Mehmet Ozyurek 15 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2013 En basit yerde takılmışsın... Hiç bir şey olmaz.. Ancak şemayı ve yapmak istediğini akşam kontrol edelim.. Sorun çıkabilecek başka noktalar var.. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Bakalım abi çok sevinirim. Mehmet abi şu an ledlerim yanıyor hava kararınca. Yani ledlerimdeki + ve - ucu rölede 85 ve 86 nolu terminallere bağlayacağımı düşündüm senin paylaştığın bilgilerde: "Üreticinin açıklaması 30 nolu terminal girişindeki enerjinin, röle bobininde enerji yokken (87a) nolu terminalden çıkışını sağlayan, röle bobinine enerji verildiğinde (87a) terminalinden çıkışı keserek(30) nolu terminaldeki girişin (87) nolu terminalden çıkışını sağlayan röledir. Yüksek akım kapasitesine sahip açık va kapalı kontakları sayesinde bir çok yerde güvenle kullanılabilmektedir. Buna karşılık düşük bobin akımına ihtiyaç duyması açısından tercih sebebi olup, sürekli enerji altında kalmaya uygundur. Bobin terminalleri olan (85) ve (86) nolu terminallerin pozitif (+) veya negatif (-) ayırımı olmadığı için her iki yönde de bağlanabilme özelliği vardır. Yüksek akımlı kapalı ve açık kontağa ihtiyaç duyulan her yerde güvenle kullanılır." İlk koyu renk olan anlatımdan anladığım rölede 30 nolu terminale aküden + akım alacağız. Röleye enerji verdiğimizde bu akım 87'den sislere gidecek. 2. koyu renkli anlatımdan ise röleye enerji vereceğim terminaller olan 85-86 nolu terminallere ledlerdeki + ve - uçları bağlayacağımı anladım. Sislerde şase daima var mıdır onu bilmiyorum abi... Yorum bağlantısı
Önder Kuru 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 En basit yerde takılmışsın... Hiç bir şey olmaz.. Ancak şemayı ve yapmak istediğini akşam kontrol edelim.. Sorun çıkabilecek başka noktalar var.. Kontrol edelim mi abi? Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Mehmet abi bu röle konusunu bu kadar basit ve anlaşılır anlattığınız için teşekkür ederim.Bir soruda ben sormak istiyorum 60 watlık sis farlarıma kaç amperlik röle takmam gerekir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Kontrol edelim mi abi? Unutmuşum yaa Bakacağım inşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Mehmet abi bu röle konusunu bu kadar basit ve anlaşılır anlattığınız için teşekkür ederim.Bir soruda ben sormak istiyorum 60 watlık sis farlarıma kaç amperlik röle takmam gerekir? Rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu.. 60 watt / 14 volt + (x 1.41 ilk çalışmada çektiği akım) 60/14=4.28 amper X 1.41 = 6.03 amper gereklidir... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 (düzenlendi) Rölelerde bazen ters diyot kullanılır. Röle büyükse röleyi süren kontağın ark yapmasını engeller. Yahut yük indüktif ise (bobin ise) yine röle ağzına ters diyot bağlanır. Yoksa sistemde röle açıldığı anda ters voltaj oluşur. Bobin içinde kalan enerjinin ark yaparak ortalığı dağıtmasını engeller 25 Ağustos 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Unutmuşum yaa Bakacağım inşallah Abi çözdüm ben o işi. Hatta bir de anahtar koydum, sadece şehirdışında kullanıyorum sisleri . Bu arada ayna altı ledlerini de bağladım tavan lambasına onlar da gece çalışıyor sadece... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Rölelerde bazen ters diyot kullanılır. Röle büyükse röleyi süren kontağın ark yapmasını engeller. Yahut yük indüktif ise (bobin ise) yine röle ağzına ters diyot bağlanır. Yoksa sistemde röle açıldığı anda ters voltaj oluşur. Bobin içinde kalan enerjinin ark yaparak ortalığı dağıtmasını engeller Bu sorunu yaşayıp bu diyotu bağlamıştım ben Abi çözdüm ben o işi. Hatta bir de anahtar koydum, sadece şehirdışında kullanıyorum sisleri . Bu arada ayna altı ledlerini de bağladım tavan lambasına onlar da gece çalışıyor sadece... Eline sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 (düzenlendi) Bir resim daha ekleyeyim flyback diyotu: switch ömrünü uzatır, ters voltaj ile beyin hasarlarını azaltır. Hele transistörle kullanılırsa: 25 Ağustos 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Ben kumandadan follow me özelliği için tavan lambasından tetik almıştım röleye ancak tavan lambası azalarak söndüğü için röle çat diye devreyi tamamlanıyor akım 12 volta çıkıncaya kadar çıtırdıyor bu yüzden sisler de göz kırarak açılıp kapanıyor. Röleye akımı artarak yada azalarak akım göndermemek için ne yapabilirim? Röleye tavandan eksi uç bağlı, bu kabloya sadece 12 volt ve üzeri enerjiyi geçiren direnç gibi bir şey bağlayabilir miyim? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 Elonun stop Zaman rölesini incele Ve tavandan değil kapı kilit tetiğinden al. Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu.. 60 watt / 14 volt + (x 1.41 ilk çalışmada çektiği akım) 60/14=4.28 amper X 1.41 = 6.03 amper gereklidir... -------------------------------------------------------------------------------- Abi verdiğiniz bilgileri inceledim ve bugün mini röle aldım.Üst kısımda VBRIGHT 12 volt alt tarafında NO:40A/14VDC ve NC:30A/14VDC yazıyor. Bu yazıların anlamı nedir? Bu röle 30 ve 40 Amperlik mi demek? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2013 Tam ne demek istiyor anlamadım ama. En kötü ihtimalle 30 amper ve iki sisi birden bağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
mustafa çevik 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 amerikan park için röle arabama bağladım fakat sorunum var koldan gelen sinyali kesip 86 nolu uca bağladığımda parkları açmazsam sinyal vermiyor hattı kesmeden parelel bağlarsam arka stopdaki sinyallerde devreye giriyor ne yapmalıyım Yorum bağlantısı
mustafa çevik 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 3 gün oldu sinyallerim çalışmıyor haber bekliyorum siz yazdınız ben uyguladım fakat park açmadan sinyal vermiyor bir çare yokmu arkadaşlar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mart 2015 Yazar Paylaş 30 Mart 2015 3 gün oldu sinyallerim çalışmıyor haber bekliyorum siz yazdınız ben uyguladım fakat park açmadan sinyal vermiyor bir çare yokmu arkadaşlar Siz yaptınız ben uyguladım derken Kazara arabayı yaksanız benden mi bileceksiniz Bu şemaya göre bu yaşadığınız normal... Şemalar örnektir, zihin çalıştırmak içindir.. Park yazan yere elektriği kontaktan verirseniz, sinyal verebilirsiniz ancak bu sefer de parklarınız hep yanar.. İstenen zaten bu ise, park yazan yere kontaktan elektrik vermelisiniz.. 1 Yorum bağlantısı
mustafa çevik 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Siz yaptınız ben uyguladım derken Kazara arabayı yaksanız benden mi bileceksiniz Bu şemaya göre bu yaşadığınız normal... Şemalar örnektir, zihin çalıştırmak içindir.. Park yazan yere elektriği kontaktan verirseniz, sinyal verebilirsiniz ancak bu sefer de parklarınız hep yanar.. İstenen zaten bu ise, park yazan yere kontaktan elektrik vermelisiniz.. ben bu foruma o derece güveniyorum yak diyosanız yakarım 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mart 2015 Yazar Paylaş 30 Mart 2015 ben bu foruma o derece güveniyorum yak diyosanız yakarım Yok yok yakma... Yorum bağlantısı
mustafa çevik 1 Nisan 2015 Paylaş 1 Nisan 2015 sonunda bu modülden alıp kendim bağladım amerikan parklarıma kavuştum kaliteli güzel tavsiye ederim http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ayarli-amerikan-park-modulu-iq-1.sinif-kalite-185658670/detay Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Cehaletimi mazur görün bir soru da ben sorayım, elektrikle aram iyidir ama şu röle işini tam kavrayamadım. Daha doğrusu biraz anladım ama bağlantılar, girişler çıkışlar... işin içine girince kafam karışıyor epeyce. Şimdi mondi için gündüz farı aldım set orijinal olandan. 3 girişi var 2 tanesi + (A parlak B kısık diyelim) bir tanesi - (C diyelim) , kafamdaki proje şu araba çalışınca A yansın, parklar açılınca parktan tetik alıp A'yı söndürsün B'yi yaksın. Sanıyorum toplamda 5 giriş oluyor, A,B,C, akü + ve park tetik. Şu ELO'nun hangi modülünü almak lazım ve nasıl bağlatmak lazım ufkumu açarsanız çok minnettar olurum. Derdim olayı tam olarak anlamak. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts