Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Arkadaşlar herkese merhaba. 1-2 ay öncesine kadar aracın içersindeyken hareket halindeyken yani motor çalışır durumdayken içerde kumandadan 2 kez kapatma düğmesine basınca çift kilitleme yapıyor ancak şuan sadece motor çalışmadığı zamanlarda çift kilitleme yapabiliyorum. Aracı çalıştırdığımda çift kilitleme yapınca hiçbir tepki vermiyor ve kapılar kitlenmiyor. Araçta küçük çocuklar olduğu zaman çok sıkıntı oluyor hemen elleri kapı kollarına gidiveriyor. Tekrar aktif etmek için bir ayar var mı? Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Araç çalışırken çift kilitleme yapmaması lazım. Yani güvenlik açısından içerdekilerin çıkamayacağı bir kilitleme işlemi yapıyorsa hatalı olan o'dur. Şu anda aracınız normale dönmüş sanırım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 Dediğim gibi 1-2 ay öncesine kadar yapıyordum ve içerden kapılar açılmıyordu. Çocuklar varken çok lazım oluyor.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Dediğim gibi 1-2 ay öncesine kadar yapıyordum ve içerden kapılar açılmıyordu. Çocuklar varken çok lazım oluyor.. Çocuklar için arka kapı çocuk kilidini kullanmanızı tavsiye ederim.Çift kilitleme yaptığınızda,Allah korusun bir kaza esnasında kapılardan çıkmanız mümkün olmaz. Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 Çocuklar için arka kapı çocuk kilidini kullanmanızı tavsiye ederim.Çift kilitleme yaptığınızda,Allah korusun bir kaza esnasında kapılardan çıkmanız mümkün olmaz. Arka kapı çocuk kilidi dediğiniz kapı açma kolundaki küçük düğme mi acaba? Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 kapıyı açıp kilidine bakın, kilide yakın bir yerde anahtarın ucunun girebileceği şekilde, genelde düz tornavida başlı bir yatak. yanında yöresinde kilit resmi falan olmalı.. bu arada ben şöför kapısındaki kilde basıyorum, tüm kapılar kilitleniyor.. ayrıca sadece söför kapısı açılacak şekilde de bir program yapmıştım. kapılar kilitli iken tek tık açma yaparsam sadece şöfor kapısı açılıyor. çift tık yaparsam kapıların hepsi açılıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 Ben şöfö kapısındaki küçük kilit düğmesini içeri doğru ittirince bütün kapılar kilitleniyormuş gibi ses geliyor ve bütün kapılardaki o küçük kilit içeri giriyor fakat yine de diğer kapılar içerden açılabiliyor. Program yapmıştım derken nasıl oluyor anlayamadım? Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 aşağıdaki linkte programlama adımları var.. benim aracımda çalıştı, sizinkinde işe yarar mı bilmem.. http://www.ozyurek.org/gizli_kod/gizli_kod.htm Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 çift kilitte alarm da devrey girer motor çalışırken yapamaz bunu anahtar zaten? 1 Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 çift kilitte alarm da devrey girer motor çalışırken yapamaz bunu anahtar zaten? Bilmiyorum ama yapıyordum Şimdi olmuyor. aşağıdaki linkte programlama adımları var.. benim aracımda çalıştı, sizinkinde işe yarar mı bilmem.. http://www.ozyurek.org/gizli_kod/gizli_kod.htm Hocam çok teşekkürler yarın bir deneyim. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 oradaki kodlamayı yapma sorumluluğu size aittir.. belirtmiş olayım.. her araçta çalışmayabilir ve başka yerlerde sıkıntı olmasın sonra.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 kapıyı açıp kilidine bakın, kilide yakın bir yerde anahtarın ucunun girebileceği şekilde, genelde düz tornavida başlı bir yatak. yanında yöresinde kilit resmi falan olmalı.. bu arada ben şöför kapısındaki kilde basıyorum, tüm kapılar kilitleniyor.. ayrıca sadece söför kapısı açılacak şekilde de bir program yapmıştım. kapılar kilitli iken tek tık açma yaparsam sadece şöfor kapısı açılıyor. çift tık yaparsam kapıların hepsi açılıyor.. Arka kapılarda bulunan çocuk kilidinin yeri orası, ön kapılarda zaten yok ama çocukların öne oturması zaten yasak Çocuk kilidini aktif ettiğinizde arka kapılar sadece dışarıdan açılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 Teşekkürler yardımlar için. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 bu konu hep tartışılıyor... içerdeki çocuklar için en güvenlisi çocuk kilidi de, dışardan gelecek beklenmedik gasp girişimi / müdehale ile açılan kapılar da ayrı bir güvenlik sorunu.. yani kaza anında tüm kilitleri otomatik açan, normal zamanda hem içerden hem dışardan kapıları kilitleyen bir sistem var mı acaba? 1 Yorum bağlantısı
Sezai Demir 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 Arka koltukta çocuk olduğu zaman inanın durmuyor illa ki camdan dışarı bakacak sağı solu karıştıracak ve muhtemelen de kapı koluyla falan oynayacak diye insan tedirgin oluyor. Ama tabi bunun yanında Allah göstermesin bir kaza anında da zor durumda bırakabilir. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 en iyisi çocuk koltuğuna çocuğu fix etmek ama ona da yürek ister. o zırlamaya kulak mı dayanır.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 bu konu hep tartışılıyor... içerdeki çocuklar için en güvenlisi çocuk kilidi de, dışardan gelecek beklenmedik gasp girişimi / müdehale ile açılan kapılar da ayrı bir güvenlik sorunu.. yani kaza anında tüm kilitleri otomatik açan, normal zamanda hem içerden hem dışardan kapıları kilitleyen bir sistem var mı acaba? Kaza anında 4 lü flaşörleri yakan sistemler var.Kapı kilitlerinin otomatik açılmasını yapmak da çok zor olmamalı ama uygulayan bir üretici yok galiba. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 airbag ler için darbe sensörü var diye biliyorum. üreticiler o sensörden hareketle ama gecikmeli olarak kapıları açtırabilirler diye düşünüyorum.. gecikmeli çünkü çarpma anında kapıların açılmaması daha mantıklı.. örneğin çarpmadan 5-10 sn sonra kapı kiltleri serbest bıraktırılabilir.. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Çift kilitleme hırsızlığa karşı dışardan sağlanan bir güvenlik önlemidir. Çift kilitlemede kapılar kumanda olmaksızın ne içrden ne de dışarıdan açılabilir. İçerdeki yolcular için güvenlik bir yana zarar verir. Bu nedenle aracın motorunun çalışmadığı durumlarda kumanda ile aktif edilen bir sistem. Çocukların güvenliği için ise çok eski model araçlarda da kullanılan çocuk kilidi mevcuttur. Aracın kontak anahtarı ile arka kapıdaki yuva aktif edildiğinde kapıların kilitli olması önemli olmaksızın içerden kapı açılamaz ancak dışardan kolayca açılır. Kaza anında anti-thief(hırsızlık önlemi) olan çift kilit açılmaz çünki aracın kapılarının hiçbir durumda kumandasız açılmaması gerektiğini algılar. Bu nedenle aracın kullanımı esnasında çift kilitleme değil tek kilit olan yani dışardan değil, içerden açılabilen ancak kaza sırasında dışarıdan da açılmasına imkan veren kilit sistemi devrede olmalıdır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Arkadaşlar; sol ön kapı üzerinde arka camları kilitleyen sistem, sadece yine arka kapıları içeriden kilitleme özelliğine sahip olsaydı, daha da güzel olmazmıydı? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 Çift kilitleme hırsızlığa karşı dışardan sağlanan bir güvenlik önlemidir. Çift kilitlemede kapılar kumanda olmaksızın ne içrden ne de dışarıdan açılabilir. İçerdeki yolcular için güvenlik bir yana zarar verir. Bu nedenle aracın motorunun çalışmadığı durumlarda kumanda ile aktif edilen bir sistem. Çocukların güvenliği için ise çok eski model araçlarda da kullanılan çocuk kilidi mevcuttur. Aracın kontak anahtarı ile arka kapıdaki yuva aktif edildiğinde kapıların kilitli olması önemli olmaksızın içerden kapı açılamaz ancak dışardan kolayca açılır. Kaza anında anti-thief(hırsızlık önlemi) olan çift kilit açılmaz çünki aracın kapılarının hiçbir durumda kumandasız açılmaması gerektiğini algılar. Bu nedenle aracın kullanımı esnasında çift kilitleme değil tek kilit olan yani dışardan değil, içerden açılabilen ancak kaza sırasında dışarıdan da açılmasına imkan veren kilit sistemi devrede olmalıdır. Saygılarımla. Evren Bey Selamlar , Ben de cok merak etmiştim oncesinde su anda konu gundeme geldi madem sorayım , çift kilitlemede mekanizma nasıl işler merak ettigim konu bu , yani bir kere bastık aract tık etti bir kilit yuvaya oturdu 2. kere basıp çift kilitleme yaptıgımızda 2. ayrı bir kilit gider farklı bir yuvayamı oturur nedir sistem nasıl calısır ? Birde bizim araclara alarm var mı ki ? 2012 My fiesta ? yani kadranın orda yanıp sonen bir kırmızı nokta var ama nedir ? ne zaman ne şekilde işe yarar hiç bilmiyorum eger bir alarm varsada bunun sesli bir alarm oldugunu sanmıyorum cunku ne acarken ne kaparken sesli bir sinyal devreye girmiyor. Birde cift kilitte kapı dısardan acılmaz demişsiniz , çift kilit yaptınız kumandanız tahrip oldu bir sekilde bu durumda nasıl olucak ? yani tek kilit yapsaydık kolaylıkla acabirlidik ama cift kilit oldugu için servise mi gitmek gerekecek ? Ben acıkcası calısma mantıgı ve mekanızmasının nasıl oldugunu anlamak istiyorum ki aradaki tek kilit olursa boyle olur cift kilit olursa soyle olur seklinde degerlendirme yapabilmek için. Yuzeysel olarak cift kilit tek kilitten iyidir derdinde degilim yani derdim anlamak. Tşklr, Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 elektrikli kilit mekanizmasının bir fonksiyonudur, çift kilit yaparsanız içderden de açılmaz , uzaktan kumanda veya anahtar ile kapıyı açabilirsizin, anahtarların hepsi kayıpsa kapıyı kesmeden açmak için anahtar numaranızı bulmanız gerekir Yorum bağlantısı
Sezai Demir 11 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2013 Arkadaşlar bugün çocuk kilidini biraz kurcalayım dedim ama pek kullanışlı gelmedi bana. İçerden hiç bir şekilde açılmıyor. Kumandadan kapı açma düğmesine bastığım halde açılmıyor illaki dışardan açmak gerekiyor. Açma düğmesine bastığımızda ya da şöför kapısı açıldığında diğer kapılarda açılabilseydi iyi olurdu. Bu arada şimdi aklıma geldi. Motoru stop ettiğimizde acaba açılır mıydı? Hep motor çalışırken yaptım bu denemeleri. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 11 Ağustos 2013 Paylaş 11 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bu konudan sonra bu gün bir deneyeyim dedim. içerden şöför kapısındaki kilitleme mandalından kilitleyince sağ arka kapı içerden açılmadı.. allah allah dedim. sonra sol arka kapıya baktım o açılıyordu.. sol ön kapı da açılıyordu.. çocuk kilidine baktım, açıktı.. acaba arıza mı var.. Arkadaşlar bugün çocuk kilidini biraz kurcalayım dedim ama pek kullanışlı gelmedi bana. İçerden hiç bir şekilde açılmıyor. Kumandadan kapı açma düğmesine bastığım halde açılmıyor illaki dışardan açmak gerekiyor. Açma düğmesine bastığımızda ya da şöför kapısı açıldığında diğer kapılarda açılabilseydi iyi olurdu. Bu arada şimdi aklıma geldi. Motoru stop ettiğimizde acaba açılır mıydı? Hep motor çalışırken yaptım bu denemeleri. yukarıdaki sorunu motor çalışmazken yaptı.. 11 Ağustos 2013 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Arkadaşlar bugün çocuk kilidini biraz kurcalayım dedim ama pek kullanışlı gelmedi bana. İçerden hiç bir şekilde açılmıyor. Kumandadan kapı açma düğmesine bastığım halde açılmıyor illaki dışardan açmak gerekiyor. Açma düğmesine bastığımızda ya da şöför kapısı açıldığında diğer kapılarda açılabilseydi iyi olurdu. Bu arada şimdi aklıma geldi. Motoru stop ettiğimizde acaba açılır mıydı? Hep motor çalışırken yaptım bu denemeleri. Değişen bir şey olmazdı çünkü çocuk kiliti neticede manuel bir işlem..Manuel olarak devreye sokulur ve manuel olarak devreden çıkartılır. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts