İçeriğe Yönlendir

Birbirinden İlginç Mangallar


Misafir

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Mangali Test ettim gayet güzel. Çay a koku sinme kesinlikle yok. Izgarası çok güzel, özellikle köfte tavuk gibi etleri pişirdiğimde ateşe kesinlikle etin yağı damlamıyor, etleri yakmıyor.. Izgaranın üzerinde kanalları var, o kanalların üzerinden pişmeye yüz tuttuğunda yağını bıraktığı için yağ kanalların üzerinden yere damlıyor, bunun için ızgarası mangaldan biraz uzun yapmışlar, kısacası yağ ateşe damlayıp ne duman yapıyor, ne alev nede ateşi söndürüyor. Köfte ile tavuk etini bu denli güzel pişiren kuşbaşı türü eti de gayet güzel pişirir.

Çayı gayet güzel, özellikle koku olayı sıfır.. Su kazanın üzerinde ateş yandığı için gayet çabuk kaynatıyor. İçerisine 5 litre su alıyor. Bakır demliklede gayet güzel oldu. Benden geçti. Tek negatif yanı biraz fazla malzemesi var, 30 cm kadar havada duruyor, ayakları katlanıyor, altında bir raf var. Biraz fazla teferruatı var ama mangalı seven kişinin gözüne gelmez sanırım.. :)

Bu arada uzun zamandır böyle güzel et yemedim..! :)

Tekrar sebep olan ve bana gelmesi için yardımda bulunan arkadaşlarıma ve forum dostluğuna çok teşekkür ederim.

 

Bu mangalı nereden ve kaça aldığınızı yazar mısınız.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

:mangal: Mangal olmasa da, mangal sever İos lu, FCTR dostları için faydalı bir alet  :biggrin: Dandroid versiyonunun çıkması dileğiyle  :D

 

dKPm46z.jpg?1

 

N7YgrWB.jpg?1

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mahmut Yıldız

Bu da benim mangalım. Aslında tam anlamıyla mangal değil, bir nevi soba gibi. Arkada ufak bir bacası var.

Alt tarafta bir ızgarası var. Izgara en alta ya da ortaya konabiliyor. Ortaya konulduğunda mangal kömürü yakılıyor, aşağıda odun. 

Üstte bir kapağı var. Kapağın ortasında da bir küçük kapak var. Odun yakarak burada yemek yapılabilir, güveç yapılabilir ya da çay demlenebilir. 

Üst kapak tamamen çıkarılarak sac kavurma yapılabilir. 

Izgara ortaya konup mangal yapılabilir. Kendi yuvarlak bir ızgarası var, kapak kaldırılıp ızgara konuyor.

Fiyatı da 35 lira. 

Çok hoşuma gitti. Rüzgarda falan yanması rahat, tozuma yapmıyor. Öndeki kapağı açınca hızlı yanıyor, kapatınca yavaş yanıyor. 

Şimdi arabada bununla birlikte yarım torba odunla geziyorum. :)

 

10565044_10152376131364737_4558151100400

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sizin oraya doğalgaz geldi diollaaa sobayı bırak da  doğal gaza geç abi sen :p:D 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Sizin oraya doğalgaz geldi diollaaa sobayı bırak da  doğal gaza geç abi sen :p:D

Dedim ya arabada yarım torba odun var diye. Bitsin bakarız. Ama hiç biri odun ateşini tutmaz. Sen gül ama alet süper. Kıskanmayalım. :p  :D

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Bu da benim mangalım. Aslında tam anlamıyla mangal değil, bir nevi soba gibi. Arkada ufak bir bacası var.

Alt tarafta bir ızgarası var. Izgara en alta ya da ortaya konabiliyor. Ortaya konulduğunda mangal kömürü yakılıyor, aşağıda odun. 

Üstte bir kapağı var. Kapağın ortasında da bir küçük kapak var. Odun yakarak burada yemek yapılabilir, güveç yapılabilir ya da çay demlenebilir. 

Üst kapak tamamen çıkarılarak sac kavurma yapılabilir. 

Izgara ortaya konup mangal yapılabilir. Kendi yuvarlak bir ızgarası var, kapak kaldırılıp ızgara konuyor.

Fiyatı da 35 lira. 

Çok hoşuma gitti. Rüzgarda falan yanması rahat, tozuma yapmıyor. Öndeki kapağı açınca hızlı yanıyor, kapatınca yavaş yanıyor. 

Şimdi arabada bununla birlikte yarım torba odunla geziyorum. :)

 

 

Benim bağajda semaver, Osman kardeşimden aldığım tahta parçaları, okulun bahçesinden toplanmış kozalaklar. Kafadan 20 defa çay yapabilirim.

not: 30 sayfa olmuş bu konuyu nasıl ilk defa gördüm.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçen bir sac kavurma yaptık, peşinde de çayı patlattık. Tahir kel kafasını kaşıya dursun, biz keyfimize bakalım.


giskaniyola Abi.. Sen Keyfine bak..! ;)

Çatlasınlar.

 

Benim bağajda semaver, Osman kardeşimden aldığım tahta parçaları, okulun bahçesinden toplanmış kozalaklar. Kafadan 20 defa çay yapabilirim.

not: 30 sayfa olmuş bu konuyu nasıl ilk defa gördüm.

Köyden güzelce odunları seçtim, kalınlı inceli ayarladım, tutuşturmalığını ayrı ayarladım. Kibrit, çıra her daim hazır. Bagajdan çıkarıp yakması iki dakika. Keyfine ise paha biçilmez.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Kesinlikle... Köye gidince iftardan önce hazır ediyordum çayı. Hava serin çay güzel...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Geçen bir sac kavurma yaptık, peşinde de çayı patlattık. Tahir kel kafasını kaşıya dursun, biz keyfimize bakalım.

Çatlasınlar.

Köyden güzelce odunları seçtim, kalınlı inceli ayarladım, tutuşturmalığını ayrı ayarladım. Kibrit, çıra her daim hazır. Bagajdan çıkarıp yakması iki dakika. Keyfine ise paha biçilmez.

Allah büyük birgün yolum düşerse oralara bu mangalda pişmiş şeyler isterim abi ona göre :D
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Allah büyük birgün yolum düşerse oralara bu mangalda pişmiş şeyler isterim abi ona göre :D

Allah büyük, pişiririz, yediririz de içiririz de.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
Oğuzhan Demir

Turboya fazla yüklenince cuf cuf diye ses çıkartıyormuş :)

102429243_tn70_0.jpg?_=1390046013

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Salyangoz ne marka acaba  :biggrin:

Farklı modeller kullanılıyor bazıları modifiye ederek garret takıyor, cuf cuf ediyormuş.

 

Bu mangalların otomatiği var mı?

Keyifli bir o kadar da yorucu, yine modifiye edilerek hibrit yapılabilir. 

 

Tam devirde ve o anda güçü kestiğinde çıkan ses cezbedici, oynarken etleri yakmamaya dikkat :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...