydi.Ancak benim farlar sonradan takıldığı için sağa sola hareket etmiyordu.Normalde bu işlevini de yerine getiriyor olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Peki bu donanimin sizin aracta oldugundan eminmiyiz? Cunku bu tarz donanimlar opsiyonel veya üst donanimlarda sunuluyor. Mercek olabilir ama sabitte olabilir. Var olduğunu varsayarak yazdık.Erdem bey,aracınız donanım paketi nedir? 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 Benim bir önceki aracımda kontağı ilk açtığımda dediğiniz gibi önce yukarı sonra normal seviyesine gelir dururdu.Ancak durağan haldeyken,direksiyonu sağa sola çevirdiğimde farlar yine yukarı aşağı oynardı.Bu durum düşük hızlarda da böyleydi.Ancak benim farlar sonradan takıldığı için sağa sola hareket etmiyordu.Normalde bu işlevini de yerine getiriyor olması lazım. Mehmet Bey sizin aracınız neydi? Var olduğunu varsayarak yazdık.Erdem bey,aracınız donanım paketi nedir? Kuga 2.0 tdci titanyum benim araç. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 2006 focus kontağı açınca önce sağ sol yaparak sabitliyor.. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 Servise gittim, aracımda bu özelliğin olmayabileceğini söylediler. Ama yine de bana garip geldi, çünkü kullanıcı kitabında özelliğin opsiyonel olup olmadığına dair herhangi bir şey yazmıyor. Bununla birlikte aracı serviste bilgisayara da bağlamadılar. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Araç hareket etmeden bu sistemin çalışması imkansız maalesef. Sadece, viraj aydınlatma sistemi mevcutsa araç dururken viraj farları yanar ve kör noktayı aydınlatır. Adaptif far sistemi araç belli bir hızı geçmeden aktif olmuyor. Bunu normal ışıklı yollarda farketmeyebilirsiniz, en iyi göreceğiniz yer ışıklandırması olmayan ve özellikle köy yollarıdır... Saygılar... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 orjianl xenon varsa, yükeseklik ayarı otomatiktrir, afs varsa, durağan halda sadece sağa cevirince çalışır, sola yolda iken çalışır. servise gidin, şaseninzden sizin aracın özellik dökümünü isteyin (ETIS) ten çıkarıp versinler 2 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 orjianl xenon varsa, yükeseklik ayarı otomatiktrir, afs varsa, durağan halda sadece sağa cevirince çalışır, sola yolda iken çalışır. servise gidin, şaseninzden sizin aracın özellik dökümünü isteyin (ETIS) ten çıkarıp versinler. Okey, ben yükseklik ayarıyla afs nin farklı şeyler olduğunu bilmiyordum. Ama dediğiniz gibi özellik dökümünü isteyeceğim, bunu alabileceğimi bilmiyordum. Yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 olur da servite etis ne derlese, şase no yu yollaersınız buradan da çıkartırız 2 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 olur da servite etis ne derlese, şase no yu yollaersınız buradan da çıkartırız Valla Çağlar Bey çok makbule geçer, size ÖM den mi ulaşayım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts