Guest Yakup 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Ş.dışı benzinli de 90 km hızla 900 km yapar Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Ş.dışı benzinli de 90 km hızla 900 km yapar daha fazla yapar Yorum bağlantısı
Guest Yakup 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Daha fazlası için çok sabırlı ve Klima kapalı düz yolda yapılır ama maksimum 1000 olur. Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Yılda 7500 değil, 750 km yapılsa dahi oyumu dizelden tarafa kullanırım. Mantığım hiçbir şekilde benzinli bir fordu almıyor. 120-130 liraya depoyu fulleyip 700-800 km gezmenin, rampa yukarı tırmanırken benzinlilerin tıkanıp saygıyla yol vermelerinin keyfi anlatılmaz, yaşanır. Mantığınız bakımda servise gidince benzinli Fordu alabilir belki. Ben ayda 700 km yapabiliyorum zaten,her dakika araba sırtında değilimki. Rampa yukarı tırmanırkende varsın geçen geçsin,ralli mi yapıyoruz sanki.Çekişe ihtiyacım olursa da basarım gaza 115 beygiri koştururum. Yani ben rampada beni geçiyorlar diye ne bir üzüntü ne de sıkıntı yaşamıyorum,öyle de bir takıntım falan yok yani. Benim için sıkıntısız tertemiz kullanımlı,marşa basıp anında hareket edebileceğim bir araba lazımdı ve aldım. Siz marşa basıp direk gaza basıp dizelle hareket ediyomusunuz?Eğer biraz beklemeden hemen hareket ettiriyorsanız ,çok değil 30 bin km sonra motordaki kurum kokusunu soluyarak sürersinz dizelnizi,tabi turbonuz bozulmazsa şansınıza.Benzinli 2,5 focusun benzin sarfiyatı emin olun Clio 1.4 16 valften daha fazla değil.Aradaki ağırlık ve güç farkına rağmen hemde. Bence Focus 2,5 gayet normal ölçülerde benzin yakıyor,sıkıntı benzinin pahalı olması ve daha çok paraya daha az km yapılıyor hissi. Amerikadaki gibi su fiyatına benzin satılsa görürüz benzinli mi daha çok dizel mi daha çok tercih ediliyor.Ayrıca gelecek dizel değil Elektrik ve benzinli motorlu hibrit arabalarda. 5 sene sonra burada elektrikli motorlu arabalarımızı tartışıyor olacağız. Yorum bağlantısı
Guest Yakup 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 Bora bey haklı...Tüketim karşılaştırmasını dizelle yapıp yok şu araç çok tüketiyor demek çok yanlış.. 1.6 benzin için orta değerde focus tüketimi var daha az tüketim daha fazla performans için TURBO benzinlilere yönelmek veya Turbo Dizel e yönelinebilinir... Focus III 1.6T 180 ps'i almamak için 1 nedeni olan? :) Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 +5Doğrudur Hakan bey,bende şehir dışı 90-95 km ortalama ile 6.3 lt değerini yakalıyorum ancak henüz altına inebilmiş değilim.Şehir içinde 11-11.5 arası oynuyor.Bu arada bu rakamlar kılima her daim açıkken gerçekleşmiş rakamlardır. Evet sonunda 6.3 lt'nin altına indim. 6.1 lt / 100 km. değerini yakaladım.Böylelikle ilk hedefim olan 6.2 lt'lik fabrika verisinin altına inmiş oldum.Şimdi sırada 11.2 lt'lik şehir içi fabrika verisinin altına inebilmek.Bakalım becerebilecekmiyiz??? Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 Öncelikle hepinizi selamlar hemen kafamdaki aydınlanması gereken bir durumu beyan edeyim.2009 Model 16K Km'de Benzinli 115PS Focus HB aracım var.Daha geçen hafta ilk bakımına girdi.Daha önce yakıt değerlerini pek kaale almamıştım bakım öncesi olduğu için.Yol bilgisayarım depodaki yakıtla 20KM gidebilceğimi söylerken 50TL'lik yakıt aldım.(Düz Hesap 13Litre) Ve sonrasında yol bilgisayarım gidebilceğim yolu 195KM olarak gösterdi. Yani 13Litre yakıtla 175KM gidebilceğimi söyledi.Bunu neye göre hesaplıyor bu araç? Formul gibi birşeyimi var? Bize verilen değeri hesaplarsak 7.6Litre/100KM değerine ulaşırız.Oysa aracın spesifikasyon değerlerinden Karma değer 6.6Litre/100KM idi.Sizce 13Litreye tekabül eden bu 175KM normal mi? Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum ki aracın yol bilgisayarı ile gidilen kilometre gerçekten uyumlu çalışıyor.Eski aracım Citroen C4'te KM bir artardı sonra birden azalırdı.50KM'nin altında değerler tamamen saçmalardı.Ford'da bu durum mevcut değil.Ben daha yol bilgisayarının birden fırlayıp,indiğini daha görmedim.Yaşayan var mı bu durumu? Ha şunuda belirteyim araca yetkili servise bakımda Simota'nın performans filtresini taktırdım gerçekten beğendiler.Aracı filtrenin gazına gelip yüksek devirlerde kullanmıyorum.Genede bu durum yakıtı etkiler mi?Normal kendinin orjinal kutu içi filtresi takılı iken hiç yakıt değerlendirmesi yapmamıştım.Aslında prensip olarak biraz düşmesi lazım yakıtın bu hava filtresinden dolayı. Kısacası şimdiki verilere göre araç 28 Kuruş yakıyor.(Şehir içinde) Şehirlerarası yolda sakin kullanımı daha test etmedim.Ama 110KM/H falan pek kesmez beni bu hıza uymaya çalışacağım.Peki hiç şöyle durum oluyor mu arabanın yol bilgisayarı 50KM yaparsın demişken 60-65KM yaptığınız oluyor mu? Bunları cevaplarsanız çok makbule geçer. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 Kalan menzil tahminidir, tüketim hesabı için kriter değildir. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Kalan menzil tahminidir, tüketim hesabı için kriter değildir. Az çok bizde tahmin edebiliyoruz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 100 gider derken, kasarsam 150 bile giderim. Şehir içinde klima ile 7-8 L olan tüketim. Şehir dışı 4.4 kadar düşürebiliyorum.( Yol bilgisayarı yanılıyor da olabilir. Depodan depoya ölçmedim.) Yorum bağlantısı
Semih Özkan 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Şehir içinde 28 kuruş yaktırabiliyorsanız tebrikler.. Ben şehir dışında o rakamı görebiliyorum ancak... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ağustos 2010 Paylaş 4 Ağustos 2010 Açık filtre yakıtı ne zaman düşürüyor? Bu tamamen yanlış bir düşünce kaldı ki ses duymak için daha da performanslı kullanıyorsunuz. Bu da doğal olarak yakıta yansıyor. Lt olarak depodan depoya ölçüm yapın ondan sonra tekrar değerlendirelim. Kuruş hesapları bazen şaşırtabiliyor. Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 Benim 2009 benzinli focusla şehirler arası 0.25 TL klimalı yakıt yaktım. Klima gündüzleri açıktı. Ortalama 4000 km yol katettim. Ortalamam 0.25 TL üzerine hiç çıkmadı diyebilirim. Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 Öncelikle hepinizi selamlar hemen kafamdaki aydınlanması gereken bir durumu beyan edeyim.2009 Model 16K Km'de Benzinli 115PS Focus HB aracım var.Daha geçen hafta ilk bakımına girdi.Daha önce yakıt değerlerini pek kaale almamıştım bakım öncesi olduğu için.Yol bilgisayarım depodaki yakıtla 20KM gidebilceğimi söylerken 50TL'lik yakıt aldım.(Düz Hesap 13Litre) Ve sonrasında yol bilgisayarım gidebilceğim yolu 195KM olarak gösterdi.Yani 13Litre yakıtla 175KM gidebilceğimi söyledi.Bunu neye göre hesaplıyor bu araç? Formul gibi birşeyimi var? Bize verilen değeri hesaplarsak 7.6Litre/100KM değerine ulaşırız.Oysa aracın spesifikasyon değerlerinden Karma değer 6.6Litre/100KM idi.Sizce 13Litreye tekabül eden bu 175KM normal mi? Şimdi kalan menzili depodaki yakıtı ve son bilmem kaç km (tam bilmiyorum ama galiba 50 km) ortalama yakıt tüketimini kullanarak buluyor. Dolayısıyla depoda aynı miktar yakıt olsa bile yakıt almadan önceki tüketiminize göre tahmini menzil değişiyor (adı üstünde tahmini zaten ) Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut 8 Ağustos 2010 Paylaş 8 Ağustos 2010 valla abi benim araç misal ortalama 9.9 gösteriyorsa depoyu fullediğimde gösterdiği misal 600 km ye aldanmıyorum aracı 90 km'ye sabitliyorum ve araç 900 hatta 1000 km ye yakın gidiyor ortalama yakıtta 6-7 litre civarlarına düştüğünde tekrar full depo 800 küsür yazdığı oluyor, ama pek dikkat etmiyorum yol bilgisayarına çünkü benzinli araçta stres sebebi hele memura işkence Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut 8 Ağustos 2010 Paylaş 8 Ağustos 2010 İşkenceden kurtulmak için ya satacan ya LPG yi takacan Mustafa abi ne satabilirim ne lpg atabilirim kıyamıyorum büyük ihtimalle bi araba daha alıp bunu hanıma vereceğiz öyle gözüküyor Yorum bağlantısı
Cihat Gümüş 13 Eylül 2010 Paylaş 13 Eylül 2010 Depoyu fulledim km yi sıfırladım menzil 676 km. Daha önceden 560 km gibi gösteriyordu anlayadığım bir şekilde arttı. Sonra İstanbul -Sakarya arası otobanda yarısını sabit 120 km hızla 130 km yaptım . Benzin lt 3,640 . 40 Tl 10,9 lt yaktı ve ben iyi buldum çünkü 307 kuruş. Motor açılmaya başladı galiba... Yorum bağlantısı
Orhan Zeki Kocaman 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 100 gider derken, kasarsam 150 bile giderim. Şehir içinde klima ile 7-8 L olan tüketim. Şehir dışı 4.4 kadar düşürebiliyorum.( Yol bilgisayarı yanılıyor da olabilir. Depodan depoya ölçmedim.) hocam siz nasıl kullanıyosunuz benim arabamdamı bi sorun var. Şehir içi kullanımda benim arabam 12 nin altına düşmüş değil ben hiç anlamadım nasıl iştir bu Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 hocam siz nasıl kullanıyosunuz benim arabamdamı bi sorun var. Şehir içi kullanımda benim arabam 12 nin altına düşmüş değil ben hiç anlamadım nasıl iştir bu Ekonomik sürüşte uzman oldum. Benim araç 1.25 ve 175 taban lastikli o yüzden sizinkinden az yakar. Lastik havalarını kontrol edin. Düz yolda 5. vitese alın hızınız 60-70 km olsun. Yol bilgisayarında 4 litre gibi değerler göreceksiniz. Az yakmak için çok erken vites değiştirin 2500 devire gelmeden üst vitese geçin. Çok az gaza basarak sürün. Ben bu tekniklerle şehir dışı 4.4 4.5 gibi değerleri yakalayabildim. Tam düz yolda 4.2 gibi değerlere kadar düşebileceğini düşünüyorum. Bu bilgiler yol bilgisayarına göredir ama gerçeğe yakın sanırım Pardon ben sizde fiesta var sandım, o araç için bir şey diyemeyeceğim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 hocam siz nasıl kullanıyosunuz benim arabamdamı bi sorun var. Şehir içi kullanımda benim arabam 12 nin altına düşmüş değil ben hiç anlamadım nasıl iştir bu Şehiriçi tüketimleri, kıstas değildir, Gündelik sıkça kullandığınız menzil 5-7km civarı git-dur ise, motor ısınamadığı için çok yakar, bu her markada aynı olacaktır. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 (düzenlendi) Ankara-Amasra 300 km.Gidiş Geliş ----- Otoyol ( 147 km si ) 140 km nin altına düşmeden klima açık . Şehir Merkezinde ve çevresinde de 5 gün 100 km. Hepsi toplam 175 TL . 700 km ----- 175 TL Nasıl ? Araç 4500 km de. 97 oktan kullanıyorum. Aracın gösterdiği kalan tahmini km ile gittiğim km birebir aynı. Bir tek 0 yazdığında biraz daha gidiyorum. Sırf macera olsun diye. 95 Oktanla menziliniz uzayacaktır... İstemeden de olsa sizin maceranızdan ben de yaşadım, nasıl olduysa benzin almayı unuttum, Akhisar'a da 50 km var, menzil alarm veriyor... Menzil indi indi artık 0 km gösterirken gördüğüm ilk istasyona daldım, bir de ne olsun sadece LPG var, neyse menzil 0 yazarken 5-6 km daha gidip bir benzinci buldum da derin bir oh çektim. Tabii bu ara yaz sıcağında klima kapatıldı, camlar paraşüt etkisi yapmasın diye kapalı tutuldu, gaza yumuyumuşacık basıldı... Sıcak ve Soğuk her türlü terlendi... Eksik olsun öyle macera... 17 Eylül 2010 tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 Yazılım 95 oktana göre, 97 gereksiz. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 95 oktan ile niye menzil uzasın ki kısacalaktır tam tersi. Tarafımdan Test edilmiştir... Önce OKTAN ne onu anlamak lazım, yüksek OKTAN daha çok enerji demek değildir, Yüksek Sıkıştırma Oranlı Motorlarda Vuruntu önleme amaçlı, aksine daha zor tutuşan bir yakıt türüdür. Turbo Benzinli vb performans araçlarında kullanılabilir... Yorum bağlantısı
Misafir 18 Eylül 2010 Paylaş 18 Eylül 2010 (düzenlendi) mondi kitapcıgındaki tarifte oktan degişikliginde bir aparat var o çıkarılıp takılıyor. şu an 95oktana ayarlı ve dikkat ediyorum.pompacılar işi biliyorsa zaten 95 dolduruyor.ben test ettim pompacının birine dedimki 97 koyalım yok abi senin araç 95 oktan oluyor dedi.hafif sevindirik oldum. 18 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 18 Eylül 2010 Paylaş 18 Eylül 2010 (düzenlendi) 97 oktan ile 95 oktana göre 30 ila 40 km arasında fazladan yol yapıyorum focus ile. İddianız yaklaşık %5 Yakıt Tasarrufuna tekabül ediyor, bu tip ölçümleri çok hassas yapmak zordur bu konuda... Ben tam tersini yaşadım, TOTAL'in 97 Oktanı vardı, hem de bir kaç kez denedim, bir daha da denemem, Zaten kitapçığında da diyor 97 OKTAN yakıt ta kullanabilirsiniz, ama bu Ekstra Güç Artışı sağlamaz... 18 Eylül 2010 tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts