Halit Köle 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Arkadaşlar herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım . Kısmetse Bugün 2.El 2011 Ford Focus Collection alıyorum. Noter İşlemleri nasıl oluyor . Ayrıca aracı teslim alırken hangi belgelerin olması gerekiyor ( Kitapçık, İlk yardım çantası vs.) İlk arabam olacak yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Öncelikle hayırlı olsun. Bende daha yeni satmıştım. Alıcının sadece kimliği yeterli ve satış işlemleri için 92 TL ücreti mevcut. Satış işlemleri gerçekleştikten sonra ister ruhsatı aynı gün trafikten alabiliyor yada eve gelmesini bekleyebiliyorsunuz. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Yakında ruhsatı da noterlerden alacakmışız. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Arkadaşlar herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım . Kısmetse Bugün 2.El 2011 Ford Focus Collection alıyorum. Noter İşlemleri nasıl oluyor . Ayrıca aracı teslim alırken hangi belgelerin olması gerekiyor ( Kitapçık, İlk yardım çantası vs.) İlk arabam olacak yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler noter son adımdır. öncelik aracın kondisyonudur ve gerekli evrak olarak ruhsatı muanesi olması gereklidir. geriye kalan pürüzlerden alıcı değil satıcının sorumluluğudur.. noterde para verilir imza atılır Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Öncelikle hayırlı olsun. Bende daha yeni satmıştım. Alıcının sadece kimliği yeterli ve satış işlemleri için 92 TL ücreti mevcut. Satış işlemleri gerçekleştikten sonra ister ruhsatı aynı gün trafikten alabiliyor yada eve gelmesini bekleyebiliyorsunuz. İzmir de durum ne bilmiyorum ama Ankara da aynı gün mümkün değil ruhsat almanız.Trafik sigortanı yaptır 4-5 gün sonra gel diyorlar.. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 İzmir de durum ne bilmiyorum ama Ankara da aynı gün mümkün değil ruhsat almanız.Trafik sigortanı yaptır 4-5 gün sonra gel diyorlar.. abi satış yapıldığı anda 90 tl ücret ödeniyor ruhsatını biri noterde aklıyor diğeri alıcıda ruhsat yenilenip alıcının adresine 15 gün sonra posta yoluyla direk geliyor. sigorta ise noter satışı yapıldığı saatten itibaren 7 gün içinnde sigorta yapılmış olması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 İzmir de durum ne bilmiyorum ama Ankara da aynı gün mümkün değil ruhsat almanız.Trafik sigortanı yaptır 4-5 gün sonra gel diyorlar.. Ben aracı 2 hafta önce İzmir-Gaziemir'de satışını yapmıştım. Noterden sonra trafiğe ben de satıcı olarak öğrenmek amacı ile gitmiştim. Trafiktekiler aynı gün gidilirse hemen alınabiliyor olduğunu söylemişti ve sattığım kişi hemen aldı ruhsatını. Ankara bu alım satımlar daha fazla oluyor herhalde Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Ben aracı 2 hafta önce İzmir-Gaziemir'de satışını yapmıştım. Noterden sonra trafiğe ben de satıcı olarak öğrenmek amacı ile gitmiştim. Trafiktekiler aynı gün gidilirse hemen alınabiliyor olduğunu söylemişti ve sattığım kişi hemen aldı ruhsatını. Ankara bu alım satımlar daha fazla oluyor herhalde hemen almaya uğraşmaya gerek yok postayla zaten gönderim yapılıyor bence trafiktede sorun olmuyor zaten aracın satışı noter evrakları yanınızda olsun yeter. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 abi satış yapıldığı anda 90 tl ücret ödeniyor ruhsatını biri noterde aklıyor diğeri alıcıda ruhsat yenilenip alıcının adresine 15 gün sonra posta yoluyla direk geliyor. sigorta ise noter satışı yapıldığı saatten itibaren 7 gün içinnde sigorta yapılmış olması gerekiyor. İşte bu sigorta yapılmadan Ankara da ruhsat verilmiyor.Aynı gün yaptırıp gitsen bile 4-5 gün sonra gel diyorlar.Daha 2-3 ay öncesine kadar durum böyleydi. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 İşte bu sigorta yapılmadan Ankara da ruhsat verilmiyor.Aynı gün yaptırıp gitsen bile 4-5 gün sonra gel diyorlar.Daha 2-3 ay öncesine kadar durum böyleydi. ankaradanda araç aldık abi 2 tane böyle bir durumla karşılaşmadık birini mart ayında diğeride benim aracım Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Yakında ruhsatı da noterlerden alacakmışız. Sanırım Emniyet değil de Nüfus idaresi verecek.Bu ve pasaport işlemleri emniyet bünyesinde alınacakmış.Daha bir kaç şey daha var..Polis sadece asayişten sorumlu olacakmış.Başka görevler yüklenmeyecekmiş. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Noter satışını yaptıktan birkaç saat sonra satıma ilişkin bilgilerde sigorta sistemine aktarılmış oluyor. Hemen zorunlu mali mesuliyet sigortası yaptırılıyor ve Trafik Tescil Bürosundan ruhsatı gün içinde alabilmek mümkün oluyor İzmir'de. Öğleden önce bir saatte satış yapılırsa, ruhsatı gün içinde almak mümkün olur. Yorum bağlantısı
Recep Güney 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 plaka değişikliği de olacaksa işin içinde urum nasıl değişir acaba? Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 plaka değişikliği de olacaksa işin içinde urum nasıl değişir acaba? notere 190 tl ödenir plaka değişikliği ibraz edilir. araç alımı yapıldıktan sonra trafiğe sigortası yaptırılarak gidilir. eski plakalar sökülür trafiğe teslim edilir. yeni ruhsat trafikten alınır yeni plakalar basılır 35 tl .hepsi bu kadar. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Remi işler harici araba güzelce kontrol edilir önceki kullanıcının şahsi eşyaları varsa verilir, aracın kitapçıkları ve yedek anahtarı mutlaka istenir, helalleşilir ve Ford'un keyfine varılır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 İzmir de durum ne bilmiyorum ama Ankara da aynı gün mümkün değil ruhsat almanız.Trafik sigortanı yaptır 4-5 gün sonra gel diyorlar.. Sigortan yapilmissa ve sabah gidersen emniyete aynı gün alabiliyorsun abicim. Artık trafik tescil bomboş Yorum bağlantısı
Halit Köle 19 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2013 Arkadaslar verdiginiz bilgiler icin hepinize tesekkur ederim. Aracimi aldim cok sukur. Artik Ford kullancisi olarak araniza katildim. Remi işler harici araba güzelce kontrol edilir önceki kullanıcının şahsi eşyaları varsa verilir, aracın kitapçıkları ve yedek anahtarı mutlaka istenir, helalleşilir ve Ford'un keyfine varılır. yedek anahtari aldim. Bir tane kumandali, bir tane kumandasiz. Kitapcigi bulamamis. Evde oldugunu soyledi bulunca kitapcigi bana verecegini soyledi. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 ankaradanda araç aldık abi 2 tane böyle bir durumla karşılaşmadık birini mart ayında diğeride benim aracım hemen almaya uğraşmaya gerek yok postayla zaten gönderim yapılıyor bence trafiktede sorun olmuyor zaten aracın satışı noter evrakları yanınızda olsun yeter. Evet gönderim yapiyorlar ancak ikamet adresine. Benim satiş yaptığım alıcının ikameti şehir dışı olması nedeniyle posta gonderimini tercih etmemişlerdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts