Çağlar Bayur 2 Ekim 2022 Paylaş 2 Ekim 2022 arı peteği gibi olan malzeme ne kadarlık bir sıcaklıkta eşkil değişiyor? Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 2 Ekim 2022 Yazar Paylaş 2 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: arı peteği gibi olan malzeme ne kadarlık bir sıcaklıkta eşkil değişiyor? Çağlar bey kulandığım malzeme mika (pleksi). Isı tabancasıyla gözlemleyerek belli bir esnekliğe geldiğinde kıvırıyorum. Yaklaşık 3-4 mm mikada 120-130 derece malzemenin boyutuna göre değişiyor. Yaptığım peteğin eğimini soruyorsanız parçalar geçmeli olduğu için ısıtmadan esnettim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2022 Paylaş 3 Ekim 2022 Önder Kurtcalı yazdı: peteğin eğimini soruyorsanız parçalar geçmeli olduğu için ısıtmadan esnettim. bunları geçmeli yapmak büyük maharet sonucu bekliyoruz 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 3 Ekim 2022 Paylaş 3 Ekim 2022 güzel işler, güzel konu. yalnız başlık güncelliğini yitirmiş gibi Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 11 Ekim 2022 Yazar Paylaş 11 Ekim 2022 İyi akşamlar. Farın altına yaptığım havalandırma parçasını bitirdim. Farın alt kısmıni düz sanıyordum hafif bir eğrilik varmış Allah'tan malzeme ısıtınca esniyor farın şekline göre ayarladım. Tampona göre kalıpta ayarladıktan sonra boyanacak 3 1 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 3 Şubat 2023 Yazar Paylaş 3 Şubat 2023 İyi akşamlar herkese. Uzun zamandır yazmadım bişeyler paylaşmadım. Kaç ay oldu halen aracı bitiremedi diyen arkadaşlar olabilir açıklama gereği hissettim. Ben babam kardeşim ahşap masa ve sandalye imal ediyoruz iş yeri kendimizin. İş yerinde bir saat yemek ve akşam 6-7 saatleri arası olmak üzere iki saat boş (dinlenme) vaktim oluyor. Yaptığımız iş haricinde bazen kendi masraflarıma katkı sağlasın diye boş vakitlerimde ve pazar günü özel sipariş sandalye masa imalatıyla uğraşıyorum. Boş olan iki saatde sipariş işim varsa onunla yoksa tamponla ugraşıyorum. Pazarlarıda aynı şekilde. Siparişlerden dolayı tamponla fazla uğraşamadım. Altı senedi kullandığım lastik havası inik şekilde 1-2 km yol gitmişim iç yanak komple yarılmış, öbür lastikleri iç yanaklarında çatlaklar vardı 4 adet lastik aldım. Jantları söktüm orijinal jantları taktım. Sökmüşken Ufak tefek sürtme çizikleri vardı komple boyayıp öyle takıcam. Lastiği aldık masraf bitermi aküde 6 sene olmuş oda bitti onunda yeniledik 1 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 12 Mart 2023 Yazar Paylaş 12 Mart 2023 (düzenlendi) İyi akşamlar. İşlerin hafiflemesi sayesinde iki üç haftadır tamponla uğrasabildim. Resimlerde görüldüğü gibi tamponun sol tarafı bitmesede birşeyler ortaya çıkmaya başladı. Sol tarafı bitirdikten sonra esas mesele aynı orantıda ve simetride sol tarafı yapmak ondan sonra sol ve sağ tarafın bitmesiyle orta kısımları (ön üst ve alt panjur) ayarlamak. Boş kaldıkca yapıyorum. Yapmaktan çok düşünüyorum alçıyı kazıdıkca ölçülerde değişiyor bakalım nasıl birşey ortaya çıkacak. 12 Mart 2023 tarihinde Önder Kurtcalı tarafından düzenlendi Yazım hatası 1 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 29 Ekim 2023 Yazar Paylaş 29 Ekim 2023 Herkesin daha nice yüzyıllar dileğiyle Cumhuriyet Bayramını kutlarım. Bayramdan bayrama yazıyor birşeyler paylaşıyor gibi oldu. Vakit buldukça uğtaştığım için başına geçtiğim zamanlarda düşünmekle geçirdiğimden yavaş ilerliyor. Alçıyı kazıdıkca kalıptaki derinlik ölçüleri kayıp oluyor ölçü alacak yer kalmıyor buda beni çok uğraştırıyor. Kalıbı bitirip polyesteri yapıp tamponu çıkardığımda yamuk, çarpık, eğri olmasın diye uğraşıyorum. Demek istediğim görmeden hayalgücü tahminle iş yapıyorum. Resimlerde görüldüğü üzere nasıl birşey meydana çıkacak az çok anlamaya çalışıyorum. 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2023 Paylaş 29 Ekim 2023 el oyalar zaman alır ama bitince seyretmesi keyifli olacak 1 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 26 Şubat Yazar Paylaş 26 Şubat İyi akşamlar herkese. Yavaşta olsa uğraşmaya devam. Tamponun kalıbını bitirdim sayılır ufak tefek işleri kaldı. Polyester elyaf döküm işlerine geçicem 3 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan İyi akşamlar. Sonunda polyester işini bitirdim. Anlaşılması için video çektim. Tamponu kalıptan çıkardıktan sonra resimleri paylaşırım. Videoyu görmek isteyenler Instagram ecdat hesabından bakabilirler Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 25 Nisan Yazar Paylaş 25 Nisan İyi günler. Uzun uğraslar sonucu birşeyler üretmek meydana çıkarmak güzel bir his. Tamponun bir kaç yerinin ayarı tutmasada emeğimin karşılığını alıyorum. Daha iş çok gündüz ledleri sis lambaları petek ızgara panjur ve boya işleri var Bana kolay gelsin. 4 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 25 Nisan Paylaş 25 Nisan Çok güzel görünüyor. Tampon altı spoiler iki parça yapsanız, ufak tefek sürtmelerde komple tampon tamiri ile uğraşmazsınız. Bal peteği ızgara Focus bi xenon Gündüz farları nasıl olacak? 2 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 15 Temmuz Yazar Paylaş 15 Temmuz İyi akşamlar. Tampon ızgaralarını araştırdım hem pahalı hemde tamponu kendim yaptığım için bal peteği ızgarayıda kendim yapmaya karar verdim. Hiç kimsenin para pulla uğraşacagı bir iş değil. Şimdiye kadar yaptığım işlerin içinde en zoruydu. Olmasaydı resimleri yüklemiycektim. Sonuca emeğe siz karar verin. 7 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 7 Ekim Yazar Paylaş 7 Ekim İyi akşamlar. Tamponun alt orta kısmına yaptığım ızgara modelini sis ve gündüz farı yapacağım yerin arka fonuna da yapmaya karar verdim. Tabiki ön panjurda böyle olacak mecburen. İşim çok bakalım nasıl birşey ortaya çıkacak. 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ekim Paylaş 7 Ekim Vaay ne güzel olmuş bu konu.. Acayip şeyler görüyorum.. Maşallah. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Vay canına! Tebrik ederim, büyük emek ve hayal gücü var. 1 Yorum bağlantısı
Önder Kurtcalı 8 Ekim Yazar Paylaş 8 Ekim Adnan Çakır yazdı: Elinize sağlık şeffaf olarak mı kalacak. Tam olarak şeffaf olsaydı düşünebilirdim. Izgaraların etrafına gizli şerit led döşeyip yaktığımda güzel bir görünüm olurdu ama siyaha boyamayı düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Malzeme pleksiglass türü bir şey mi? Bence ışıklandırmayı deneyin en azından siyaha boyamadan önce denemiş olursunuz. Yarı şeffaf da olsa ışıklandırma ile çok güzel olacağı kanaatindeyim. Gerçekten deli(!) işi.. (İyi manada söyledim bunu, hiç kimse uğraşmaz bununla ama çok güzel olmuş cidden bravo) 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts