Serdal Soysal 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Bu soğuk ve karlı havada ben 1.4 benzinliyle 9.2 litreyi görmeye başladım hayırlısı Valla benimde ortalama hız 14Km/h ortalama yakıt 9,6 100km/Lt Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 (düzenlendi) yakıt tüketimi yüksek olan arkadaşlar biraz uzun yolda 5.vites 90 km hızla giderlerse, yakıt ortalamaları(dolayısıyla tüketimleri) düşer :tongue: bir arkadaşım var, psikolojisi bozulmasın, arabası fazla yakmasın diye resmen öyle yapıyor. 4 Şubat 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin çifter 6 Mart 2012 Paylaş 6 Mart 2012 (düzenlendi) merhabalar arkadaşlar ben 50 tl gazla 160 km yaptım sizce fazlamı şubat ayında yapılmış ölcüm ve eksi lerde kullandım hava koşulları yardımlarınızı bekliyorum aracım otomatik 6 Mart 2012 tarihinde Metin çifter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2012 Paylaş 6 Mart 2012 10.2lt/100km lpg tüketmiş, bayağı iyi bence, bu tüketim dümdüz yolda 90km/h sabit hız ile değil sanırım? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Mart 2012 Paylaş 6 Mart 2012 çok sıkışık trafiğe girmemekle beraber 9.7 lt/100 km benzin gösterdi yol bilgisayarı. lpg 11.27 lt gibiydi sanırım aynı kullanımda. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 yaşasın otomatik (otomatik uğruna 57000km deki dizel lineamı satıp focus aldım)ilanlara bakarken dizel otomatik focusların nerdeyse hepsinde "şanzıman değişti,şanzıman yapıldı,şanzıman sorunsuz vb. ayrıca turbo değişti,bakım oldu,sorunsuz" gibi ifadeler görünce focusun dizel otomatğinden açıkçası korktum.yoksa oto. dizel f2 niyetindeydim. Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 arkadaşlar benim 2010 model comfort sedan araç var.araçta lpg de takılı.beenim merak ettiğim sizin de fikirlerinizi öğrenmek istediğim bir konu var araçkış şartlarında aylık 70 tl benzin tüketiyor sabah çalışmalarında ve lpg ye geçene kadar.yaklaşık olarak 1 km de lpg ye geçtiğini varsaysak aylık bu parayla sabah geçişlerinde 30 km gün içindeki geçişlerdede 20 km yapsa ayboyunca 50 km yol yapıyor.sabah çalışmalarındaki benzin sarfiyatı normalmi lpg kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 arkadaşlar benim 2010 model comfort sedan araç var.araçta lpg de takılı.beenim merak ettiğim sizin de fikirlerinizi öğrenmek istediğim bir konu var araçkış şartlarında aylık 70 tl benzin tüketiyor sabah çalışmalarında ve lpg ye geçene kadar.yaklaşık olarak 1 km de lpg ye geçtiğini varsaysak aylık bu parayla sabah geçişlerinde 30 km gün içindeki geçişlerdede 20 km yapsa ayboyunca 50 km yol yapıyor.sabah çalışmalarındaki benzin sarfiyatı normalmi lpg kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Benzin sarfiyatını azaltmanın yolu benzinle hareket etmemekten geçiyor. Aceleniz yoksa lpg ye geçmeden yürümeyin. Ayrıca benzinle hareket etmek lpg sarfiyatını pek azaltmıyor. Benim sarfiyatım kış şartlarında bile ekstra durumlar hariç 30-TL'yi pek geçmez. Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 hüseyin bey öncelikle teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için anladığım kadarıyla söylemleriniz deneyimler sonucunda ortaya çıkmış.ben hiç olayın bu tarafından bakmamıştım.daha öncede söylediğim gibi aylık ortalama 70 tl benzin alıyorum bir ayın sonunda benzin gösterge ışığı yanmaya başlıyor.hareket etmeden lpg ye geçme mantığı araç performans harcamayacak olmasından kaynaklanan olaymıdır acaba Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Evet aynen öyle. Benzinli araçlarda gaza biraz dokununca bile tüketim anında uçuşa geçiyor. O nedenle beklemek daha avantajlı. Hareket etmek için lpg ye geçmesini beklemediğim zamanlara göre şu anda benzin tüketimim yarı yarıya az. Ancak aracı hiç benzinde kullanmamak da çok sağlıklı değil galiba. Lpg kitinin kitapçığında arada bir benzinde kullanmak tavsiye ediliyordu. Benzin hortumları vs. nin zarar görmesini önlemek için olabilir. Bu nedenle zaman zaman çalıştırıp benzinle yürüdüğüm ya da lpg nin tamamen bitmesini bekleyerek kısa bir süre benzinde kullandığım da oluyor. Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Hüseyin bey sizin deneyimleriniz souncunda bugün itibariyle araç lpg ye geçene kadar bekleme modunu uygulamaya başladım.bakalım bir ayın sonuna ne yansıyacak.sizin de bahsettiğiniz gibi hiçbenzinle binmemekte mantıklı değil enjektörler ve geçiş hortumarı için ben arada bir 50-100 km benzinle biniyorumki benzinin tadını unutmasın diye.tekrar teşekürler paylaşımlarınız için Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Patnos, Ağrı. Ev - ilçe merkezi mesafe 1 km gitgel 2 km tabiki motor durunca yeniden soğur. İlçe merkezi Hastene 5 km git gel 10 km genelde motor durmadan geri dönerim. Kasımın başından beri kar yağdığından yaptığım mesafe bu. 4 aydır 1 kere Ağrıya gittim. 80x2 160 km 4 aydır gündüz 4-5 defa + dereceleri gördü hava (max +6°C) Ortalama tüketim 15 lt/100km Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 1 ay önce 2008 otomatik cololection aldım. araçta lovato marka lpg kiti takılı. 98 tl ye fulledim. Sonuç : şehir içi 245 km... Buda km 40 kuruş demek. Ortalama benzin sarfiyatııda 10 kuruş sayarsak km de 50 kuruş yakıyor demektir. bence bu hantal araç için aşırı lüks bir tüketim. .. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Günlük ev-iş gibi sık kullandığınız yol, 4-6 km civarı mı? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 245 km çok az olmuş. kabaca 16 litreye yakın bir tüketim.ya çok sıkışık trafik ya da çok kısa mesafeler olması lazım Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 1 ay önce 2008 otomatik cololection aldım. araçta lovato marka lpg kiti takılı. 98 tl ye fulledim. Sonuç : şehir içi 245 km... Buda km 40 kuruş demek. Ortalama benzin sarfiyatııda 10 kuruş sayarsak km de 50 kuruş yakıyor demektir. bence bu hantal araç için aşırı lüks bir tüketim. .. istanbulda uzun süreli ortalamam 8,5 lt idi. Gaz yok. şimdiki fiyatlarla sanırım 38-40 krş civarına denk geliyor. Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 istanbulda uzun süreli ortalamam 8,5 lt idi. Gaz yok. şimdiki fiyatlarla sanırım 38-40 krş civarına denk geliyor. Son ölçümlerim : Şehir içi tüketim : 36 Lt ile 250 Km. Uzun yol : 36 Lt ile 80-100 Km arası hızla 370-390 Km arası. 100 - 120 Km arası hızla 345- 360 Km arası ... Son ölçümlerim : Şehir içi tüketim : 36 Lt ile 250 Km. Uzun yol : 36 Lt ile 80-100 Km arası hızla 370-390 Km arası. 100 - 120 Km arası hızla 345- 360 Km arası ... 2006 model Lpg'li S350 Mercedes otomatik ford kadar yakmıyor:) Yorum bağlantısı
Timuçin Çolakel 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 herkese merhaba, ben aranızda yeniyim. bu yakıt tüketimi konusuna kafayı çok takıp bir çok arkadaşımdan ortalamalar almıştım ve sonuç hep aynı şehir içi 11-12 lt şehir dışı 7,5-9,0 lt. ben sürekli istanbul trafiğinde kullanıyorum ve ortalama hızım 29 km/h, ortalama yakıt sarfiyatı 11,2 lt, LPG hesabı için takribi %20 fazladan koyuyorum, yani benzin sarfiyatım 11,2 lt ise 1,2 ile çarpıyorum 13,44 lt (LPG). Böylece km de yakıt sarfiyatı bugünün fiyatlarıyla : 13,44 LT x 2,1 TL (lpg litre fiyatı ) / 100 = 28 krş / km Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 herkese merhaba, ben aranızda yeniyim. bu yakıt tüketimi konusuna kafayı çok takıp bir çok arkadaşımdan ortalamalar almıştım ve sonuç hep aynı şehir içi 11-12 lt şehir dışı 7,5-9,0 lt. ben sürekli istanbul trafiğinde kullanıyorum ve ortalama hızım 29 km/h, ortalama yakıt sarfiyatı 11,2 lt, LPG hesabı için takribi %20 fazladan koyuyorum, yani benzin sarfiyatım 11,2 lt ise 1,2 ile çarpıyorum 13,44 lt (LPG). Böylece km de yakıt sarfiyatı bugünün fiyatlarıyla : 13,44 LT x 2,1 TL (lpg litre fiyatı ) / 100 = 28 krş / km benim değerlerim de hemem hemen bu cıvarda bence gayet güzel 11 benzin ortalaması ile gezdiğim için bu değerler bana çok güzel geliyor Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 bu konuyla pek alakası yok ama aradım aradım ilgili bişey bulamadım yeni konuda açmadım kirlilik olmasın diye. Sorum şu eski focuslarda benzin deposu çeyreğin altına düşerse hasar olur diyorlardı. doğrumu bilmiyorum ama burda okudum böyle bişey. Bu durum titanyumlarda da geçerlimi acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 bu konuyla pek alakası yok ama aradım aradım ilgili bişey bulamadım yeni konuda açmadım kirlilik olmasın diye. Sorum şu eski focuslarda benzin deposu çeyreğin altına düşerse hasar olur diyorlardı. doğrumu bilmiyorum ama burda okudum böyle bişey. Bu durum titanyumlarda da geçerlimi acaba? depo çeyreğin altında iken değilde benzin lambası yanık vazyette gezmenin sıkıntılı olacağını servisten bir arkadaş söylemişti. pompa arızası yapabiliyormuş ondan dolayı mümkün olduğunca lambayı yanık gezmemeye çalışıyorum. gerçi benim lamba bazen çeyrek depo yakıt varken bile yanıyor lpg kullanım değerlerine göre yol bilgisayarı depodaki benzinin gideceği mesafeyi ayarlıyor buda depoda çeyrek depo benzin olmasına karşın 80 km altına düşüyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 bu konuyla pek alakası yok ama aradım aradım ilgili bişey bulamadım yeni konuda açmadım kirlilik olmasın diye. Sorum şu eski focuslarda benzin deposu çeyreğin altına düşerse hasar olur diyorlardı. doğrumu bilmiyorum ama burda okudum böyle bişey. Bu durum titanyumlarda da geçerlimi acaba? LPG li her araçta benzin çeyreğin altına düşürülmemeli.(Eğer ki benzin pompasının çalışmasını durduran düzenek yoksa)Araç marka modeli farketmez. Benzin pompasının yanma ihtimali var. Özellikle yaz aylarında mutlaka çeyrek üstü yakıt olmalı. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 LPG li her araçta benzin çeyreğin altına düşürülmemeli.(Eğer ki benzin pompasının çalışmasını durduran düzenek yoksa)Araç marka modeli farketmez. Benzin pompasının yanma ihtimali var. Özellikle yaz aylarında mutlaka çeyrek üstü yakıt olmalı. depo çeyreğin altında iken değilde benzin lambası yanık vazyette gezmenin sıkıntılı olacağını servisten bir arkadaş söylemişti. pompa arızası yapabiliyormuş ondan dolayı mümkün olduğunca lambayı yanık gezmemeye çalışıyorum. gerçi benim lamba bazen çeyrek depo yakıt varken bile yanıyor lpg kullanım değerlerine göre yol bilgisayarı depodaki benzinin gideceği mesafeyi ayarlıyor buda depoda çeyrek depo benzin olmasına karşın 80 km altına düşüyor çok sağolun bilgiler için aradım bulamamıştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 fabrika çıkışı lpg yokken , benzin pompasını depodaki benzin soğutur, devamlı az benzin kalmış şekilde gezilirse, pompa soğüumaz zira o kadarlık miktar soğutamaz, benzin de ısınacağı için. Yorum bağlantısı
Onur BOYACI 7 Ekim 2012 Paylaş 7 Ekim 2012 bende de benzinli otomatik var. şu an ortalamam şehir içi 9.3-9.4. geçtiğimiz kış (arabayı yeni almış olmamın da etkisi vardı sanırım) ortalamam 11.2 ye kadar çıkmıştı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts