İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Benzinli

Yavuz Serhat Karanaz

Recommended Posts

Dimitri Hristofyas
Mesafe yeniden hesabını her zaman yaşarız. Sert kullanarak gelmişizdir menzil düşük gösterirken sakin kullanmaya başlarız menzil artmaya başlar.

23 Km lik parkurda sadece yol bilgisayarının lt/100km göstergesine güvenilebilir. Kaç gösterdi? 25 kuruş diyor mu sizin gösterge? :lol2: Bizimkilerin öyle özelliği yok. :lol2:

Espri güzelde ben komik bişi görmedim.Focusun yakıt tüketimine takıldığım için şahsen o hesabı ben yaptım.25 kuruş o 23 km lik parkurdan alınan sonuç değil.Çok dikkatle ve özenle yapılan bir sürüşle alınan sonuçtur.Postu bir daha okuyun anlıyacaksınız..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

115 lik makina ile 100 lük arasında çok bir fark yok.ikisinide bir müddet kullandım.100 lük makinaya 3 ay anca dayandım.ne gidiyor nede az yakıyor.115 yaksada keyif veriyor.bu araçların ortalaması 8.5 tl civarında.şehir içi 10 çok rahat buluyor.

Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas
vallahi bende 2010 model 115 ps ford focus trend stıl paket var ama sızın degerlere ne yazıkkı ulasamıyorum iş ile ev arası 20 km bunun 7 km sı yokus aşağı ayagımı hıç gaza atmıyorum ama 9,2 nin altına düşemedim .gel gelelim sizin degerler 1,4 dizel leonlardan bile düşük ,varsa bi sırrı bizimlede paylaşırsan sevinirim.

Bakın ısrarla söylüyorum.Dümdüz yol,rüzgarsız hava vs vs.Yani en ideal koşullarda en olmayacak sürüş şekliye o rakamı yakalamak mümkün.Bende sizin gibi çok yaktığından şikayetçiyim.Bunu en extrem duruma örnek olsun diye verdim.Yoksa bendeki 115 ps de yakmıyor içiyor.Yanlış anlaşıldı sanırım..Yani öldürsen bu rakamdan aşağısını bulmaz ona kanaat getirdim demek istedim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Espri güzelde ben komik bişi görmedim.Focusun yakıt tüketimine takıldığım için şahsen o hesabı ben yaptım.25 kuruş o 23 km lik parkurdan alınan sonuç değil.Çok dikkatle ve özenle yapılan bir sürüşle alınan sonuçtur.Postu bir daha okuyun anlıyacaksınız..

Mehmet Hocam litre/100 km cinsinden veriye ihtiyaç duymuş. Buna gönderme yapmış diye tahmin ediyorum...

Yorum bağlantısı

Abi hangı şehir de kullanılıyo bu araçlar ben 1.6 motor ile şehir içi 9 litre yakan gormedim daha.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Bu arada şehir içi diye tabir ettiğimiz veriler de çok değişken aslında... İstanbul ve Ankara'yada şehir içi diyoruz ancak yeri geliyor 90 km/s hızlara da çıkılıyor trafik akıcı olduğu sürece.. Mesela benim yaşadığım şehir Çanakkale'de 3.vitesten sonrasını görmek mümkün değil mesafeler kısa motor hep soğuk geziyor yolun tamamı 5 km kadar ve dur kalkla geçiyor... Buda verilerin değişkenliğinde önemli rol oynuyor..

Bende Çanakkale'de yaşıyorum sizin gibi ve söylediklerinize aynen katılıyorum.Forumdaki üyelerin bir çoğu büyük şehirlerde yaşıyorlar,dolayısı ile onların yakalamış olduğu tüketim değerleri ile bizim gibi küçük şehirlerde yaşayan üyelerin tüketim değerleri arasında ciddi farklar olması normal.Misal vermem gerekirse benim aracım F1 otomatik,full şehir içi kullanım ile yaklaşık 400-450 km yol yapabiliyorum.Uzun yolda 90-100 km sabit hız ile yaklaşık 750-800 km gibi değerleri yakalıyorum.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
115 lik makina ile 100 lük arasında çok bir fark yok.ikisinide bir müddet kullandım.100 lük makinaya 3 ay anca dayandım.ne gidiyor nede az yakıyor.115 yaksada keyif veriyor.bu araçların ortalaması 8.5 tl civarında.şehir içi 10 çok rahat buluyor.

Mustafa bey 1.6'lık araçların bir çoğu benzer tüketim değerlerine sahiptir.Ben bu zamana kadar 1.6 bir araç kullanıpta 8 lt.'nin altında değer yakalayan görmedim. 100 ps'lik zetec motorun gitmediği konusuna pek katılamıyacam.Büyük ihtimalle sizin kullandığınız araçtan ötürü bir durum söz konusudur diye düşünmekteyim zira daha önce 3.5 sene düz vitesli F1 kullandım,hali hazırda da otomatik F1 kullanıcısıyım ve bu zamana kadar bir çok ( Çok istisnai modeller hariç ) farklı marka 1.6 kullanıcısını üzmüşlüğüm vardır... :)

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)

Focus varken bende ( Focus I otomatik ) çok dikkat ederek 6.5lt/100km gibi bir değer yakalamıştım. otobanda en sağın bi solunda kamyoncularla sırayla birbirimizi solluyorduk. (onlar 89 km/h bende 90 ile gidiyordum :p). Tabiki bu denemeye ancak 150-200 km dayanabilip deponun geri kalanını hemen bitirmiştim :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)
O nedenle civic şehiriçi çok yakanları anlamıyorum. Hoş İstanbul'da sürekli köprü trafiğindeyse yakar; ama, focustan en az 1-1,5 lt az yakar o araç.

Bu arada otomatik focus ile ş.dışında en düşük tüketimim 6,3 lt idi. O da 85-90 aralığında.

+5

Doğrudur Hakan bey,bende şehir dışı 90-95 km ortalama ile 6.3 lt değerini yakalıyorum ancak henüz altına inebilmiş değilim.Şehir içinde 11-11.5 arası oynuyor.Bu arada bu rakamlar kılima her daim açıkken gerçekleşmiş rakamlardır.

tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Yakup
(düzenlendi)

Benzili araç bal gibi de alınır ama bu tip vergi sistemi ve ekonomisi dengesiz olan yerde değil..

yakıtların fiyatları

1.50

1.20 tl olsaydı bu konu başlıkları hiç olmazdı ;)

tarihinde Yakup tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Yakup

Bende açıkcası 8 felan olacağına inanmıyorum.

Kaç araç fabrika tüketim değerinin altında aylarca gezebilir ki? ve böyle tüketiyor denilebilir. ;)

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Ben arabayı alalı 9,5 ay oldu.Sürekli dur kalklı trafikteyim,haftada 80 km-100 km papıyorum,5900 km deyim,ortalama yakıtım 12.8 ve en aşağısı olarak 11.6 yı gördüm.Bir depo benzinle de en fazla 450 km yapabildim şehir içi. İlk başlarda benzin parası çok canımı yakıyordu ama şimdi alıştım,LPG ye de çok uzak bir tip olduğum için ayda 300 tl benzin parasını normal bulmaya başladım ,zaten başka da şansım yok.

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Bora bey, yılda 7500 km yapar. Benzinden daha iyi alternatif yok. Keşke ben de sadece o kadar sürebilsem.

Hakan Bey,istesemde daha fazlasını yapamam zaten.Ne gezecek zamanım ne de fırsatım var işten güçten.Senede 1 tatile gidersek işte. Belki bazende kayınbiradere İstanbula git gel yaparız,bu 23 nisanda motoru açmak için bi gitcez mesela. Birde hakikaten dizel motorla benzinli motor arasında konfor anlamında çok fark var,sessizlik anlamında. İlk başlarda çok pişman olmuştum TDCI almadığıma ama şimdi çok memnunum.Ayrıca LPG işine nedense bir türlü kafamı uyduramıyorum,çok gereksiz geliyor bana 100-150 TL için 45 Bin TL.lik arabaya tüp taktırmak. Gerçi insanlar 100 bin TL. lik Jeep e bile Tüp taktırıyor ama ben galiba eski kafalı bir adamım,garanticiyim bide. Yoksa devlet memuru olurmuydum dimi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

İstanbul şehiriçinde sakin kullanım sonrası Yarı depoyu çok az geçmiş olmasına rağmen 570 KM yol yapmışım. EURO4 motorlar gerçekten az yakıyor. Resimleri çektim ancak yarın yükleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu
(düzenlendi)

imkansız diyen arkadaşlar K.maraş-Malatya-Elazığ-Diyarbakır-G.antep-K.Maraş güzergahında 940km yol yaptım.ve arac daha 10km daha gidebileceğimi söylüyordu.bu güzergahı bilen bilir dağlıktır. Son derece sabırlı ve sakin kullanabilirseniz ben eminim 5,5lt altına düşer.hele düz yolda ben bazen 4,2lt yi tutturuyorum. Ama süreklilik olmadığı için lpg şart.

tarihinde Tuna Aksu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Benimki Dizel :p

Abi bende bu mesajı bekliyordum :) Bu araba dizel mi benzinli mi :)

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Yılda 7500 değil, 750 km yapılsa dahi oyumu dizelden tarafa kullanırım. Mantığım hiçbir şekilde benzinli bir fordu almıyor.

120-130 liraya depoyu fulleyip 700-800 km gezmenin, rampa yukarı tırmanırken benzinlilerin tıkanıp saygıyla yol vermelerinin keyfi anlatılmaz, yaşanır.

Vites düşürüp gerekli performansı elde ediyorum Benzinli aracımla...

Rampada arkamda yol isteyenler %90 kiralık TDCI Focus'lar oluyor, nasılsa motorin şirketten...

120-130 TL'ye depo nasıl fulleniyor? 55 l depo, hadi 50 litre alsanız 150 TL eder.

Sıkıntı da vergi politikasından, şuan motorin tüketimi benzini geçmiş durumda ancak hala benzinde ötv yüksek.

İtalya'da, İngiltere'de Motorin, Benzinden oldukça pahalı.

Ben Benzini daha çevreci buluyorum, en azından kükürt salmıyoruz, 50 ppm bile az değil.

Bu ara ben 1 depo benzinle (50 l) 700 km yol yapıyorum, büyük ağırlıkla E-5 trafiği, bir miktar Şehir-içi trafiği.

Sorum şu, aynı şartlarda Dizelde 1000 km görür müyüm?

Yorum bağlantısı
Guest Yakup

Ş.içi E5 de felan dizel 1200 km yapıyorsa ben şimdi arabayı sattırıp dizel aldıracağım.. ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...