Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Merhaba, Dün akşam telefonumun ekranının alt kısmında yatay siyah çizgiler oluştu. Sonraki 2 saat içinde yatay çizgiler biraz daha yayıldı. Kendi telefonumun resmini çekemedim ama bir forumda bulduğum ekteki resimde görülen çizgilerin daha uzunları diyebilrim. Bu cihazda elektronik devreler ağırlıklı olarak ekranın tam o bölgesinin arkasına denk geliyor. Dün telefonumla evdeki kablosuz ağı kullanarak internete girmiştim ve telefonun o bölgesi oldukça ısınmıştı. Her ne kadar kullanım kılavuzunda Wifi vs. gibi kullanımlarda telefonun bu şekilde ısınmasının normal olduğu yazsa da, bu sefer ekranın o bölgesindeki piksellere zarar verdiğini düşünüyorum. Cihazı Almanya'dan almıştım. uluslararası garantisi olup olmadığından emin değilim, HTC'ye sordum ve cevap bekliyorum. Buna paralel olarak forumlarda yaptığım araştırmalarda benzer sorun yaşayan kullanıcıların telefonu kapatıp 4-5 saat soğuk bir bölgede (örneğin buzdolabı ya da klimanın direk altı gibi) tuttuklarında ekrandaki bu çizgilerin yok olduğunu okudum. Klima şansım yok ancak buzdolabı olayı da bana biraz riskli geldi. Yani belki LCD soğuduğu zaman bir çözüm oluyordur ancak yoğuşan suyun telefonun devrelerine ya da LCD ile digitizer'ın arasında girmesi durumu daha kötü hale getirecektir. HTC Türkiye'den negatif cevap alırsam, cihazı Almanya'ya giden bir arkadaşımla servise göndereceğim ama uzun sürecek. Bu nedenle aramızda benzer sorun yaşayan ve çözüm önerisi olan birileri vardır diye danışmak istedim. Bu arada soğutma olayı gerçekten denenebilir mi ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Soğutma olayından bihaberim ama benim de gördüğüm pikseller gitmiş Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Maalesef ben de öyle düşünüyorum ama her geçen saat daha kötüye gitmesi de şaşırtıcı. Sanki ölü pikseller yakınlarındakileri de tetikleyip bozuyor. Alt bölgede artık birkaç tane uzun çizgi oluştu. İki gün önce telefonu MHL kablo ile TV'ye bağladığımı da hatırladım. O sırada da biraz ısınmıştı ama o süreç boyunca elimde tutmadığım için ne kadar ısındı bilemiyorum. Sonuç olarak o anlarda birşey olmadı ama dün akşam durup dururken bir anda başladı. Bakalım garanti kapsamında halledebilecek miyim Yorum bağlantısı
Murat Şahiner 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 HTC bu normaldir üzerine felan oturduysanız yada çarpmadan olabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 (düzenlendi) Başka forumlarda da telefonun poşetlenip derin dondurucuya konması, 7-8 saat tutulduktan sonra yastık altı ya da pirinç içine bırakılıp 2 saat bekletilmesi önerilmiş ve deneyenler çözüme ulaşmışlar. Şaşırtıcı bir sonuç ama cesaret isteyen bir uygulama 8 Temmuz 2013 tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 HTC bu normaldir üzerine felan oturduysanız yada çarpmadan olabilir Ekran ya Nec yada Sharp, malum tırtfon ile aynı, gayet normal bencede 2 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Bir arkadaşımın htc.sinde de ekranın üst bölgesinde sarı leke sorunu olmuştu. Telefonu açık halde bırakıp geceden sabaha düzeldiğini görmüştük. Yani buzdolabı veya klima kadar doğrudan soğuğa da gerek yok, soğuk bir beton,mermer vb. bir zemine ekran üzeri koyup beklemek bile bana mantıklı gelir. Geçmiş olsun. Yabancı sitelerden ekran alıp, kendiniz de değiştirebilirsiniz. Bu da bir alternatif. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Bir arkadaşımın htc.sinde de ekranın üst bölgesinde sarı leke sorunu olmuştu. Telefonu açık halde bırakıp geceden sabaha düzeldiğini görmüştük. Yani buzdolabı veya klima kadar doğrudan soğuğa da gerek yok, soğuk bir beton,mermer vb. bir zemine ekran üzeri koyup beklemek bile bana mantıklı gelir. Geçmiş olsun. Yabancı sitelerden ekran alıp, kendiniz de değiştirebilirsiniz. Bu da bir alternatif. Mermer olayını dün gece denedim Zafer Bey. Maalesef etkili olmadı. Aslında soğuğu görünce düzelme ihtimali olması iyi olsa da, yine sıcağı görünce sorunun tekrarlayabileceğini düşündürüyor. En kötü ihtimalle dediğiniz gibi ekranı değiştireceğim. Aslında digitizer'da sorun yok ama LCD ile Digitizer'ı ayırmak pek mümkün olmayacak gibi. Bu nedenle ikisinin beraber olduğu bir set alıp değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Hayırlısı olsun. İnşallah garanti devreye girer. Htc Türkiye'yi telefonla arayıp da sorun garanti durumunu. Ben mail atıp sordum garanti yok diye cevap geldi, telefon edip 2 kez kontrol ettirdim bu sefer de garanti var dediler. Mail ile yok denildi dedim, sorun yok cihazınız iki yıl KVK garantili diye cevap verdi. