İçeriğe Yönlendir

General Mobile Discovery Kullanım Deneyimleri, Bilgiler

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Semih İzgi

RAM artırma işlemi SWAP diye geçer. Hafıza kartından uygulamaların RAM olarak kullanabilmesi için belli bir bölüm ayrılır. Özeti bu aslında.

Semih şimdi elimde link yok, bir de bu işlem cihazdan cihaza fark eder mi bilemiyorum. Ben hTC Desire'da denemiştim memnun kalmıştım. Muhtemelen sende de işe yarar. SWAP yaparak en iyi sonucu almak için hızlı hafıza kartı lazım, o da sende var. Gerçek bir Class10 ise tabi. 

RAMEXTENDER, SWAPPER2 gibi uygulamalar var.Bunları araştırarak başlayabilirsin. Bence dahili hafıza artırmaktan daha lazım bir iş.

Tamamdır abicim. :) ona da başka bir gece bakayım. Tek gecede birçok şey kurcaladım. Elimde kalmasın :)

Bugün sıradaki işlem Tema uygulamasına download özelliği ve butonu eklemek. Zira; görsellik önemli ve çok kısır bir dataya sahibiz tema konusunda.

tl1m.png

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

RAM artırma işlemi SWAP diye geçer. Hafıza kartından uygulamaların RAM olarak kullanabilmesi için belli bir bölüm ayrılır. Özeti bu aslında.

Semih şimdi elimde link yok, bir de bu işlem cihazdan cihaza fark eder mi bilemiyorum. Ben hTC Desire'da denemiştim memnun kalmıştım. Muhtemelen sende de işe yarar. SWAP yaparak en iyi sonucu almak için hızlı hafıza kartı lazım, o da sende var. Gerçek bir Class10 ise tabi. 

RAMEXTENDER, SWAPPER2 gibi uygulamalar var.Bunları araştırarak başlayabilirsin. Bence dahili hafıza artırmaktan daha lazım bir iş.

winzorttaki swap :)  ama o ram sayılmaz ,yavaş olduğu için bence faydası olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Temaya download butonu geldi ama server çinde galiba. Yazılar çince ve çok yavaş iniyor 5-10kb/sn

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

GM discovery'nin asıl üreticisi Blu markası mı yoksa Gionee mi?  Çünkü Blu yeni bir ürün çıkarıyor ve bizim discovery'lerin iphone5 i olacak nitelikte :)

Telpa getirir ve 700 800den satar gibime geliyor

http://www.youtube.com/watch?v=BCPfzoWCy5c

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Türkiye ye gelsin alırım :) zaten telefonu herkesk s3 sanıyor bunuda iphone sanan çok çıkar. Birde clean master programını tavsiye ederim. 1,4 gb çöp veri sildin telefondan ve tel ciddi anlamda rahatladı :)

ben tablet o programı kullanıyorum başarılı :D dır tavsiye edereim son güncelleme ile görüntü güzelleşti

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Semih İzgi

Türkiye ye gelsin alırım :) zaten telefonu herkesk s3 sanıyor bunuda iphone sanan çok çıkar. Birde clean master programını tavsiye ederim. 1,4 gb çöp veri sildin telefondan ve tel ciddi anlamda rahatladı :)

Neleri sildin mesela dostum? :)

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Mert kuruyorum şimdi bakalım bende ne kadar yer açacak.

KS mobile mi? yoksa EasyApps mi? olanı indireyim. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Semih İzgi

Mert kuruyorum şimdi bakalım bende ne kadar yer açacak.

KS mobile mi? yoksa EasyApps mi? olanı indireyim. :biggrin:

Aynen :) hangisi acaba

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bu telefonun 1 gb ram'inin yetersiz kaldığını düşünen var mı ? Yada yetersiz kaldığı oluyor mu ?

4GB'nin dahili belleği çok düşüktü (1gb), onu Emmi'nin deyimi ile chipledim ve 2.5GB yaptım :good1:

Ram ile ilgili bir sorun yaşamadım ama yinede startup manager programlar aracılığı ile açılışta gelen ve altta yer tutan yazılımları iptal ediyorum :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu telefonun 1 gb ram'inin yetersiz kaldığını düşünen var mı ? Yada yetersiz kaldığı oluyor mu ?

Tablet alana kadar çocuklar çeşitli oyunlar oynadılar.. 

Ben standart dışı bir çok uygulama kullanıyorum. Hiç bir uygulamada yavaşladığını takıldığını görmedim. 

Ram yetmeyince ne yapması gerekirdi.. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Arkadaşlar bir arkadaşım daha disco aldı. Bir sorunu var. Ben ihtiyaç duymamıştım ama istiyor ki mesaj yazarken mevcut klavye gibi değil eski telefonlardaki gibi atıyorum 2 tuşunda "abc" tuşlarını yazmak için 1-2- yada 3 kere basılıyor ya böyle mesaj yazmak istiyor. Daha hızlı yazacağını düşünüyor. Eski telefondan kalma yazım alışkanlığı yani. Nasıl yapabiliriz bütün ayarları tek tek inceledik bulamadık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mümkün mü bilmem ama, standart bir telefon alsın eline ve aynı metni yazmayı ikisinde de denesin.. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Abi mevcut klavyede tuşlar küçük olduğu için yanlış harflere basılınca düzeltmek çok zaman alıyor. Eski tip klavyede 10 tuş olduğu için büyük oluyor ve hata yapmıyorum diyor. Bu isteğin kaynağı bu. Biraz da alışkanlık var tabi.

Yorum bağlantısı

Abi mevcut klavyede tuşlar küçük olduğu için yanlış harflere basılınca düzeltmek çok zaman alıyor. Eski tip klavyede 10 tuş olduğu için büyük oluyor ve hata yapmıyorum diyor. Bu isteğin kaynağı bu. Biraz da alışkanlık var tabi.

Bi ayarı olduğunu düşünmüyorum ancak "Android cihazlar için nümerik klavye" vb. şekilde arama yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Androda ram 1gb. olsun yeter, üstü şimdilik çokta şart değil, andro rami buldumu yayılır, isterse 8gb ön bellek olsun, yine çoğunu kullanacaktır, o yüzden takılmayın şu 1gb olayına :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Androda ram 1gb. olsun yeter, üstü şimdilik çokta şart değil, andro rami buldumu yayılır, isterse 8gb ön bellek olsun, yine çoğunu kullanacaktır, o yüzden takılmayın şu 1gb olayına :)

Aynen öyle :).  Neler neler yaptım %60dan %40'a zor indi.  boş buldukça yayıldı boş buldukça youtube'a kadar açtı altta. :) 

GTA SA çok kapsamlı ve güzel bir oyun rahat çalışıyor (tasarruf modunda bile)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bu is icin mobilecare daha iyi. Hem virus taramasi ve kotu yazılım taramasida yapiyor. Güzel özellikleri var. :)
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bu is icin mobilecare daha iyi. Hem virus taramasi ve kotu yazılım taramasida yapiyor. Güzel özellikleri var. :)

Root sonrası benim gözdelerim Rom Toolbox Pro,  SD MAID(kral temizlik programı ama arayüzü tecrübesiz kullanıcılar için pek ideal değil)  birde Greenify.   Clean Master'ı da kurdum (KS Mobile)  o da listeme dahil oldu :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...