İçeriğe Yönlendir

Farklı Tipte Lastik Desenleri

Berk Yalçın (REZULTEO)

Recommended Posts

Kutay Akçar

Çok güzel bir konu olmuş, elinize sağlık. En son aldığım asimetrik kış lastiği benimde kafamı fena kurcalamıştı hatta birde konu açmıştım forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kış lastiklerim Lassa Snoways 2+ Lastik V desenli. Zaten baktığınız zaman bile bu yolda bırakmaz diyorsunuz. Özellikle kış lastiklerinde bence V desen tercih edilmeli. Snoways eralar V desen değildi. Onları kullandığımda çekişte sorun yaşıyordum.

desen, birebir yol tutuş kriteri değildir, özellikle kış lastiklerinde kauçuğun kalitesinin önemi katlanaraka artar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Bu konudan anladığım kadarıyla V desenli lastikler iyi öyle mi? :unsure2: Ama ben V desenli lastikleri aldığımda çevremdeki ve forumdaki bir çok kişi hata yaptığımı söylemişti... :(

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

desen, birebir yol tutuş kriteri değildir, özellikle kış lastiklerinde kauçuğun kalitesinin önemi katlanaraka artar.

Bencede, V desen bildiğim kadarıyla aşırı ıslak zeminlerde su tahliyesi sayesinde başarılıdır. Kış lastiğinde yani özellikle karlı/buzlu zeminde ise kauçuğun kalitesi ve ısıtma (sürtünme) tırnaklarının şekilleri denilebilir.

Yorum bağlantısı

İlla ki kauçuk kalitesi daha önemli. Ama ben zorlu kuş koşulları için üretilen, çivi takılabilen lastiklerin genelde V desenli olduklarına şahit oldum.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Şu benim lastik işime de el atacak arkadaş varmıdır? MİCHELIN PRİMACY LC 215/65/16 98 H 1 adet lazım üretim yeri, Çin :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Gürcüoglu

Teşekkürler.. 10 farklı spor yaz lastiğini test ettik, sonuçlar yakında sitede olacak.

çok iyi olur yakında lastik alacam ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

- Bridgestone Potenza S001
- Continental ContiSportContact 5
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
- Hankook Ventus S1 evo2 K117
- Michelin Pilot Sport 3
- Nexen N 8000
- Pirelli PZero
- Toyo Proxes T1 Sport
- Vredestein Ultrac Vorti
- Yokohama Advan Sport V105

Bunlar da denediğimiz lastikler :f1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Ekci

Soru:

1. V desenli bir lastik aynı zamanda inside,outside yazılarına sahipmidir? 

2. Asimetrik bir lastik üzerinde inside,outside yazılarının dışında bir ok yönü varmıdır?

3. Önden çekişli  bir araçta V desenli bir lastikte nasıl rotasyon yapılır?

4.Önden çekişli bir araçta asimetrik bir lastikte rotasyon nasıl yapılır?

Yorum bağlantısı
Misafir

Soru:

1. V desenli bir lastik aynı zamanda inside,outside yazılarına sahipmidir?

2. Asimetrik bir lastik üzerinde inside,outside yazılarının dışında bir ok yönü varmıdır?

3. Önden çekişli bir araçta V desenli bir lastikte nasıl rotasyon yapılır?

4.Önden çekişli bir araçta asimetrik bir lastikte rotasyon nasıl yapılır?

1.inside outside ibaresi yoktur.Inside outside yazması için sağ ve sol taraf için farkli üretim yapilması gerekir.Yanak üzerinde dönüş yönünü gosteren ok mevcuttur.Buna dikkat edilerek takılırsa problem olmaz.

2.Asimetrik lastikler üzerinde inside outside yazisi vardır.Bunda da donüş yönüü gösyerecek ok koymak için sağ ve sol tarafa ayrı üretim yapilmasi gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...