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Hayırlısı olsun. İnşallah garanti devreye girer. Htc Türkiye'yi telefonla arayıp da sorun garanti durumunu. Ben mail atıp sordum garanti yok diye cevap geldi, telefon edip 2 kez kontrol ettirdim bu sefer de garanti var dediler. Mail ile yok denildi dedim, sorun yok cihazınız iki yıl KVK garantili diye cevap verdi. HTC Türkiye'ye hangi telefondan ulaştınız Zafer Bey ? Kendi sitesinde şöyle iki numara var. (00800-142-051-118; +90-212-7055698) Soldaki cevap vermiyor ve bizim ülkenin numara standardına pek uymuyor. 0800 142 05 11 / 18 olarak da denedim ama ulaşamadım. 212'li numaradan da maalesef ulaşılamıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Klima imkanım yok demişsiniz ya onu anlayamadım ? Araçta klima yok mu? Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Klima imkanım yok demişsiniz ya onu anlayamadım ? Araçta klima yok mu? Araçta klima var tabii Ayhan Bey ama klima karşısında ya da soğutucuda tutma süresi 4-5 saat arası tavsiye ediliyor. Telefonu klima üflecine denk getirip 15-20 dakika etkisini deneyebilirim belki ama 4-5 saatlik bu denemeyi arabada yapmak pek kolay değil. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Araçta klima var tabii Ayhan Bey ama klima karşısında ya da soğutucuda tutma süresi 4-5 saat arası tavsiye ediliyor. Telefonu klima üflecine denk getirip 15-20 dakika etkisini deneyebilirim belki ama 4-5 saatlik bu denemeyi arabada yapmak pek kolay değil. 4-5 saate gerek yok düzelecekse 30 dakika içinde düzelir..Araçta herhangi bir üfleme kanalı önüne sabitleyin deneyebilirsiniz. Eğer 30 dakika içinde herhangi bir düzelme olmazsa bence 10 saatte dursa düzelmez. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Şu andaki durum böyle... Dün akşam sadece "bul" ikonunun üst bölgesinde birkaç çizgi vardı. Geceden sabaha bu noktaya kadar ilerlemiş. Bakalım denemeler sonrasında ne hale gelecek Açıkçası bu kadar ilerledikten sonra soğukla pek tedavi olacağına inancım kalmadı. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Merhabalar, Telefonunuzun ekran modulü yani ekran ölmeye başlamış onu soğutmak işe yaramaz, tavsiye edilen yöntemler tek tük oluşan pikseller için geçerli bir de telefonunuzu nereden aldınız ve ne zaman aldınız,modeli nedir .Bana yazarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim işim hep telefonlarla ... Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Merhabalar, Telefonunuzun ekran modulü yani ekran ölmeye başlamış onu soğutmak işe yaramaz, tavsiye edilen yöntemler tek tük oluşan pikseller için geçerli bir de telefonunuzu nereden aldınız ve ne zaman aldınız,modeli nedir .Bana yazarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim işim hep telefonlarla ... Hayırlısı diyelim Murat Bey. Önceki telefonum da HTC'ydi, yurtdışından almıştım, 3 yıl civarı sorunsuz kullandım. Bu cihazı da yurtdışından aldım, HTC'nin Sensation modeli. Almamın üzerinden 2 yıl geçmedi, garantisi Almanya'da devam ediyor. İş gereği ben ve arkadaşlarım ara ara Almanya'ya gidiyoruz, bu nedenle orada garantiye ulaştırabilirim ama süreç çok uzayacak. Bazı HTC modellerinde (sanırım One X gibi) global garanti mevcut. Bu nedenle HTC'den benim telefonumun garantisinin de Türkiye için geçerli olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum. Değilse, hesap yapıp Almanya'da garanti konusu mu yoksa ekranı alıp kendim değiştirmem mi daha mantıklı, buna karar vereceğim. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Almanyadan aldığınız cihazın global garantisi sadece 1 yıl geçerlidir. Ama Almanya ya giderseniz 2 yıl geçerlidir.Siz Almanya ya gidiyorsanız bence orada deneyin çünkü telefonu kullanmanızı engelleyecek herhangi bir durum söz konusu değil ama ben hemen olsun istiyorum derseniz ve parası neyse yaptırayım diyorsanız çok dikkatli olun telefon işi güvenilir insanlar ellerinde değil ne yazık ki ,,her türlü üç kağıt mevcut orijinal diye satarlar ama Allah bilir orjinal mi birde şöyle bir sey var kvk ya gidin ben paramla yaptıracağım deyin orjinal olsun kafam rahat olsun derseniz o zaman tahminimi söyliyeyim 500 tl yi gözden çıkarmanız gerekir.Global garanti için telefonun faturasını isterler bu da aklınızda olsun ..Kafanıza takılan ya da bilgi almak isterseniz bana buradan yazabilirsiniz..Hoşçakalın 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Almanyadan aldığınız cihazın global garantisi sadece 1 yıl geçerlidir. Ama Almanya ya giderseniz 2 yıl geçerlidir.Siz Almanya ya gidiyorsanız bence orada deneyin çünkü telefonu kullanmanızı engelleyecek herhangi bir durum söz konusu değil ama ben hemen olsun istiyorum derseniz ve parası neyse yaptırayım diyorsanız çok dikkatli olun telefon işi güvenilir insanlar ellerinde değil ne yazık ki ,,her türlü üç kağıt mevcut orijinal diye satarlar ama Allah bilir orjinal mi birde şöyle bir sey var kvk ya gidin ben paramla yaptıracağım deyin orjinal olsun kafam rahat olsun derseniz o zaman tahminimi söyliyeyim 500 tl yi gözden çıkarmanız gerekir.Global garanti için telefonun faturasını isterler bu da aklınızda olsun ..Kafanıza takılan ya da bilgi almak isterseniz bana buradan yazabilirsiniz..Hoşçakalın KVK ve Genpa'nın parça aldığı parçacıyı biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Merak ettim yasal bir firma mı yoksa fason mu ki ben direk cihazların üzerinde gelen parçaların aynısı diye biliyorum , eskiden nokia care bayiisiydik oradan gelen parçalarla çıkan parçalar aynıydı .. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Dün telefonumun Türkiye garantisi olmadığını öğrendim, bu nedenle öncelikle arabada yarım saat klima çıkışı önüne bıraktım, bir değişiklik olmadı. Ardından derin dondurucu çözümünü denemeye karar verdim. Önce telefonun pilini çıkardım ve cihazı poşete koydum ve ağzını bağladım, ardından ikinci kat poşete koyup derin dondurucuda bıraktım. 2 saat sonra çıkardım ve nemini alacak bir ortamda beklettim. Sonrasında telefonu açtım, %10'luk bir iyileşme mevcuttu. Ardından tekrar poşetleyip 22 - 06 arasında dondurucuya bıraktım, sabah çıkardım, biraz önce denedim. %90 oranında iyileşme var diyebilirim Karşılaştırma amacıyla işlem öncesi ve işlem sonrası resimlerini koyuyorum. Bu akşam son kalan kısımlar için tekrar dondurucuya girecek... Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 (düzenlendi) Şimdi telefonu şarja taktım ve ısınmaya başladı. Gün içinde telefonu kullanırken eski duruma dönecek mi hep beraber göreceğiz. Eğer yine eski haline dönerse önce pişirip sonra şoklayacağım, böylece telefon besin değerini kaybetmeyecek 9 Temmuz 2013 tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Mustafa Yenigün 11 Temmuz 2013 Yazar Çözüm Paylaş 11 Temmuz 2013 Şaşırtıcı ama denemelerim sonuç verdi. Dondurucuya koyduğum telefonda pozitif etkiler görünce, iki gün üst üste kalacağı şekilde dondurucuda beklettim, İki günün ortasında bir kere çıkardım, çözülmesini bekledim, nemini aldım ve açıp kontrol ettim. Çok az sorun kalmıştı, yine paketledim ve dolaba koydum. Sonuç olarak bugün açtığımda hiçbir sorun kalmadığını gördüm. Birkaç saattir açık ve ekranda herhangi bir sorun yok. Böylece bu ilginç uygulamanın denemeye değer olduğu ortaya çıktı. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Hayırlı olsun, inşallah tekrarlamaz, ayrıca bu bizim içinde çok güzel bir tecrübe oldu 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Geçmiş olsun. Sarı leke sorunundan sonra bu problemin de aynı yöntemle düzeldiğini görmek sevindirdi beni hTC'nin Toyota gibi adı çıkacak yakında "Bozulmayan Telefon Yapmışlar" 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts