Erdem Çekmez 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Herkese Merhaba 3 gün önce aracımı bakıma götürürken sol arka farım tekledi ve sonra yanmamaya başladı, bugün sanayide bir parçacıya gittim ve soketi ile birlikte değiştirirsem maliyetinin 100 Tl. olduğunu sadece ampülün ise ellerinde olmadığını söyledi, bende ford yetkili servisine gittim ve oradaki ustalarda böyle bi ampülü ilk kez gördüklerini belirttiler ve yedek parça kısmında da ampulden yoktu. Bakalım 2-3 güne geleceğini söylediler? Bana problem ampulden kaynaklanıyor gibi geliyor, bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa ve bana yol gösterirlerse çok memnun olurum daha sonra ampulün ve soketin fotoloranı buraya eklerim. Bu arada buraya foto nasıl yükleniyor acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 sinaylse? şaşı duy turuncu olabilir? sinyal mi fren mi? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Ampulün resmini yükleyin görelimSoket falan değişimi yaptırma derim. Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 15 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2013 Fotograf yüklemek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219199-foruma-resimfotograf-ekleme/ Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 15 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2013 Soket ve ampul bu şekilde; Sanırım ampulün arkasından çıkan iki ince tel kırılıp soketin içinde kaldı. Kullanım kitapçığına baktığımda sinyal lambası için PSY19W öneriyor, bu ampulü internette aradığımda çeşitli sitelerde mevcut lakin onların soketleri bizim arabaya uymayacak gibi duruyor, örneğin sahibinden de bulduğum ampulün resmi Ampulün oturduğu soketin arabamdaki ile alakası yok, dolayısıyla almaya cesaret edemedim. Çözüme yönelik bir fikrim var ama işe yarar mı bilmiyorum; Hem ampulün hem de soketin üstünü lehim ile kaplasam, böylece birbirlerine temas etmesini sağlasam acaba çalışır mı? Yorum bağlantısı
Çözüm Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Çözüm Paylaş 26 Ağustos 2013 Sorun çözüldü, servise gidip 105 tl ye yeni soket aldım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 böyle garip soketleri sever ford 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çekmez 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 Aslında iki si de bozuktu, diğerinde resimde de görülen ampulün ucundaki iki ince tel üzerine küçük lehimler attım, gerçi çok uğraştım uygun büyüklükteki lehimi damlatabilmek için, böylece soketin ucundaki iki ince tel ile bağlantı sağlandı ve çalışmaya başladı. Lakin bu çözümü bulmak için ilk soketi bozana kadar uğraşmam gerekti Yorum bağlantısı
Recommended Posts