İçeriğe Yönlendir

General Mobile Discovery Kullanım Deneyimleri, Bilgiler

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Mert Yeldan

Seçim yerinde, e63 te yetiyorsa bak keyfine, boşa masrafa girme :)

Asus transfomer bu, sorunlu olanla aynımı acaba?

P_500.jpg

Klavyeli olanı :p Laptop gibi olanı. Yuva sıkıntı oluyor klavyeyi görmüyor bazen. Şarj almıyor vs vs. 2 aylık cihaz daha.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güncel bir android telefonum olsun, Ben de bu dünyada yer almak istiyorum diyorsanız, fiyatı ve teknik özellikleri ile mükemmel bir seçimdir..

Bu telefon çıkmadan önce benzer özellikteki telefonları 1400-1500 liralara alabiliyorduk.. Htc One S buna bir örnektir..

Bir haftadır kullanıyorum, sayısız uygulama test ettim, hiç birinde sorun yaşamadım.. Ben memnunum.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Güncel bir android telefonum olsun, Ben de bu dünyada yer almak istiyorum diyorsanız, fiyatı ve teknik özellikleri ile mükemmel bir seçimdir..

Bu telefon çıkmadan önce benzer özellikteki telefonları 1400-1500 liralara alabiliyorduk.. Htc One S buna bir örnektir..

Bir haftadır kullanıyorum, sayısız uygulama test ettim, hiç birinde sorun yaşamadım.. Ben memnunum.

Hamdolsun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün Gm Discovery biraz baktım menü geçişleri gayet hızlı. (s3 ten hızlı)

Ekran netliği güzel. İnce ve hafif. Çok fazla detaylı incelemedim. Gözlemlerime göre S2 kullanmış s3'e göre gayet iyi.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal
(düzenlendi)

Şu dosyayı telefonunuza kopyalayıp açmanız gerekli. Sonrasında YÜKLE diyerek, yükleme bittikten sonra fm radyoyu kullanabilirsiniz.

https://www.dropbox.com/s/ksiupp1bue3o2oi/FMRadio.apk

Bende radio arıyordum iyi oldu. Yeni indirdim gayet güzel çalıyor. Teşekkür ederim Zafer tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Facebook sayfasından alıntıdır....

General Mobile Discovery Kullanıcılarımızdan biri telefonuna mihome launcher ı yükleyerek fark ettiği birşeyi sizlerle paylaşmak istedim.

"Ana ekrana dokunarak parmağınızı yukarıya doğru kaldırın. Bu işlem miHome ram temizleme düğmesini açacak orada xxx/1,2gb yazıyor. Yani bu telefonun içindeki ram 1,2 gb, kullanılabilen miktarı ise 971 MB

Dikkat ederseniz Galaxy S3 gibi 1gb RAM'i olan telefonlarda kullanılabilinen ram miktarının 830 civarı olduğunu görürsünüz. 

Özet olarak S3 gibi telefonlardan yaklaşık 150 mb fazla RAM'e sahibiz." 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electricsheep.asi

şunu yükleyip bakar mısın RAM miktarı ne gösteriyor?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Max:971 mb yazıyor abi...

One X'te max: 985 MB yazıyor.

Bence ikisi de 1 GB. 1.2 çok fazla. Yani kayıp diyemeyeceğimiz kadar. Aynı launcher'ı yükleyip ben de deneyeyim bakalım ne diyecek.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Desenize samsung s3 den daha iyi bir yönümüz daha var :)

Bence launcherdaki bir bug bu. Gerçek olduğunu sanmam.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

"Dikkat ederseniz Galaxy S3 gibi 1gb RAM'i olan telefonlarda kullanılabilinen ram miktarının 830 civarı olduğunu görürsünüz. "

Bu cümleye göre mi diyorsun?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

Hem öyle hemde bir çok arkadaşımda s3 var. Onların kini inceleyince 830 mb kendi gözümle görmüştüm. Hatta sonra güncelleme geldi ram 871 mb yükselmişti ....

Hmmm.. İlginç. Gerçi galaxy dediğimiz şey Samsung idi değil mi? :p Şimdi oldu. tey.gif

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bilgisayarcılar daha iyi bilir ancak ondalıklı bir ram olma olasılığı sanırım yoktur. Yani 1'den sonra 1,5gb ram olmaz. Note3'te ki 3gb ram'in de bu açıdan isteneni verdiği pek söylenemez. Bundan sonra 2,4,6(bu da bilgisayar dünyasında sevilmez),, 8 gb ram olarak gider.

S3'ün en çok eleştirilen özelliği ram'i çok sınırsda kullanmasıydı. Güncelleme ile bu kullanım biraz düşürüldü. Her ne kadar Android'in çalışma prensibi ram sınırlarını zorlamak olsa da s3'te bu bir sorun olarak algılandı. Belki psikolojik olarak kullancı şikayetleri de bu yüzden arttı. Hem ısınma hem de ağırlaşma gibi donanım yerine yazılımdan kaynaklı problemler ram kullanımına mal edildi. Bunun sebebi de daha düşük ramli s2'de daha fazla boşluk bulunması idi. Kullanıcılar s3'ün ram kullanımında hataları bulunduğunu düşündüler. Samsung belki de bu güncellemeyi hiçbirşeyin düzelmeyeceğini bilerek yaptı. Tıpkı wireless çekiminde düşük seviye gösteren(ama kopukluk olmayan) göstergesini de güncellemeyle daha çok çeker gibi gösterdi ve bu sorundan muzdarip kullanıcı sayısı biranda azaldı. Yani zaten olmayan bir sorunu görsellikle çözdü:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

"Dikkat ederseniz Galaxy S3 gibi 1gb RAM'i olan telefonlarda kullanılabilinen ram miktarının 830 civarı olduğunu görürsünüz. "

Bu cümleye göre mi diyorsun?

zafer abi benim tablet te bile 2 gb ram var free olarak 1.4 gb olarak gözüküyor :D :D 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

zafer abi benim tablet te bile 2 gb ram var free olarak 1.4 gb olarak gözüküyor :D :D

O dablet olm :p Olcek tabi :p

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

O dablet olm Olcek tabi

cancincon tablet abey :D zamsung felan değil :D :D :D  :p :P :p :P

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

cancincon tablet abey :D zamsung felan değil :D

Onun remi de çançinçondur len :p iyotu, diyotu falan sahtedir :D Ne bileyim, kilobaytı tam kilo değildir, su katmışlardır :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Yaklaşık 2 aydır eşim de ben de discovery kullanıyoruz, kafama takılan sorular var.

1) Alarm sesini kısmanın bir yolunu bulamadım. Ses açma kapatma var ama sadece telefonun çalma sesini ayarlıyor. İkisini ayrı ayrı ayarlamaktan bahsediyorum.

2) Tuş kilidi bazen çalışmıyor. Ücretsiz ve düzgün çalışan bir kapak açıp kapatarak ekranı açıp kapatan program bulamadım.

3) Fotoğraf çekimlerinde denklanşör sesini kapatamıyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kullananlardan bu sorunların çözümünü bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Yaklaşık 2 aydır eşim de ben de discovery kullanıyoruz, kafama takılan sorular var.

1) Alarm sesini kısmanın bir yolunu bulamadım. Ses açma kapatma var ama sadece telefonun çalma sesini ayarlıyor. İkisini ayrı ayrı ayarlamaktan bahsediyorum.

2) Tuş kilidi bazen çalışmıyor. Ücretsiz ve düzgün çalışan bir kapak açıp kapatarak ekranı açıp kapatan program bulamadım.

3) Fotoğraf çekimlerinde denklanşör sesini kapatamıyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kullananlardan bu sorunların çözümünü bilen var mı?

2. şık için smart cover lite kullan çok iyi çalışıyor.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...