Tuna Aksu 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 (düzenlendi) benim aracım benzinli, tam olarak kaç lt alıyor bilmiyorum, 55 lt sanırım bende tam dolu depo ile 940km gittim.göstergede daha 10km mesafe gösteriyodu Aynı aracın 1.4 ü olsaydı, yakıt sarfiyatın artardı. Emin ol ki, aynı aracın 2.0 ını aynı şekilde kullandığında da az yakar. işte bu çok doğru 11 Ocak 2010 tarihinde Tuna Aksu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Baha 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Benim araba evin önünde park halindeyken bile 3.9 litreden daha fazla benzin yakar. İnşallah yakında satacağım ve bir daha tövbe fazla yakan bir araba almam. Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Benim araba evin önünde park halindeyken bile 3.9 litreden daha fazla benzin yakar. İnşallah yakında satacağım ve bir daha tövbe fazla yakan bir araba almam. Allah kurtarsın. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Bakıyorumda focusu bayağı karalamış forum.Tamam sütten çıkmış ak kaşık değil ama yinede focus iyidir.aracım daha 2000 km de iken ben bu araçla birazda sabırla 940 km yol yaptım.şehir(K.Maraş) içi 500 km yaptım kaldıki K.Maraş dağ üzerine kurulu bir şehir yani burada her yer rampa! ayrıca vites küçültmedende çok rahat araç sollayabiliyorum. Maraş Antep arası otobanda suziki vitara ile focus2 tdi kapışıyorlardı, ikiside t.dizel ikisinide vites küçültmeden hatırı sayılır uzunlukta bir rampada solladım. Kızdım! Topunuzu keserim başka yerde oynayın... hehööytt! 'vitara ile focus2 tdi kapışıoyorlardı'demişsiniz siz onları geçtiyseniz,yokuşta olsa hatırlatırım ki sizde hatırı satılır bir hızla gidiyorsunuz demektir.ben vites kçültmeyi kas ederken 90 km hızdan yola çktım.malumunuz dha genciz:D biraz performans istiyor insan:D Yorum bağlantısı
Kerem Öner 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Herkese Merhaba, Ford Club'ın yeni üyelerindenim. Yaklaşık bir hafta önce 2006 Model Ford Focus HB GHIA aldım. Arabam manuel vites,Benzinli... 2 gün önce arabamın deposunu doldurdum, yol bilgisayarında menzil 478 olarak gösterdi. Bunda bir yanlışlık yok mu? Bildiğim kadarıyla arabanın deposu 55 lt. alıyor. 55 litre benzinle bu kadar az göstermesi tuhaf değil mi? Henüz depom bitmediği için bir değerde veremiyorum. Kilometremi sıfırladım bittiğinde kontrol edeceğim ama yol bilgisayarının verileri beni endişelendiriyor. Yorum bağlantısı
Abdülmecit Cirbil 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 bence o değerlerde bir anormallik var,benim bir önceki arabam opel vectra-b idi,,bir depo ile (60 lt) 800 km yol yapıyordu..sizin yazdığınız değerler bence çok az hocam,bilgisayarda bir problem olabilir. Yorum bağlantısı
Guest Yunus G 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Geçen gün f1 kullandım 1.6 benzinli sw bir depo ıle tamı tamına 390 km de ışık yaktı. Yorum bağlantısı
Semih Özkan 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Normaldir... Bendeki ti-vct de o kadar yazıyor.. Ancak şöyle bişey var sanırım o değer 0 a düşünce bile araçta 6 litre falan benzin kalıyor. Forumda bir üyemiz denemişti arama yaparsanız ulaşabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 (düzenlendi) Benim aracımda da aynı motor var depo kapasitesi de aynı. Ben depoyu doldurduğumda 560-565 km menzil gösteriyor. Tam bilmiyorum ama daha önceki ortalama tüketimi göz önüne alarak bu menzili belirliyor olabilir. 31 Ocak 2010 tarihinde Mahmut T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Özkan 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Ortalama yakıt tüketiminiz ile alakalı... Benim ki 11.3 litrelerde şu ara ve 480 falan gösteriyo... 10 lt'ye düşünce 520-530 oluyor... Yorum bağlantısı
Guest Yunus G 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Hangi arabanın abi f1 se yeni bakımdan cıktı. Yorum bağlantısı
Kerem Öner 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Arabam 52500 km de , en son servis bakımına 48500 km'de girmiş. Bakımlarından yana bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama üstte de dediğim gibi henüz 1 depo sarfiyat yapmadım. benzin aldığımda km'yi sıfırladım, menüyü yoklarken yol bilgisayarının 478 gösterdiğini gördüm ve bir yanlışlık olabileceğini düşündüm ama tabiki bu durum ilerleyen zamanda netlik kazanacak o zaman bilgi olarak paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Yol bilgisayarını sıfırlayıp, bir de 100Km sonra tekrar fullerseniz, 100km de ne kadar yaktığını LT bazında bulduktan sonra toplam lt de ona göre kesin bir sonuç çıkabilir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 55LT'nin 45lt'sinden sonra ışık yanıyor ama emin değilim. En kesin sonuç pompa ölçümüdür. Bana da KM olarak çok az geldi bu değer. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 En doğru değer, depo bitiminde tekrar fullediğinizde ortaya çıkacaktır. Şehir içi kısa mesafeli kullanım, dur kalklı trafikte 10 litrenin altını görmeyi unutun. Dolayısıyla, 478 km normal. Bu bize şunu gösteriyor ki, sizden önce araç bu tarz bir trafikte kullanılmış. Çünkü yolbilgisayarı, arkadaşların da söylediği gibi ortalama tüketime göre hesap yapıyor. Yok eğer yoğun olmayan, uzun süreli akıcı bir trafikte kullanıyorsanız 9 lt civarında tüketiminiz olacaktır. Şehirlerarası ekonomik kullanımlarda ise 6 ltyi yakalamanız, belki de daha da altını görmeniz mümkün olur. Bu tabii ki sizin kullanım tarzınıza da bağlı. Herkese Merhaba, Ford Club'ın yeni üyelerindenim. Yaklaşık bir hafta önce 2006 Model Ford Focus HB GHIA aldım. Arabam manuel vites,Benzinli... 2 gün önce arabamın deposunu doldurdum, yol bilgisayarında menzil 478 olarak gösterdi. Bunda bir yanlışlık yok mu? Bildiğim kadarıyla arabanın deposu 55 lt. alıyor. 55 litre benzinle bu kadar az göstermesi tuhaf değil mi? Henüz depom bitmediği için bir değerde veremiyorum. Kilometremi sıfırladım bittiğinde kontrol edeceğim ama yol bilgisayarının verileri beni endişelendiriyor. Yorum bağlantısı
Semih Özkan 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Bu arada şehir içi diye tabir ettiğimiz veriler de çok değişken aslında... İstanbul ve Ankara'yada şehir içi diyoruz ancak yeri geliyor 90 km/s hızlara da çıkılıyor trafik akıcı olduğu sürece.. Mesela benim yaşadığım şehir Çanakkale'de 3.vitesten sonrasını görmek mümkün değil mesafeler kısa motor hep soğuk geziyor yolun tamamı 5 km kadar ve dur kalkla geçiyor... Buda verilerin değişkenliğinde önemli rol oynuyor.. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Bu arada şehir içi diye tabir ettiğimiz veriler de çok değişken aslında... İstanbul ve Ankara'yada şehir içi diyoruz ancak yeri geliyor 90 km/s hızlara da çıkılıyor trafik akıcı olduğu sürece.. Mesela benim yaşadığım şehir Çanakkale'de 3.vitesten sonrasını görmek mümkün değil mesafeler kısa motor hep soğuk geziyor yolun tamamı 5 km kadar ve dur kalkla geçiyor... Buda verilerin değişkenliğinde önemli rol oynuyor.. +1 Bizim şehiriçi de sizin sartlarda tam 10 lt yakıyor. Yorum bağlantısı
Semih Özkan 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Birde Focus I 'ler focus II ti-vct lere göre 1 lt kadar az yakıyor sanıyorum ağırlık farkından dolayı... Yorum bağlantısı
Guest Fuat 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Şehir içi güzergah ve sürüş tarzı en önemlisi. Okullar açılmadan önce gezme amaçlı çoğu çevre yolunda kullanılmış güzergahlarda ortalama 9 litreyi görmüştüm. Şimdi sabah gidip geldiğim 3 km lik maximum 30-40 km hız yapabildiğim güzergahımda kullandığımda 11,5 litre ortalama. Yinede CUB n 7,5 litrelik değerini çok ilginç buldum. Yorum bağlantısı
Guest Yunus G 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Başka bir sorun vardır. Olabilir zaten arabaya kimin inip bindiği belli değil:) Yorum bağlantısı
Kerem Öner 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Arkadaşın dediği gibi 100 km yol gittikten sonra depoyu tekrar dolduracağım. Böylece 100 km'de kaç lt yaktığımı görmüş olacağım. Ayrıca 80-90 km. aralığında otobanda bir yolculuk yapsam hızı sabitleyerek; Acaba 55 lt benzin ile kaç kilometre ortalama yol alabilirim? Ayrıca sıralı sistem LGP ye nasıl bakıyor arkadaşlar, sıralı sistem BRC için iyi diyorlar, taktıran arkadaşlar var mı fikirlerini alabilir miyim? Yorum bağlantısı
Kerem Öner 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Bir arkadaşın dediği gibi 100 km yol aldıktan sonra depoyu tekrar dolduracağım ve 100 km de kaç lt benzin yaktığımı göreceğim. 80-90 km sabit hız ile uzun yolda 55 lt .benzin ile usul kullanma ile kaç km yol yapabilirim? Herhangi bir fikri olan ya da denemiş olan arkadaşlardan zahmet olmaz ise kaç kilometre yaptıklarını öğrenmek istiyorum. Daha önce honda VTEC vardı 2003 model 50 litreyle 800 km yol yapmıştım ama usul kullanarak , otobanda ve 90 km asla geçmeden...böyle bişeyi ford focusta denesem acaba kaç km yapabilirim? Yorum bağlantısı
Semih Özkan 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Kerem bey ; 90 km/s sabit hızla bir depoyla 800 km menzile rahat ulaşırsınız... Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 araç focus 1. samsun---ankara güzergahı 3 kişi artı bagaj 5,48lt/100km... ankara---samsun 1 kişi bagaj dolu 5,85lt/100 km...hava açıktı, yağmur,kar yoktu...hız 90-100 genelde... Yorum bağlantısı
Recommended Posts