İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Benzinli

Yavuz Serhat Karanaz

Recommended Posts

anladım.

97 oktan alınca o aparatın çıkması gerekiyor öyle yazıyor.buda dedigin gibi vuruntuyu ayarlar o zaman.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Benim depoda ve kitapçıkta min95 yazıyor. Buradan anladığım 95 olur ,ama 97 olursa daha iyi olur. :)

Yorum bağlantısı
Benim depoda ve kitapçıkta min95 yazıyor. Buradan anladığım 95 olur ,ama 97 olursa daha iyi olur. :)

+1

bende öyle anlıyorum

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Bizim Focus'ta şu anda 4200-4300 km. arasında.(benzinli)

son yaptığım ölçümlerde menzil olarak yol bilgisayarı %90 doğru söylüyor.ortalama da 4200 km. de olan bir araç için gayet iyi..sakin kullanımda 8.3lt. , normal şartlarda da 8.6-8.7 (yi geçmedi)

ama şunu çok iyi anladık ki gaza basarsan yakıyor hatta hortumluyor diyelim :D

ama maksimum 8.7 de çok iyi bence...

Yorum bağlantısı
Sadettin Ayguzel

ustalar bende bir depo benzinle 450-500 km arası yol gidiyorum pek şehir içi yok max hız 110. normalmi geneldemi böyle? focus2 triptronik vites.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Bir depo ile İstanbul Anadolu yakası kısmen E-5 trafiği vb. ortalama 7,6 l/100 km

Bir depo ile az dikkatli kullanımla 700 km.

Depo fullendiğinde Menzil olarak 800 km görüyorum, 700 km civarı lamba yanıyor...

(FII 1,6 Ti-VCT Benzinli) Araç 50.000 km'de.

30.000 km'de Bor Power koydum, fark yok...

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Bir depo ile İstanbul Anadolu yakası kısmen E-5 trafiği vb. ortalama 7,6 l/100 km

Depo fullendiğinde Menzil olarak 800 km görüyorum, 700 km civarı lamba yanıyor...

e çok iyiymiş :blush:

Yorum bağlantısı

depo kaç tl ile doluyor.çok iyi degerler benzin için.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)
depo kaç tl ile doluyor.çok iyi degerler benzin için.

Şimdilik 180 TL (yaklaşık 50 lt). :D Focus Benzinli gerçekten makul tüketiyor. (tabii benzinliler arasında).

Sorun Benzinin pahalı olması, 3,70 TL. Almanya'da 2,77 TL. Arada neredeyse 1 lira fark var.

tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şimdilik 180 TL (yaklaşık 50 lt). :D Focus Benzinli gerçekten makul tüketiyor. (tabii benzinliler arasında).

Sorun Benzinin pahalı olması, 3,70 TL. Almanya'da 2,77 TL. Arada neredeyse 1 lira fark var.

bu litre ile ve paraya göre tabi gayet iyi .adınıza sevindim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Ada
Ortalama yakıt tüketiminiz ile alakalı... Benim ki 11.3 litrelerde şu ara ve 480 falan gösteriyo... 10 lt'ye düşünce 520-530 oluyor...

ben iyiymişim o zaman :lol: 9,6 otomatik olduğu için daha az yakıyo sanırım.. focusların otomatiği daha az yakıyo diye duymuştum..

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Bora bey haklı...Tüketim karşılaştırmasını dizelle yapıp yok şu araç çok tüketiyor demek çok yanlış.. 1.6 benzin için orta değerde focus tüketimi var daha az tüketim daha fazla performans için TURBO benzinlilere yönelmek veya Turbo Dizel e yönelinebilinir...

Focus III 1.6T 180 ps'i almamak için 1 nedeni olan? :nazar: :nazar: :good1::)

1,6 Ecoboost 150 PS ya da 180 PS versiyonlarının tüketimleri 1,6 Ti-VCT 115 PS ile tamamen aynı.

%20 tasarrufu aynı güçteki Atmosferik motora göre hesaplamışlar.

Opel'in 1,4 Turbo motoru 1,6 Ti-VCT 115 PS motordan ortalama 1 lt az tüketiyor...

Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik
ben iyiymişim o zaman :D 9,6 otomatik olduğu için daha az yakıyo sanırım.. focusların otomatiği daha az yakıyo diye duymuştum..

az yakmak şöyle dursun otomatik şehir içinde 100km'de düzden 1,5 - 2 litre daha fazla yakar. eğer otomatikle 9,6 ise o kullanımda düz 8 civarı yakacak demektir. 4 ileri klasik otomatik şanzımandan tasarruf beklenmemelidir. düzde 10 - 11 litre yakanlar kullanım tarzı ve trafik durumu nedeniyle o rakamlara çıkıyorlar.

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk

bende karma kullanımda 7 ila 7.5lt ortalamalarda geziniyorum. içim sıkılıyor bazen tasarruf yapacağım diye ama ben istesemde ankarada yeni takılan kameralarımız izin vermiyor artık :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ne yumurtası var pedalın altında?

Muhtemelen kaz yumurtası.. Çünkü hiç basamamış gaza :lol2:

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk
Ne yumurtası var pedalın altında?
Muhtemelen kaz yumurtası.. Çünkü hiç basamamış gaza ;)

basma demiyelim ona zaten hafif hafif okşuyorum sadece, biraz kaba davrandımmı hemen uyarıyor beni anlık tüketim ekranında iyi düşün hesabını ona göre yap diyor :unknw:

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk
Benzinli ford adama yeni tabirler öğretir ;)

sen birde 2001 model benzinli otomatik vites toyotanın üzerimdeki etkilerini görseydin abi :unknw:

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk

dizel bir araba aldığımda eğer bu alışkanlıklar devam ederse rekora oynarım gibi ;):D

Yorum bağlantısı
Osman Coşkun
(düzenlendi)
bende karma kullanımda 7 ila 7.5lt ortalamalarda geziniyorum. içim sıkılıyor bazen tasarruf yapacağım diye ama ben istesemde ankarada yeni takılan kameralarımız izin vermiyor artık :)

Ben de kameralar takıldığından beri sağ şeritte sakin sakin gidiyorum. Tabelada kaç yazıyorsa genellikle o hızda gidiyorum, İstanbul yolu veya Eskişehir yolunda gidiyorsam CC'u da sabitliyorum. İçim bayılıyor ama arabaya verdiğimiz para + kasko + benzin + lastik derken bir de ceza ödemeyeyim diye etrafı seyrederek takılıyorum sağ şeritte :good1:

1000 km İstanbul'a gidiş geliş ve 1000 km Ankara şehir içi trafiğinde olmak üzere 2000 km'lik kullanımda ortalama tüketim 8,7 litre.

İstanbul'a gidiş geliş ortalaması da 120'yi geçmeden 6,6 litre.

tarihinde Osman Co?kun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Mantığınız bakımda servise gidince benzinli Fordu alabilir belki. Ben ayda 700 km yapabiliyorum zaten,her dakika araba sırtında değilimki. Rampa yukarı tırmanırkende varsın geçen geçsin,ralli mi yapıyoruz sanki.Çekişe ihtiyacım olursa da basarım gaza 115 beygiri koştururum. Yani ben rampada beni geçiyorlar diye ne bir üzüntü ne de sıkıntı yaşamıyorum,öyle de bir takıntım falan yok yani. Benim için sıkıntısız tertemiz kullanımlı,marşa basıp anında hareket edebileceğim bir araba lazımdı ve aldım. Siz marşa basıp direk gaza basıp dizelle hareket ediyomusunuz?Eğer biraz beklemeden hemen hareket ettiriyorsanız ,çok değil 30 bin km sonra motordaki kurum kokusunu soluyarak sürersinz dizelnizi,tabi turbonuz bozulmazsa şansınıza.Benzinli 2,5 focusun benzin sarfiyatı emin olun Clio 1.4 16 valften daha fazla değil.Aradaki ağırlık ve güç farkına rağmen hemde. Bence Focus 2,5 gayet normal ölçülerde benzin yakıyor,sıkıntı benzinin pahalı olması ve daha çok paraya daha az km yapılıyor hissi. Amerikadaki gibi su fiyatına benzin satılsa görürüz benzinli mi daha çok dizel mi daha çok tercih ediliyor.Ayrıca gelecek dizel değil Elektrik ve benzinli motorlu hibrit arabalarda. 5 sene sonra burada elektrikli motorlu arabalarımızı tartışıyor olacağız. :good1:

bi artıda benden +

benim hala ş.içi 8.7lt. yi geçmedi... Şehir de İSTANBUL !

10-11 lt. için çok gazlamak lazım...normal kullanımı çoktan aşmak...

Zaten o sürücü hangi 1.6 da gazlarsa 10-11 lt. yi görür :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

ben 10 - 11 lt civarlarında geziyorum hani otomatik ya yakıyo makıyo ama yetiyo be trafiğe girince deyiyo öyle gazlamaya falanda gerek yok zaten ufak ufakta gitsen bu değeri çok rahat buluyorum

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
ben 10 - 11 lt civarlarında geziyorum hani otomatik ya yakıyo makıyo ama yetiyo be trafiğe girince deyiyo öyle gazlamaya falanda gerek yok zaten ufak ufakta gitsen bu değeri çok rahat buluyorum

automatic...

Mehmet abi, sen başka bir araba alsan o da otomatik olacak o da yakacak :kutlama:

sana yapacak birşey yok :)

hehheheheeee :):good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...