Bora Akbaş 15 Şubat 2010 Paylaş 15 Şubat 2010 yok ilk defa otomatik arac satin aldim. daha oncede otom arac kullandim fakat onlarin arasinda hic 1.6 yoktu hepsi cok guclu motorlara sahip araclardi(en az 200hp) tabi uzun sure bende kalmadi yakinlarimin arabalariydi. Bende 1.6 Düz vites var Ömer.4600 km ye geldi.Daha 11.7 Lt altını görmedim,ankaranın en yoğu trafiğinde dur-kalk-yokuş dolu bir güzergahtayım.Daha 100 km yi 3-4 kez geçti,ortalama hızım 14. En kısa sürede vites yükseltirim.Düz viteste 11,7 lt yakıyors senin arabada 13 falan yakar ortalama zamanla ki korkunç fazla gerçekten.5000 Km den sonra kesin LPG taktırtırsın dayanamayıp haberin olsun.Ben hala direniyorum LPG ye,çünkü Allaha şükür hala ayda 300 Tl benzine para verebilecek maddi güce sahibim,ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2010 Paylaş 15 Şubat 2010 Hoşgeldiniz. Aracınız da hayırlı olsun. Yakıtınız diğer arkadaşların dediği gibi, ilerleyen km'lerde tercihen 5000 ve sonrasında biraz daha düşecektir. Yorum bağlantısı
İsmail Geyik 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Bende 1.6 Düz vites var Ömer.4600 km ye geldi.Daha 11.7 Lt altını görmedim,ankaranın en yoğu trafiğinde dur-kalk-yokuş dolu bir güzergahtayım.Daha 100 km yi 3-4 kez geçti,ortalama hızım 14. En kısa sürede vites yükseltirim.Düz viteste 11,7 lt yakıyors senin arabada 13 falan yakar ortalama zamanla ki korkunç fazla gerçekten.5000 Km den sonra kesin LPG taktırtırsın dayanamayıp haberin olsun.Ben hala direniyorum LPG ye,çünkü Allaha şükür hala ayda 300 Tl benzine para verebilecek maddi güce sahibim,ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Dayanacak güç kalmadı bende.Fakat içinde yaşadığım topluma harbiden bozuluyorum bu konuda Dünya petrol yataklarının dibinde olmamıza rağmen dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmaktayız.Devletimizin açıklarını dolaylı vergilerden kapatma huyu beni bezdirdi.En kolay vergi toplama yöntemi bu olsa gerek.Vergiyi tabana yaymak ifadesini bu şekilde anlayan yöneticilerimize gülmek geliyor içimden.Vergiyi tabana yaymak.Dünyanın en pahalı yakıtını ve etini tüketen milletime sabır diliyorum. Yorum bağlantısı
S.Ali Özdemir 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 (düzenlendi) benim aracımda 2010 focus AT, 1500 km kadar şehir içi ortalama 15-20 km arası hızla 15,9 lt benzin yakıyordu şuan 4000 km de şehir içi yakıtı ortalama 12,5 düştü. 2200 km de iken prins marka lpg kiti takdırdım. lpg de şehir içi 16 litre civarında yaktı. lpg takıldıktan sonra 1500 km bakımında yeniden ayar yapıldı. yapılan ayardan sonra 50 TL lpg aldım. bu yakıtla 120 şehir dışı, 90 şehir içi olmak üzere toplam 210 km yol yaptım. Yani yaklaşık 25 krş civarında gaz yaktı. prins marka lpg kiti tavsiye ederim şu ana kadar hiç sorun yaşadım. yeni focuslar eski focus 1 göre gerçekten çok yakıyor eski focus 1 de lpg liydi şehir dışı ortalama 7-8 litre lpg şehir içide 10-12 lt arası lpg yakıyordu. aracı ilk aldığımda benzin deposunu tamemen doldurdurdum. Alanya Antalya arası 90-100 arası hızla tam 100 km gittim ve serikteki bir opetten tekrar depoyu doldurdum. 7 litre benzin aldı . bu mesafede yaklaşık 8-9 kez kırmızı ışıkta dur kalkmamda var. km artınca yakıt düşüyor. muhtemelen 10.000 km geldiğinde bu değerler düşücek. bu arada şehir içinde manuelde kullandım. bu şekildeki kullanımda yakıt düşüyor. vites otomatik halde iken hız 30 km varınca araç 3. vitese , 35 km civarında 4. vitese geçiyor bu durum aracın devrinde gitmediği anlamına gelir ve yakıt miktarını artırır. şehir için manuel kullanım kesinliklet yakıt miktarında düşüşe neden oluyor 16 Şubat 2010 tarihinde S.Ali tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 Fonr'un AT teknolojisi milattan önceki devirlere ait olduğundan, manuel vitesli aynı model araca göre yaklaşık % 30 fazla tüketime neden oluyorlar. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 Ohooooo arkadaşlar yazmışda yazmışsınız. iyiki yetiştim , konuyu çözeyim dedim. Al güzel kardeşim benim arabayı daha az yak kafan rahat etsin. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 (düzenlendi) Selamlar.Benim aracım 2004 Focus 1 A / T . Aracım 22000 km'de.Yakın bir zamana kadar bende ciddi yakıt tüketiminden şikayetçiydim.Forumdaki büyüklerimizin yönlendirmeleri ile önce bir test yaptım ( Sorun bende mi yoksa aracımla ilgili bir durum mu?Öğrenebilmek adına ) . Depomu tam doldurdum,takometredeki ve bilgisayardaki tüm verileri sıfırladım.90-100 km hız ile tam 100 km yol yaptım,depomu aynı pompadan tekrar doldurttum.Yol bilgisayarındaki ortalama tüketim 6.3 Lt / 100 km gösteriyordu ki bu değer 6.2 Lt'lik fabrika verisinden sadece 0.1 Lt fazla yani aslında aynı.Pompadaki değerde 6.38 gösterdi.Dolayısı ile anladımki aracımda hiçbir problem yok hatta yakıt tüketimi fabrika verileri ile tamamen örtüşüyor.Dedimki kendi kendime demekki sorun bende.Yine otomatik kullanan arkadaşlarımız ve büyüklerimizin yönlendirmeleri ile ( Daha önce otomatik araç kullanmadığımdan ötürü ) otomatik vites kullanma tekniklerini iyice sindirdikten sonra artık şehir içi tüketimimde fabrika verileri ile örtüşmeye başladı.Benim aracım triptronik olmadığı için vites değişimlerini tamamen gaz pedalından kendiniz kumanda edebiliyorsunuz.Yolun durumu ve trafiğin akış hızı elverdiği müddetçe mümkün olan enüst vites ile aracı kullanır ve ani kalkışlardan vede özellikle kickdown'dan kaçınırsak tüketim fabrika verilerine çok yaklaşıyor.Enazından benimki bu değerler çerçevesinde dolaşıyor.Saygılar... 17 Şubat 2010 tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hikmet Laçin 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 (düzenlendi) Doktor Bey, bu nasıl Türkçe? Lütfen yazım kurallarına, noktalamalara ve Türkçe karakterlere özen gösterin. Forum kurallarını bir kez daha okumanızı tavsiye ediyorum. Başında yazdıklarımı okumadınız herhalde? Hem de ingilizce öğretmenisiniz anlamanız gerekiyordu. 3 Mart 2010 tarihinde Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hikmet Laçin 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 Depo şimdi doluysa, 200 lirası depoda desek.. 770 kilometrede 300 lira yakmış olurusunuz... Geçmişi boş verin... Bir dahaki benzin aldığınızda kilometreyi sıfırlayacaksınız... Tekrar benzin aldığınızda kilometreye ve aldığınız litreye bakacaksınız... Teşekkürler sağolun... Yorum bağlantısı
Kerem Öner 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 Bende geçen hafta Ankaradan zonguldağa gittim. Depoyu doldurdum tüm verileri sıfırladım. Otobanda giderken 100-110 arası kullandım dönerkende 90 km hızı hiç geçmedim. Eve geldiğimde 614 km yol almıştım ve depomda daha çeyrek depo benzin var, yol bilgisayarımda bu kalan benzinle 170 km daha gideceğimi söylüyor. Yani bir depo ile 800 km yol yapılabilir. Bilgilerinize... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 hoş geldiniz. arcınız yeni olduğu ndan ötürü fazla yakıt tükettmesi normal fakat ben bu şekilde bir sarfiyat hesaplayamadım. 100km/lt değerini yazarsanız yorum yapaalım Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 Ömer Bey, ben sizin sorununuzun otomatik arabaya alışamamanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Kalkışlarda ani gaz vermelerden, gerekmedikçe ani hızlanmalardan kaçının. Biraz daha sakin bir kullanım stili sergilemeniz gerekir. Zamanla hem kullanım stilinize hem de araca alışınca yakıtınız ister istemez düşecektir... Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş 17 Şubat 2010 Paylaş 17 Şubat 2010 hoş geldiniz umarım yakıt tüketimizi düşer zamanla ama ne kadarda düşsede benzin fiyatlarına geln zamlar ve şu anki litre fiyatına bakarsak ne yaparsanız yapın aracınız çok benzin yakmış gibi olacak buda ister sitemez zamanla sizi LPG takdırmaya yöneltecek , ilerleyen günlerde görüşürüz....) Yorum bağlantısı
Misafir 21 Şubat 2010 Paylaş 21 Şubat 2010 Bende 1.6 Düz vites var Ömer.4600 km ye geldi.Daha 11.7 Lt altını görmedim,ankaranın en yoğu trafiğinde dur-kalk-yokuş dolu bir güzergahtayım.Daha 100 km yi 3-4 kez geçti,ortalama hızım 14. En kısa sürede vites yükseltirim.Düz viteste 11,7 lt yakıyors senin arabada 13 falan yakar ortalama zamanla ki korkunç fazla gerçekten.5000 Km den sonra kesin LPG taktırtırsın dayanamayıp haberin olsun.Ben hala direniyorum LPG ye,çünkü Allaha şükür hala ayda 300 Tl benzine para verebilecek maddi güce sahibim,ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Aynen size katiliyorum, benim yaptigim hesaplara gorede aracim 13 lt altina dusmeyecek tabi cok cok sakin kullanmak kaydiyla.Evet bende aracin biraz yol yapmasini bekliyorum 5-6 bin km den sonra lpg den baska yol yok. Yorum bağlantısı
Hakan Sevinç 23 Şubat 2010 Paylaş 23 Şubat 2010 benim arabamda 4500 km de ve şehirlerarası 100km sabit hızda 310 şehir içi 400 krş yakıyo Yorum bağlantısı
Sait Gümüşoğlu 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 son 2 aracımıda sıfır km olarak istanbuldan satın alıp erzuruma getirdim,yakıt tüketimleri 2000 km ye kadar yüksekti ki bu zaten çok doğal bir durum.Ama ömer beyin aracının verileri inanılmaz yüksek.Şöyle bir örnek vereyim;rodaj da iken 7.5 lt yaktığım yolda şimdi 5.5 yakıyorum yani kabaca yüzde 30-35 fazla yakıyordu.Bu durumda muhtemelen yol bilgisayarının verileri yanlıştır.Benzinli rodaj daki bir araç ortalama 100 km hızla 500 km yol kateder,bu verilere göre en güzeli depoyu doldurup kendi ölçümünüzü yapmanız olacaktır. Yorum bağlantısı
Sait Gümüşoğlu 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 bildiğim kadarıyla bilgisayar arabanın genel kullanımını baz alarak ortalama menzil veriyor.Bunlar önemli değil önemli olan sonuç itibariyle şehir içinde-şehir dışında kilometrede ne yaktığınızdır. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 Benim aracımın dün yaptığım ölçümle yakıt sarfiyatı 100 km de 8,2 lt benzin. Aracın km si arttıkça tüketimde biraz biraz düşmeye başladı. Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 (düzenlendi) merhaba,bencede anormal bir durum yok ortalama yakıt tüketimini uzun yolda düşürünce kalan mesafede çoğalacaktır.ayrıca görüntü ortalama yakıt tüketimindeyken reset tuşuna basılı tutarak ortalama tüketimini sıfırlayabilirsiniz.bendede benzinli otomatik fII var,sakin bir şekilde kısa mesafelerde kullanıyorum ortalama 100 km.de 12.1 lt.de geçen fulledim kalan mesafe 390 km yazıyordu.yinede hava filtrenizi kontrol edin kirliyse değişin derim 3 Mart 2010 tarihinde Hakan Y?ld?z tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Geyik 9 Mart 2010 Paylaş 9 Mart 2010 115 ps tivct motor 2009 focus trend şehirler arası araba dolu bagaj dolu klima açıktı yaz mevsiminde 6,2 litre ortalama.Hız değişken olmakla birlikte 100-130 arasında.Araç benim ve ben kullandım.Bilgisdayar ortalaması depo ölçümleriyle bire bir tuttu.Şehiriçi ortalaması insanın ruh haline bağlı olarak 8 ila 9 litre arasında değişiyor.Çok sıkışık trafikte illaki 10 lityreleri aşabilir.Bir depo benzinle şehirler arsı yolda 90ı geçmemek kaydı ile 800km gidilebilir. Fordun adı çıkmış adı çıkacağına canı çıksın.Bu kalıbdaki benzinli bir araçtan yakıt sarfiyatı konusunda daha ne beklenebilir ki?Eleştirenler verilen ve alınan arasındaki bağı iyi kurmalıdır. Arkadaşlar bizi bu benzin mazot :lol2: fiyatlarına mahrum edenleri de şu focus kadar eleştirsek bu iş çözülür bence. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 10 Mart 2010 Paylaş 10 Mart 2010 MerhabaArkadaslar Henuz 700 km dekı aracım sehır ıcınde 16 lt yakıyor. Saka mı yoksa gercek mı anlamadım. Bir hevesle aldıgımız araca artık bınemıyorum. Km'de 57.5 kr ne demek yaaaa... Ortalama hız 16 km gosterıyo yol bilgisayarında. Anlık tuketımde arac ılk kalkarken 45 lıtrelere cıkıyor kı ayagımın burnuyla basmama ragmen. Oncekı aracım da 1.6 idi, gaza abanmama ragmen en fazla 11lt gormustum (ortalama) Lutfen arkadaslar birseyler soyleyin . Bu konu onceden acilmis ama benimki cok farkli, caresiz durumdayim . 1.6 motor km'de 57.5 kr yakiyor arkadaslar. ömer abi geçmiş olsun diyeyim ben sana bende şikayetçiydim ama 12 den fazla gormedim kullanımdan dolayı olması mumkun mu? Yorum bağlantısı
Erhan Yüksel 11 Mart 2010 Paylaş 11 Mart 2010 Ben bir konuyu çok merak ediyorum. Neden benzinli motorlar da dizel motorlar kadar az yakmıyor. Ya da tam tersi??? Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda neden benzinli motorlarda az yakamıyor? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2010 Paylaş 11 Mart 2010 Motorların çalışması fizik kanunları çerçevesindedir, benzinli motorun verimi düşük olduğu için daha çok yakar, verimi düşüren ısı kaybıdır, yani diesel motor daha geç ısınır, zira patlama enerjisinin daha fazlası itme enerjisine dönüşür, Biraz daha kafa karıştırsak: 1. Diesel motor devir/dakika olarak daha çok yakar, yüksek devirde verimsizdir 2. Ekonomik güncel bir diesel motorun verimi %45 tir, yani hala yanan yakıtın %55 i havaya ısı olarak kayıp oluyor, yani 1.6 tdci, teoride 2lt/100 km ile bugünkü performansında sürülebilir 3. Tüketimin asıl sorumlusu motor değildir, %70 sorumlusu şanzımandır. Sağlam ve iyi tasarlanmış bir cvt şanzıman, aynı motorda, aynı güzergahta tüketimi %50 azaltır diye iddia edebilirim, ama bu kadarını aniden tasarruf ettirmek, üreticilerin işine gelir mi siz de onu düşünün, o zaman elektromobilleri kime satacaklar, extra karı nasıl yapacaklar? Yorum bağlantısı
Kemal Murat İnce 11 Mart 2010 Paylaş 11 Mart 2010 Şimdi reçeteni yazıyorum: 1. Arabayı iyice ısıt çalışma sıcaklığına gelsin 2. Atla arabaya doğru Afyon İkbal tesislerine amaa arabayı 5000d/d in altına düşürme 3. Yemekten sonra tekrar aynı tempoyla geri dön ve yağını yağ filitreni değiştir Artık eski bilgiler geçerliliğini yitirdi. Yok ilk 3000km yavaş kullanın yok sabitdevirle gitmeyin bunların doğru olmadığı bilimsel olarakda kanıtlandı çünkü bir arabanın yaşama kaderini belirleyen yağ sekmanıdır ve yağ sekmanıda basınç altında açılıp gömleğe oturur basınçda devir altında oluşur. Yüksek devirle rodajlanan arabaların eski tip rodajlanan arabalara göre daha sağlıklı oldukları ile ilgili netde bir sürü kaynak bulabilirsiniz. Sizin arabanız sıfır sekmanlarını motoramı alıştırsın, sizimi taşısın, az mı yaksın oldu olacak birde bulaşık yıkasın. Araba şu anda kandisiyle savaşıyor daha 1000km de. Benim söylediğimi yapın hem daha uzun ömürlü bir arabanız olsun hem de az yakmaya başlasın. Ama mutlaka dönüşde yağı ve filtresini değiştirin. Yorum bağlantısı
Oktay Şenay 9 Nisan 2010 Paylaş 9 Nisan 2010 arkadaşlar 2010 model focusum var fakat hiç basmadığım halde 9-10.5 lt yakıyor sizce normalmi bu arada arabam 3700 km de. Yorum bağlantısı
Recommended Posts