İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Termosifon İle İlgili Önerilerinizi Bekliyorum!

Yalçın Yurdakul

Recommended Posts

Yalçın Yurdakul

Arkadaşlar, ustalar! Geçen hafta evimi sattım ve yeniden bir ev satın aldım. Taşınacağım evin bulunduğu bölge jeotermal enerji ile ısıtılıyor, bu nedenle doğalgaz şebekesi yok. Doğalgaz olmayınca sıcak su ihtiyacını elektrikli ani ısıtıcılarla, tüplü şofbenle ya da elektrikli termosifonla karşılama yoluna gideceğiz. Tercihimiz "elektrikli termosifon" olacak gibi. Aklıma takılan, sizin tecrübe ve fikirlerinizi istediğim bazı hususlar var:

a. Kullanımdan kullanıma farketse de "elektrikli termosifon"un (60 lt) elektrik tüketimi korkulacak boyutta mıdır? ( ayda 1 tüp masrafına karşılık geliyorsa razıyım)

b. Tüplü şofben daha mı doğru tercih olur?

c. Sıkıntı yaratan yönleri var mıdır? Titanyum kaplamayı öneren de var önermeyen de . Siz ne dersiniz?

ç. Hemen aynı özelliklerde 300 Tl'ye de var 600'e de. Siz hangi markayı önerirsiniz?

d. Başka bilmemi istediğiniz şey varsa yazarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ofise daha cuma günü aldık.

80LT 400TL ye 7 yıl garantili Baymak Prismatic Konfor aldık. Suyun en soğuk halinden ısınması 1 saati buluyor. Bana sorarsanız, ev kalabalıksa 100lt'ye bakının. Tabi boyutuna göre asacak duvara da ihtiyacınız mevcut.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

bekar evinde kalan ve evleri hayli kalabalık olan memur arkadaşım klima ayda 150 tl, tl termosifon ise ayda 40 tl yakıyor diyor. Yardımcı olur mu bilmem.

Yorum bağlantısı

ben işyerinde kullanıyorum termosifonu,hiç aralıksız on tane saç yıkanabiliyor ılık vaziyette, (60 litre)ev için düşünürsek maksimum 3 kişi peş peşe banyo yapar, sıcak su bitince 45 dk beklemek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Ağrıda kullanıyorum. Ariston Titanyum serisi 350 tlye almıştık. 80 litre kapasiteli. İlk başlarda tecrübeli olmadığımız için su ısı seviyesini çok yükseklerde tutuyorduk, e tabii Ağrı'nın soğuğu da meşhur su çok geç ısınıyordu ve elektrik faturası inanılmaz yüklü geliyordu. En son 50 dereceye sabitlemiştim çabuk ısınıyordu ve fatura olarak düşüş bekliyorum. Tatil bitince Ağrı'ya dönünce göreceğiz bakalım. Ama ucu ucuna su yetiyor onu belirteyim bazen hız rekorlarım oluyordu yıkanırken :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca
  Yalçın Yurdakul yazdı:

hocam bir öneride daha bulunayım yanlız adı ne bilmiyorum. termosifon görüntüsünde normal petek gibi, sıcak su borularına bağlanıyor içinde sıcak su dolaştıkça içine aldığı normal şebeke suyunu ısıtıyor adıyamanda oturduğum ev merkezi ısıtmalıydı ve evde bu tip termosifon vardı.

Evde beko titanyum jantlı :D elektirikli termosifon kullanıyoruz memnunuz eski evde ariston vardı çok geç ısınıyordu aristonu tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Altan Berkman

Ben Siemens derim.60 litre olanı kullandım ve çok memnun kalmıştım.Fazla yer de kaplamıyor.

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul
  Mustafa Volkan Koca yazdı:

Bu ilginç bir bilgi. Bu sistem şimdiki oturduğum apartmanda var ve merkezi. Kalorifer yandığı sürece her an sıcak su var ve ekstra ücreti de yok. Bu sistemi bireysel olarak dairelere yapabiliyorsak süper. Araştıracağım. Teşekkürler!

Termosifonda çabuk ısıtma ve elektrik tüketimi bakımında en iyisinin Bosch olduğu (dolayısıyla Siemens de olur ) söyleniyor. 2. Tercih Beko olacak.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)
  Yalçın Yurdakul yazdı:

Arkadaşlar, ustalar! Geçen hafta evimi sattım ve yeniden bir ev satın aldım. Taşınacağım evin bulunduğu bölge jeotermal enerji ile ısıtılıyor, bu nedenle doğalgaz şebekesi yok. Doğalgaz olmayınca sıcak su ihtiyacını elektrikli ani ısıtıcılarla, tüplü şofbenle ya da elektrikli termosifonla karşılama yoluna gideceğiz. Tercihimiz "elektrikli termosifon" olacak gibi. Aklıma takılan, sizin tecrübe ve fikirlerinizi isteğim bazı hususlar var:

a. Kulllanımdan kullanıma farketse de "elektrikli termosifon"un (60 lt) elektrik tüketimi korkulacak boyutta mıdır? ( ayda 1 tüp masrafına karşılık geliyorsa razıyım)

c. Sıkıntı yaratan yönleri var mıdır? Titanyum kaplamayı öneren de var önermeyen de . Siz ne dersiniz?

ç. Hemen aynı özelliklerde 300 Tl'ye de var 600'e de. Siz hangi markayı önerirsiniz?

Ani ısıtıcılar riskli geliyor bana... banyonun içine takılıyor bir kaçak olsa Allah korusun... Bence onu atlayın. Diğer 2sini kullanmış biri olarak.

Duvarınız sağlam ise (bazı duvarlar taşımaz, büyük olanları özellikle), Acil banyo ihtiyacım olmaz suyu sürekli çok sıcak tutmam, uzun uzun banyoda kalmam kısıtlı su bana yeter derseniz termosifon daha iyi.

Şöyle izah edeyim  80-90Lt bir termosifon alıp herdaim sıcak suyum hazırda olsun derseniz yani ayarını sürekli 90 derecede tutarsanız hiç ekonomik olmaz... Ama herdaim suyunuz hazır olur ve duşta uzunda kalsanız yeter. Yine 80-90Lt. bir termosionun ayarını ekonomik olsun diye 30 da tutarsanız kışın duşa girmeden en az 1 saat önce açmanız lazım ki su ısınsın... Duşta uzun kalmam derseniz 50lt. alıp ayarı 30 derecede tutarsanız en ekonomiği olur hemde mevsime göre duşa girmeden 20-40dk. önce ayarı açmanız yeterli olur ufak olduğu için kısa sürede ısınıyor, yalnız özellikle suyu soğuk olan memleketlerde kışın ılıştırma amaçlı soğuk suyu çok açamadığınızdan su kapasitesi biraz az gelebilir. Yazın ise ayarı 30da tutup ayarı girmeden önce hafif arttırıp girmeniz bile yetecektir. Buna göre termosifon kapasite tercihinizi yapın.

Marka model derseniz iyi bir marka olduktan sonra pek farketmez. Enerji sınıfı yani yalıtımı üst seviye olsun yeter.

Termosifonun kötü yanları şunlardır;

Ailecek piknikten geldiniz herkes duşa girmek isterse yandınız. 2. kişi banyo yapana kadar 3. sırada bekleyen uyur :)

İnsanlık hali herşey olabilir, acil duşa girmek istersiniz ama ekonomi için 30da tutuyorsanız bekmek hiç hoş değildir.

Şofbenin iyi yanları ise;

Sınırsız su, 10 kişi arka arkaya girebilir.

Sıcak su bir ateşlemye bakar ekonomik bir şekilde her daim hazırdır. Aslında eskiden tüplü şofben har daim ekonmikti o sebeple evdeki 90Lt termosifonu söktürüp şofben taktırmıştım ancak petrolün dünya piyasasında yükselip dünyada acayip yükselmesiyle sanırım şu devirde termosifondan az biraz daha fazla yakıyor olabilir.

Kötü yanı ise tüp biterse yarıda kalırsınız ancak doğal gaz yoksa ocak içinde 2. bir tüp alınır biterse veya bitmeye yakın ocak tüpüyle değiştirilir,sıkıntı olmaz.

Ben özellikle 2 kişiden fazla olan aileler için şofben diyorum.

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bence de tüplü şofben daha avantajlı.Elektrik kesintileri çok fazla olmasada kesildiğinde ortada kalma durumu var.Doğal gazınız olmadığına göre mutfakta muhakkak tüp kullanımı olacak yedek tüpünüzde olacağına göre bir tüp daha alsanız şofben için işlem tamamdır.Doğalgaz bağlanmadan önce Tüplü şofben kullanıyordum hatta benim kullandığım şofben (şu anda 18 senelik) teknolojisi ile şimdikilerin arasında büyük fark vardır.Şofbenden çıkardığım tüpü de mutfakta yaklaşık 10-15 gün kullanıyordum.

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Termosifon genel kanının aksine çok elektrik tüketen bir araç değildir. Mali açıdan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Şofbene göre daha güvenilirdir.

Ani ısıtıcılardan hem daha ekonomik hem de daha güvenilirdir.

60 litrelik bir termosifon ile genellikle peşpeşe 2 kişi yıkanabilir. 3. kişi için ya 80 litrelik bir kazan alırsınız ya da 60 litrelik kazanı maksimum sıcaklıkta tutarsınız. İlki önerilir.

Kazanların çoğu titanyum kaplamadır ancak en sağlam olanlar çelik kazanlardır. Ne yazık ki daha pahalıdır.

Tüketimleri açısından markalar arasında dağlar kadar fark yoktur.

Öneri; uzun süre güvenli kullanım için çelik kazanlı, basınç korumalı bir termosifon alın.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan

Yaklaşık 20 yıldır İhlas markalı ani su ısıtıcısını kullanıyorum.Şimdiye kadar sadece çocukların yanlış kullanımı sebebiyle iç plastik kazanı ve rezistansını değiştirdim sadece.Gayet memnunum evinizin elektrik tesisatı standartları karşılıyor,kaçak akım roleniz ve sigortanız istenen değerlerdeyse emniyet açısından sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.Bus ürenin yaklaşık 10 yılı Kayseride yani sizin iklimi aratmayacak bir soğukta gerçekleşti bir sorun olmadı.Termosifon benim için kısıtlı kullanımı ,sürekli hazır olması gerektiği için çalışır durumda beklemesi ve yer kaplaması açısından pek cazip gelmiyor.Şebeke suyunuzun kireç durumuna bağlı olarak ekonomik ömrü azalıp elektrik tüketimi artabilir.Çok uzun oldu kusura bakmayın. :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
  Yalçın Yurdakul yazdı:

Arkadaşlar, ustalar! Geçen hafta evimi sattım ve yeniden bir ev satın aldım. Taşınacağım evin bulunduğu bölge jeotermal enerji ile ısıtılıyor, bu nedenle doğalgaz şebekesi yok. Doğalgaz olmayınca sıcak su ihtiyacını elektrikli ani ısıtıcılarla, tüplü şofbenle ya da elektrikli termosifonla karşılama yoluna gideceğiz. Tercihimiz "elektrikli termosifon" olacak gibi. Aklıma takılan, sizin tecrübe ve fikirlerinizi istediğim bazı hususlar var:

a. Kullanımdan kullanıma farketse de "elektrikli termosifon"un (60 lt) elektrik tüketimi korkulacak boyutta mıdır? ( ayda 1 tüp masrafına karşılık geliyorsa razıyım)

a - Tüpden daha düşük maliyetlidir.

b - Tüplü şofben doğru tercih değildir. Çoğu firma artık üretmiyor.

c - Sıkıntısızdır. İç kaplamadan ziyade şebeke suyundan gelen kireç yoğunluğu önemlidir. 

ç-  Demirdöküm analog termostatlı öneririm. Hem fiyatı uygum, hem de basit yapısı gereği kolay kolay bozulmaz.

d- Termosifonun takılacağı duvarın çok sağlam olması gerekir.

Termosifon alırsanız tüpün banyoda işgal ettiği yerden kurtulursunuz.

Baca, havalandırma derdiniz olmaz.

Vakitli vakitsiz tüp bitti derdiyle uğraşmazsınız.

Termosifon tüplü şofben gibi banyonun oksijenini tüketmez.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ekonomiktir. günlük ısı kaybı ( yani kullanmadığınızdA sarfiyatı 1kwh civarıdır) bende hem baymak hem demirdöküm var. baymak daha iyi gibi . banyo içine değil de çatı arası gibi biryere koyarsanız battaniye ile sararak tasarruf artırabilrsiniz. tasarruf izolasyon kalitesine bağlı ve aşağı yukarı hep aynı. 80 litre tavsiye ederim yer müsaitse. toprak hattını adam gibi bağlatın. su kesilmelerine de dikkat edin kazan boş kalmasın. ayrıca kireçli bir yerdeyseniz iki yılda bir rezistans değişmeye hazır olun. ( ben kendim değiştirdim)

tüpten felan çok daha uygun. sıcaklığı çok yukarda tutmayın hem kazan ömrü hem tasarruf için.

not elektronik almayın ama zaman röleli ayarlı felan uygun bulursanız aslında alabilrsiniz de. bellli saatlerde kapanabilir.

titanyum lafı aldatmaca. bir de evin girişine basınç regülatörü taktırın. tüm eve. ( 100 tl felan ) çamaşır bulaşık makinesini koruduğu gibi kazanı da korur. 10 atm üstü tehlikelidir çünkü.

ani su ısıtıcılarının cidd konfor sorunu mevcut. ayrıca tüm eve servis veremez. termosifon lavabolara mutfağa her yere su verir.

benim yazlıkta mesela 4 banyo tuvalet var. her birine ani su ısıtıcısı mı alayım? gibi..

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Ariston 65 lt almıştım Hepsiburada'dan 300 tl idi, bence gayet yeterli beş kademe var biz üçüncü kademede tutuyoruz, iki kişi rahat art arda girebiliyor. Aylık 50 lira civarı tüketimi var.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Termosifon candır, gerisi hikayedir, bu kadar diyim, alacaksanız termodinamikte çok iyidir, 15 lt. ön ısıtıcı bölümü vardır, ayrıca yassı yapısıyla heryere sığar (ölçülerine bir bakın) mutfakta vs. önce bu kısmı harcar ve anında tekrar ısıtır, mesela 60lt. aldıysanız 45 lt. de hazır yedektedir, banyo yaparken bu kısmıda kullanır, 4 kişilik aile peş peşe banyo yapar ve sıcak su bitmez, bende hem darçelik olan hemde bu termodinamik var, evde herşey elektrikli sayılır, ve sürekli çalışır, nadir olarak 60 tl. yi geçer faturam, mutfak tüpümde en ama en az 6 ay dayanır, alacaksanız elektrikli aletlerin mutlaka A+ ve üstü olmasına dikkat edin yeter.

Not: tüplü şofben devri kapanmıştır, ya termosifon yada doğalgaz kombisi olacak, yada yer ve iklim uygunsa güneş enerjisi lazım...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul
Termosifonun genel kanının aksine çok elektrik tüketmediğini anladık

Dijitallerin bozulma riskine karşı anolag olmalı veya zaman röleli olanını aramalı

65-80 litre gibi olmalı

Düşük sıcaklığa ayarlanmalı

Basınç korumalı olmalı ve mümkünse evin girişine basınç regülatörü taktırılmalı

A /A+ enerji değerine sahip olmalı

Çelik kazanlı olmalı

Marka takıntısı olmadan servis yaygınlığına bakılmalı

Mustafa Volkan Koca'nın bahsettiği "Petek içinden geçen sıcak suyun ısıttığı sistem"le ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
  Yalçın Yurdakul yazdı:

Mustafa Volkan Koca'nın bahsettiği "Petek içinden geçen sıcak suyun ısıttığı sistem"le ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın!

Serpantinli boyler. Öyle alıp pat diye takılıp kullanılacak bir şey değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...