İbrahimcan Gökalp 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 Aynı sebepten 2010 yılında kafa kafaya kaza yapıyordum Allah korudu. Yol çalışması nedeniyle gidiş geliş olan yolda baktım karşıdaki sollamaya çıktı, mesafe vardı kurtarır diye gaz kesmeden devam ettim. Evet sollamaya çıkan kurtardı, ama onun peşine çıkan DAVAR ile 1 metre fark ile kafa kafaya çarpışmaktan Allah korudu. Öndeki jip tarzı birşey olduğunundan hemen arkasındakini görme şansım olmamıştı. Allah korumuş sizi ailenize bağışlamış rabbim. Araba alırken keşke sattığımız kişilerin trafikdeki bilgisinide ölçebilsek ona göre satsak çok hunharca araç kullananlar var. (Ki o zaman yolda trafik sıkıntısıda çekmeyiz) 1 Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 1-Arkamdakinin farları rahatsız ediyorsa, küfür ederim. 2-Sinyal vermeden dönen olursa, küfür ederim. 3-Durulmayacak yerde duruyorsa, küfür ederim 4-Yolu ortalayıp gidene, küfür ederim. 5-Yol müsait olmamasına karşın yol istemek için ha bire sellektör atana yine küfür ederim 6-Gebze-Haremcileri gördüğüm yerde küfür ediyorum. Ekstra bir şey yapmalarına gerek yok Benim farlarım rahatsız etmiyorsa kimsenin ki etmiyecek. Ben sinyal vermeden dönmüyorsam bir hareket etmiyorsam kimse etmemeli. Ben yolu ortalamıyorsam kimse ortalamamalı. Ben olur olmadık yol istemiyorsam kimse istememeli. Ben doğru sürebiliyorsam herkes doğru olabilir diye düşünüp basıyorum kalayı Aynen katılıyorum. Allah tan 4 yıldır gebze dışındayım da daha az küfür ediyorum... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 Arkamdaki araç çok yakın takip edip geçmiyorsa sol ayağımla çok hafif frene dokunurken gazı köklerim, arkadaki frene asılırken ben çok feci uzarım, oda çok sert fren yaptığını sanar. Bu arada olmayan beyin hücreleri ile durumu anlamaya çalışıp en yakın benzin istasyonuna sığınır. 2 Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 Uzun yolda Karşıdan gelen 5 6. Araba selektör yaparsa ilerde çevirme var demektir bu da tecrübeyle sabit Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 9 Aralık 2014 Paylaş 9 Aralık 2014 Bu konu supermus. Bilmedigim bir suru isaret ogrendim. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama bir şey aklıma takıldı, trafikte araba kullanırken bir ayağımız gazda diğerimiz fren de olması gerekiyor, ama genel de vites çok sık değiştirdiğimiz için debriyaj da oluyor genellikle, en azından benim öyle, şimdi merak ettiğim bunun en güvenli yolu nedir ve aramız da kaç kişi devamlı bir ayağını fren pedalından hiç çekmiyor Ben sol ayakla frene basmayi denedim. resmen koklyorum cok tehlikeli )))) Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Bu arada benim son zamanlarda ogrendigim bir konu bilmiyorum ne kadar gerekli )) bir arabayla kapismak istediginizde aracin yanina gelip ayni hizda sabit kalip 3 kere aralikli kornaya basmak. Ayrica bir arac size yol verdiginde tesekkur etmek amacli dortluler 1-2 kere yakilir. Not Ucuncu korna son korna olup gaz koklenmeli ))) Gündüz gözü sisleri dahi açmışsa lavuk...küfrederim...Hele arka sislerde açıksa abartırım... Aynı şey yaz aylarında akşam ve gece yaşanıyorsa önümdeyse uzunları yakar aklını alırım, arkamda ise ilk önce dumana boğar sonra beni iyi görsün diye sislerimi yakarım ki sislerim adam bayıltır... Beni gördüğü halde sollama yapıyorsa son ana kadar gaz kesmem adrenalinle tanışmasına fırsat veririm...Adam gibi geçerken gaza yüklenmişse yoldan atacak kadar sıkıştırır üzerine sürerim... Bunlar yapmak istediklerim...ve yapamadıklarım... Sizleri DAHI dediginiz icin cevap verme geregi duydum. Gunduz farlarin yanmasi cok faydalidir. Tecrubeyle sabittir. Ayrica Rusyada farlarin yanmiyorsa ceza yersin ))) Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Sanırım sisleri demek istediniz...gündüz sis farı yakmak bence görgüsüzlüktür...gündüz farı yada led farklı bir şey...onlarda sıkıntı yok... 1 Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Sanırım sisleri demek istediniz...gündüz sis farı yakmak bence görgüsüzlüktür...gündüz farı yada led farklı bir şey...onlarda sıkıntı yok... Evet sisleri demek istedim ) Benim aracimde gunduz fari olmadigi icin farlarim acik geziyorum. Farimda acik Yolumda. ))) Bir aralar bole bir slogan vardi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Far başka sis başka...[emoji6] Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Far başka sis başka...[emoji6] Abi benim farlarda bixenon var, gündüz farları açık gezdikçe kararması hızlanıyor, o yüzden ben de gündüzleri sis ile geziyorum, göz aldığı vs yok zaten neden sorun olsun ki? Yeni gündüz farlarının çoğu vw grubunda sisin yanında bir başka halojen var o şekilde yanıyor zaten Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 (düzenlendi) Far başka sis başka...[emoji6] Ama ben seyi anlamadim. sis farlari tamamen yere bakiyor aydinlatamiyor bile ben onu anlamadim. Neden karsidakinin gozunu alsin? Ama xenon sisleri bilemem ))) 13 Haziran 2015 tarihinde Kurtaran Kurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Sis fari adi üstünde... Göz aldiği için değil...göz alan arka sis fari... Sisler gündüz yagisin ve sisin olduğu zaman...gece de ayni hava durumlarında yakilmali...diğer türlü karsi tarafa eziyet... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Öyle ama gündüz farı yokken bence alternatif Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Öyle ama gündüz farı yokken bence alternatif kısa farlar bence daha mantıklı... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 kısa farlar bence daha mantıklı... hocam dediğim gibi xenon var mercekli , sıcak havada kararma olayını daha da hızlandırıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts