İbrahim Fındıklı 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 FI ile FII arasında yakıt tüketim farkı yok. otomatik-manuel arasında çok fark var ikisini de kullanan biri olarak bunları söyleyebiliyorum. ama FI daha seri, daha atak derseniz ona lafım yok Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Katalogu bilmem de mantık da bunu gerektiriyor. Aynı motor ve aynı şanzuman varken daha ağır bir araç olmuş f2. Hakan bey sadece bilgi olsun diye paylaşayım dedim ; Focus 1 şehiriçi tüketim= 11.2 lt. , şehirdışı= 6.2 lt. , Focus 2 şehiriçi= 10.6 lt. , şehirdışı= 6 lt. Gerçi bunlar kağıt üzerinde gözükenler , pratikte tam olarak böyle olmasada hemen hemen bu değerler çerçevesinde gerçekleşmekte tüketim verileri... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Katalogu bilmem de mantık da bunu gerektiriyor. Aynı motor ve aynı şanzuman varken daha ağır bir araç olmuş f2. Aynı motor gibi görünse de, yazılımla falan düşürmüşledir heralde tüketimi biraz. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Peki aynı standardı mı kullanmışlar ölçerken? Benim kafam pek almıyor bunu, o yüzden sordum. Doğrusunu söylemek gerekirse Hakan bey ben de çok fazla anlamam işin teknik detayını ancak Ford'un kendi sitesinde bu değerleri nasıl ölçtüklerini ölçüm değerlerinin yer aldığı sayfanın sonunda kısaca özetlemişler . Benim kullanım kitapçığında da aynı açıklama yer aldığına göre aynı standartlarda yapılmış ölçümler diye düşünmekteyim mantıken Yorum bağlantısı
Guest G 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Benzinde nasıl şehir içi 7 1 görüyorsunuz anlamıyorum gaza basmadan gidiyorusunuz herhalde ben yeni aldıgım dizel focusta şehir içi 6.5 7 arası yakıyor.BOşamı atıyorsunuz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Dur-kalk trafiğe girerseniz 10lt/100km normal değer, daha düşüğü için akşam 18:00 den sonra yola çıkmamalı Aynı güzergahta sabah hiç durmadan 90km/h giderdim 7 lt/100km, dönüş 1.5 saat dur kalk 11 lt/100km. Polo da diyet avantajı var, hafiftir. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Benzinde nasıl şehir içi 7 1 görüyorsunuz anlamıyorum gaza basmadan gidiyorusunuz herhalde ben yeni aldıgım dizel focusta şehir içi 6.5 7 arası yakıyor.BOşamı atıyorsunuz Ortalama hız 90-110 km arası demişler , yani aslında pek şehiriçi hız sayılmaz , bildiğimiz otoyol hızı olmuş o değerler... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 tecrübelerime dayanarak söyleyebilirimki henüz 10 lt altına düşemedim şehir içi kullanıyorum aracımı vede 10 lt altını henüz görmedim görebileceğimide sanmıyorum ne kadar dikkat edersem edeyim olmuyor daha aşağı bir değer olmadı . uzun yola henüz çıkmadım ne yakar bilmiyorum ama benim genelde 9 ve 9,1 lt tüketimim.. hep şehir içi kullanıyorum.. Serkan, tarih 13 Kasım olabilir mi?Ayrıca benzinli 1300 kg araba 10 litreyi düşmez şehir içi. otomatik benzinli 9 - 9,1 arası bende.. Yorum bağlantısı
Bahadır Çınar 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Bayramda İstanbul-Ankara-Afyon-İstanbul yaptım. Toplamda 455 TL benzin aldım. İstanbul a geldiğimde çeyrek depodan biraz fazla benzinim kalmıştı. Afyon da depoyu doldurduğumda yol bilgisayarında 680 km yol yapabileceğini gösteriyordu. Afyon-İstanbul arasında yol bilgisayarını sıfırladım oralama 6,7 lt/100km gösterdi (genelde 100-130 km/h arasında kullandım). İstanbul da şehir içinde ise 10,5-11,5 lt/100km arasında gösteriyor genelde. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Benzinde nasıl şehir içi 7 1 görüyorsunuz anlamıyorum gaza basmadan gidiyorusunuz herhalde ben yeni aldıgım dizel focusta şehir içi 6.5 7 arası yakıyor.BOşamı atıyorsunuz yollar boş, napalım 40 yılda bir İstanbul trafiği süper, otobanda bedava valla ortalama öyle diyo, ben arabanın bana dediğini diyorum aracı boşta hiç kullanmam. anladığım kadarıyla da bu araç boşta giderken viteste gaz basmadığınızdan daha çok yakıyor Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Benzinde nasıl şehir içi 7 1 görüyorsunuz anlamıyorum gaza basmadan gidiyorusunuz herhalde ben yeni aldıgım dizel focusta şehir içi 6.5 7 arası yakıyor.BOşamı atıyorsunuz Asıl sen o arabayla nasıl 7lt yakıyorsun yollar boş, napalım 40 yılda bir İstanbul trafiği süper, otobanda bedava valla ortalama öyle diyo, ben arabanın bana dediğini diyorum aracı boşta hiç kullanmam. anladığım kadarıyla da bu araç boşta giderken viteste gaz basmadığınızdan daha çok yakıyor Her yeni model(2000üstü) enjektörlü araç öyle yapar.. Viteste motor tekerlekleri değil tekerlekler motoru çevirir, cut off denilen olay gerçekleşir, yakıtı keser.. yanma olmaz, anlık tüketimi 0.0l'ye düşer, hatta soğuk bir kış günü Bolu dağından aşağı uzun bir süre hiç gaz vermeden inen biri orta seviyeden bir an olsun kıpırdamayan Focus I haraletinin gerilediğini görmüştür.. Bu da yanma olmadığının ayrıca bir ispatıdır 23 Kasım 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Asıl sen o arabayla nasıl 7lt yakıyorsun Her yeni model(2000üstü) enjektörlü araç öyle yapar.. Viteste motor tekerlekleri değil tekerlekler motoru çevirir, cut off denilen olay gerçekleşir, yakıtı keser.. yanma olmaz, anlık tüketimi 0.0l'ye düşer, hatta soğuk bir kış günü Bolu dağından aşağı uzun bir süre hiç gaz vermeden inen biri orta seviyeden bir an olsun kıpırdamayan Focus I haraletinin gerilediğini görmüştür.. Bu da yanma olmadığının ayrıca bir ispatıdır yani ... +1907 Yorum bağlantısı
Guest G 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Ben de anlamıyorum hep benim arabalarım falza yakıyor tutamıyorum kendımı deseme gelende herkezden 1 düşük viteste araç sürerim fırlamak için dizelde bile 3500 4 binden önce vites değiştirince araba hantal gibi geliyor belki bundan olsa gerek trakyaya giderken ortalama hız 140 150 arasıydı yol bilgisayarındaki. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 benim genelde 9 ve 9,1 lt tüketimim..hep şehir içi kullanıyorum.. burada şehir içi kullanımı ne demek bu da çok önemli benim en büyük kayıbım sanırsam aracı çok kısa mesafelerde kullanıyor olmam işe aracımla gidersem 11 km pendiğe insem 8 km viaporta gitsem 4 km araç çalışıyor ısınmadan yani en çok yaktığı dönemden daha çıkamadan ben aracı stop ediyorum geri dönüş gene aynı birazda ben basıyorum galiba gökhan burası senin için tecrübelirimi paylaşayım 2006 dizel fiesta asm ile 6 -6,5 lt altına düşemiyordum servise gittim sizden kaynaklanıyor dediler nasıl olur dedim gel gösterelim dediler arabaya cihazı bağladık maltepede opetten fulledik aracı servisten bir ustayla izmite gidip geldik tam 98 km aynı yerde tekrar fulledik 4,95 yakıt aldı (usta kullandı aracı) kucağımda pc ile anlık tüketimi anlık olarak net gösteriyor tabi bir de ustanın kullanışı mükemmel ondan sonra ben araç kullanmayı bilmiyorum dedim kabul ettim Yorum bağlantısı
Guest G 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 burada şehir içi kullanımı ne demek bu da çok önemli benim en büyük kayıbım sanırsam aracı çok kısa mesafelerde kullanıyor olmam işe aracımla gidersem 11 km pendiğe insem 8 km viaporta gitsem 4 km araç çalışıyor ısınmadan yani en çok yaktığı dönemden daha çıkamadan ben aracı stop ediyorum geri dönüş gene aynı birazda ben basıyorum galiba gökhan burası senin için tecrübelirimi paylaşayım 2006 dizel fiesta asm ile 6 -6,5 lt altına düşemiyordum servise gittim sizden kaynaklanıyor dediler nasıl olur dedim gel gösterelim dediler arabaya cihazı bağladık maltepede opetten fulledik aracı servisten bir ustayla izmite gidip geldik tam 98 km aynı yerde tekrar fulledik 4,95 yakıt aldı (usta kullandı aracı) kucağımda pc ile anlık tüketimi anlık olarak net gösteriyor tabi bir de ustanın kullanışı mükemmel ondan sonra ben araç kullanmayı bilmiyorum dedim kabul ettim Yok abi ben tamam tüketim düşük olcakda 1 2 lt içinde bi taraf yırtmaya gerek yok diyorum araçla bi yere gidiyorsan göze almışsındır.Altında yumurta varmış gibi basmaya gerek yok :lol: Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 f1 daha az yaktığı ve dah iyi kaçtığı kesin.f2 hele 100 hp motor yetmiyor.o yüzden basıyorsun oda yakıyor.ortalama f1:7.0 f:8.5 arkadaşlar.istediğiniz kadar dikkatli kullanın ülkemizde benzin pahalı.yakıtla sorunu olan gitsin palio 1.3 mj alsın.şehir içi 5lt ortalama (mazot) Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Açarım tabi :lol:Oto firmalarının şehir içi katalog değerini nasıl ölçtüklerini incelemenizi tavsiye ederim.. Şehir içi ortalama hız 19km olacak.Maximum 50 km yi görecek araç.Ne dersiniz civic kaç yakar bu ortamda? Ben aldığımdan beri benim arabada şehir içi bir kaç kez 9,6-9,8 değerleri yakaladım onlarda da şehir dışı kaçamakları vardı. Hakan'ın övdüğü civici de kullandım.Ve abim hala kullanıyor. Çok iddialı konuşuyorum focus,civic,cruze,corolla ne derseniz diyin 1300 kg araba eğer şehir içi ortalaması 9-10 litrenin altındaysa işkence gibi bir pilotajla sürülmüştür.Yada menzilin çoğn çevre yolu ağırlıklı yapmıştır. Benim otomatik aracımını fabrika verisi 10lt O zaman benim 10lt'den az yakmamdan doğal birşey yok çünkü ne kadar şehir içide dese 50km hızın üstüne çıkıyorum ama 120'yide geçicek pek yol bulamıyorum.. Pilotaj işkence gibi değilde trafik kurallarına uygun şekilde diye biliriz, genelde yanlız seyahat etmem, kimse yolculuklarımda sıkılmaz, gayet rahat, sakin ve yorulmamış bir şekilde seyehat ettiklerini söylerler Sadece çabuk sinirlenirim, haksızlıklara hiç taamülüm yoktur, bu yüzden başıma iş aldığımda olmuştur, işte o zamanlar araçta birileri varsa gerilir.. İnşallah bir gün İstanbul'a geldiğinizde size İstanbul'u gezdirme zevkini bana tattırırsınız, o zaman daha iyi anlarsınız Ben de anlamıyorum hep benim arabalarım falza yakıyor tutamıyorum kendımı deseme gelende herkezden 1 düşük viteste araç sürerim fırlamak için dizelde bile 3500 4 binden önce vites değiştirince araba hantal gibi geliyor belki bundan olsa gerek trakyaya giderken ortalama hız 140 150 arasıydı yol bilgisayarındaki. dizelde 3binden sonrası haram, hem araca hem cebe hem de sağlığa 3bini görmeden vites değiştir, bak bakalım tüketim 6lt altına nasıl düşüyor.. Birde kısa mesafe gidiyorsan 5km'den az, yolu uzat 23 Kasım 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 5.vites 3000devirde kaçla gidiyor? sen 4000devirde vites değiştirmekten bahsediyorsun :lol: Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 1500 kmde 200 ü geçmiyor daha:)Bne öyle alışığım genelde 4000 bin bir tanede devamlı kullandıgım 1.6multi jet 105 hp dobloda (yeni kasa)ortalama 7.5 8 litre arası tüketim var. Geçer geçer yakında merak etme . 4100 devir civarı 210 oluyor zaten . O da sana yeterli gelicektir kanımca ( Genelde 4000 devir civarı kullanıyorum demişsin , o açıdan ) Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Arkadaşlar merhaba, uzun süredir kafama takılan bir konu var forumda aradım ama tam bir cevap bulamadım umarım daha önce açılmış bir konuyu tekrar açmıyorumdur. Ben her benzin aldığımda yol bilgisayarındaki tüm verileri sıfırlayıp bir sonraki benzin almam da ölçüm yapıyorum. Benim sorunum şu ortalama yakıt tüketimi örnek olarak veriyorum yol bilgisayarında 9,7 çıkarken ölçüm sonucu 9,2 gibi bir değer çıkıyor yani her zaman gerçek tüketimim yol bilgisayarının gösterdiğinden yaklaşık 0,5-0,7 lt gibi bir değer düşük çıkıyor. Bu normal bir olay mıdır? yoksa benim aracıma has bir problem midir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Bu kadar sapma normaldir.. Aracınız, enjektörlerin açık kalma süresine göre hesaplama yapıyor.. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Cevaplar için teşekkür ederim. İşin iyi tarafı en azından hep bilgisayada yazandan daha az çıkıyor ortalama tüketim bu da züğürt tesellim olsun bari:) Yorum bağlantısı
Hakan Gül 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Cevaplar için teşekkür ederim. İşin iyi tarafı en azından hep bilgisayada yazandan daha az çıkıyor ortalama tüketim bu da züğürt tesellim olsun bari:) bende aynı şekilde yakıt alınca hesaplıyorum ama bende durum değişik, mesela yol bilgisayarı 4.8 gösterirken benim hesabım 5.0 çıkıyor, genelde 0.1 0.2 lt az çıkıyor bilgisayarın gösterdiği. Yorum bağlantısı
Serkan Toygar 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 iyi günler arkadaşlar 2011 model ford focus A/T 1300 km de şehir içi 8,5 lt gösteriyo kaç km de normal yakmaya başlar iyi günler dilerim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts