Bülent Candan 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 (düzenlendi) Herkese selamlar, Dün, Ford SYNC (USA) sitesine bakıyordum ve sesli komut setine hayran kaldım. http://www.ford.com/technology/sync/sync-commands/ Android telefonumda da sesli komutları kullanıyorum ve özellikle başka bir iş ile uğraşırken çok pratik oluyor. Sesli komut sistemleri gün geçtikçe gelişiyor... Ford SYNC (USA) komut setleri ile yapılabileceklerin bazıları aşağıdaki gibidir; - klima sıcaklık ayarı ve fan hızı ayarı (Türkiye'de bu komut seti 2013 model Ford SYNC donanımlı araçlarda kaldırıldı) - radyo frekans ayarı (Türkiye'de bu komut seti 2013 model Ford SYNC donanımlı araçlarda kaldırıldı) Bildiğim kadarıyla, aşağıdaki komut setleri Türkiye'deki Ford SYNC donanımlı araçlarda zaten mevcut değil; - en yakın hastaneyi bul, en yakın restoran bul, en yakın pizzacı bul, banka, eczane, ATM, park yeri, oto yıkama bul... gibi sesli komut ile navigasyon desteği alınabiliyor. - maç sonuçları - telefonu bluetooth ile işleme - telefonu sessize alma - otomobilin durumu... gibi bir çok sesli komut kullanılabilmektedir ve yeni güncellemeler yapılmaktadır. Örneğin; android telefonunuzdan uygulamalarınızı, SYNC sesli komut sistemi üzerinden çalıştırabiliyorsunuz. Son dönemlerde, otomobillerde dokunmatik ekranlı medya sistemleri kullanılmaktadır fakat seyir halindeyken mutlaka gözlerinizi yoldan ayırıp bu medya ekranına bakmanız gerekebilmektedir. Seyir halindeyken gözleri yoldan ayrılmamak adına iyi bir güvenlik unsuru olan SYNC sesli komut sisteminin Türkiye versiyonu maalesef çok gelişmiş değildir. Hatta; klima sıcaklık ayarı, fan hızı ayarı ve radyo frekans ayarı sesli komutları 2013 donanımdan kaldırmıştır. Bu yüzden Ford'u kınıyorum... 18 Haziran 2013 tarihinde Bülent Candan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 (düzenlendi) Bence hikaye bir sistem, klimayı gözümü ayırmadan 50 kat daha hızlı, radyo yu 76 kat daha hızlı elle ayarlarım, maç sonucu vs. onlar zaten hikaye, bu tür şeyler için merso s500 olacak, arka koltukta otururken kahveni yudumlayıp gazeteden sonuçlara yada önündeki ekrandan duruma bakacaksın, yani boş iş bence. Ha yetmedi direksiyondan kumanda da var, oda sesliden 50 kat daha hızlı... 18 Haziran 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bülent Candan 18 Haziran 2013 Yazar Paylaş 18 Haziran 2013 Hızlı olmasından ziyade güvenli olması tercih sebebi olabilir. Araç kullanırken telefonla uğraşmamak, dokunmatik ekrana göz gezdirmemek, navigasyon cihazı ile uğraşmamak, konsoldaki diğer düğmelere el atmak için konsola bakmamak bir güvenlik unsuru olur. Örneğin telefonumda kullandığım android uygulamasında sesli komut ile en yakın benzin istasyonunu öğrenebiliyorum, kişilere sms gönderebiliyorum, herhangi bir kişiyi sesli olarak arayabiliyorum ve daha fazlası... Araç kullanırken bu gibi işlemleri yardımcı destek sistemleri olmadan yapmak mutlaka dikkat kaybına sebebiyet verebilir. Bir zamanlar donanım paketi olarak sunulan park sensörü sistemine ne gerek var diyordum fakat kullanım kolaylığı ve insanın dikkatsizliğini engelleyen bu sistem gerçekten kullanışlıymış. Fikirler her zaman değişebiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 (düzenlendi) Yani sync olsaydı aman olmasın demezdim ama şart değil bence, ben arabaya parrot taktım telefon işini hallettim, teyp vs. direksiyondan kontrol ediliyor zaten, klimayıda gözümü ayırmadan kontrol ediyorum, arabayıda zaten yavaş sürerim, böylece baksam bile tepki süresi bolca var, yani böyle işte.... Sync den önce bizi 3. sınıf millet sayan ve defolu araçları bize yollayanları ve bunları alan bizim firmaları halletmek lazım, hele adam gibi araba getirsinler sync zaten içinde olur 19 Haziran 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223931-ford-sync/ Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 Vallahi ben Ajda diyince, böyle bir isim bulunamadı diyor, sanırım daha hiper starlar istiyor, nede olda premium araba, öyle herşeyi beğenmiyor Yorum bağlantısı
Bülent Candan 18 Haziran 2013 Yazar Paylaş 18 Haziran 2013 (düzenlendi) http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223931-ford-sync/ Tekrar yeni konu açtığım için özür diliyorum. Yukarıdaki konu ile benim açtığım konu birleştirilebilir mi? 18 Haziran 2013 tarihinde Bülent Candan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts