Günhan Tekin Öztürk 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 Merhaba 2001 Focus Ghia sahibiyim. Aracın kullanma kılavuzu olmadığı için (PDF olarak internetten indirdim ama çıktı almaya henüz fırsatım olmadı, ona yine de bir göz gezdirdim, bir bilgi bulamadım) alarm taktırmak üzere sanayiye uğradım bugün.Tabi ben giderken, ekstra bir kumandaya gerek duymadan, aracın kendi kumandasına entegre edilebileceğini düşündüm, ama kazın ayağı öyle değilmiş Ufak bir ilçede olduğum için elektrikçilerin bu tür konularda pek tecrübeleri yok. Burada daha çok eski model Renault ve Tofaş grubu araçlar kullanıldığı için ihtisaslarını genelde o arabalar üzerinde yapmışlar Elektrikçinin bana söylediğin şu: Alarm takarız ama 2. kumandayla kontrol edersiniz! Ne münasebet yahu dedim tabi Dışarda büyük şehirlerde ya da servislerde belki aracın kendi kumandasından çalışan bir alarm sistemi kurabilirler dedi, o yüzden taktırmadım, vazgeçip o işi erteledim. Böyle bir şey mümkün mü? Bir de şunu sorayım. Az önce forumda dolaşırken bu konuda bir şeylere rastladım. Sanırım araçlarda bu özellik zaten var. Yani alarm zaten var, fakat bir şekilde devre dışı bırakılabiliyor/tekrar devreye sokulabiliyor anladığım kadarıyla. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bunu nasıl anlarım? Bir de eğer öyleyse, nasıl devreye sokarım. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 araç ghia ise iç denetim alarm zaten mevcut. bizim araca ayrıca kumandaya entergreli cenmax alarm da eklemişler araçta çift alarm var. darbe sensörlü kapı kolunu açmaya kalkasan ötüyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 Cenmax'ın uygun modelleri var.. Kilit tetikleri ile entegre edilir ve güzel çalışır.. Ben focusa taktırmıştım. Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk 8 Haziran 2013 Yazar Paylaş 8 Haziran 2013 araç ghia ise iç denetim alarm zaten mevcut. bizim araca ayrıca kumandaya entergreli cenmax alarm da eklemişler araçta çift alarm var. darbe sensörlü kapı kolunu açmaya kalkasan ötüyor Seninki eğer 2. else muhtemelen ilk sahibi benim benim gibi araçta alarm olmadığını sanıp gidip taktırmıştır. O da güzel Yani şimdi benim araçta alarm var mı yok mu bilemedim ben onu? Kapıyı falan zorladım, aracı salladım ettim bir şey yok, illa camımı patlatayım alarm olup olmadığını anlamak için:P Cenmax'ın uygun modelleri var.. Kilit tetikleri ile entegre edilir ve güzel çalışır.. Ben focusa taktırmıştım. Yani "Ghia'larda zaten alarm sistemi mevcut. Sizinki aktif durumda olmayabilir" diyemiyoruz öyle mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 orjinal alarm iç denetimli tip. yani sallamayla kapı kolunu zorlamayla ötmez. ama camlar kapalıyken içerde sinek uçsa ötmeye başlar. yada birisi kapılar kitliyken alarm devreye girince kaputu anahtarla açsa ötmeye başlar. ama araç kesin 2001 model değil mi? 2000lerde yok çünkü bazılarında. Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk 8 Haziran 2013 Yazar Paylaş 8 Haziran 2013 orjinal alarm iç denetimli tip. yani sallamayla kapı kolunu zorlamayla ötmez. ama camlar kapalıyken içerde sinek uçsa ötmeye başlar. yada birisi kapılar kitliyken alarm devreye girince kaputu anahtarla açsa ötmeye başlar. ama araç kesin 2001 model değil mi? 2000lerde yok çünkü bazılarında. Evet 2001 model. Bir Cenmax alınacak anlaşıldı ) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 orjinal alarm var ise bence pek gerekli değil. araçta zaten çift kitleme ve iç denetim sensörü var. anahtarsız bu iki sistemi atlatacak bir hırsız olursa emeğine saygı gösterin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Haziran 2013 Paylaş 8 Haziran 2013 Yani "Ghia'larda zaten alarm sistemi mevcut. Sizinki aktif durumda olmayabilir" diyemiyoruz öyle mi? Benim aracım 2000 modeldi ve alarm yoktu.. Bu sebeple takmıştım.. 2001 modelin alarmı da sadece hareket sensörlüdür.. Darbeyi algılamaz.. Takmanızda fayda vardır.. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 2001 Ambiente de var mı acaba bu iç denetim sistemi? Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 Ghialara has bir özellikdir, ambiantelerde yoktur. Ölsün fakirler Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 Bizim gönlümüz zengin diyerek noktayı koyalım o zaman Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 2000 model focus ghıa ve 2003 focus ghıa araçlarıma, cenmax alarm taktırdım yaklaşık 8 yıl 2 adet kumanda ile kullandım aracı kilitleme ve açmada alarm kumandasını kullanıyordum.araç anahtarını çalıştırmada kullanıyordum...ilk zamanlar alışmak zor oldu ama alışınca pek bir sorun teşkil etmedi.. lakin şu anki aracıma ne hikmetse taktırmadım ,belki kasko vardır diye içim rahat :D 1 Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk 15 Haziran 2013 Yazar Paylaş 15 Haziran 2013 Arkadaşlar yalnız şöyle bir şey var, aracı aracın içindeyken kitliyorum, sonra aracı sallıyorum, içerden kapı kilidini açıyorum, çalıştırıyorum bana mısın demiyo. Camda da oto alarm sticker'ı var ama, araç sahibini tanıyor da ondan mı ses çıkarmıyor acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 kapıları çift kitleme yapacaksınız. yani kapı kitleme tuşunua iki kere basacaksınız. araç içinde 2-3 dk hadi garanti olsun siz 5 dk bekleyeceksiniz sonra her hangi bir haraket olunca araç içinde başlayacak ötmeye. ötme sesi de kornadır bu arada. eğer ötmüyorsa alarm sıkıntılıdır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Bence çift kilitleme yapamıyordur.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 çift kitleme yapmadan da iç denetim devreye giriyordu sanki ama emin değilim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Girmiyordu diye hatırlıyorum ben.. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 denemek lazım tek kilitlemeyle olmuyor mustafa,tecrübeyle sabit Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 tecrübe edildiyse doğrdur. kitapçından ilgili alanı ekleyeyim bulup. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 bakıcı evdeyken işten gelince çok arabada yattım; çift kilitleyince horlasam bile nerdeyse alarm çalıyordu,bende tek kilitliyordum mışıl mışıl uyuyodum.ama ne tecrübe 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 alarm çift kitlemeden bağımsız diyor kitapçık Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 daha napak gelip testini yapamıyorum çelişmiş kitapçık alarm için çift kitleme diyor bi yerde. bi yerde de kapıların kitlenmesi yeterli diyor dış alarm yok diye biliyorum focuslarda ama avrupada varsa demekki. belki iç denetim için şarttır onu demek istemiştir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts