İçeriğe Yönlendir

Sürücülerin Işaret Dili.

Serdar Karagonlu

Recommended Posts

Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Benden bir tavsiye sol ayakla frene basmayın şiddeti yüksek olabiliyor :D ki normalde de sağ ayak hem gaz hem frenle ilgilenir. Allah korusun ani bir fren durumunda panikle sağ ayak ile gaza sol ayak ile frene bastığınız an tüm kontrol kaybolacaktır.

Panik frenlerde sol ayala debraja sonuna kadar bastığımız için OTOMATİK vites aracı ilk kullananların yaptığı hataların başında ışıklarda aniden durmak istediklerinde frene sağ ve sol ayakla aynı anda basıyorlar. (Otomatik araçların fren pedalı çok büyük olduğu için debraja basmak isterken sol ayakta frene basıyor.) Arabada ne var ne yok öne doğru aniden yer değiştiriyor :)

Not: Otomatiklerde neden fren pedalı büyük olur anlamadım.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

rolanti düşmesin diye frenle gaza aynı ayakla bastığığmız oluyor evet .

Dizel araçta böyle olmamalı. Bir sorun var aracınızda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Bana sadece sol ayağım yetiyor. :blush: :blush: :fiuw: :fiuw:

sağ olmasın abi o yeten ayağın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yok sani bey hararet yükselmesin diye yapıyoruz bunu.

Yine sıkıntı. Hararet araç arızalanmadığı sürece yükselmez ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Sadece yokuştamı geçerli, düzde yapsak olmamı :)

araba dizel 68 begir olunca anca yokuşta olabiliyor düzlükte yer beni o düplü benzinliler :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

kamyonda yükseliyor.

Profilinizde fiesta yazıyor? Tam olarak anlamadım...

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Karşıdan gelen araç selektör yapıyorsa ben de yapayım derim,akabinde uzunları açık unuttuğumun farkına varırım :fiuw:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arkadan gelen araç uzunları yakmış ise 4lüleri yakarım, arkadaki anlar ama bunlar benim kısalar demek için selektör yapar. Ben senia kısanın taaaa.... manasında gazı kökler ya 3-4 araç önüne geçerim yada hızlı gidiyorsa yol verir geçiririm.

Sırf bu mesajlaşma için arabanın arkasına kayar yazı tesisatı döşemeyi bile ciddi ciddi düşünmüş bir adamım vesselam...

Bluetooth benzeri en çok 50 metre mesafeli bir ses yayın cihazı olacak her araçta..Örneğin, aloo önceki mavi focus, arka kapı açık ve lastiğin birinin havası az..Çok yakar araban diye seslenebilmeli insanlar...:D

Not: Otomatiklerde neden fren pedalı büyük olur anlamadım.

Daha kolay kullanım sağlar ama manuel viteste yer sorunundan dolayı küçük oluyor olabilir..:)

arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama bir şey aklıma takıldı, trafikte araba kullanırken bir ayağımız gazda diğerimiz fren de olması gerekiyor, ama genel de vites çok sık değiştirdiğimiz için debriyaj da oluyor genellikle, en azından benim öyle, şimdi merak ettiğim bunun en güvenli yolu nedir ve aramız da kaç kişi devamlı bir ayağını fren pedalından hiç çekmiyor :unsure2:

Tam durma anında debriyaja nasıl basacağız, başka ayak olmadığından her panik fren sonrası marşa basmak gerekecek..:) Sol ayak ile frene basmak kesinlikle denenmemeli, illaki denenecekse boş bir arsada kemer takılı olarak denenmeli ve ders çıkarılmalı..alışkanlık edinilmemelidir bence..:)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Sene 1998 gecenin bir yarısı Kayınpederle birlikte Samsuna kayınçoyu ziyarete gidiyoruz..Tam merzifon civarlarına geldik düştüm bir kamyonun arkasına ileriyi göremiyorum bir türlü.Ortalık zifiri karanlık.Ne yapayım ne edeyim derken kamyonun arkasındaki cep telefonu numarası dikkatimi çekti.Kaliteli Ericson 628 imi çıkarttım belimdeki kılıfımdan ,çevirdim numarayı...

Karşımdaki ses Aloooo dedi uykulu bir sesle...

Kardeş dedim, son 20 dakikadır seni sollamaya çalışıyorum ama cesaret edemiyorum, rica etsem uzunları bir çakarmısın ileriyi göreyim, :D

Peki kardeş dedi uzunları çaktı....

Yanından geçerken dit dit yaptım cevap olarak dodoooooooonnnn diye bir ses aldım.... :spiteful:

Kayın peder dediki yanından geçerken adam hala gülüyordu oğlum...... :D :D

• Beğen 37
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sene 1998 gecenin bir yarısı Kayınpederle birlikte Samsuna kayınçoyu ziyarete gidiyoruz..Tam merzifon civarlarına geldik düştüm bir kamyonun arkasına ileriyi göremiyorum bir türlü.Ortalık zifiri karanlık.Ne yapayım ne edeyim derken kamyonun arkasındaki cep telefonu numarası dikkatimi çekti.Kaliteli Ericson 628 imi çıkarttım belimdeki kılıfımdan ,çevirdim numarayı...

Kardeş dedim, son 20 dakikadır seni sollamaya çalışıyorum ama cesaret edemiyorum, rica etsem uzunları bir çakarmısın ileriyi göreyim, :D

Yanından geçerken dit dit yaptım cevap olarak dodoooooooonnnn diye bir ses aldım.... :spiteful:

:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi o kadar geriyi hatırlıyor musun mu ya :D

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

1-Arkamdakinin farları rahatsız ediyorsa, küfür ederim.

2-Sinyal vermeden dönen olursa, küfür ederim.

3-Durulmayacak yerde duruyorsa, küfür ederim

4-Yolu ortalayıp gidene, küfür ederim.

5-Yol müsait olmamasına karşın yol istemek için ha bire sellektör atana yine küfür ederim

6-Gebze-Haremcileri gördüğüm yerde küfür ediyorum. Ekstra bir şey yapmalarına gerek yok :D

Benim farlarım rahatsız etmiyorsa kimsenin ki etmiyecek. Ben sinyal vermeden dönmüyorsam bir hareket etmiyorsam kimse etmemeli. Ben yolu ortalamıyorsam kimse ortalamamalı. Ben olur olmadık yol istemiyorsam kimse istememeli. Ben doğru sürebiliyorsam herkes doğru olabilir diye düşünüp basıyorum kalayı :D

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:sandalye:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Binzat

Arkamdaki aracın farları uzundaysa arka sisleri açar yavaşlarım. Zira c-maxlerde neredeyse(ortalama) arkadaki sürücünün görüş hizasının tam ortasında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Musa Erdun

ne güldüm bea :hahahoho:

Yorum bağlantısı

1-Arkamdakinin farları rahatsız ediyorsa, küfür ederim.

2-Sinyal vermeden dönen olursa, küfür ederim.

3-Durulmayacak yerde duruyorsa, küfür ederim

4-Yolu ortalayıp gidene, küfür ederim.

5-Yol müsait olmamasına karşın yol istemek için ha bire sellektör atana yine küfür ederim

6-Gebze-Haremcileri gördüğüm yerde küfür ediyorum. Ekstra bir şey yapmalarına gerek yok :D

Benim farlarım rahatsız etmiyorsa kimsenin ki etmiyecek. Ben sinyal vermeden dönmüyorsam bir hareket etmiyorsam kimse etmemeli. Ben yolu ortalamıyorsam kimse ortalamamalı. Ben olur olmadık yol istemiyorsam kimse istememeli. Ben doğru sürebiliyorsam herkes doğru olabilir diye düşünüp basıyorum kalayı :D

Eeee Mert? Sen küfürbaz oldun? Yarım saat trafikte kalsan bu söylediklerinin tümünü görürsün. Ne oruç kaldı ne abdest. :D

Ayrıca sen bekarsın herhalde. Bir gün 3 yaşındaki oğlun evde oyuncak arabalarla oynarken; "sinyal versene lan, lavuk" dediğinde halini görmek isterim ;)

Yorum bağlantısı

Arka sislerimi açma nedenim: Arkamdaki uzunları yakmıştır.

Önümdekine uzunları dikmem: Önümdeki arka sisleri açmıştır.

Ayak gazdan çekilmeden sol ayakla hafifçe frene dokunmam: Arkama fazla yanaştın, az çekil.

Elimi, yunus balığının yüzeye çıkıp dalması gibi yapmam: Önüm dolu nereye gidecem, görmüyor musun, gel üstümden atla bari.

Bunun yanında, 2 araba arasında durup kısa süre dörtlüleri yakıp az ileri almak:  Şu araya park edecem benden uzak dur.

2 araba sokak arasında giderken bir boşlukta durup, boşluğuk yönünde birkaç sinyal verip gitmek: Sen buraya park et ben daha ileri girecem (genelde civarı bilen, bilmeyene yapar)

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Ben de izmirde gördüğüm bi alışkanlığa bayılmıştım...

radar olan yerde karşı şeritten gelenler mutlaka sellektör yapıp dikkatli git diyor. :)

bi gün kadıköye doğru gidiyorum, pendik kartal arası e-5 te herzamanki gibi trafik var...pazar akşamı..

yelkenkayaya denize gitmiş yanmışım sızım sızım sızlıyorum..

önümde birsürü araç olduğu halde bmw nin biri arkamda sellektör yapıp duruyor...gidecek yer yok baya baya yaptı deli oldum..

Yanımda eşim var ayakta parmak arası terlikler...

kartal köprüsüne geldiğimizde yol açıldı bu en sağa atladı bastı gitti..o ara daraldığım için ben de basıyorum..

bi ilerki köprüde trafik yine sıkıştı ve bi baktım en arkada kalan araç az önceki bmw :)

hatun yapma diyor ama kendimi tutamıyorum...iyice hızlandım başkası girmeden dibine girdim...

ne yapılır bu adama?

başladım sellektöre..ağır ilerleyen trafikte yaklaşık 1km kadar yol istedim..bulduğu ilk fırsatta sağa geçti ve ta kozyatağına kadar arkamda paşa paşa geldi sonra 2.köprüye doğru devam etti...

yaptığını yaparak karşısındaki insanın ne hissettiğini biraz abartarak gösterdim ve sanırım başkasına bir daha yapamayacağı bir ders verdim :)

bildiğim kadarı ile karşılıklı gidiş gelişlerde sellektör buyur kardeş sen geç demek ama çoğu şöfor sellektörü gelme ben geliyorum olarak kullanıyor...

sizce hangisi doğru?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Arkadan genelde uzunla geleni değilde ayarsız farla gelen olduğu için arka sisleri yaktığımda illaki rahatsız oluyor ve selektör yapıyor bende inadına kapatmayıp yoluma devam ediyorum..

Bir defasında birisi durdurdu bu yüzden ortam baya gerildi ama farları ayarsız olduğunu kabul etti ve özür diledi :punish:

Projektör gibi arka sislerim olduğu için çok seviniyorum bazen :dance:

Karşıdan gelenlerin uzunları ve ayarsız farları için aracın tavan barlarına 5 adet hella projem var..  Uzunla gelenin vay haline :kihkih:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

bildiğim kadarı ile karşılıklı gidiş gelişlerde sellektör buyur kardeş sen geç demek ama çoğu şöfor sellektörü gelme ben geliyorum olarak kullanıyor...

sizce hangisi doğru?

Selektör ülkemizde ben geliyorum bekle sakın hareket etme demektir..Oysa ki tüm dünya da ben bekliyorum buyrun siz geçin diye yol vermek anlamında kullanılır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Selektör ülkemizde ben geliyorum bekle sakın hareket etme demektir..Oysa ki tüm dünya da ben bekliyorum buyrun siz geçin diye yol vermek anlamında kullanılır..

Bizde de pozisyona ve araçlara göre değişiyor. Bir kamyon veya otobüs sellektör yapıyorsa tabi ki geçme, ama bir fiyesta selektör yapıyorsa buyur geç anlamına geliyor :D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Peş peşe yapılan sellektör küfür anlamı mı taşıyor

Aynen öyle

Hatta artık taciz sıfatı taşıyor .

Otobanda sol şerit te 60 km hızla giden bir bayana sellektör yapıyor bir tanıdığım . Kadın heyecan yapıyor sağa geçiyor bizim tanıdık basıyor geçiyor . Kadın sağa geçerken kaza yapıyor arabası pert oluyor . 1 Seneden beri mahkemesi sürüyor .

tarihinde Ali Gürsoy tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Peş peşe yapılan sellektör küfür anlamı mı taşıyor

durmadan yapılan sellelktör, gün yüzü görmemiş! değişik lugatlı cümlelere kaçıyor :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yokuşta bir arabayı tokatlarsan by by demek için arka silecek çalıştırılır. :)

Bir dakika, bu benim teknik yahu  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...