İçeriğe Yönlendir

Kimsenin Çözemediği Ön Takımdaki Ses

Mert Çakar

Recommended Posts

Mert Çakar

Arkadaslar aracımda hiç bir ustanın çözemedigi bir ses var bu ses özellikle tümseklerden geçerken tak diye vurmasıyla sonuclanıyor.Veya kasisten çapraz geçince yağsızlık gibi gacır gucur bir ses geliyor. Ön takımlara daha yeni bakıldı birşey yok dendi.Amortisorlerim sapasaglam.Amortisor takozlarımdada sıkıntı yok.Tek ustayada gitmedim birçok kişiye gittim birşey yok deyip aracı alıp dönüyorum.Alt takımcı bakıyor sapasaglam ön takımların alt takımların diyor.Artık çaresiz oldum :) Birde sag arka taraftan cıkcıkcıkcık diye bir ses geliyor bu sorunuda kimse çözemedi kafaları yemek üzereyim bir ses var ama kimse bulamıyor.Üstatlar gözünüzü sevim bir yardımcı olun çok sıkıldım bu seslerden. :sanssiz:

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

aynı sorunlar bendede vardı ön sağ z kolumu desem v kolumu desem ordan çıktı . 10 tl lik bi parçaymış megerse . aynı yer olabilir.

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

aynı sorunlar bendede vardı ön sağ z kolumu desem v kolumu desem ordan çıktı . 10 tl lik bi parçaymış megerse . aynı yer olabilir.

z rotumu onu diyorsun hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Güler

Bu sesler bende de vardı.Sesin yanında bir de gıcırtı vardı direksiyonu çevirdiğimde.Amortisör tokozlarının üstündeki bilyeleri yağladık iki seste kesildi.3 senedir de ses yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Bu sesler bende de vardı.Sesin yanında bir de gıcırtı vardı direksiyonu çevirdiğimde.Amortisör tokozlarının üstündeki bilyeleri yağladık iki seste kesildi.3 senedir de ses yok.

Hocam endekilerde gıcırtı gibi direksiyonu çevirince duyamıyorum ama özellikle giderken yaşıyorum bu sıkıntıyı birde kasislerde

Yorum bağlantısı
Guest Murat Akar

benim aracımdada vardı viraç uç lastikleri ve salıncak lar değişti düzeldi 

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

benim aracımdada vardı viraç uç lastikleri ve salıncak lar değişti düzeldi 

Salıncaklarımdada sıkıntı yok hocam.Viraj uç lastiklerindede sorun yok deniyor özellikle soruyorum bunları

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

benimkinde hareket halindeyken küçük çukurlarda yada sağa sola dönüşlerde sanki amaortisör çıkmışda kaportaya vurur gibi ses yapıyordu çok usta baktı bi sürü masraf saydılar hiçbirini yaptırmadım . en son tesadüfen başka bi usta buldu yaptırdım . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Güler

Bendeki seste kasislerden geçerken oluyordu.Gıcırtı daha sonra başlamıştı.

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Bendeki seste kasislerden geçerken oluyordu.Gıcırtı daha sonra başlamıştı.

o zaman tekrardan baktırmakta fayda var 

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Önce ön Kapıları yarı açınız  ve aşağı yukarı hareket ettiriniz daha sonra arka kapıları aynı şekilde yapınız ve kapılardaki ,

menteşe PİM boşluğuna bir bakınız en küçük boşlukta girdiğiniz her kasiste vuruntu ve tak tak ses yapar,o sesin kapılardan geldiğini farketmezsiniz,sürücüye sanki alt takım sorunu gibi gösterir,kilitçiye hiç gitmeyin ,bir tornacıya uğrayın durumu izah edin ve işi ona bırakın tornada en fazla boşluk yapan kapıların pimlerini yeniden yapar ve takar,

farkı o zaman daha net görürsünüz,FORMDA aynı konu hakkında yaşadıklarımı ve daha sonrada çözümü yazmıştım ,eğer o yazımı bulursam buradan yine paylaşırım eminim işinize yarıyacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Murat Akar

sadece bi fikirdi 

Salıncaklarımdada sıkıntı yok hocam.Viraj uç lastiklerindede sorun yok deniyor özellikle soruyorum bunları

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

asri mezarlığın karşısında adana ford var,sahibi serkan bey,

eski tabirle zımba gibi bir genç,benim aracımın arka sağ tarafından ve bagajdan ses geliyordu,

üşenmedi arka kapıyı söktü arka bagajı açtı içine bindi sür abi dedi,en engebeli yollardan geçirdi sesin geldiği yeri buldu,ve yaptı,

tekrar denemeye çıktık evet ses kalmamıştı ama o ses hala var abi dedi tekrar aracı servise aldı,tekrar tekerler söküldü arka kapı yerine takıldı,yine birşeyler yaptı,tekrar yola çıktık,araçta tık ses yok,abi tamam dedi,olay bitmiştir dedi,o oldu daha aracımdan ses gelmedi,ve şunuda söyledi abi ben bu sesi kesemessem senden para almıyacağım dedi,sesi kesti ve çok cüzzi bir rakam olan 50 tl para aldı ve olay bitti,ama orda çalışanlara tatlı sözüm var en yakın zamanda yedireceğim,çünkü ekip olarak hakettiler,

serkan beyin tel=05327044053 adana

Daha önce açtığım konuyu  buldum,

cevabı aşağıda,kolay gelsin,

serviste ustaların yaptığı ve yaptırdığı işlemler aşağıda sıralanmıştır

benim gördüğüm kadarı ile Arka tekerleri söktüler,bir şeyler yaptılar ama görmedim işlem 20-25 dak. kadar sürdü,

sıralama yaptılar,

tekerler sökülerek kontrol...........normal

amartisör kontrolü,......................normal

amartisör üst takoz kontrolü,...... X      işlem yapıldı

amartisör alt tabla kontrolü......... X      işlem yapıldı

arka kapıların kontrolü ................X      işlem yapıldı

arka bagaj kapağı kotrolü,...........X       işlem yapıldı

alt stepne kontrolü,.....................normal

bagajdaki kriko yeri kotrolü,........normal

beni tornacıya gönderip ön ve arka kapı pimlerini mümkünse değiştirmemi söylediler,boşluk varmış,pimleri değiştirdim

bagaj kapısının kilit karşılığına plastik bir ince bir boru taktılar,ve kilit boşluğunu aldılar

yukarıda yazdıklarımdan sonra ses kesildi

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Özbey

kesin z rotlardadır. araç lifte kaldırınca belli olmuyor z rotların arızalı olup olmadığı. ancak kanala alırsa arabayı hemen belli olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

bende de vardı aynı sorun, amortisör ve viraj demir lastiği değişmişti, sorun kalmamıştı

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Resimleyebilir misin? Kendim yağlama spreyi ile yağlayabilirim belki elim ererse?

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Arkadaslar aracımda hiç bir ustanın çözemedigi bir ses var bu ses özellikle tümseklerden geçerken tak diye vurmasıyla sonuclanıyor veya kasisten çapraz geçince yağsızlık gibi gacır gucur bir ses geliyor. Ön takımlara daha yeni bakıldı birşey yok dendi. Amortisorlerim sapasaglam. Amortisor takozlarımdada sıkıntı yok. Tek ustaya da gitmedim birçok kişiye gittim, birşey yok deyip aracı alıp dönüyorum. Alt takımcı bakıyor sapasaglam ön takımların alt takımların diyor.

Merhaba,

Egzoz borusunun boydan boya bir yere teması kontrol edilebilir.

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Merhaba,

Egzoz borusunun boydan boya bir yere teması kontrol edilebilir.

Onada baktırdım Aydın abi kendimde salladım ettim alttan egzozu ne çarpma var nede sürtme :s

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Sonuç

...

Aynı dert şimdi de bende var. Rotlar değişti kütürtü gitmedi.

Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç
(düzenlendi)

Bir gün benim gibi birileri bakarsa diye yazıyorum amortisör üst takozu ve bilyelerini de değiştirince kütürdeme kesildi şükür. 

Viraj lastikleri değişse mükemmel olacak biliyorum ama ön takımın tamamen inmesini istemiyorum.

tarihinde Hasan Sonuç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İş yerinde birinde 2005 civicte de benzer sorun olmuştu. Servise gitti, 4 bin lira masraf çıkartılar. 60 lira da lift parası almışlar. Deli oldu geldi. Sonra sanayide bir yer tarif ettik. Usta ve kardeşi ramazanda yola çıkmışlar, bir tümsek bulmuşlar (gerçi zor olmamış :biggrin: ), birisi aracı sürmüş diğeri yere yatmış bakmış. 40-45 dk sonra bulmuşlar. 20-30 lira masrafla hallolmuştu. Size iyi bir rot balansçı lazım. 

Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç

:) Haklısınız Mahmut Hocam. Buldum da. Sorunun büyük kısmı halloldu ses gitti. Viraj lastikleri için de çok uğraşmak istemiyorum çünkü somunlar bütünleştiği için ön takımın tamamen inmesi gerek. O da şimdilik kalsın. Biraz sanayiyi özlesem iyi olacak. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...