İçeriğe Yönlendir

Aliexpress.Com Veya Alibaba.Com Sitesinden Alışveriş Yapan Var mı?

Aydın Akdeniz

Recommended Posts

Fahri Cindoğlu

Peki, bahsettiğim cihazı alabilirmiyim, gümrük vergisi ne kadar istenir, nerde bekletirler nerden almam lazım? Ayhan bey, bu ebatta ve bu tutara yakın hiç ürün aldınızmı, yada alan biri oldumu? Çok beğendiğim ürünler oluyor, ama bu ebat, kilo ve 75€ sınırlaması yüzünden almaya korkuyorum. Bu konudaki tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum. Satır satır okuyorum her yazdığınızı.

Özür dilerim Aydın bey :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Peki, bahsettiğim cihazı alabilirmiyim, gümrük vergisi ne kadar istenir, nerde bekletirler nerden almam lazım? Ayhan bey, bu ebatta ve bu tutara yakın hiç ürün aldınızmı, yada alan biri oldumu? Çok beğendiğim ürünler oluyor, ama bu ebat, kilo ve 75€ sınırlaması yüzünden almaya korkuyorum. Bu konudaki tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum. Satır satır okuyorum her yazdığınızı.

Tam ben cevap verecektim ama soru bana değilmiş :p:) 

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

ayıp ettin abi cevapla benden tecrübelisin sonuçta :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Artık motorlu kurye görünce aklıma aliexpress geliyor. Aliexpressten güneş enerjili, gece otomatik yanan bahce teras için led aydınlatıcı almıştım. Kargo takip numarasından sorguladığımda bir sonuç çıkmıyordu. Bugün yine sokağın başından motorlu kuryeyi yardıra yardıra gelirken gördüm, eve yaklaşırken gaz kesince içimde bir sevinc oluştu. Takip numarasından çıkmayan ürün çok erken bir şekilde geldi. Ürünü beğendim. 4 adet led var. Şarjedilebilir kalem pil ile çalışıyor. Gündüz kendi kendini şarj ediyor. Hava karardığında otomatik yanıyor. İsterseniz açma kapatma düğmesinden komple kapatabiliyorsunuz.
http://www.aliexpress.com/item/2014-Hot-Sale-Solar-Power-Panel-4-LED-Fence-Gutter-Light-for-Outdoor-Garden-Wall-Lobby/1809953137.html

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

Ayhan bey, valla ben orda Aydın beyle karşılıklı bir konuşma başlamış olduğu için onun ismini söylemek durumunda kaldım. Sehven sizin adınızı kullanmışım başta ama bence güzel bir tesadüf oldu. Çünkü forumda aktif olan bir arkadaşın adını söylemiş olmuşum :) şimdii, gerçekten tam cevap verecekmiydiniz gerçekten, yoksa şakamı yapıyorsunuz? Hepinize sordum oysaki. Çünkü buradaki herkes benden daha fazla alışveriş yapmış aliexpressten.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Bahsettiğiniz cihazda TV özelliği varsa eğer zaten bandrol yüzünden gümrükte kalacağı açık. Ayrıca kg bakımından da ağır. Yani posta yoluyla dağıtıma kolay kolay çıkartmazlar. Gümrüklerimizde farklı farklı uygulamalara şahit oluyoruz. Mesela benim aldığım ürün Ankara da gümrükten geçerken sizin aldığınız aynı ürün başka bir il de gümrüğe takılabiliyor. Biraz da şans işi. Eğer gümrükte kalırsa size bir bildirim kağıdı gelmesi lazım. Bu da her zaman için gelmiyor. Sizin ürünü takip edip sorgulamanız lazım. Türkiye ye girdikten sonra arayıp sormazsanız işiniz iyice şansa kalmış demektir. Tekrar alım yaptığınız ülkeye bile gidebilir..

Bence öncelikle meblağ küçük olan ürünler alarak kendinizi bu konuda biraz eğitin. 3-5 kez alışveriş yaptığınız da çeşitli sorunlarla karşılaştığınızda zaten bazı sorularınıza cevap bulmuş olacaksınız. Sipariş vermişsiniz ancak henüz elinize ürünler ulaşmamış. Bu konuda aceleci olmayın. Doğru satıcılardan doğru ürünler almaya gayret edin. Ucuz fiyatlara aldanmayın. Her ülkede olduğu gibi aliexpress de de sahtekar satıcılar var..Dikkat edin..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kaan Meriç

Yaklaşık bir haftadır bu aliexpress e kafa yoruyorum. Bu sayfadaki muhabbet gibisini görmedim. Hem esprileriniz, hem muhabbetiniz, hem de verdiğiniz bilgilerden dolayı aranıza katılmak istedim, her ne kadar toyotacı olsamda :) Bu aliexpressten alışveriş yapmak bağımlılık yaparmı? Varmı böyle birşey? Bende oldu sanki. Bir anda 5 sipariş verdim. Henüz ulaşan bir ürün yok ama adamların sistemi çok güven verici geldi bana. Sizlerin yazdıklarınızı da okuyunca çok fena gaza geldim. Şimdi birşey sormak istiyorum. Şu dvd navigasyon sistemleri var arabaya özel. Ondan alsam, 300 dolar civarı, 6 kilo. Diyelim ki gümrükte takıldı; ben onun nerde hangi gümrükte olduğunu bilebiliyormuyum, ordan almak zor bişeymi? birde böyle bir ürüne ne kadar gümrük ödenir?

%25 gümrük vergisi ödersiniz. Çok sayıda getirtirseniz ticari mal statüsüne girer ve %50 gümrük vergisi ödersiniz.

Yorum bağlantısı
Kaan Meriç
(düzenlendi)

%25 gümrük vergisi ödersiniz. Çok sayıda getirtirseniz ticari mal statüsüne girer ve %50 gümrük vergisi ödersiniz.

Fiyatı 75 euro ile 1.500 euro arasında olan ürünler için tek ve sabit oranda gümrük vergisi ödenir. Bu vergi oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için ise %20'dir. Burada vergilendirme oranına kargo ücreti dahil değildir. Örneğin Çin'den aldığınız 1.000 euroluk bir ürünü getirmek için 100 euro kargo ödediğinizi düşünelim. Bu durumda %20'lik vergiyi sadece 1000 euro için ödersiniz.

Yukarıda açıkladığım gümrük vergileri ticari olmayan ürünler için geçerlidir. Eğer aldığınız ürünün değeri 1500 eurodan fazlaysa veya paket içerisinde aynı üründen 2 taneden fazla varsa veya gelen paket 30 kg'den ağırsa ticari ürün olarak değerlendirilir. Bu durumda ürünlerinizi almak için gümrük komisyoncusu tutmanız ve ürün değerinin ortalama olarak %50'si civarında vergi ödemeniz gerekir

Not: İlk mesajımda %25 yazmıştım, doğrusu bu mesajdakidir.

tarihinde Kaan Meriç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kaan Meriç
(düzenlendi)

ürünün içeriği hakkında bilgilendirirmisiniz

Aşağıdaki link ürüne aittir.

http://www.aliexpress.com/item/Quad-core-Rk3188-CX-919II-CX-919-II-mini-pc-Dual-wifi-antenna-android-4-2/1211905820.html

Bildiğiniz Android tabanlı mini PC. 2 GB Ram, 8 GB ROM. CPU: Quad Core 1,8 GHz, WiFi, Bluetooth.

HDMI çıkışı var, LCD TV'nizin HDMI girişine takıyorsunuz ve televizyonunuzu monitör olarak kullanıyor. Evde WiFi varsa internete bağlanabiliyorsunuz. Yalnız bir de wireless mouse'a ihtiyacınız olacak.

Binlerce TL verip PC veya Tablet almanıza gerek yok.

tarihinde Kaan Meriç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

Bahsettiğiniz cihazda TV özelliği varsa eğer zaten bandrol yüzünden gümrükte kalacağı açık. Ayrıca kg bakımından da ağır. Yani posta yoluyla dağıtıma kolay kolay çıkartmazlar. Gümrüklerimizde farklı farklı uygulamalara şahit oluyoruz. Mesela benim aldığım ürün Ankara da gümrükten geçerken sizin aldığınız aynı ürün başka bir il de gümrüğe takılabiliyor. Biraz da şans işi. Eğer gümrükte kalırsa size bir bildirim kağıdı gelmesi lazım. Bu da her zaman için gelmiyor. Sizin ürünü takip edip sorgulamanız lazım. Türkiye ye girdikten sonra arayıp sormazsanız işiniz iyice şansa kalmış demektir. Tekrar alım yaptığınız ülkeye bile gidebilir..

Bence öncelikle meblağ küçük olan ürünler alarak kendinizi bu konuda biraz eğitin. 3-5 kez alışveriş yaptığınız da çeşitli sorunlarla karşılaştığınızda zaten bazı sorularınıza cevap bulmuş olacaksınız. Sipariş vermişsiniz ancak henüz elinize ürünler ulaşmamış. Bu konuda aceleci olmayın. Doğru satıcılardan doğru ürünler almaya gayret edin. Ucuz fiyatlara aldanmayın. Her ülkede olduğu gibi aliexpress de de sahtekar satıcılar var..Dikkat edin..

Teşekkür ederim Ayhan bey, şu ana kadar 5 adet ufak meblağlarda siparişim oldu ve hepsi yolda. Biraz alışmaya çalışıyorum sizin dediğiniz gibi. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

Fiyatı 75 euro ile 1.500 euro arasında olan ürünler için tek ve sabit oranda gümrük vergisi ödenir. Bu vergi oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için ise %20'dir. Burada vergilendirme oranına kargo ücreti dahil değildir. Örneğin Çin'den aldığınız 1.000 euroluk bir ürünü getirmek için 100 euro kargo ödediğinizi düşünelim. Bu durumda %20'lik vergiyi sadece 1000 euro için ödersiniz.

Yukarıda açıkladığım gümrük vergileri ticari olmayan ürünler için geçerlidir. Eğer aldığınız ürünün değeri 1500 eurodan fazlaysa veya paket içerisinde aynı üründen 2 taneden fazla varsa veya gelen paket 30 kg'den ağırsa ticari ürün olarak değerlendirilir. Bu durumda ürünlerinizi almak için gümrük komisyoncusu tutmanız ve ürün değerinin ortalama olarak %50'si civarında vergi ödemeniz gerekir

Not: İlk mesajımda %25 yazmıştım, doğrusu bu mesajdakidir.

Ben 4 tane güneş enerjili şarj aleti aldım, toplamda 69 dolar civarı. Kendime, eşime, yeğenime, kardeşime. Bunun için gümrük vergisi ödetirlermi yani? korktum şimdi. ufak ufak cihazlar. Belki açmazlar ha, açmazlar değilmi? Bir arkadaş olumlu bişeyler söylesin nolur :)

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Ben 4 tane güneş enerjili şarj aleti aldım, toplamda 69 dolar civarı. Kendime, eşime, yeğenime, kardeşime. Bunun için gümrük vergisi ödetirlermi yani? korktum şimdi. ufak ufak cihazlar. Belki açmazlar ha, açmazlar değilmi? Bir arkadaş olumlu bişeyler söylesin nolur :)

açmazlar demek istiyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Açabilirler de açmayabilirler de .. En olumlu bunlar yazılabilir :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kaan Meriç

Gümrükte sorun yaşamamanız için genelde patekin üzerindeki etikete "hediye",  fiyatını da olduğundan çok düşük yazıyorlar. İnşallah paketi açmazlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Geçen ay 90+ dolarlık sipariş verdim. Elektronik eşya. Gelen kutulardan 1 tanesi açıktı. Muhtemelen baktılar diye düşünüyorum. Gümrük vs.ödemedim. Siz ödeseniz de en fazla 2,60 TL falan ödersiniz. Sorun olmaz gelir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

Çok kral bir forum sayfası burası arkadaşlar. Koca internet alemi bu kadar tecrübeyi bir araya getirememiş, ford club getirmiş. Helal, arabamı satıp ford mu alsam napsam?, seviyorum ama ben  benim miniği yaa :give_heart2: Valla arkadaşlar, içime nasıl su serptiniz anlatamam. Hepinize teşekkürler.  Senede 5 siparişle sınırlı diye duydum, doğrumu? Öyle ise ben sipariş hakkımı doldurdum :vurduvara: Yeğenime üyelik açtırsam, 14 yaşında, benim kartımla ödesem, olurmu acaba?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

senelik 5 sipariş sınırını hiç duymadım ben . eğer öyle olsaydı ben önümüzdeki 26 yılın hakkını 9 ayda çoktan kullanmış oluyorum :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Çok kral bir forum sayfası burası arkadaşlar. Koca internet alemi bu kadar tecrübeyi bir araya getirememiş, ford club getirmiş. Helal, arabamı satıp ford mu alsam napsam?, seviyorum ama ben  benim miniği yaa :give_heart2: Valla arkadaşlar, içime nasıl su serptiniz anlatamam. Hepinize teşekkürler.  Senede 5 siparişle sınırlı diye duydum, doğrumu? Öyle ise ben sipariş hakkımı doldurdum :vurduvara: Yeğenime üyelik açtırsam, 14 yaşında, benim kartımla ödesem, olurmu acaba?

5 sipariş sınırı yok. Zaten takip edilebilir bir durum da değil. TCKN yok bir şey yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

senelik 5 sipariş sınırını hiç duymadım ben . eğer öyle olsaydı ben önümüzdeki 26 yılın hakkını 9 ayda çoktan kullanmış oluyorum :D

Bu güzeldi. 26 yıl, az da değil hocam.

Bende bi ilk paketi alsaydım elime, hasretim bi çıksaydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahri Cindoğlu

5 sipariş sınırı yok. Zaten takip edilebilir bir durum da değil. TCKN yok bir şey yok.

İşte diyorum ya, onca siteden araştırdım halbuki. Adamlar bişey bilmiyor, biliyormuş gibi yazmışlar. 5 sipariş sınırı var diye yazmıştı biri. Ben gelinlik işi yapıyorum. Bir tane gece elbisesi siparişi verdim numune olarak. Belki satabilirim ve devamlı isterim diye. Bunun gümrüklük bir işi yoktur herhalde. Yada bu giyimle ilgili bfarklı bir uygulama varmı söyleyebileceğiniz?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Daha önceki sayfalarda çok detaylı konuştuk Fahri Bey aslında.

Oktay Bey'in paylaştığı son genelgeye göre bizim anladığımız aşağıdaki mesajlardaki gibi. Fakat sonuçta ÇİN gibi uzak bir yer ile alışveriş yapıyoruz, bunun da bir riskinin olduğunu hiç akıldan çıkarmamak bence şart.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243929-aliexpresscom-veya-alibabacom-sitesinden-al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9F-yapan-var-m%C4%B1/page-24#entry2361024

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243929-aliexpresscom-veya-alibabacom-sitesinden-al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9F-yapan-var-m%C4%B1/page-24#entry2361080

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ali Cihangiroğlu bey'in tavsiyesi ile imkanım olan tüm postalarımı Honk Kong Post ile getirtiyorum. Durumu özetlemek gerekirse:

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)  27/06/14 15:24   2014-06-27 15:24:00   Receive item from customer (Otb)   Gonderi musteriden alinmistir   HONG KONG (Yurt Disi)   29/06/14 07:27   2014-06-29 07:27:00   The item was forwarded to the destination country (Otb)   Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)   HONG KONG (Yurt Disi)   01/07/14 15:57   2014-07-01 15:57:20   Receive item at office of exchange (Inb)   Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi   TÜRKIYE 

Ürün yarın dağıtıma çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ali Cihangiroğlu bey'in tavsiyesi ile imkanım olan tüm postalarımı Honk Kong Post ile getirtiyorum. Durumu özetlemek gerekirse:

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)  27/06/14 15:24   2014-06-27 15:24:00   Receive item from customer (Otb)   Gonderi musteriden alinmistir   HONG KONG (Yurt Disi)   29/06/14 07:27   2014-06-29 07:27:00   The item was forwarded to the destination country (Otb)   Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)   HONG KONG (Yurt Disi)   01/07/14 15:57   2014-07-01 15:57:20   Receive item at office of exchange (Inb)   Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi   TÜRKIYE 

Ürün yarın dağıtıma çıkıyor.

Bak şimdi bu olmadı.. Hong kong post u yazdın şimdi herkes buna yüklenecek.. Yoğunluktan dolayı chine post gibi olacak :D:p  ahh Sani ahh yaktın bizi :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...