İçeriğe Yönlendir

6000 Teyb İçin Uyumlu Çoklu Cd Çalar

Günhan Tekin Öztürk

Recommended Posts

Günhan Tekin Öztürk

Merhaba Arkadaşlar.

130 binde 2001 Focus Ghia aldım yeni. Araçtan çok memnunum şu ana kadar. Gayet temiz kullanılmış ve hiç bir problemi yok çok şükür. Fakat beni rahatsız eden bir şey oldu. Bu araçlara niçin CD çalar konmamış anlamadım. Her neyse, çok şükür çözülmeyecek bir problem değil. :B)

Forumda konuyu araştırdım, bunun için bir iki model çoklu CD Changer tavsiye edilmiş. Fakat ben şunu sormak istiyorum;

• Kafama göre her hangi bir markanın, 6-10-12'li CD Changer ürününü satın almam durumunda teyp üzerinde şarkı isimleri görünecek ve kumanda yine işlevselliğini koruyacak mıdır? Yoksa sadece bir kaç modelle mi bu imkanı yakalamak mümkün?
  • Alacağım CD Changer'ın hızlı CD okuma, ses kalitesi, anthishock gibi özelliklerini ürünün hangi değerlerine göre anlayabilirim?
  • CD Changer için sağ ön koltuk altında bir yer hazırlanmış fabrika çıkışı. Bir kablo var orada. Burası CD Changer yeri midir yoksa yanlış bilgi mi?
  • 12'li CD Changer alsam boyut olarak burada her hangi bir sıkıntı çıkarır mı?

Ve bunlar dışında aklıma gelmeyen ama dikkat etmem gereken bir şey var mı? Evdeki hesabı birlikte yapalım ki çarşıya uysun :ohooh:

Şimdiden çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Neden cd changer ile uğraşıyorsunuz ? Bence teybi degisitirin veya cadence denilen su sd kartli changer i alabilirsiniz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk
(düzenlendi)

Neden cd changer ile uğraşıyorsunuz ? Bence teybi degisitirin veya cadence denilen su sd kartli changer i alabilirsiniz.

:dribble: Bende biraz orjinallik takıntısı var da :fiuw::) Torpidoda oraya sonradan yerleştirildiği belli, emaneten bir şey görünsün istemiyorum. Ayrıca çoklu changer'ın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. CD leri at içine, CD ara değiştir derdin olmasın. Ben eski müzisyenim, üniversite yıllarımda rock gruplarında gitar çalıyordum o yüzden arşivim biraz kalabalık :crazy: Suzuki Vitara bir jipim daha var, onda mesela yaşıyorum bunu; bir cd takınca onu ordan çıkartmam aylar sürüyor. Bir şarkıyı ya da albümü dinlemek istiyor mesela canım, ama CD çantasını aç, CD'yi ara bul, tak, okumasını bekle vs. ohoooo bir sürü angarya :oghk: Gelemiyorum öyle şeye :dribble: Sırf o yüzden 1 ay aynı CD'yi dinlediğim oluyor yahu :D

SD kartlı changer dediğiniz ne bilemedim ama sanırım çakmaklığa takılan şu zamazingoları diyorsunuz. SD kart içindeki veri zaten MP3 olunca yoğun bir kalite kaybı yaşıyor. E bir de bunu çakmaklıktan teybe ulaştırırken tekrar bir kayıp daha olacak. I ıh istemeeem istemeeeeem :p

tarihinde Günhan Tekin Öztürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

:dribble: Bende biraz orjinallik takıntısı var da :fiuw::) Torpidoda oraya sonradan yerleştirildiği belli, emaneten bir şey görünsün istemiyorum. Ayrıca çoklu changer'ın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. CD leri at içine, CD ara değiştir derdin olmasın. Ben eski müzisyenim, şarkıyı ya da albümü dinlemek istiyor mesela canım, ama CD çantasını aç, CD'yi ara bul, tak, okumasını bekle vs. ohoooo bir sürü angarya :oghk: Gelemiyorum öyle şeye :dribble: Sırf o yüzden 1 ay aynı CD'yi dinlediğim oluyor yahu

SD kartlı changer dediğiniz ne bilemedim ama sanırım çakmaklığa takılan şu zamazingoları diyorsunuz. SD kart içindeki veri zaten MP3 olunca yoğun bir kalite kaybı yaşıyor. E bir de bunu çakmaklıktan teybe ulaştırırken tekrar bir kayıp daha olacak. I ıh istemeeem istemeeeeem :p

Anlıyorum sizi. Tam benim kafadan yani orjinalcisiniz. Bisikletcimle arka teker ike on tekerin deseni farkli diye kavga etmis insanim. :D

Simdi soyle. Cd changerler mekanik olarak cok cabuk bozulan ve bozulursa tamirini yapacak usta olmayan olsa bile kendinden daha maliyetli tutan birsey. Cadence olayı şöyledir anlatayim. Sizin teybinizdeki cd changer girisine bu cadence takilir. Kibrit kutusu büyüklüğünde bir alettir. Sd kart okur usb okur ve aux girisi vardir. Üstelik orjinal teypte. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

orijinal uyumlu marka almalısın hepsi olmaz. Teyp üzerinde şarkı ismi göremezsiniz bence

Koltuk altındaki kablolar Airbag için oynamayın sakın

bu ürünü kullanıyorum ben CD changer girişine takılıyor çakmakla alakası yok. CD kalitesinde ses veriyor.

http://www.aksoytuning.com/ford-focus-mk1-98-04-usb-sd-cevirici-audio-system-urun4566.html

Edit:imla

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Anlıyorum sizi. Tam benim kafadan yani orjinalcisiniz. Bisikletcimle arka teker ike on tekerin deseni farkli diye kavga etmis insanim. :D

Simdi soyle. Cd changerler mekanik olarak cok cabuk bozulan ve bozulursa tamirini yapacak usta olmayan olsa bile kendinden daha maliyetli tutan birsey. Cadence olayı şöyledir anlatayim. Sizin teybinizdeki cd changer girisine bu cadence takilir. Kibrit kutusu büyüklüğünde bir alettir. Sd kart okur usb okur ve aux girisi vardir. Üstelik orjinal teypte. :)

orijinal uyumlu marka almalısın hepsi olmaz. Teyp üzerinde şarkı ismi göremezsiniz bence

bu ürünü kullanıyorum ben CD changer girişine takılıyor çakmakla alakası yok. CD kalitesinde ses veriyor.

http://www.aksoytuning.com/ford-focus-mk1-98-04-usb-sd-cevirici-audio-system-urun4566.html

Iste bahsettigim urun bu :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

teybin üzerinde 3 bastığında 3 nolu klasör seçiliyor (3. CD seçer gibi). Direksiyon kumandası da tam fonksiyonlu çalışıyor

Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk

http://www.aksoytuni...m-urun4566.html

Iste bahsettigim urun bu :)

Hmmm evet bu olabilir. Artık 8GB ya da üstü bir flash bellek arayacağız anlaşıldı :) Peki bunlarda uzaktan kumandadan kontrol mümkün mü yine? Yani şarkı değiştirme işlerini falan kumandadan yapabiliyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Hmmm evet bu olabilir. Artık 8GB ya da üstü bir flash bellek arayacağız anlaşıldı :) Peki bunlarda uzaktan kumandadan kontrol mümkün mü yine? Yani şarkı değiştirme işlerini falan kumandadan yapabiliyor muyuz?

Cevabiniz 7. Iletide :)

Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk

teybin üzerinde 3 bastığında 3 nolu klasör seçiliyor (3. CD seçer gibi). Direksiyon kumandası da tam fonksiyonlu çalışıyor

Süpersiniz. Sormadan cevap geliyor yahu :bravo::)

Çok teşekkürler. Peki soketi aracın neresinde kamufle ediyorsunuz?

Fazla hızlısınız ben ne yapayım yetişemiyorum :good1:

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Süpersiniz. Sormadan cevap geliyor yahu :bravo::)

Çok teşekkürler. Peki soketi aracın neresinde kamufle ediyorsunuz?

Fazla hızlısınız ben ne yapayım yetişemiyorum :good1:

Vitesin önündeki boşluğa veya torpido gözüne konulabilir. Ama daha yaraticida olabilirsiniz . :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

teyp sökülüp arkadan direk torpidoya. Çift taraflı bantla arkaya yapıştırdım ben. ortada bir görüntü yok yani.

Bu cihazda hafıza kartının daha uyumlu çalıştığı söyleniyor. 4 gb karta rahat sığar yani.

Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk

Anlaşılmıştır ;) Çok teşekkür ederim vakit ayırdınız.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Alkım Hoşgör

Arkadaşlar ben CD-Changer soketinden arabayı kandırarak USB/SD/Aux girişli sistemden kullanıyorum. Takalı 1ay oldu henüz hiçbir sıkıntım yok. Torpitoda durguğu için hiç de çirkin durmuyor. Direksiyon kumandası, Kontağı kapattığımda teybin kapanması, Anahtar yokken sadece 1 saat çalışma özelliği kaybolmadı. Montajı kendim yaptım 3-4dk sürüyor. Kesinlikle öneririm.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Günhan Tekin Öztürk

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz dönüştürücüyü aldım, monte ettim, çalışıyor her hangi bir sıkıntı yok (mu beraber bakalım) :)

CD01

CD02

...

gibi klasörler açılması gerekiyor önce, daha sonra da şarkıların başına; 001,002, ... numaralar eklenmesi gerekiyor.CD sayısında ya da şarkı sayısında her hangi bir kısıtlama var mıdır? Yani flash bellek içerisinde en fazla şu kadar CD klasörü açılabilir, ya da CD klasörünün içinde en fazla şu kadar şarkı bulunabilir gibisinden kısıtlanıyor muyuz? Aldığım yerde ürün tanımında 16GB 'a kadar destekler yazıyordu o yüzden 16GB'lık flash bellek aldım daha yükseğinde çalışmıyordur herhalde?

Ektranda şarkı isimleri yazmıyor bir de. Şarkı isimlerinin görülmesini mümkün kılamayız gibime geliyor. Var mı bi yolu?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

En fazla 6 klasör açabiliyorsunuz.Her klasöre en fazla 99 şarkı atabilirsiniz.

CD 1

CD 2

şeklinde olacak, şarkıları direk atabilirisiniz.Şarkı isimlerini görme şansınız yok çünkü teyp cd changer dan track çaldığını zannediyor :D

Detaylar burada ;

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/190982-xcarlink-hakk%C4%B1nda-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCnd%C3%BCkleriniz/ ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

kullanma kılavuzunda en fazla 99 klasör açabilirsiniz ayrıca şarkı isimlerine 001 şeklinde yapmanıza da gerek yok.

99 dan fazla şarkı atabilirsiniz ancak 100. şarkıyı 001 yazıyor ama 100. şarkıyı çalıyor.

6. klasörden son şarkıdan manuel şarkı atladığınızda (seek tuşuyla)  varsa CD07 klasörüne geçer ekranda sadece CD yazar.

Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk

kullanma kılavuzunda en fazla 99 klasör açabilirsiniz ayrıca şarkı isimlerine 001 şeklinde yapmanıza da gerek yok.

99 dan fazla şarkı atabilirsiniz ancak 100. şarkıyı 001 yazıyor ama 100. şarkıyı çalıyor.

6. klasörden son şarkıdan manuel şarkı atladığınızda (seek tuşuyla)  varsa CD07 klasörüne geçer ekranda sadece CD yazar.

İnşallah bu şekildedir. Benim müzik arşivim biraz fazla geniş  :fiuw: 594 şarkı yeterli gelmeyecek yoksa  :sorry::)

Şu an için diğer aracımı kullandığımdan flash disk'e sadece deneme amaçlı bi kaç şarkı atmıştım o yüzden sınırlarını keşfetme şansım olmadı ama tez zamanda bakayım ben ona bir  :coffee: Ne de olsa imkanın sınırlarını görmek için imkansızı zorlamak lazım  :kovboy:

Çok teşekkür ederim. Sonucu burada yazarım iki durum için de. Böylece cihazlarda bir farklılık mı yapmışlar yoksa teypten kaynaklanan bir durum mu, böylece anlamış oluruz.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Günhan Tekin Öztürk

Merhaba tekrar :)

CD02 içerisindeki şarkı listemi yanlış çalıyor dosya formatı .mp3 olduğu halde.

001 İyi kötü dans pisti

002 Artık kısa cümleler kuruyorum

003 Aşk

004 Ateşe yakın

.

.

.

008 İyi gün dostları

009 İyi kötü dans pisti (farkındayım iki kere kopyalamışım aynı şarkıyı :fiuw: )

010 Girdap

011 Kalbim mezar

.

.

.

şeklinde uzayıp gidiyor liste. Fakat CD2 de direk 008 İyi gün dostları.mp3 çalmaya başlıyor ve ekranda bunu 1. şarkı gibi gösteriyor. 

Dosya uzantısından, karakterlerden vs. fark eder mi diye inceledim ama hepsinde Türkçe karakter var hiç birini çalmaması gerekiyordu o zaman. 

Sizce sorun ne olabilir bir fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

8. şarkıda kalmış olabilir mi kaldığı yerden devam ediyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk
(düzenlendi)

Bu arada CD02 içerisinde 87 şarkı var. 001. şarkı çalarken bi geri basıyorum, 087 çalmaya başlıyor. Yani klasör içinde 87 dosyayı görüyor.

Ayrıca şimdi aklıma geldi. Shuff (shuffle) özelliğini açmıştım. Karışık giderken şarkı numarasını da orjinal gösterir diye düşünmüştüm. Yani 001. şarkıyı çalarken ekranda 001 görünür, şarkı bittikten sonra 065. şarkıya geçtiğinde de 65 yazar diye düşünmüştüm ama şu olabilir mi;

CD02'ye geçtik, ilk şarkıyı (001) çaldı ve bunu ekranda 1 olarak gösterdi, sonra 065. şarkıya atladı diyelim, o zaman 65 mi gösterir yoksa ikinci olarak çaldığı şarkı bu olduğu için 002 diye mi gösterir ekranda?

8. şarkıda kalmış olabilir mi kaldığı yerden devam ediyor çünkü.

yok hayır CD03 ten gidiyodu, CD01 e aldım bi kaç şarkı dinledim, sonra cd02 ye geçtim.

tarihinde Günhan Tekin Öztürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Necati Basıç

aynı ürünü bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum çok beğendim tek eksisi bendeki sandisk flash bellekten başkasını görmüyor tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

1gb-16gb arasında ise görmesi lazım. Formatının fat32 olması gerekiyor. NTFS okumaz buna dikkat ettiniz mi?

farklı marka kart ve belleklerde denedim okumadığı olmadı. (fat32 ise eğer)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Necati Basıç

1gb-16gb arasında ise görmesi lazım. Formatının fat32 olması gerekiyor. NTFS okumaz buna dikkat ettiniz mi?

farklı marka kart ve belleklerde denedim okumadığı olmadı. (fat32 ise eğer)

kingston 4 gb ve toshiba 8 gb ikisinide görmedi format fat 32 idi üstelik 10-15 şarkı attım olmadı satıcı ile irtibata geçtim o söyledi bana sandisk al çalışır diye bende alıp denedim hakikaten oldu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...