Abdussamed Acar 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Bu telefonların birbirleri arasındaki bildiğiniz kayda değer farkları neler... avantaj ya da dezavantajları... Mesela batarya dayanma süresi açısından aynı şartlarda en iyisi ve en kötüsü hangisi mesela? Bilinenler yazılsa işe yarar bir başlık olur galiba... Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Abi batarya konusunda hepsi aynı. Sizin internet ve uygulama kullanma yoğunluğunuza göre değişir. Ancak hepsi maksimum 1 gün gider diyebiliriz. Batarya konusunda iphone diger telefonlara gore oldukca geride.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) Off soru fena İçlerinde en iyisi HTC One, hem malzeme hem tip ekran vs. en iyi, sonrasında S4 gelir, dolu donanımı olan ama ara yazılımların rom entegrasyonunda sorunlar bulunan One dan sonra gelen 2. telefon, gelelim ip5 ve Z ye, işletim sistemleri farklı olan ip5 uygun olmayan ekran boyutu ve hep aynı tek düze yazılımıyla sıralamada sonda, Z ekran kalitesi olarak az geride de olsa diğer ekstra özellikleriyle 2 tık ileride ve 3. Pil süreleri aynı, en stabil olanlar htc One ve ip5, sonuç olarak kazanan One number one, düşünmeye bile gerek yok. 21 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) Duygusal değil teknik olarak konuşayım,iPhone5'in bataryası 1440mAh, 8 saat konuşma, 225 saat bekleme süresi. Galaxy S4 2600mAh,14 saat konuşma, 370 saat bekleme süresi.Htc One 2300mAh, 18 saat konuşma,480 saat bekleme süresi.Xperia Z 2330mAh. 14 saat konuşma, 530 saat bekleme süresi.Note II 3100mAh, 35 saat konuşma, 890 saat bekleme süresi. Kısacası iphone hariç yaklaşık değerler. Batarya konusunda 2 gün gitme şansı daha yüksek olan note 2 var. Diğerleride hiç kullanmazsanız 2 gün gidebilir, iphone hariç. Saygılarımla. 21 Temmuz 2013 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Hepsi aynı işe yarıyor, al birini geç abi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Hepsi telefon olarakmı Sen başka ne için kullanıyorsun Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Xperia Z diğerlerinden kasa sağlamlığı ve su geçirmezlik konusunda 1 adım önde. Sony xmor lens kullanılıyor ve fotoğraf çekimleri oldukça tatminkar.Artı olarak suyun altında da resim çekebilen bir telefon.Başlı başına bu bile alma sebebi. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Vodafone dan 2 sene önce taahhütle aldığım iphone 3gs kontratım bitmiş,aradılar beni s4 sundular,baya inceledim,kullanıcı yorumlarını aldım,iphone 5 ve s4 karşılaştırdım,sonunda da s4 e ok verdim.önümüzdeki hafta geliyor telefon. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) Sen başka ne için kullanıyorsun Çok fena kullanırım, bildiğin gibi değil, oo hoooooo Xperia Z diğerlerinden kasa sağlamlığı ve su geçirmezlik konusunda 1 adım önde. Sony xmor lens kullanılıyor ve fotoğraf çekimleri oldukça tatminkar.Artı olarak suyun altında da resim çekebilen bir telefon.Başlı başına bu bile alma sebebi. Kısa sürede yan kapak deformasyonu sebebiyle su alma sebebiyle garanti dışı kalma, soluk ekran ve stabil olmayan yazılımlamı.... Ama sağlam, yalnız çiziliyor hemde beyaz iz bırakarak, cam değil çünki. Vodafone dan 2 sene önce taahhütle aldığım iphone 3gs kontratım bitmiş,aradılar beni s4 sundular,baya inceledim,kullanıcı yorumlarını aldım,iphone 5 ve s4 karşılaştırdım,sonunda da s4 e ok verdim.önümüzdeki hafta geliyor telefon. Htc One niye önermediler acaba ? 21 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Htc One niye önermediler acaba ? Htc one da var ama ben HTC ye bir türlü ısınamadım bb Q10 , iphone 4s , htc one , galaxy s4 aynı fiyat, iphone 5 aylık 10 tl daha fazla , xperia z 10 tl daha düşük fiyat Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) Htc one da var ama ben HTC ye bir türlü ısınamadım bb Q10 , iphone 4s , htc one , galaxy s4 aynı fiyat, iphone 5 aylık 10 tl daha fazla , xperia z 10 tl daha düşük fiyat Xperia nın fiyatı düşük ama bu parayı vereceksen bari iyisini al bence, kayda değer sadece 2 model var, One ve S4 diğerleri ı ıhhhh.... 21 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) https://www.limango.com.tr/teknoloji HTC One 1700 tl. S4 1679 tl. S4 mini 1059 tl. Note2 1319 tl. Xperia Z 1389 tl. tf5 değmez ama 1889 tl. bunada Nasıl, fiyatlar iyimi? 21 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 ayfon5'i üstün kılan prestiji.reşat altını gibi mübarek 3gs bile halen satışta. prestiji bittide mağazalar hala son uyuyanları arıyor Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Duygusal değil teknik olarak konuşayım, iPhone5'in bataryası 1440mAh, 8 saat konuşma, 225 saat bekleme süresi. Galaxy S4 2600mAh,14 saat konuşma, 370 saat bekleme süresi. Htc One 2300mAh, 18 saat konuşma,480 saat bekleme süresi. Xperia Z 2330mAh. 14 saat konuşma, 530 saat bekleme süresi. Note II 3100mAh, 35 saat konuşma, 890 saat bekleme süresi. Kısacası iphone hariç yaklaşık değerler. Batarya konusunda 2 gün gitme şansı daha yüksek olan note 2 var. Diğerleride hiç kullanmazsanız 2 gün gidebilir, iphone hariç. Saygılarımla. O bekleme sürelerine ulaşan telefon var mı ? Zaten o bekleme süreleri hiç kullanmazsan mantığı değil mi ? Hiç kullanmazsan 2 gün demişsin. Yani teknik verilere inanmadığını kanıtlamışsın bir bakıma. Ayrıca teknik olarak kapasitelere baktığında gene orantısızlık yok mu ? Örneğin Z nin konuşma süresi üstündekinden az ama bekleme süresi fazla. Teknik verilere pek takılmamak gerek bence. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Benim wildfire s bile sadece beklemede 4-5 gün dayanıyor, az konuşursam 2 gün mesela. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Android dünyasını bıraktığımda en son 2.2 vardı. Bana stabil kullanım sağlamıyordu, 1.5tan beri kullanıyordum. yaklaşık 1yıl eder. Sonrasında kısa bir süre E71 kullanıp Iphone4'e geçtim. Yaklaşık 2buçuk senedir, sorunsuzca, takılmadan, yanıma bilgisayar almadığım zamanlarda tamamen kendisine güvenerek, her bir uygulamasının, Android versiyonuna göre daha özenle yazıldığını bilerek, App Store'daki her uygulamasının oraya konulmadan önce test edildiğini ve ben kullanmadan önce benim güvenliğime gölge düşürecek yazılımlardan arındırıldığını bilerek, güvenlik sözleşmemde benim etimden sütümden her daim yararlanmak istemediğinin huzuru ile kendisini kullanıyorum. Ayrıca hayatımda kullandığım en sağlam telefonlardan biri olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim, ne badireler atlattı, hala benimle beraber. Blender test vs derseniz, tabii ki hiç blender'a düşürmedim henüz Geçen bu 3 yıllık süreçte android 4.küsür versiyonunda bile orjinal mail uygulamasının takılı kaldığı, telefonu bazen açamadığınız bazen kendini resetleyen telefonlara sahip arkadaşlarımı gördükçe hala soğuk bakıyorum o dünyaya. Bir de Fiesta'yı aldıktan sonra teypteki Ipod bağlantısı var tabii, ekranda görüyorum tüm listelerimi vesaire, Şahsen bunu henüz denemedim androidlerle.. o yüzden yanıltıcı yorum yapmak istemiyorum ama sanırım Apple'a özgü bu güzel özellik. ios7 ile beraber telefonun artık tam tepkime veremeyeceğini düşünüyorum. ios6 da da kalmak istemeyeceğim için büyük ihtimalle duruma göre 5 veya 5S ile değiştireceğim kendisini. Tüm bunlar bir kenara, şu anki liste fiyatlarını düşünürseniz, telefona o kadar para verilmez derseniz tabii ki haklısınız, Iphone pahalı derseniz tabii ki haklısınız. Ancak yurtdışı veya gray market cihazlar ile diğerlerinin seviyesine inilebiliyor. O zaman da bence geriye tek tercih kalıyor 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) O bekleme sürelerine ulaşan telefon var mı ? Zaten o bekleme süreleri hiç kullanmazsan mantığı değil mi ? Hiç kullanmazsan 2 gün demişsin. Yani teknik verilere inanmadığını kanıtlamışsın bir bakıma. Ayrıca teknik olarak kapasitelere baktığında gene orantısızlık yok mu ? Örneğin Z nin konuşma süresi üstündekinden az ama bekleme süresi fazla. Teknik verilere pek takılmamak gerek bence. Şöyle örnek vereyim siz aracınızın fabrika yakıt verilerini tutturabiliyor musunuz? Evet hiç kullanmazsan mantığı. Benim hiç kullanmazsandan kastım, internete felan girmez, oyun oynamaz en fazla 1-2 arama veya mesaj atarsanız. Şahsen ben böyle kullandığım zaman 3. güne bile sarkıyor note 2. Akıllı telefonuda sadece bu işleri yapmak için veya süs dursun diye almıyorsunuz haliyle. Orantısızlık yok. Açıklamasıda gayet basit, birisi standby modunda iken daha az enerji harcıyordur. Siz teknik verilere bakmadan alabilirsiniz, ben hem teknik verilere bakarak hemde kullanarak alıyorum telefonlarımı. 21 Temmuz 2013 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) Android dünyasını bıraktığımda en son 2.2 vardı. Bana stabil kullanım sağlamıyordu, 1.5tan beri kullanıyordum. yaklaşık 1yıl eder. Sonrasında kısa bir süre E71 kullanıp Iphone4'e geçtim. Yaklaşık 2buçuk senedir, sorunsuzca, takılmadan, yanıma bilgisayar almadığım zamanlarda tamamen kendisine güvenerek, her bir uygulamasının, Android versiyonuna göre daha özenle yazıldığını bilerek, App Store'daki her uygulamasının oraya konulmadan önce test edildiğini ve ben kullanmadan önce benim güvenliğime gölge düşürecek yazılımlardan arındırıldığını bilerek, güvenlik sözleşmemde benim etimden sütümden her daim yararlanmak istemediğinin huzuru ile kendisini kullanıyorum. Ayrıca hayatımda kullandığım en sağlam telefonlardan biri olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim, ne badireler atlattı, hala benimle beraber. Blender test vs derseniz, tabii ki hiç blender'a düşürmedim henüz Geçen bu 3 yıllık süreçte android 4.küsür versiyonunda bile orjinal mail uygulamasının takılı kaldığı, telefonu bazen açamadığınız bazen kendini resetleyen telefonlara sahip arkadaşlarımı gördükçe hala soğuk bakıyorum o dünyaya. Bir de Fiesta'yı aldıktan sonra teypteki Ipod bağlantısı var tabii, ekranda görüyorum tüm listelerimi vesaire, Şahsen bunu henüz denemedim androidlerle.. o yüzden yanıltıcı yorum yapmak istemiyorum ama sanırım Apple'a özgü bu güzel özellik. ios7 ile beraber telefonun artık tam tepkime veremeyeceğini düşünüyorum. ios6 da da kalmak istemeyeceğim için büyük ihtimalle duruma göre 5 veya 5S ile değiştireceğim kendisini. Tüm bunlar bir kenara, şu anki liste fiyatlarını düşünürseniz, telefona o kadar para verilmez derseniz tabii ki haklısınız, Iphone pahalı derseniz tabii ki haklısınız. Ancak yurtdışı veya gray market cihazlar ile diğerlerinin seviyesine inilebiliyor. O zaman da bence geriye tek tercih kalıyor Kısaca, artık doğru yoldasın, ios7 ile zaten iyice andro kopyası olduğu için ip5s alabilirsin, yalnız hala stabil yazılım, süper sağlam ve kaliteli tezini savunma, 5s 4s sonderece narin aletler, İos sadece bir cihaza uygun yapılan bir yazılım, andro ise tonla moarka ve modele hitap ediyor, elbette arada uyum sağlayamanlar olucaktır, bu androyu kötü yapzma, andro ile ios karşılaştırılmaz bile, birisi sadece tekbirşeye odaklı ve gelişime kapalı sınırlı bir işletim sistemi gibi (tıpkı basic gibi gelişme sınırı çok düşük) diğeri ise C+++ gibi ucu açık gelişime açık multi uyumlu bir yazılım, kaldıki şuan örnek verdiğimiz One gibileri daha sağlam cihazlar, yani bu gerekçeleri atık öne sürme, şuan hepsi çok iyi durumda, içlerinde en zayıfları da ip5 ne yazıkki, tabii fiestada ip kullanıcam dersen sen bilirsin, güzel bir özellik, ama tercih etmemde benim için sebeb olamaz, neyse zevkler tartışılmaz diyim, uzatmayayım, sadece öne sürdüğün gerekçeler çoktan eskide kaldı onu bil. 21 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Kısaca, artık