İçeriğe Yönlendir

General Mobile Discovery Kullanım Deneyimleri, Bilgiler

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Semih İzgi

Ne yazik ki durduruldu anlamına geliyo sanırsam

Teşekkürler. Malesefki sorum ne yazdığı ile ilgili değil neden yazdığı ile ilgili. 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

Semih, android için dilimize doladığımız "stabilite" bu işte. Yapabilir arada sırada bunu.

Durdurulan GAPPS dediği, google apps oluyor. Yani gmail, haritalar, google müzik, google (arama uygulaması) gibi uygulamaların genel ismi. Bu uygulamalardan her hangi biri bir hata vermiş ve durdurulmuş. Muhtemelen de google haritalar uygulamasıdır. Çok sık yapmıyorsa, önemsenecek bir durum değil.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Unfortunately, the process com.google.process.gapps has stopped.   Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

Google uygulamalarından biri hata veriyor olmalı. Güncellediğin bir uygulama yüzünden olabilir.  eğer öyle olsa diğerlerinde de olamıydı. Note 2 de çok sık alıyorum ben bu hatayı ama ben custom vede 4.3 kulanıyorum. rootlu telefon bir sürü şey flaşlıyorum, benimki normal. Sürekli alıyor musun bu uyarıyı. eğer alıyorsan reset. Oda olmazsa servise.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih, android için dilimize doladığımız "stabilite" bu işte. Yapabilir arada sırada bunu.

Durdurulan GAPPS dediği, google apps oluyor. Yani gmail, haritalar, google müzik, google (arama uygulaması) gibi uygulamaların genel ismi. Bu uygulamalardan her hangi biri bir hata vermiş ve durdurulmuş. Muhtemelen de google haritalar uygulamasıdır. Çok sık yapmıyorsa, önemsenecek bir durum değil.

Çok teşekkürler.  Necati abi size de teşekkürler.

Ya bugün çok sinirlerimi bozan bir olay oldu. Büyük bir markette telefona kılıf bakayım dedim. Görevli kız deneyelim felan dedi meğer arka kapak sökülüp kılıf öyle takılıyormuş,  Kız aldı telefonu benden arka kapağa bir asıldı, kırarcasına açtı napıyorsun öyle mi açılır dedim ama ne fayda. Şimdi orjinal kapak gıcırdıyor yerinde hareket ediyor ve her telefonu elime alışımda o kıza sövüyorum..

Kısacası Tamamen %100 orjinal arka kapak bulmak mümkünmüdür? çok sinirlerim bozuluyor çünkü gıcırdadıkça oluşan boşluğu hissettikçe

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Uçakları takip edebildiğimiz bir uygulama var mı? mesela Uçuş gecikmeleri, iptal olan uçuşlar vs.?

flightradar24 var. Ayrıca www.iststatus.com dan uçak gecikmelerini vs görebiliyorsun. Bir de Atatürk Havalimanı'nı dinleyebiliyorsun ;)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Çok teşekkürler.  Necati abi size de teşekkürler.

Ya bugün çok sinirlerimi bozan bir olay oldu. Büyük bir markette telefona kılıf bakayım dedim. Görevli kız deneyelim felan dedi meğer arka kapak sökülüp kılıf öyle takılıyormuş,  Kız aldı telefonu benden arka kapağa bir asıldı, kırarcasına açtı napıyorsun öyle mi açılır dedim ama ne fayda. Şimdi orjinal kapak gıcırdıyor yerinde hareket ediyor ve her telefonu elime alışımda o kıza sövüyorum..

Kısacası Tamamen %100 orjinal arka kapak bulmak mümkünmüdür? çok sinirlerim bozuluyor çünkü gıcırdadıkça oluşan boşluğu hissettikçe

Bir Turkcell İletişim Merkezine git, (TİM) oraya sor. Ellerinden yoktur ama servisi arayıp temin edip edemeyeceklerini sor. Ya da genpa'yı arayıp fiyatını öğren. Çok bir şey tutacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Çaktın mı ağzına iki tane... :D

Çaktım abi güzel durdu :D Birkaç gündür kullanıyorum gayet memnunum. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Disco larımıza USB taktığımızda nerden görebiliyoruz

Telefonumuz OTG destekli değil. Root yapıp bazı romlarla kullanılabildiği söylenmiş ama tam bir çözüm yok gibi şu an. "Telefon işini çok biliyorum" diyenlerden bazıları yazılımsal diyor bazıları ise donanımsal. Yazılımsal diyenler dediğim gibi çeşitli çalışmalarla yapılabileceğini(yani usb flashdisk okuyabileceğini) söylüyor, diğerleri ise OTG desteğini sağlayan donanımın bu cihazda olmadığını ve bu yüzden hiç bir şekilde yapılamayacağını söylüyor...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kötü bir Çin tableti bile okuyo koca disco okumuyo. Nasıl iştir çözemedim

0labilir. Her güzelin bir kusuru vardır. Eğer yazılımsal bir şeyse ilerleyen günlerde güncelleme ile olabilir.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ara kabloyla flash belleğe bakma konusu mu? anlayamadım.

Evet o konu :)

Type2_micro_usb_otg_cable_2451_Zap2.jpg

Bunlarda olur du

pqi-connect-301.jpg

-font-b-OTG-b-font-USB-2-0-Smartphone-US

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

flash belleği çalıştıracak cereyanı vermiyor, deyip bir yorum yapayım, yani donanımsal. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Belki Y kabloyla çalışır, denemek lazım, micro usb ucu telefona, resimde en soldaki erkek ucu şarj cihazına takacaksın, en sağdaki ucada flash belleği...

10pcs-4-font-b-Micro-b-font-font-b-USB-b

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru
Bu ürünü yaklaşık olarak 2 aydır takipteyim. Donanımhaberde alıp test edenler var hiç biri 3200 mah olduğuna kanaat getirmedi. Sadece biri normal kullanımla 3-4 saat farkettiğini yazmış. Orjinal batarya akşam 6-7 ye kadar anca yetiyormuş bu ürün gece 10-11'e kadar götürmüş.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O amperde pil yapmak o kadar kolay değil diye biliyorum, bence boşa para vermeyin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

O amperde pil yapmak o kadar kolay değil diye biliyorum, bence boşa para vermeyin.

Bu konu çok konuşuldu diğer forumda. Benim aklıma ilk gelen aynı ebatta olup da mAh farklı olan kalem piller oldu. Piyasada 3000'lik AAA pil de var 800'lük de. Aynı ebatta hem 800'lük hem de 3000'lik şarjlı kalem pil görünce bu tip ürünler de insana "acaba?" dedirtiyor...

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çinden batarya almayın...  Bir çoğu gerçek değil... 

Ben aldım.. bozuk dediğim orjinal batarya daha uzun dayanıyordu.. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...