İçeriğe Yönlendir

General Mobile Discovery Kullanım Deneyimleri, Bilgiler

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Serdal Soysal

1. Sim yuvası mini olan. Benimkisi yani hem 2G hem 3G olan hattım diğerinde yani 2. Yuvada, sorunsuz. Sadece data hattı için geçerli bir durum bu herhalde...

Evet normal konuşma ve sms için her ikiside uyğun fakat data 3G sadece 1 nci yuvada çalışıyor.
Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

4 yıldır kullanmış olduğum 8GB+sınırsız Vınn hattımı bugün telefonuma taktım, telefon için gerekli internet sorunumu cözdüm. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu: Bizim telefonların sadece 1 nci sim yuvası data hatlarını destekliyormuş. 2 nci yuvada çalışmadı.

GsMobile internette kullanılabilir mi aynı şekilde?

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

Eğer data hattıysa evet kullanılabilir.

Vın benzeri aparatla bilgisayarımda kullanıyorum. Avea bayisi kullanamazsın demişti. Yarın küçültüp deneyeyim.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Aynısını bana da dediler ben denedim ikiye taktım çalışmadı müşteri hizmetlerini aradım tam çamur yapacaktım ki bu yuva açıklaması geldi. Şu anda rahat bi şekildr kullanabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Evet normal konuşma ve sms için her ikiside uyğun fakat data 3G sadece 1 nci yuvada çalışıyor.

Yukarıda da yazdım şu an ki hattım 3G'li. Hatta şuan bu foruma 2.yuvada takılı mevcut hattımın 3G'sinden bağlanıyorum...

Yukarıda da yazdım şu an ki hattım 3G'li. Hatta şuan bu foruma 2.yuvada takılı mevcut hattımın 3G'sinden bağlanıyorum...

Dediğiniz sadece 3G bulunan data hatları için geçerli heralde.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlışınız var.

Belkide yanlış anladım bilmiyorum ama.

3G ve interneti her iki yuvada da kullanabiliyorum.

Baştan beri de 2, yuvayı kullanıyorum. Internetim ve 3g hep açık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Önder hocam bende hepsi bir tarifesinde yuva ikide 3G yi kullanıyordum bu benim dediğim aramalara sms lere kapalı sadece 3G olan modemlerle çalışan hatlar.
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Önder hocam bende hepsi bir tarifesinde yuva ikide 3G yi kullanıyordum bu benim dediğim aramalara sms lere kapalı sadece 3G olan modemlerle çalışan hatlar.

Aynı şeyi söylemişiz, sadece 3G varsa 1. Yuva o vakit.
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Yanlışınız var.

Belkide yanlış anladım bilmiyorum ama.

3G ve interneti her iki yuvada da kullanabiliyorum.

Baştan beri de 2, yuvayı kullanıyorum. Internetim ve 3g hep açık.

Mehmet abi ikinci yuavada bu türkcellin vınn hattını kullanamadım telefon üzerindende gerekli ayarları yaptım ama telefon desteklemiyor diyordu yuvaları değiştirip aynı ayarları yapınca çalıştı. Normal telefon hattına 8 GB isteyince fiyat uçuk oluyor.;)
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Aynı şeyi söylemişiz, sadece 3G varsa 1. Yuva o vakit.

Evet aynen öyle oluyor Önder hocam.

Valla anlamadım Serdal. Bendeki durum yukardaki gibi.

Abi şebekelerin modemleri için tahsis ettikleri hatlarda sadece 3G var bu hatlar yuva 2 de çalışmıyor. Normal konuşma için aldığımız hatların 3G leri her ikidinde de çalışıyor.
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Sonuç... Başarılı. :good1:    Artık 1gb değil 2.5 GB dahili belleğim var.  :bravo:

sss.jpg

capture3.jpg
tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Sıradaki işlem RAM artırma :)

Eline sağlık.

Android ile düzeyli bir ilişkiye başladım. Symbian3'ün yaralarını sarıyorum :D

Ram arttırma demişken... Hadi bikaç kaynak paylaş abi :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Android ile düzeyli bir ilişkiye başladım. Symbian3'ün yaralarını sarıyorum :D

Ram arttırma demişken... Hadi bikaç kaynak paylaş abi :D

Hafıza kartın Class kaç?

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Sonuç... Başarılı. :good1: Artık 1gb değil 2.5 GB dahili belleğim var. :bravo:

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Işlemleri 1. 2. 3. Diye sıralayarak yazarmısın?
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bu telefonlarda ayrıca ram yok mu?, belleği ram diye mi ayırıyor? ram in çok hızlı olması lazım malum, sıradan bellekler yetmez bence.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Işlemleri 1. 2. 3. Diye sıralayarak yazarmısın?

Önder abi verdiğim linktekileri bir bir uyguladım..   Cihazı Framaroot ile rootladım.  Programı telefona atıp ordaki 'Recovery için yeniden başlat'a girip backup user data dan yedeğimi alıp reboot yapıp telefonu yeniden açtım. Bu arada recovery menüyü kullanmayı biliyormusun bilmiyorum. Önce no comand gibi bir android ekranı geliyor. Güç tuşuna bir defa basınca menü açılıyor. Ses Kısma yön tuşu, ses açma ise tıklama tuşu abicim. . Sonrasında programdan uygun olanı seçtim. Bi onaylama yazısı çıkıyor işlemin gerçekleştiğine dair. (1.de çıkmadı 2.kere basınca çıktı bende)  ardından yeniden programdaki recovery butonuna tıklayıp recovery'den wipe/data factory  ve yedeği restore yapıp işi bitirdim. :) 

http://www.eroldizdar.com/general-mobile-discoverynin-ramini-1gbtan-2gba-yukseltmek/

• Recovery ye ister buradaki yöntem ile ister yüklediğiniz uygulama ile gelin backup user data ile sistem yedeği alın yeniden başlatın 
  • Telefon açılınca yüklediğiniz uygulamayı açın 
  • Yukarıda da belirttiğim gibi cihazınıza göre 4GB yada 16GB seçeneklerinden uygun olanı seçip istediğiniz partition ayarlamasını yapın ve onaylayın. Yanlış model için yapılan ayarlama telefonun brick olmasına sebep olur. Seçimden sonra Recovery için yeniden başlata tıklayın
  • Recovery mode açıldıktan sonra wipe data/factory reset yapıp yeniden başlatın ve telefonun açılmasını bekleyin. Daha sonra tekrar recovery mode'a girin. 
  • İlk başta aldığınız yedeği restore user data ile geri yükleyin 
  • Sistemi yeniden başlatın. Sistem başladığında android sistemi dahili hafızayı formatlamak isteyebilir formatlayabilirsiniz 
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bu telefonlarda ayrıca ram yok mu?, belleği ram diye mi ayırıyor? ram in çok hızlı olması lazım malum, sıradan bellekler yetmez bence.

16gb Class 10 :)

RAM artırma işlemi SWAP diye geçer. Hafıza kartından uygulamaların RAM olarak kullanabilmesi için belli bir bölüm ayrılır. Özeti bu aslında.

Semih şimdi elimde link yok, bir de bu işlem cihazdan cihaza fark eder mi bilemiyorum. Ben hTC Desire'da denemiştim memnun kalmıştım. Muhtemelen sende de işe yarar. SWAP yaparak en iyi sonucu almak için hızlı hafıza kartı lazım, o da sende var. Gerçek bir Class10 ise tabi. 

RAMEXTENDER, SWAPPER2 gibi uygulamalar var.Bunları araştırarak başlayabilirsin. Bence dahili hafıza artırmaktan daha lazım bir iş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...