İçeriğe Yönlendir

Dsg Şanzıman

Mert Ender

Recommended Posts

Ali Özgen

2012 DSG şanzımanlı Polo'mu yaklaşık 5 ay çok yoğun Şişli-Mecidiyeköy trafiğinde iş çıkışı saatlerinde kullandım. Ortalama hızım 13 km/s idi. Yakıt tüketimim 8.7 lt/100km'ye kadar çıktı. Ne bu 4 aylık sürede ne de başka bir zaman şanzımandan en ufak bir sıkıntı duymadım.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

İyide şu an kullandığınız zf de dual clutch bir şanzıman, mantık olarak dsg mantığında diye biliyorum, ayrıca bende bi kaç bin km kullandım yeni 3.16 larda; şahsen davranış ve sürüş keyfi olarak dsg den daha başarılı bi şanzıman kanaatindeyim... Hatta keşke vw dede şu şanzımanın ve devirlenmede kısa strok keyfini sunsalar diye düşünmüştüm

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

İyide şu an kullandığınız zf de dual clutch bir şanzıman, mantık olarak dsg mantığında diye biliyorum, ayrıca bende bi kaç bin km kullandım yeni 3.16 larda; şahsen davranış ve sürüş keyfi olarak dsg den daha başarılı bi şanzıman kanaatindeyim... Hatta keşke vw dede şu şanzımanın ve devirlenmede kısa strok keyfini sunsalar diye düşünmüştüm

ZF 8 ileri konvansiyonel tork konvertorlu sanziman, cift kavrama kesinlikle degil. 3.16 i de kullandim ve su ana kadar kullandigim en iyi sanziman, benim Clk nin 5 ileri otomatigini eski hissettiriyor. Normalde mercedes otomatik sanzimanin piridir ve gecisleri kararliligi mukemmel sanzimanlar 5 ve 7 GTronic. Burdan ZF in 8 ileri sanzimanin ne kadar modern oldugu anlasiliyor.

Dsg keyifli ama ariza istatistigi cok yuksek, ben dsg li araba almaktan kaciniyorum :)

ZF sitesi ve sanzimanin specleri

http://www.zf.com/corporate/en/products/innovations/8hp_automatic_transmissions/8hp_automatic_transmission.html

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Zf nin 8 ilerisini çift kavrama semitronic olarak biliyordum, yanlış biliyormuşum ama gerçekten çok kararlı ve seri, beğendiğim bi şanzıman, ama mb nin 7 gtronic modeli için özellikle eski mb kullanıcılarının kararsızlık eleştirilerini duyuyorum...

Dsg den bende çekiniyordum başlarda ama zaman geçtikçe güvenim artıyor...

Bununla birlikte ikinci el bir Dsg alınacaksa kullanım geçmişini diğer otomatiklerden daha fazla dikkate almak şart...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bülent Şahin-2

arkadaşlar merhaba hafta içi fiestamı satmıştım  amacım çocukluk hayalim olan golf almaktı tam arabamı buldum beyaz az km de otomatik dsg derken.......dsglerde sıkıntı var dediler kafam çok karıştı resmen aptala bağladım ne düşüneceğimi bilemedim gerçekten acaba sorun yaşarmıyım...mercedes b 150 dedım ondada sorunlu dediler...bu dsg gerçekten üzermi beni....

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar merhaba hafta içi fiestamı satmıştım  amacım çocukluk hayalim olan golf almaktı tam arabamı buldum beyaz az km de otomatik dsg derken.......dsglerde sıkıntı var dediler kafam çok karıştı resmen aptala bağladım ne düşüneceğimi bilemedim gerçekten acaba sorun yaşarmıyım...mercedes b 150 dedım ondada sorunlu dediler...bu dsg gerçekten üzermi beni....

Konunuz birleştirilmiştir. Lütfen konu açmadan evvel forumda arama yapınız.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Çift kavramalı olan şanzımanlarda internet ortamında sıkıntı var diye bir çok yazı var. Avrupalı araba üreticileri nedenini bilemiyorum ama bu çift kavrama üretimine devam edip araçlara takmayada devam ediyorlar. dsg sizi üzermi bunu kimse bilemez ve bu soruyada cevap veremez siz son kararı verip alacaksınız :) benim bir sonraki aracım büyük bir ihtimalle dsg'li bir şey olacak çünkü ben otomatik araba kullanmasını seviyorum ve yazılanlarada çok fazla kafayı takmıyorum...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Vasfi Gişten

Arkadaşın 20 bin deki polosunun kavraması değişti garantiden ses yapıyordu. Tüm bu sorunlar yinede beni dsg de soğutamıyor çünkü kullanımı çok zevkli.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Sattığım aracın DSGde sorun çıktı. Bendeki o ses olayı ile bir ilgisi var mı bilmiyorum. Satarken söylemiştim düşük vitesteki boşluğu. Servisi arızalı demiş. Kavrama değişmiş sadece. 3bin TL masraf yapmış. Yarısını karşıladım ama üzüldüm. DSG alırken 2-3 kere düşünmek gerek.

Yorum bağlantısı
Hakan Muratlı
(düzenlendi)

geçtiğimiz fuarda passat'ı inceledim stand görevlilerinden birine dsg sorununun düzeltilip düzeltilmediğini sordum

100 araçta 1 tanede çıkabiliyor aracı ışıklarda beklerken boşa alırsak ve ani atak kullanımlarından kaçınırsak sorun çıkmıyormuş görevli makara yapmadıysa söylediğine göre ışıklarda bekleme durumunda boşa alma konusunu klavuza eklemişler eğer bir arkadaşımızda var ise keşke teyid edebilsek

duyumlarıma görede hamza arkadaşımızın söylediği gibi 7 ileri kuru şanzımanlar daha sorunluymuş 6 ileri yağlı şanzımanlarda genelde mekatronik çıkıyormuş.

tarihinde Hakan Muratlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Ünal

VW grubunun 7 ileri dsg de direnmesinin 2 sebebi olabilir. 1.si maliyet olabilir.Yağlı şanzimanlar daha pahalıya malediliyor olabilir.2. si yaglı 6 ileriler belki biraz daha hantal kalıyor olabilir.2 tez im bu [emoji4]

2 Tezde mantıklı ama ben hala türk milletinin dsg de direnmesine bilimsel bir açıklama getiremiyorum.Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir mal satılmaya devam etmez ABD de 10 yıl garanti verilmesi zaten herşeyi açıklıyor

Yorum bağlantısı

DSG'den iyice soğudum... Otomatik vites düşkünü bir kişi olarak sanırım VW grubu bir araca binemeyeceğim... (Yeni bir şanzıma üretene kadar)

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

2013'e kadar DSG sorunları devam etti, 2013'ten sonraki modellerde çözüldü diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Sigara gibi diyorsun yani. Cebe zararı kesin ama bırakılmıyor namıssız  :D

Sağlığa zararını söylememişsin,psikopata bağlıyosun arıza verecek diye.. :biggrin: ruh sağlığıda çok önemli.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

2013'te 1.6 Jetta ile 9 ay 11 bin km kullandım ve hala tadı damağımdadır. Sonrasında 15 güne kadar Golf sahibiydim her iki araç da sıfırdı. Golf daha itibarı üretilmiş bir araç, kullanımı da çok zevkli fakat manuel olması asla Jetta'da ki keyfi yaşanmadı bana... Dsg sorunları bence 100 bin km sonrası ikinci el satışlarında baş gösterebilir.

1.5 tdci powershift nasıl olacak bakalım.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...

Aslında EDC şanzıman ile ilgili konu açacaktım ancak arama yapınca bu konuyu gördüm buradan yazayım dedim. Hem EDC hemde DSG şanzımanlar için periyodik olarak bakımları nasıl yaptırılmalı? Hangi parçaları değişmeli nelere dikkat edilmeli? Kuru kavrama olan modellerde en hayati ve dikkat edilmesi gereken parçalar nelerdir?

Not : Garantisi bitmiş araçlar için soruyorum :) 

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Aslında EDC şanzıman ile ilgili konu açacaktım ancak arama yapınca bu konuyu gördüm buradan yazayım dedim. Hem EDC hemde DSG şanzımanlar için periyodik olarak bakımları nasıl yaptırılmalı? Hangi parçaları değişmeli nelere dikkat edilmeli? Kuru kavrama olan modellerde en hayati ve dikkat edilmesi gereken parçalar nelerdir?

Not : Garantisi bitmiş araçlar için soruyorum :)

Şanzıman için yaptırılacak ek bir bakım ve değiştirilecek parça yok, yağ değişimi ve alıştırma/kalibrasyon denilen operasyon yapılıyor bildiğim kadarıyla. 30 bin km DSG kullandım, sadece yeni yazılım geldiğinde onu yüklediler, bakım prosedüründe de şanzıman için yapılan ek bir işlem gözükmüyordu.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Yeni nesil (2015 modellerde) kullanılan 7 ileri kuru kavrama DSG ler için sıkışık trafikte beklerken N ye alma gereği olmadığını söylediler, şanzıman durduğunuzda kavramayı bırakıp boşta bekliyormuş, konu hakkında bilgisi olan varmı acaba bu doğru mu?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

daha önceden başkası ya burada ya da farklı yerde senin söylediğini söylemişti ancak sıkışık trafikte dur kalklıda yine manuel modda kullanmak gerekiyor sanırım...

Bana seat leon test ederken müşteri temsilcisi ısrarla söyledi, bilemedim bende iddaa edemedim.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Gećen Osman abiyle inceledik.Bende devamlı kavrama halinde olduğunu zannediyordum ama öyle değilmiş.Ayak tam frene basılı olunca kavrama bırakıyor kavramıyor.Bu iyi haber.

Aldığım bilgi doğru demekki hakikaten iyi haber, en azından kafamdaki en büyük soru işareti birazda olsa gitti.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Yeni nesil (2015 modellerde) kullanılan 7 ileri kuru kavrama DSG ler için sıkışık trafikte beklerken N ye alma gereği olmadığını söylediler, şanzıman durduğunuzda kavramayı bırakıp boşta bekliyormuş, konu hakkında bilgisi olan varmı acaba bu doğru mu?

Israrla tekrar yazayım,

2009 yılından beri dsg araç kullanıyorum (şirket araçları) ben hiç bir zaman frene basılınca debriyaj balatasını ayırmayan dsg görmedim, hatta işin kötü tarafı 2009 yılında kullandığım jetta da yokuş kalkış desteği veya auto hold olmadığından yokuşlarda durup kalkması eziyet oluyordu. Yokuşta durur iken kalkış yapmak istediğinde frenden ayağını çeker çekmez araç geri kayardı, diyeceğim odur ki 2009 yılında da dsg frene basılı iken boşa alıyordu.

Bu arada Golf 7000 km ye geldi, sürekli ist. şehir içi ve dsg hala patlamadı  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Israrla tekrar yazayım,

2009 yılından beri dsg araç kullanıyorum (şirket araçları) ben hiç bir zaman frene basılınca debriyaj balatasını ayırmayan dsg görmedim, hatta işin kötü tarafı 2009 yılında kullandığım jetta da yokuş kalkış desteği veya auto hold olmadığından yokuşlarda durup kalkması eziyet oluyordu. Yokuşta durur iken kalkış yapmak istediğinde frenden ayağını çeker çekmez araç geri kayardı, diyeceğim odur ki 2009 yılında da dsg frene basılı iken boşa alıyordu.

Bu arada Golf 7000 km ye geldi, sürekli ist. şehir içi ve dsg hala patlamadı  :D

Bu daha da iyi haber o zaman :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...