doğru yoldasın, ios7 ile zaten iyice andro kopyası olduğu için ip5s alabilirsin, yalnız hala stabil yazılım, süper sağlam ve kaliteli tezini savunma, 5s 4s sonderece narin aletler, kaldıki şuan örnek verdiğimiz One gibileri daha sağlam cihazlar, yani bu gerekçeleri atık öne sürme, şuan hepsi çok iyi durumda, içlerinde en zayıfları da ip5 ne yazıkki, tabii fiestada ip kullanıcam dersen sen bilirsin, güzel bir özellik, ama tercih etmemde benim için sebeb olamaz, neyse zevkler tartışılmaz diyim, uzatmayayım, sadece öne sürdüğün gerekçeler çoktan eskide kaldı onu bil. Neresinin android kopyası olduğunu kendisi çıksın sonra konuşuruz. kaldı ki Hala marketten, ya da adı her neyse benim zamanımda marketti bir uygulama benim kullandığım bankacılık yazılımına tehdit unsuru oluşturuyorsa bu bile tek başına android kullanmamam için bir sebep. Ayrıca 5 4 e nazaran narin bir alet ama samsunglar kadar değil, htc incelemedim detaylı, onu tenzih ederim. Sonuçta hiçbirimiz hiçbir markanın satış temsilcisi değiliz, hiçbirimiz burada funboy'luk da oynamayacaız onu da biliyoruz. O sebepleee, Herkese telefonları ile mutluluklar Yorum bağlantısı
Eray Sireli 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 iphone, vw gibi kapitalist bir marka onun dışında diğer 3 modelde size asgari performans sunar. Bu işlerde görsellik, tasarım gibi şeyler de içinizi ısıtması açısından önemlidir. Çok düşünmeye gerek yok, elinize aldığınızda işte budur dediğiniz bir modeli alın gitsin. Şimdiki bin tl lik cihazlar bile 1 gb ram, 1,5ghz işlemci gibi her işinizi görecek donanıma sahipler zaten. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 #21'e edit gelmiş, ben de buraya bir paragraf açayım.. Bir önceki iletimde donma kilitlenme problemleri derken 3rd parti uygulamalardan değil, kendi uygulamalarından, kendi mail uygulamasından, kendi telefon uygulamasından bahsediyorum. Ayrıca son kullanıcı olarak beni ne kadar farklı cihaza işletim sistemi sağladığı çok ilgilendirmiyor, bana getirdiği hizmet önemli. Ama bunların andriod ve ios u karşılaştırılamaz olarak gören biri ile tartışmak ya da ortak bir noktada buluşmak çok imkan dahilinde gözükmedi gözüme. Halbuki burada funboy'luk oynanmayacağını düşünmüştüm ben 1500TL üzeri fiyatlar verdiğimiz cihazların her biri mutlaka ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır, küçük nuans farkları seçimimizi belirler. Benim farklarım bir iki ileti yukarıda #19 da bahsettiğim gibi. en önemlisi de güvenlik. onların dışında... Tekrar Herkese telefonları ile mutluluklar 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 #21'e edit gelmiş, ben de buraya bir paragraf açayım.. Bir önceki iletimde donma kilitlenme problemleri derken 3rd parti uygulamalardan değil, kendi uygulamalarından, kendi mail uygulamasından, kendi telefon uygulamasından bahsediyorum. Ayrıca son kullanıcı olarak beni ne kadar farklı cihaza işletim sistemi sağladığı çok ilgilendirmiyor, bana getirdiği hizmet önemli. Ama bunların andriod ve ios u karşılaştırılamaz olarak gören biri ile tartışmak ya da ortak bir noktada buluşmak çok imkan dahilinde gözükmedi gözüme. Halbuki burada funboy'luk oynanmayacağını düşünmüştüm ben 1500TL üzeri fiyatlar verdiğimiz cihazların her biri mutlaka ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır, küçük nuans farkları seçimimizi belirler. Benim farklarım bir iki ileti yukarıda #19 da bahsettiğim gibi. en önemlisi de güvenlik. onların dışında... Tekrar Herkese telefonları ile mutluluklar funboy ne demek Oğuz Bey? 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) funboy ne demek Oğuz Bey? Şurası açıklamış, https://eksisozluk.com/entry/9599696 u-a hatası da benim hep yaptığım bir hatadır, Aslı fanboy'dur. Kusuruma bakmayın lütfen. 21 Temmuz 2013 tarihinde Oğuz Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts