İçeriğe Yönlendir

Fiestam'In Uzaktan Kumandası Çalışmıyor :)

Atilla Atun

Recommended Posts

Atilla Atun

alış veriş merkezine girdim stop ettim ve giderken arkama bakarım sürekli ama bu sefer kapılar kilitlenmedi.uğraştım yaklaştım döndüm durdum etrafında ama nafile olmadı olmuyor.

hemen içerde pilini değişttirdim 5tl ama çnce pili ölçtü anahtarcı ve evet pili bitmiş teşhisi koydu ama ben biliyorumki açmayacak.

açmadı ve sinirler tepeye çıkmaya başladı .anahtarcı ya geri gittim ve dur benim denemem lazım olmadı yazılım atıcam dedi . jeton düştü ve sordum ne yazılımı abicim dedim.yav böyle bişey yok arabaya gittik kapıları kumandayla ben açarım dedi ve açmadı .anahtarla açıp içine bindi ve kapıları kilitledi sonra en az 30 kez kontak anahtarını açıp kapattı çalıştırmadan.(bu arada benim içim gidiyor) sanki arabaya yaramaz çocuk binmiş de oynuyor gibi.

olmadı tabiiki bana diyorki elektrikçi çağırayım deyince ben dur dedim .hafta sonu ve vaktim yok dedim bastım gittim yoksa arabayı elime vereceğini hissettim.(yazılım için anlaşırız dedi ) saçmalık ya.

neyse anahtar ne açıyor ne de kilitliyor nedir sizce durum ?

pil yeni .ne yapmalıyım .hafta sonu olduğu için serviste kapalı .

sizce ?

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Aynı olay dün başıma geldi :) Kontağı takıp 6 sn içinde 4 kez 2 konumundan 0 konumuna getiriyorsunuz. Anahtarı çıkarmayın. Cılız bir bip sesi duyulacak. Ardından kumanda aracın üzerindeyken herhangi bir tuşa basınca aynı sesi yine duyacaksınız. 10 sn bekleyip anahtarı çıkarın. Düzeliyor. 2004 Fiesta 'da denendi ve onaylandı :)

Yorum bağlantısı
Atilla Atun
  Recep Selim Kaya yazdı:
Aynı olay dün başıma geldi :) Kontağı takıp 6 sn içinde 4 kez 2 konumundan 0 konumuna getiriyorsunuz. Anahtarı çıkarmayın. Cılız bir bip sesi duyulacak. Ardından kumanda aracın üzerindeyken herhangi bir tuşa basınca aynı sesi yine duyacaksınız. 10 sn bekleyip anahtarı çıkarın. Düzeliyor. 2004 Fiesta 'da denendi ve onaylandı :)

üşenmedim denedim bip sesi değilde mazot bitince ikaz sesi gelir ya 2 tonlu o ses çıkıyor ve devamında tırt .

olmadı.sanırım pazartesiye kadar iyice gıcık olucam.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun
  Recep Selim Kaya yazdı:

http://www.ford.com....ci-el-kitaplari adresinde kullanım klavuzları var. Anahtar programlama v.b. bilgileri buradan da bulabilirsiniz.

aracın kullanma klavuzuna'da bakmıştım ama sadece radyo frekans veya kablosuz telefon falan diye yazıyordu .sağ taraftaki II konumuna 4 kere açıp kapatın sonrasında kumandadaki herhangi bir tuşa basın ve devamı yazmıyor kullanım klavuzunda .

teşekkür ederim yardımlarınız için ama yine denedim yine olmadı birde yarın tekrar deneme yapıcak olmazsa serviste hallederler sanırım.o zaman bakarım nasıl yapıldığını ve yazarım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Recep Selim Kaya yazdı:

http://www.ford.com....ci-el-kitaplari adresinde kullanım klavuzları var. Anahtar programlama v.b. bilgileri buradan da bulabilirsiniz.

Bahsedilen durum aracın immobilizerını kodlamak için yapılıyor.

Anahtarı hızlı hızlı 4-5 kez 0 konumundan 2 konumuna (aracı çalıştırmadan) kadar açıp kapattıktan sonra dıttttttt sesi geldiğinde immobilizer kodlanmış oluyor.(Mondeoda bu şekilde)

Ama immobilizerda sorun varsa kontak arabayı açması lazım. Benim yaptırdığım 3. anahtar bazen aracı çalıtırmadığında ben 4-5 kez kontağı açıp kapattığımda dıttt sesi duyduktan sonra anahtarı çıkarıp geri takarım ve araç çalışır.

immobilizer kodunda sorun olduğunda kontağı çevirdiğimde göğüsteki kırmızı ışık çok hızlı yanıp sönüyor.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun
  Mehmet Kaya yazdı:

Bahsedilen durum aracın immobilizerını kodlamak için yapılıyor.

Anahtarı hızlı hızlı 4-5 kez 0 konumundan 2 konumuna (aracı çalıştırmadan) kadar açıp kapattıktan sonra dıttttttt sesi geldiğinde immobilizer kodlanmış oluyor.(Mondeoda bu şekilde)

Ama immobilizerda sorun varsa kontak arabayı açması lazım. Benim yaptırdığım 3. anahtar bazen aracı çalıtırmadığında ben 4-5 kez kontağı açıp kapattığımda dıttt sesi duyduktan sonra anahtarı çıkarıp geri takarım ve araç çalışır.

immobilizer kodunda sorun olduğunda kontağı çevirdiğimde göğüsteki kırmızı ışık çok hızlı yanıp sönüyor.

araç çalışıyor sadece kumanda görevini yapmıyor.yaramazlık yapıyor.

ben aracımı park ederken yanıma arkadaşım geldi tourneo ile aynı anda stop ettik gibi geliyor ama ben kilitleyemedim .ondan olurmu acaba ?

Galip Kandemir yazdı:

başıma gelmedi lakin yedek anahtar yaptırdığımda aç kapa olayı ile benim anahtarda kodlanamamıştı.sonra gitti bir cihaza bağladı oradan kodladı.lakin eve geldim aracın plastik kumandasız anahtarı aracı çalıştırmadı halende öyle.acaba o plastik anahtar sizde de aracı çalıştırmıyormu. anahtar baştaki

http://img805.images...3/dscf0673k.jpg

o anahtarıda hanım nereye koydu bulamadı :) .sanki milli kasa .sakla desek saklayamaz.bulursak denerim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Atilla Atun
  Serkan Toker yazdı:

Nasıl oldu ?

Gönderim tarihi 08.06.2013 - 19:41

Recep Selim Kaya arkadaşımızın dediği gibi bir kaç kez daha denedim sadece ses 2 tonlu geliyordu .tam 1 saat uğraştım ve anahtarı çevirirken kilit tuşunu basılı tutmak gerektiğini gördüm o kadar denemeden sonra.uygulama yukardakinin aynısı sadece anahtarı çevirirken tuşa basılı tutucaksın.

:biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

Bugün 2001 ford fiesta ghıa aracımın uzaktan kumandası bir türlü çalışamadı,

formdan bazı arkadaşların söylediklerini yaptım ama nafile çalışmadı,

formdada bahsettiğim kilitçime gittim,önce pili değiştirmeden kontağa sokarak yeniden proglama yaptı ama yine olmadı,

4 yıllık eski pili ölçtü ve abi yüksek gösteriyor,böyle olabiliyor dedi,soğuktan olabilir dedi ama yeni bir pili takıp deneyelim dedi,

evet pil değişti proglama tamam ve şu an çok güzel çalışıyor,

maliyet = 4 tl

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Pili eğer boşta ölçtüyse tam göstermesi normal, yük bindiği anda ölçmek lazım... 4 yılda alkaline pil olduğu için durduğu yerde bile bitebilirdi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay
  Ahmet Dinçer yazdı:

Bugün 2001 ford fiesta ghıa aracımın uzaktan kumandası bir türlü çalışamadı,

formdan bazı arkadaşların söylediklerini yaptım ama nafile çalışmadı,

formdada bahsettiğim kilitçime gittim,önce pili değiştirmeden kontağa sokarak yeniden proglama yaptı ama yine olmadı,

4 yıllık eski pili ölçtü ve abi yüksek gösteriyor,böyle olabiliyor dedi,soğuktan olabilir dedi ama yeni bir pili takıp deneyelim dedi,

evet pil değişti proglama tamam ve şu an çok güzel çalışıyor,

maliyet = 4 tl

Bizim fiestaya yedek anahtar yaptırmak istiyorum da bu şekilde yaparsam o anahtarda çalışır mı ?

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Selim Kaya
  Recep Selim Kaya yazdı:

Genişlet  

Aradan geçmiş 5 yıl. Kumandam çalışmıyor. Hemen girdim foruma aradım. Ne zaman başıma gelmişte çözmüşüm ben bunu. Velhasılı kendime teşekkür edeyim bari. 5 yıl önce sunduğum çözüm önerisi kendime yaradı

:sandalye:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
  Recep Selim Kaya yazdı:

Aradan geçmiş 5 yıl. Kumandam çalışmıyor. Hemen girdim foruma aradım. Ne zaman başıma gelmişte çözmüşüm ben bunu. Velhasılı kendime teşekkür edeyim bari. 5 yıl önce sunduğum çözüm önerisi kendime yaradı

:sandalye:

Genişlet  

Anahtarı çıkarırsan da olur, kontakta dururken tuşlara basacağım diye uğraşma yani..  ;)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
  Serkan Toker yazdı:

Anahtarı çıkarırsan da olur, kontakta dururken tuşlara basacağım diye uğraşma yani..  ;)

Genişlet  

Basınca ses geliyor ama. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ses gelir ama anahtar dışarda olsa daha kolay olmaz mı dedim.. ;) Toplum yararı için yani..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
  Serkan Toker yazdı:

Ses gelir ama anahtar dışarda olsa daha kolay olmaz mı dedim.. ;) Toplum yararı için yani..

Genişlet  

Bir dahaki sefere artık. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...