İçeriğe Yönlendir

Submarine Light Yapımı

Mert Çakar

Recommended Posts

Mert Çakar

Merhabalar,Mehmet Özyürek Abim e sesleniyorum burdan :) abi çok araştırdım gece kuşunda filan ama kendi sitendede okudum anlamadım tam olarak şu olayın yapımını :) amatör işi anlatmanı rica edicektim abi :) yani bu olayı dün keşfetmiş biri olarak mondeo 2009 da var bizim çokta hoş gözüküyor ancak isminin bu oldugunu sonradan yapıldıgını yeni ögrendim :)

1-O led standart piyasada bulunan led mi?

2-içine iyice gömmek mi lazım yoksa göz alır mı?

3-Açısını nasıl ayarlamak lazım ne önerirsin?

4-daha basit bir çözümü var mıdır?

5-ne renk kullanmalıyım sizce?

Tecrübelerinizi amatör şekilde bekliyorum tam cahil anlatımı rica ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

konuyu bana özel açarsan, düğünden sonrasını beklersin. :) Forumda bunu yapan veya yapabilecek onlarca arkadaşım var . Kısaca Sıradan ledlerden değildir. İçeri gömmelisin yoksa göz alır. Açısını deneyerek bulacaksın. 15 Derece açılı 3 mm led al.. rengi sana kalmış. Ben yeşil seviyorum. Telefondan bu kadar. : :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

gece kuşuna koptum :D geceucuşu  değil miydi o :p

her neyse musatafa işte :) gece kuşuda olurmus ama :)

konuyu bana özel açarsan, düğünden sonrasını beklersin. :) Forumda bu yapan veya yapabilecek onlarca arkadaşım var . Kısaca Sıradan ledlerden değildir. İçeri gömmelisin yoksa göz alır. Açısını deneyerek bulacaksın. 15 Derece açılı 3 mm led al.. rengi sana kalmış. Ben yeşil seviyorum. Telefondan bu kadar. :)

peki o kullanılan led ne olarak geçiyor ismi cismi nedir :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

her neyse musatafa işte :) gece kuşuda olurmus ama :)

peki o kullanılan led ne olarak geçiyor ismi cismi nedir :)

15 derece açılı led :)

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

15 derece açılı led :)

tamamdır Mehmet abi ama detaylı anlatımla yardımcı olucak kişiler hala bekleniyor.:)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bu olay uzun zamandır benimde aklımda, gece vites kısmı çok karanlık oluyor. Connect'te uygulayan oldumu daha önce acaba? en uygun nereye monte edebilirim karar veremiyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

focus II için olanı vardı hurdacılarda :D adam para kasasının içinde saklıyordu :D

pazarlık ettim sen bunu kaç para olduğunu biliyon mu geyiği yaptı :D fiyatını söyleyip bozdum :p  kitlendi :D

Yorum bağlantısı

focus II için olanı vardı hurdacılarda :D adam para kasasının içinde saklıyordu :D

pazarlık ettim sen bunu kaç para olduğunu biliyon mu geyiği yaptı :D fiyatını söyleyip bozdum :p  kitlendi :D

Sana diyorum heryer de yapma şunu diye :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

birisi kartal sanayidekileri örgütlemiş zaten. tüm ford çıkmacılar ağız birliği yapmış bilmesem forumdan tanıyorlar beni sanacam :D

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Bende en basından beri istiyorum ama delip yapmak istemiyorum. Hurdacıdan gidip alayım diyorum :)

Bende fazla var, submarine light'ı aldığım fiyattan vereyim. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Abi özelden resmini gönderebilirmisin? ÖM atıyorum.. :)

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

abi resmi ve fiyatı yazarsan sevirinirim :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benim tahmin ettiğim ise  mkIV fiestaya uymaz.

Satılıklar bölümüne ilanı ekledim. ;)

geç kalmışım yazmaya :D

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Merhabalar,Mehmet Özyürek Abim e sesleniyorum burdan :) abi çok araştırdım gece kuşunda filan ama kendi sitendede okudum anlamadım tam olarak şu olayın yapımını :) amatör işi anlatmanı rica edicektim abi :) yani bu olayı dün keşfetmiş biri olarak mondeo 2009 da var bizim çokta hoş gözüküyor ancak isminin bu oldugunu sonradan yapıldıgını yeni ögrendim :)

Tecrübelerinizi amatör şekilde bekliyorum tam cahil anlatımı rica ediyorum :)

gece kuşumu,yosa gece uçuşumu :p  :D  :hahahoho:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Led.. standart bir led değildir... kendisi ne kadar küçük ışığı ne kadar kuvvetli, açısı ne kadar dar ise o kadar iyidir.. Ben 3 mm, yeşil 15 derece açılı kullanıyorum... 

İçeriye gömmek lazım.. ledin kendisini görmemek gerekir.. ledi görürsen rahatsız eder.. Önce lede göre delip, hatta deliğin içini siyaha boyamak sonra ledi açısını kaybetmeyecek kadar geriye çekip açısını da istediğin yöne çevirerek sabitlemek gerekir.. 

Açısını deneyerek ayarlayabilirsin.. Benim tercihim, klima düğmeleri, teyp, vites çevresi de dahil olmak üzere kol dayamaya kadar bir alana loş bir ışık vermektir.. 

En ucuz en basit çözüm budur..

Ben yeşil severim.. orjinali genelde turuncudur.. 

Gerekli malzeme, 2 metre kablo, 1 adet led, 1 kohm çeyrek watt direnç.. 

Delik için matkap, ledi sabitlemek için tercihen silikon, lehim tabancası, lehim, pasta, yan keski, bıçak vb.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Hepsi iyi güzelde ledi takacağımız parçayı sökmek..

Aklımda var ama tırnakları kırmaktan korkuyorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Focusta vidalıdır.. Mondeo 3 te, doğru yerden çekince çıkar.. Mondeo 2 de vidalı diye hatırlıyorum.. 

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Pikapta da vida yerleri görünmüyor malesef muhtemelen tırnaklı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...