İçeriğe Yönlendir

General Mobile Discovery Kullanım Deneyimleri, Bilgiler

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

One şarj olurken ısınmıyor ve pili 1 günden fazla gidiyor  :p

Neyse, bu bel altı vurmak oldu sanırım  :D

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Patron benden şirket için akıllı telefon istedi. Bende bunu tavsiye ettim.Toplu alım yapacağız gibi duruyor.. Pil ömrü iyi demiştim ama yalancı olmayayım?  Pili nekadar gidiyor?  Kamerası çok iyi değil denmişti, başka olumsuzlukları var mı bu hoş cihazın? :)  Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal
(düzenlendi)

Kamera o kadar da kötü değil ben memnunum. Dün gece 1500 den fazla watshap tan yazıştım Wi-Fi ile %91 den %13 e indi sarji.

Düzenleme: İmla

tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Patron benden şirket için akıllı telefon istedi. Bende bunu tavsiye ettim.Toplu alım yapacağız gibi duruyor.. Pil ömrü iyi demiştim ama yalancı olmayayım?  Pili nekadar gidiyor?  Kamerası çok iyi değil denmişti, başka olumsuzlukları var mı bu hoş cihazın? :)  Teşekkürler

Çok yoğun kullanıyorum... Sabah % 100 alıp, Gece 21 gibi % 5-10 arasında şarja takıyorum... 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Kamerası kötü değil, hatta bence çok iyi.

Menü için ise diyebileceğim, gördüğüm en sade ve basit arayuz bu cihazda. İkonlar büyük, menü anlaşılır.

Tasarım çok iyi, boyutlar optimum. İnceliğine laf yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kamerası kötü değil, hatta bence çok iyi.

Menü için ise diyebileceğim, gördüğüm en sade ve basit arayuz bu cihazda. İkonlar büyük, menü anlaşılır.

Tasarım çok iyi, boyutlar optimum. İnceliğine laf yok.

Ayrıca son güncellemeyle ayarlar menüsü 4 başlık altında(bağlantılar, cihaz, hesaplar ve diğer) sıralanıyor. Herhangi bir şey için tüm menüyü sıralamak zorunda değilsiniz. Herhangi biri bu telefona yada buna benzer(huawei gibi) telefonlara takoz diyorsa bu tamamen bilinçsiz marka takıntısı olan tüketicilerin görüşünden başka bir şey değildir. General Mobile asla bir samsung, sony vs. elbette olamaz, bunu kimse iddia etmiyor ama fiyatına göre sunduğu işlevsellik ve kalite bahsi geçen markaları da aratmıyor... bence...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kamerası gün ışığında başarılı ancak, geceleyin ışıklı ortamlarda çok başarılı bulmuyorum ancak karanlık ortamlardaki gece çekimi eski telefonum samsung s2 den kat kat üstün.

Kapalı mekanda (yani flaşın geri bildirimi/yansıması olabilen yerlerde) fotoğraflar çok güzel zifiri karanlık olsa bile. Ama açık alanda maalesef kullanışsız. Ancak telefonu inceleyenlere kamerayı açtıklarında ekranda yakın cisme dokununca o noktayı odaklamasını, uzak bir yere dokununca bu kez o noktayı odaklamasını gösterdiğimde "hadi canım bu da mı var?" diyenler oluyor, bunu çok kez yaşadım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Telefona uygun kılıf ve kapak bulmam lazım.

Bir de ekran filmini hiç ettim takamadım attım. Ondan da lazım.

Nerden alabilirim?

Bir de forumlarda şarj ucunun çabuk bozulduğuna dair söylentiler var, bu sorunu yaşayan var mı, nasıl bir tedbir almak lazım?

Son güncelleme ile de flash sadece otomatik olarak açılıp kapanabiliyor, o kötü olmuş.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kamerası gün ışığında başarılı ancak, geceleyin ışıklı ortamlarda çok başarılı bulmuyorum ancak karanlık ortamlardaki gece çekimi eski telefonum samsung s2 den kat kat üstün.

Bir de forumlarda şarj ucunun çabuk bozulduğuna dair söylentiler var, bu sorunu yaşayan var mı, nasıl bir tedbir almak lazım?

Son güncelleme ile de flash sadece otomatik olarak açılıp kapanabiliyor, o kötü olmuş.

Tam bende Mert' e flaş meselesini soracaktım aynı sorunu gördüm..Bu flaşın otomatik açılmasının mantığı nedir arkadaş, belki ben gündüz de flaş kullanmak istiyorum... :)

Şarj ucu bozuldu bozulacak gibi gevşek duruyor benim telefonda ama biraz itinalı davranınca bozulmayacağından eminim...Telefon şarja takılı iken masadan falan düşerse o zaman gerçekten problem olur diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Şarj ucu bence de hiç sorun yaratacak gibi durmuyor. 0,1 mm bile boşluğu yok. Kamera flaşının otomatik olması kötü oldu. Ama bazı camera uygulamaları manuel yapabiliyor(camera FX gibi sanırım)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ancak telefonu inceleyenlere kamerayı açtıklarında ekranda yakın cisme dokununca o noktayı odaklamasını, uzak bir yere dokununca bu kez o noktayı odaklamasını gösterdiğimde "hadi canım bu da mı var?" diyenler oluyor, bunu çok kez yaşadım...

Bunu bilmiyordum ben.. Geçen gün Arda fotoğraf çekerken baktım ekrana dokunup odaklıyor.. napıyon dedim.. Böyleyken böyle baba dedi.. 

Çok hoş bir özellik ve denedim gerçekten iş yapıyor... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

O bölge karanlıksa kontrastı açıp gerekirse flaşı yakıyor ayrıca...Bu özellik hemen hemen tüm akıllı telefonlarda Ayfonlar dahil var... :D Ayfonda bile var yani...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Telefona uygun kılıf ve kapak bulmam lazım.

Bir de ekran filmini hiç ettim takamadım attım. Ondan da lazım.

Nerden alabilirim?

Ben komple kılıf aldım.. Arka kapağı söküp saklıyorsun, gelen kılıfı arka kapak olarak takıyorsun.. 

Ben biraz pahalı aldım sanki, 25 liraya aldım ama kalitesi mükemmel seviyede ve sıfır hata..

Cam filmi yapıştırırken dikkat edilmesi gereken şey ortamın tozlu olmaması, bir zerre toz varsa camda o kısım kabarcık bırakıyor..

Ben bundan çekindiğim için orjinalini değil, benim satın aldığım filmi yapıştırdım ve korktuğum başıma geldi.. iki tane hava kabarcığım var..

Yakında bunu söker orjinalini yapıştırrım..  

Tam bende Mert' e flaş meselesini soracaktım aynı sorunu gördüm..Bu flaşın otomatik açılmasının mantığı nedir arkadaş, belki ben gündüz de flaş kullanmak istiyorum... :)

Ekranı tıkla flas ayarları gelir ekrana, sürekli, otomatik, kapalı seçeneklerinden birini duruma göre seç.. 

Şarj ucu bozuldu bozulacak gibi gevşek duruyor benim telefonda ama biraz itinalı davranınca bozulmayacağından eminim...Telefon şarja takılı iken masadan falan düşerse o zaman gerçekten problem olur diye düşünüyorum...

Şarj sorun değil, buna uygun evde 5 tane falan şarj aleti vardır... 

Keşke senin hanım da çöpe atmasaydı :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu ekrana dokununca odaklama işi standart bir şey değil mi ? Benim eski telde de vardı.

Değil.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ekranı tıkla flas ayarları gelir ekrana, sürekli, otomatik, kapalı seçeneklerinden birini duruma göre seç..

Flaşı hiç bir şekilde kendim açamıyorum...

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Kullanmayı bilmiyorsun.. 

Yok abi, ekrana dokununca odaklamadan başka bir şey yapmıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ben komple kılıf aldım.. Arka kapağı söküp saklıyorsun, gelen kılıfı arka kapak olarak takıyorsun.. 

Ben biraz pahalı aldım sanki, 25 liraya aldım ama kalitesi mükemmel seviyede ve sıfır hata..

Kapak fiyatı normal Emmi, bizim burada Gold bilgisayar da 40 TL, Media Markt' da 33 TL iyi almışsın valla..... 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Telpa 15 liraya satıyor... 

Yok abi, ekrana dokununca odaklamadan başka bir şey yapmıyor...

Haklısın.. video çekiminde var.. fotoğraf çekiminde yok... Gördüğümden emindim ama videoda imiş.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mert biz ihtiyarları ilgilendirmiyor kulaklık :D Ama senin için akşam deneyeceğim.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kullanmayı bilmiyorsun..

Telpa 15 liraya satıyor... 

Haklısın.. video çekiminde var.. fotoğraf çekiminde yok... Gördüğümden emindim ama videoda imiş..

Kullanmayı bilmiyorsun... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...