İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 Mercekli Titanium X Far Ameliyatı

Misafir

Recommended Posts

Forum üyemiz Serdar Güngör arkadaşımız internetten 2.el Titanıum x merceklerini almı.Fakat istemedende olsa son derece kusurlarla dolu bir far edinmiş. :( Bayram öncesi haberleşmiştik önceki gün farları masaya yatırdık.Abi masraf açmasın dedi ama yapacak bişi yoktu.Far camı beni epey uğraştırdı ama gayet iyi parlatabildim.Zımpara yapılmadı parlatıldı.İşte detaylar.

Farları sökmeden resimlemeyi düşünemedim camı sökünce aklıma geldi.Camın hemen her karesi aynen böyle is pus yapışkan isi vesaire ne aranırsa mevcuttu.

n2iFtz1.jpg

Çerçeveye akıtılmış yapıştırıcıyı sıyırmaya çalışmışlar.

3HeeLkm.jpg

Adaptif ayar motoru sökülmüş ve merceğin ayarını sabitlemek için far tasının sabitleme tırnagını takmayıp silikon ile sabitleyip ayar tutturmaya çalışmışlar.

scD9fsK.jpg

Motor sökük olduğu için mercek saga sola oynamasın diye beyaz silikonla sabitlemeye çalışılmış.

AN5NsFD.jpg

İlk etapta mercekleri temizleyip takacaktım ama perdeye zarar verilmiş.Nokta gibi kısımın üst çizgiyi oluşturan bölümden eğilmişti.Kenar sabitleme yerleride eğikti.Düzeltmeye çalışmanın aöıkcası pek anlamı yoktu.El mahkum mercekler değişecekti.

4JHFefL.jpg

Ayrıca içinede su almış.Ve sıcak silikon damaları tepe oluşturmuş. :D

aoIrzoW.jpg

Valeo bi-xenon mercek takıldı ve çerçevsi mecburen orjinal vida yerinden dolayı iri kıyım altlı üstlü 2 vida ile sabitlendi ve destek amaçlı silikonlama ile tornavida yardımı ile iyice sıvazlandı.görüntü biraz kötü ama silikonu yedirmek lazım.Karnı epey acıkmış. :p  :D 

mtO0UHv.jpg

CUpJgyL.jpg

Tırnaklar olması gerektiği gibi yerine sabitlendi.

DCfD6l9.jpg

Ve sonuç.Mercek şapkası orjinal.İç şapkada orjinal mercekten çıkarılıp yeni merceğe sabitlendi.

4InxWVF.jpg

UcXVUqO.jpg

jSB5Ekc.jpg

Kullanılan 4300k ama tam halojen sarısı ben çok sevdim bu tonu ve hoş bir xenon rengi çok iyi fakat kalite bence sıfır.Şimdilik mecburen bunları tıraşlayıp odaklmasını yaptırdım ama sağ taraf ampul odagı sol taraf kadar düzgün olmadı.Far ayarıda bu nedenle tam olamadı.Daha sonra D2s ampul ve çevirici alınıp takılacak ve tekrar ayar yapılacak.

Duvar resimlerimiz.Sağ taraf odaklama sorunu nedeniyle bu şekilde olmak zorunda.Çizğimide sorun yok.Ampul odagı üst kenara denk geliyor.

JNIto5f.jpg

Uzunlar halojen ile birlikte.

IGMWF0y.jpg

Bilahire gündüz araç üzerinde resimlenecek.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Ellerin dert görmesin abi. Benim araba için seninle konuşmuştuk çok isiyorum  faka ilgilenemedim bir türlü aynalar açılıyormu diye..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Uygur

Merhaba arkadaşlar  bende farları değiştirmeye karar verdim aşağdaki farları alacağım kısmetse.

Mercek bi-xenon hem uzun hem kısa. Uzunları açınca hem mercek uzun yanar hemde halojen uzun yanıyorr. Üzerinde orta kalite çin malı xenon set var, 4300K (mercedes farı rengi) daha kaliteli philips filan takılabilir isteğe göre. Farın üstte tek vidası var. Arka kapakları ve kızakları yokmus, serviste far satarken arka kapağını ve kızağını ayrı satıyorlarmıs. Kendi farımın kapaklarını ve kızaklarını buna takacağım Far içindeki siyah yerler ısıya dayanıklı mat boya ile titanyum modeldeki ile aynı şekilde boyanmış. Far arkası ısı tabancası ile kapatılmış ve silikon çekilmiş. Yani su alma derdi filan yok. Far yükseklik ayarı çalışıyor. Çiziği filan yok sıfır far gibi duruyor. İçindeki mercek bmw x5 merceği, mercek kapağı c180 kapağı.Fiyat olarak çift 500 tl nasıl değermi değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.

Xh4KP.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Oktay abi kesilme çizgilerinin açıklamalarını yapmışsın zaten . Onun dışında sabrına ve azmine bir kez daha hayran kaldım . Buralara yolun düşmez mi hiç üstad . :koskos:

Çift far 500 TL mi ? Koş koş koş . Kaçırma . :koskos:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

eline sağlık oktay abi :)

önce senin beğendiğin bi far alıp içini sana yaptıracam sonrada o fara göre araba alıcam :D :D :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Erkan bey fiyat gayet iyi.Gözünüzle gördüyseniz alabilirsiniz.Bahsettiğiniz parçaları eski fardan söküp takacaksınız,zor işlemler değil.Sıfır farlardada aynı şekilde bu parçalar olmuyor.

Şehir dışı artık hayallerimde olan bir durum.İstisnalar hariç tabiki. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Abi niye öyle söylüyorsun . Ama yinede inşallah diyelim . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Uygur

Erkan bey fiyat gayet iyi.Gözünüzle gördüyseniz alabilirsiniz.Bahsettiğiniz parçaları eski fardan söküp takacaksınız,zor işlemler değil.Sıfır farlardada aynı şekilde bu parçalar olmuyor.

Şehir dışı artık hayallerimde olan bir durum.İstisnalar hariç tabiki. :p

Oktay Bey,

Ankaradan alacağım ama satan kişi gebzeye gelecekmiş kendi montajınıda via port'da bulusup yapabiliriz dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Forum üyemiz Serdar Güngör arkadaşımız internetten 2.el Titanıum x merceklerini almı.Fakat istemedende olsa son derece kusurlarla dolu bir far edinmiş. :( Bayram öncesi haberleşmiştik önceki gün farları masaya yatırdık.Abi masraf açmasın dedi ama yapacak bişi yoktu.Far camı beni epey uğraştırdı ama gayet iyi parlatabildim.Zımpara yapılmadı parlatıldı.

Oktay abi öncelikle ellerine sağlık , gece ankaradan geldim ve hem zifiri karanlıkta ve ıslak zeminde sürme imkanım oldu,görüş açısı ve aydınlatma 10 numara teşekkür ederim,özellikle uzun farı açtığım zaman karşıdan gelen tepkiler inanılmaz :)

Tekrardan sana teşekkür ediyorum.Sen benim yolumu aydınlattın,Allah'ta senin yolunu aydınlatsın abi..

Gündüz resimleri...

0kku.jpg
v63u.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Sancak

Oktay Usta bu :) Allah kaza bela vermesin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Bu arada Oktay abi ampulu değiştirmeyi düşünmüyorum,renk tonunu çok beğendim,çok güzel aydınlatıyor..

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Renk tonu gerçekten iyi,oralarda  iyi yağmur yagar ve bu ışık ile önünü rahat göreceğini düşünüyorum.Karar senin.Ben mümkün olduğunca odaklama yaptırmaya gayret gösterdim.İyi günlerde kullan. :good1::nazar:

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Renk tonu gerçekten iyi,oralarda  iyi yağmur yagar ve bu ışık ile önünü rahat göreceğini düşünüyorum.Karar senin.Ben mümkün olduğunca odaklama yaptırmaya gayret gösterdim.İyi günlerde kullan. : :good1::nazar:

Teşekkür ederim abi ,bu arada sarı led sislerim geldi taktırıp resimlerini eklerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Son orjinal mercekli fara monte ettiğim Hella mercekteki montaj sonrasında elime geçen yine orjinal mercekli tasa yaptığım Valeo mercek montajında bu defa kafamı biraz daha meşğul edip orjinal mercek montaj kasasını kullanmak yerine aliminyumdan ayak yaparak merceklerin orjinal yapıdaki gibi durmasını sağlamaya çalıştım ve sanırım epey yaklaştım.Sonraki çalışmada aynı şekilde ayak yapıp dahada iy yapabileceğimi düşünüyorum.Bu çalışmalarda merceğin orjinal yapıdaki gibi çıkkın durmasını engelleyen en önemli nokta yeni takılan merceğin boyutu ile ilğili bir durum.Bu çalışmayı Hella mercek sonrasında yaptım biteli epey oldu ama eklemeyi unutmuşum.

Orjinal bozulmamış mercekli tasın hali.

vn3XX1u.jpg

Yaptığım aliminyum montaj ayakları

z67w1qv.jpg

Montajlı hali.

cKvsCPe.jpg

Kullandığımız Valeo mercek lens çapı Hella'dan ve orijinal Halojen H7 mercek çapından biraz küçük olduğu için biraz farklı duruyor.ama eski orijinal mercek kasasına yaptıklarımdan edindiğim tecrübe sonrasında daha iyi olan bir çalışma oldu.

Lz80lNg.jpg

Yine silikon desteği ile merceğimizi sağlama alıyoruz.

MY2kDR9.jpg

Farların kapanmış hali

I2TP0SC.jpg

x88OX5W.jpg

Mncgl7O.jpg

gN2W3bz.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...