İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 herkese Selamlar, Bir hafta önce 3 arkadaş buluştuk ve aramızdan biri İngilizce öğrenelim dedi.İstanbul da kurs araştırmaya başladı ve burada bu işin tam olmayacağına gidenlerden aldığımız yorumlar ile karar verdik.Planın iptal olduğunu düşünürken arkadaşım Malta ya gidelim orası bu iş için iyi biyermiş dedi bir kaç gündür internetten yorumları okuyorum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum Bu yüzden en güvenilir olan forum dan abilerim ve arkadaşlarıma sormak istedim. Şimdi soruma gelecek olursak biz bu işe kalkıştık ufaktan araştırmaya başladık ancak sizlerden giden etrafında gitmiş gelmiş olan, tanığıdığı eşi dostu bu işleri yapan kısacası güvenilir referanslar var mı? Bunun yanında biz 4 aylık bir süre ile gitmeyi düşünüyoruz zaman anca kurtarıyor siz değerli abilerim ve arkadaşlarımdan bize bu süre yeterli olur mu? giden tanıdıklarınız varsa ne kadar katkı sağladı bu eğitim onlara.Gitmemizin bize katkısı sizce ne olur işe yarar mı ? Sizin fikirleriniz ve yorumlarınız gerçekten önemli.Şimdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz fikirler için Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 Bu arada konu daha önce açılıp açılmadığını bilmiyorum acil bilgi gerektiği için açtım eğer yanlışlık yaptıysam moderatör abilerimden özür diliyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Yurtdışı eğitimin birinci amacı, tabir-i caizse, başka imkanınız olmadığından eşşek gibi ingilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Ve öğreniyorsunuz Ha, 4 ay yeter mi, bilemiyorum tabi. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Maltayı bilemem ama okuldayken work and travel ile amerikaya diye bir kaça arkadaşı kanada da balık çitliklerinde çalıştırdıklarını duymuştum. Pratik yapmak için kimseyle görüşememişler.Malta da iki resmi dil var, halk ikisini de konuşuyormuş. Bundan dolayı halk kendi aralarında anadillerini kullanırlar. Bence sadece ingilizce konuşulan bir yere gitmenizdir. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 Malta da fazlasıyla İngilizce okulu mevcut bu iş orada fazlasıyla gelişmiş lise üniversite de ne öğrendiysek o oda bir işe yaramaz sıfır seviye de kabul edersek sıkıntı 4 ay yeterli olup olmayacağı Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Orta ve üzeri derecede biliyorsanız, daha akıcı konuşmak için 4 ay yeterli olabilir. Ancak lise bilgilerinizle gidecekseniz tahminimce sadece güzel bir yaz tatili yaparsınız 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 İngilizce eğitim için tek yer bence Londra'dır.Lakin aşırı pahalı olduğuda aşikar durum.Malta için çok bilğim yak ama adını duyurmuş bir yer. Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Süre ve öğretim veren kurstan ziyade "3 arkadaş" gitmeniz bence dezavantaj olabilir.Yurtdışında dil öğrenmenin esprisi veya amacı zorunlu bırakılarak yani zorla dil öğrenilmeye itilmek dolayısıyla ister istemez öğrenmek zorunda kalmaktır.Malum arkadaş gurubu olunca türkçeden kolay kolay uzak kalamayacağınız için pek istenilen faydayı veremeyebilir. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 (düzenlendi) Yeterrli olup olmaması senin içten isteğine bağlı durumdur.Ders yerine tatil mekanlarını kafanda dolaştırırsan 4 yıl bile yetmez. Mecburi kalınması kısmına katılıyorum.Öğrenmekten başka çare yok. 30 Mayıs 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 http://www.isa-sari.com/maltada-uc-ay/ Bu linkte Malta'da 3 ay kalmış bir kişinin tecrübe ve tavsiyeleri var belki faydası dokunabilir. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 şu anda gümrük müşavirliğinde çalışıyorum ve işlerini yaptığımız firmaların ithalat sorumluları bir tek dil için orada durduğunu düşünüyorum hepsi böyle değil tabiki ben gümrük işlemlerini ithalat işlemlerini bildiğim için üstüne ingilizce de eklenirse iyi bir firmada çalışabilirim düşüncesiyle kalkıştım bu işe yani işimi dil üzerine bulmaya çalışırım keyf için gitmek istemiyorum acele karar verip gidip bir şey öğrenmeden gelmek istemiyorum Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 http://www.isa-sari.com/maltada-uc-ay/ Bu linkte Malta'da 3 ay kalmış bir kişinin tecrübe ve tavsiyeleri var belki faydası dokunabilir. bende okudum bu yorumu abi teşekkürler ilgin için ancak sende okuduysan eğitimden çok oradaki yaşam şartlarını anlatmış Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 Üniversite'de 1.5 Yıl Hazırlık okudum. Zaten Makine Mühendisliği de %100 İngilizce olan bir bölüm. Üniversite'de Adana'ya gelen Amerikalılarla tanışmıştım. 10 ay Türkiye'de kaldılar. Haftada bir iki gün görüştük. Buraya din ile ilgili muhabbet etmeye gelmişler. Hristiyanlığın kötü bir şey olmadığını falan anlatıyorlardı. Kiliselerine bile götürdüler beni. Amaçları ne olursa olsun, ben yeni kültür, dil öğrenmek için muhabbet ettim. Müslümanlık ile Hristiyanlığı karşılaştırabilecek kadar yeterli İngilizce'ye sahip oldum. Ayrıca, http://www.interpals.net diye bir site de var. İnsanlar buraya dillerini geliştirip, yazışma arkadaşı bulmak için üye oluyorlar. Yaklaşık 2 senedir de buraya üyeyim. Bir çok arkadaş edindim. Ülke, şehir, dil, yaş, cinsiyete göre arama yapabiliyorsunuz. İyi arkadaşlıklar edinip görüntülü konuşma yapabilirsiniz. İllaki gitmek istiyorsanız da, yine yukarıda verdiğim siteden orada yaşayan insanlara sorabilirsiniz. Böyle avantajları değerlendirerek, para harcamadan İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. ancak bi eğitim aldıktan sonra geliştirme aşamasına geçmek gerekir olmayan birşeyin temelini almadan geliştirmeye çalışmak zor ve sıkıcı olur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Şaban Arhan 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Malta'ya gidilebilir, fiyat konusunda bilgi verirsen kıyaslama yapabiliriz belki? Toplam maliyet nedir? Yemek + yatak + kurs olarak? İngiltere'den bi örnek.. http://www.anglolang.com/flip-prices-2013/html/5.html Ayrıca 3 arkadaş gidilmemeli..Çok eğlenceli olur orası ayrı Yorum bağlantısı
İbrahim Can 30 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2013 aylık 1000 TL gibi fiyatlar üstü de var yemek konaklama dahil araştırmaya bugün başladım.Arkadaşımda bir ajansla görüşmeye gidecekti bugün.Zaten sınıflar ayrı olacak bizde o dezavantajın farkındayız mümkün olduğunca Türkçe konuşmamız gerekiyor zaten Yorum bağlantısı
Onur Demir 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Malta Dil kursları ile ünlü bir yerdir. Milli gelirin büyük bir bölümde zaten burdan çıkıyor. Malta'da okul değilde iş ile ilgili bir girişimim vardı yakın zamanda o yüzden çok araştırmıştım. İngilizce aksan biraz arap aksanına yakınmış. Bekar ve hareketi seven bir yapınız var ise ingilizce öğrenmeyi unutun 4 ay kısa bir süre doğru ancak kursların bu konuda çok çok iyi olduğunu duydum. Ancak her dil en iyi kendi ülkesinde öğrenilir. Kurs harici dışarısıda önemli pekiştirme için. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 "Dil dile değmeden dil öğrenilmez" derdi İngilizce öğretmenim. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Malta Dil kursları ile ünlü bir yerdir. Milli gelirin büyük bir bölümde zaten burdan çıkıyor. Malta'da okul değilde iş ile ilgili bir girişimim vardı yakın zamanda o yüzden çok araştırmıştım. İngilizce aksan biraz arap aksanına yakınmış. Bekar ve hareketi seven bir yapınız var ise ingilizce öğrenmeyi unutun 4 ay kısa bir süre doğru ancak kursların bu konuda çok çok iyi olduğunu duydum. Ancak her dil en iyi kendi ülkesinde öğrenilir. Kurs harici dışarısıda önemli pekiştirme için. Onur abi burdan götüren ajanslar orada isteğine göre iş buluyorlarmış ama para kazanmak değil günde 3 saat mesela pekiştirmek için süre kısıtlı olduğundan onuda yapmayı düşünüyorum bir de en azından cep harçlığımız çıkar Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Malta'da buradakinden daha fazla Türkçe konuşursunuz çünkü Türk orada çok var, gidecekseniz İngilterenin güneyinde gelişmemiş olan şehirler var.. Bilindik bir okula yazılın ve konaklama içi kasaba tarzı yerleri seçin.. Çok tanıdığım Malta'ya gitti memnun değil, dil için değil tatil için gidilir orası ayrı 30 yıllık İngilizce Öğretmenimin tavsiyesi ve çocukları için uyguladığı plan, dediğim gibi güneyde çok güzel şehirler var Orada da ücret olayı devreye giriyor daha pahalıya geliyor fiyat araştırmasındayız zaten yüksek tutarlar çıkarsa bizim iş yatar Yorum bağlantısı
Mehmet Said Özçelik 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 (düzenlendi) herkese Selamlar, Bir hafta önce 3 arkadaş buluştuk ve aramızdan biri İngilizce öğrenelim dedi.İstanbul da kurs araştırmaya başladı ve burada bu işin tam olmayacağına gidenlerden aldığımız yorumlar ile karar verdik.Planın iptal olduğunu düşünürken arkadaşım Malta ya gidelim orası bu iş için iyi biyermiş dedi bir kaç gündür internetten yorumları okuyorum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum Bu yüzden en güvenilir olan forum dan abilerim ve arkadaşlarıma sormak istedim. Şimdi soruma gelecek olursak biz bu işe kalkıştık ufaktan araştırmaya başladık ancak sizlerden giden etrafında gitmiş gelmiş olan, tanığıdığı eşi dostu bu işleri yapan kısacası güvenilir referanslar var mı? Bunun yanında biz 4 aylık bir süre ile gitmeyi düşünüyoruz zaman anca kurtarıyor siz değerli abilerim ve arkadaşlarımdan bize bu süre yeterli olur mu? giden tanıdıklarınız varsa ne kadar katkı sağladı bu eğitim onlara.Gitmemizin bize katkısı sizce ne olur işe yarar mı ? Sizin fikirleriniz ve yorumlarınız gerçekten önemli.Şimdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz fikirler için Merhabalar; 2011 yılında Yükseköğretim Kurumu'nca Malta'ya İngilizce eğitimine gönderilen araştırma görevlilerinden biriydim. Malta'da 86 gün kaldım. YÖK'ün akreditasyon verdiği okullardan ESE'de eğitim aldım. Benim şahsi tavsiyem İngilizce eğitimi için kesinlikle Malta'ya gitmemeniz yönünde olur. Ama daha önemlisi asla 3 arkadaş her hangi bir yere yabancı dil eğitimi için gitmemeniz olur. Malta eğlenmek, insanlarla tanışmak ve tatil için harika bir yer. Fakat yabancı dil okulları çok iyi değil bana göre. Biz ülkenin en kalabalık olduğu zamanda 11 kişilik sınıfta 4 Türk idik. Daha sonra 9 Türk aynı sınıfta yabancı bir hoca ile devam ettik ki bunu Taksim,Beşiktaş vb. deki kurslarla da yapabilirsiniz. Eğer İngilizce'niz konuşacak kadar iyi ise hem tatil yapıp hem de konuşmanızı ilerletebilirsiniz fakat formal anlamda okullardan çok bir şey öğrenebileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca gerçekten çok fazla Türk var. Küçücük ülkede 10'dan fazla kebap lokantası var. Avantaj olarak fiyatlar Avrupa'ya göre uygundur. Denizi çok güzeldir. Ortamı çok sosyaldir. Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. 31 Mayıs 2013 tarihinde Mehmet Said Özçelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Merhabalar; 2011 yılında Yükseköğretim Kurumu'nca Malta'ya İngilizce eğitimine gönderilen araştırma görevlilerinden biriydim. Malta'da 86 gün kaldım. YÖK'ün akreditasyon verdiği okullardan ESE'de eğitim aldım. Benim şahsi tavsiyem İngilizce eğitimi için kesinlikle Malta'ya gitmemeniz yönünde olur. Ama daha önemlisi asla 3 arkadaş her hangi bir yere yabancı dil eğitimi için gitmemeniz olur. Malta eğlenmek, insanlarla tanışmak ve tatil için harika bir yer. Fakat yabancı dil okulları çok iyi değil bana göre. Biz ülkenin en kalabalık olduğu zamanda 11 kişilik sınıfta 4 Türk idik. Daha sonra 9 Türk aynı sınıfta yabancı bir hoca ile devam ettik ki bunu Taksim,Beşiktaş vb. deki kurslarla da yapabilirsiniz. Eğer İngilizce'niz konuşacak kadar iyi ise hem tatil yapıp hem de konuşmanızı ilerletebilirsiniz fakat formal anlamda okullardan çok bir şey öğrenebileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca gerçekten çok fazla Türk var. Küçücük ülkede 10'dan fazla kebap lokantası var. Avantaj olarak fiyatlar Avrupa'ya göre uygundur. Denizi çok güzeldir. Ortamı çok sosyaldir. Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. benim ingilizce düşük seviyede eğer gidersek de 4 aylığına gitmeyi düşünüyoruz benim merak ettiğim bana orası ne katar.Şu anda çalışıyorum işi bırakıp gidicem geldiğimde oradaki 4 ay benim iş olanağım için ne kadar yeterli olur.Amaç kesinlikle tatil değil zaten kısa bir süreliğine gidicem bide eğlenceye takılamam. çok önemli bir konu sonuçta ailemi de maddi olarak sıkıntıya sokacağım oyüzden gidersek bir işe yaramasını istiyorum Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Ben work and travel da kaldığım süre içinde şunu anladım. Gramer olarak bir şey beklemeyin. Bana sadece konuşma için faydası oldu. Zaten adamların kullandığı en farklı tense future tensti. Past perfect kullanan falan hatırlamıyorum:) 4 aylık bir süre beni yurt dışı firmaları ile yazışma ve konuşabilme imkanı olarak ne kadar iyi hale getirebilir ben gümrük müşavirliğin de çalışıyorum eğer İngilizcem olursa firma bünyesine yani ithalat ihracat yapan bir firmaya geçmek istiyorum çünkü gümrük kanadını da biliyorum tek eksik dil Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Arkadasla gitmeyin Gramer ogrenmeyi beklemeyin Biraz ingilizceniz varsa dahada akici olur Past perfect tence,simple present falan burda ogrendiklerinizi unutun,zorda kaldiginizda hepsi yalan oluyor,pratik lazim Maltaya dil icin cok gidenler oluyor,fiyat/performans olarak iyi Adam akilli birsey ogrenmek icin daha dogrusu konusmak icin en az 1yil kalinmali bence... aynen öyle zaman kısıtlı ve imkanlar da öyle en iyisi 1 sene gidip güzel bir şekilde öğrenmek Yorum bağlantısı
Eray Sireli 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Şu sayfaya baktınız mı? İletişim bilgileri olduğu için ilk elden bilgi almak en doğrusu. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 31 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2013 Şu sayfaya baktınız mı? İletişim bilgileri olduğu için ilk elden bilgi almak en doğrusu. aynen öyle Malta daki yerin fiyatı 12.250 ye falan geliyo aylık 2 milyarı geçiyor orası yalan olur zaten off offf her şey para bu hayatta Yorum bağlantısı
Recommended Posts