İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Benzinli

Yavuz Serhat Karanaz

Recommended Posts

Mustafa Yanar
Anlıyorum Mustafa Bey. Haklısınız ama o an neden böyle bir yola başvurduğunu söz konusu şahsa sorup öyle karar vermek lazım. Mantıklı bir açıklama beklemekte de haklısınız. Ama ben de devlet memuruyum ve biliyorum ki insanlarla uğraşmak çok zor. Biz herkesi kendimiz gibi zannediyoruz ama o memur akşama kadar öyle tiplerle muhatap oluyor ki artık yadırgamıyorum böyle şeyleri.

Bir de belki otobüsleri durdurmayıp cezayı arkasından şirkete gönderiyorlardır.

Fakat herşeye rağmen size en azından daha mantıklı bir açıklama yapmalıymış. :rofl:

Çalışma şartları gerçekten ağır.Buna katılıyorum.Artık yapacak bir şey yok.Anlayışınız için teşekkür ederim.(Başlıkla alakasız bir mesaj yazdığım için kusura bakmayın sayın yönetici arkadaşlar.)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
2010 Mayısında arabamı alalı 1 ay olmuştu(Focus TDCİ Ghia), alanyadan manavgat istikametine giderken 100 le radar cezası yazmıştı arkadaşlar.üstelik yanımda otobüs, kamyon gibi ağır araçlar da var.onların hız sınırı benim hız sınırımın altında olmasına rağmen benimle aynı gidiyorlardı.sen yavaşlamadın, şansına sana denk geldi diyor pişkin pişkin.yavaşlasam arkadan gelenler sıkışacak ama adam anlamıyor.üstelik farlarım açık ve kemerim de bağlı. Bu araba zaten 5 e atıp 2000 devir yapsan 110 u geçiyor.yazdılar ama imzalamadım eve gönderdiler almadım.torba yasayı bekliyorum.ama şimdi 121 ile gidiyorum adamlar dönüp bakmıyor.özellikle sabitliyorum.Kısaca arkadaşlar kafasına göre takılıyor

farlarınızın açık kemerinizin takılı olmasını hızla nasıl ilişkilendirdiniz? böyle olunca radar insiyatifmi gösteriyor?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
farlarınızın açık kemerinizin takılı olmasını hızla nasıl ilişkilendirdiniz? böyle olunca radar insiyatifmi gösteriyor?

Hızdan dolayı durduracağına anlam veremedim.Aynı hızlarda birçok defa geçmişimdir radardan.Bazen kayıt yapıyoruz diye aradan seçip alıyorlar.Bunu yazarken kurallara uyduğumu belirtmek istedim.Siz nasıl bir çağrışım yakaladınız.Ben şiir yazmadım buraya.

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

usak yakinlarinda yazin 127 km radara girdim 7 km icin 200 küsür ceza yazdilar.Mantiksiz ceza sekilleri var polise sordum 140 la girseydim ayni cezayimi ödeyecem evet dedi burrda viyanada nekadar fazla hizin varsa ona göre miktar degisiyo

Yorum bağlantısı
Misafir

Değerleriniz normal.bende şehirlerarası yolda istanbul eskişehir kütahya eskişehir istanbul güzergahları arası ortalama geneli sabit hızda 110 km de bir depo ile 1100 km yi görüyorum...bu arada otoyoldada duruma göre 120 ile 130 km arası gittiğimde cok oluyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toygar

arkadaşlar bu benzinli otomatik bir araç aynı modelden bendede var inanın olebir tüketim benimki ile arasında hiç alakası yok arkadaş 900 km gitmiş benzinli bu sizinki dizel yani siz 1.000 km gidiyorsunuz bu araç 900 km dikkatinizi çekerim dehşet bişey valla

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
arkadaşlar bu benzinli otomatik bir araç aynı modelden bendede var inanın olebir tüketim benimki ile arasında hiç alakası yok arkadaş 900 km gitmiş benzinli bu sizinki dizel yani siz 1.000 km gidiyorsunuz bu araç 900 km dikkatinizi çekerim dehşet bişey valla

Yanlışlıkla dizel motor koymasınlar araca :)

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Bir dakika arkadaşlar. Yanlış sonuç çıkartılıyor. Sanırım mesajım eksik olmuş.

Ben 950km bir depo ile gitmedim. Yaklaşık bir buçuk depo falan olması lazım. Ben onu ölçmedim. Ben sadece gittiğim kilometre, ödediğim benzin parasını e yol bilgilsayarının da verilerini hesaplayarak. /yol blgs biraz daha az gösteriyor) 950km yaptığım tüketimi yazdım. Ayrıca yaklaşık 250-300km si şehir içi (istanbul - Köprü ve İstanbul'un gaziosmanpaşa ilçesi)

En güzel noktaysa benim aracı sanıyorum dizel zannettiler "Hmm değerler normal" yazmışlar.

Valla bu değerlere bi depo ile ulaşan varsa elini öperim :D Matematik de imkansız olduğunu söylüyor.

Bu arada pazar akşamı ışık yandı 85 liralık benzin aldım Km sıfırladım. İzmit'ten Ist'e otobandan 100 130 arası gittim. İstanbulda mecburen köprü trafiği ordan Forum Ist. ordan Gaziosmanpaşa (IST ilçesi olan müthiş trafik), taksim, galatasaray, g.o.p , kartal. Tekrar ışık yandığında 290 km yol yaptmıştım. Yol bilgisayarı 7,5lt/100km yazıyordu.

Ben bu işi çözdüm galiba :fiuw:

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özgüner Orhaner
Bir depo ile İstanbul Anadolu yakası kısmen E-5 trafiği vb. ortalama 7,6 l/100 km

Bir depo ile az dikkatli kullanımla 700 km.

Depo fullendiğinde Menzil olarak 800 km görüyorum, 700 km civarı lamba yanıyor...

(FII 1,6 Ti-VCT Benzinli) Araç 50.000 km'de.

30.000 km'de Bor Power koydum, fark yok...

Hocam nasıl oluyor bu değerler, benim arabamda da sorun var galiba, nedir acaba?

Ankara şehir içi, korka korka gaza basarak (çok sakin kullanımda) 10,7 lt'nin altına hiç düşmedi 1,5 aydır. (her benzin alışımda sıfırladım yol bilgisayarını)

(2008 focus collection benzinli otomatik

48000 km'de. servis bakımlı, 45000 bakım yeni yapıldı.)

Bir yerlerine baktırmak mı lazım? Problem olsa servis görmezmiydi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca
(düzenlendi)

Selam arkadaşlar. Aracım henüz 1400 km de ve şehir içinde şuan 35-36 kuruş yakıyor. Aracımın 4-5 bin km ve sonrasında ki yakıt tüketimim şehir içi ne kadar olacaktır ? çok yakıyor valla şuan 100 km de 9.1 lt görünüyor yol bilgisayarında. keşke dizel alsaydım paraya az daha kıyıp...

tarihinde Ahmet Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kullandığın yolda trafik durumu kötü değil gibi. Dizel olsaydı 6-6,5 lt yi geçmezdin...

Şehiriçi benzinli araç için 9,1 lt gayet iyi bence. Benim kullandığım güzergahta 12-13 ltre yakardım ben onunla...

Kazasız günler...

Selam arkadaşlar. Aracım henüz 1400 km de ve şehir içinde şuan 35-36 kuruş yakıyor. Aracımın 4-5 bin km ve sonrasında ki yakıt tüketimim şehir içi ne kadar olacaktır ? çok yakıyor valla şuan 100 km de 9.1 lt görünüyor yol bilgisayarında. keşke dizel alsaydım paraya az daha kıyıp...
Yorum bağlantısı
Ahmet Koca
Aynı kalır,düşmez.Bu arada tüketiminiz çok değil gayet normal.

ne yani arac ömrü boyunca şehir içi 35-36 kuruş mu yakacak ? 4-5 bin den sonra düşmez mi ? ve daha sonrasında da daha da düşer sanıyordum.şehir içi 250-290 arası birşey düşünüyordum. yuh diyorum valla..( benzin tüketimine )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benzin kaç TL? Tüketimi mebalğ cinsinden değil, lt/100km olarak yapın, karşılaştırma için sağlıklı veri olur. Ev-iş, sık gündelik mesafeniz kaç km?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Benzin kaç TL? Tüketimi mebalğ cinsinden değil, lt/100km olarak yapın, karşılaştırma için sağlıklı veri olur. Ev-iş, sık gündelik mesafeniz kaç km?

Sanırım ben 16lt/100km gibi benzin tüketiyorum. Ev - iş arası 1.8km :)

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
ne yani arac ömrü boyunca şehir içi 35-36 kuruş mu yakacak ? 4-5 bin den sonra düşmez mi ? ve daha sonrasında da daha da düşer sanıyordum.şehir içi 250-290 arası birşey düşünüyordum. yuh diyorum valla..( benzin tüketimine )

Şehir içinde 28-29 kuruş yakmanız için tüketiminizin 7 lt/100 km olması gerekiyor ki,benzinli bir araç için çok zor bir ihtimal,bu sınıftaki dizel ler bile neredeyse 7 lt ye yakın tüketime sahipler.

Yorum bağlantısı
Tamer Ergen

En az tüketim bende o zaman. Kısa mesafe (3 Km), İzmir Gaziemir trafiği ( 500 mt'lik yolu 10 dakikada çıkabiliyorum), yakıt tüketimi 8.7 lt gözüküyor. Araç şu anda 1700 km'de.

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

benim yakıt tüketimim de 8lt/100 şu anda. genelde şehir içi.. bir de kışın olması yakıtı etkiliyordur.. yazı bekliyorum yakıtın azalması için..

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca

aslına bakarsanız aracı benzlinli alıp 10 bin tl kadar dizel araç farkı ödemememin sebebi aracı haftalık max 20 km kullanabiliyorum.çünkü hafta içi full çalışıyorum. bu yüzden benzlinliyi tercih etmiştim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca

Şimdilik böyle kullanıyorum işimden dolayı. Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Haftada 20 km yapıyorsanız 5000 km için 250 hafta yani yaklaşık 5 yıl gerek. Siz Benzinli almakla en doğrusunu yapmışsınız...

Fazladan vereceğiniz 7000 TL civarı parayı geri almanız olası değil...

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca
20 km için araba bile alınmaz.

yeterli para ve zevk olduktan sonra alınır...işimden dolayı fazla binemesemde evimin önünde duruyor kız gibi...daha bekarım önüm açık..çok yol kat ederim zamanı gelince...zaten sürekli binecek olsaydım dizel alırdım..konumuz 20 km için araba alınır mı değil. Yakıt konusu..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...