İçeriğe Yönlendir

Astra J H7 Bi-Xenon Modifiyesi

Turkay Enez

Recommended Posts

Bu tür ürünler takmadım kalitesini bilmiyorum.1 kaç tane montaj yaptım,Hazır alınmış parçalardı ama bunlardan daha ucuz ürünlerdi.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Buldum...

Gündüz ledlerini park olarak kısık yakmayı başardım..

Bu gündüz ledi:

y8Dg38J.jpg

Bu da park:

2eBt89A.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Çok minik 24 v ampulle. Ampulü devreye seri bağladım. Ampul, kızarıyor. Ledler tam olması gerektiği gibi kısık yanıyor. Dolayısıyla fara gelen soketteki park kablosuna seri olarak bağlanacak. Ama elbette çok az da olsa ısınacaktır. Onu da bir şekilde yalıtmak gerekir... Mesela ampulü, yanmaz firex süngerle tamamen kaplamayı düşünüyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Trafo imalatcılarının kullandıgı yanmaz makaronlar var elektirikcilerde satılır.Onu ampul boyutunda kes ve üzerine aliminyum bant dola.

Fakat bu ampulün birde patladıgını düşünmelisin. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Trafo imalatcılarının kullandıgı yanmaz makaronlar var elektirikcilerde satılır.Onu ampul boyutunda kes ve üzerine aliminyum bant dola.

Fakat bu ampulün birde patladıgını düşünmelisin. :unsure2:

Ben, araya duy yapmayı düşünüyorum. Ampul kesilirse, çıkarıp yenisini takmak şeklinde olacak... Kolayca kesileceğini zannetmiyorum, çünkü ampul sadece kızarıyor, parlak halde yanmıyor. Vermesi gereken parlaklığın belki çeyreği kadar ışık veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

http://www.hepsibura...uctid=otm012190 Bu ürün için yorum alabilir miyim?

Turkay Bey,

Buna bu parayı vereceğinize Opel grubunda arıza yakmayan Philips patentli 4300 K Photon seti var bende. Özel bağlantı ve ek parçaları ile Insignia ve Astra J ile H serisinde arıza ışığı yakmayan seriden. Sıfır paketinde duruyor Insignia için almıştım takmak kısmet olmadan arabayı sattım bu paketinde öylece duruyor.

325 TL'ye almıştım ama 220 ye verebilirim size. Komponentleri yüksek kaliteli ve garantili bir ürün.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Turkay Bey,

Buna bu parayı vereceğinize Opel grubunda arıza yakmayan Philips patentli 4300 K Photon seti var bende. Özel bağlantı ve ek parçaları ile Insignia ve Astra J ile H serisinde arıza ışığı yakmayan seriden. Sıfır paketinde duruyor Insignia için almıştım takmak kısmet olmadan arabayı sattım bu paketinde öylece duruyor.

325 TL'ye almıştım ama 220 ye verebilirim size. Komponentleri yüksek kaliteli ve garantili bir ürün.

Ali bey,

Yukardaki sorduğum ürün, kendi aracım içindi. Yani, Yeti için. Astrada kullandığımız H7 xenon kitte sorun yok. Arıza falan yakmıyor...

Photon 4300k paket tam olarak hangi seri? H soketli mi? Yani H7 mercekte mi kullanılabilir? Yoksa D1S veya D2S mi?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

H serisi insignia merceksizdi hocam

Yani H7 bi halojen merceğe takılandan mı?

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

Ali bey,

Yukardaki sorduğum ürün, kendi aracım içindi. Yani, Yeti için. Astrada kullandığımız H7 xenon kitte sorun yok. Arıza falan yakmıyor...

Photon 4300k paket tam olarak hangi seri? H soketli mi? Yani H7 mercekte mi kullanılabilir? Yoksa D1S veya D2S mi?

Turkay Bey,

H7, far tasına standart H7 yerine takılan xenon ampül, slimbalast ve canbus. Arıza ışığı yakmaması için ekstradan bir ufak kutu daha var her balastın üstünde, 35w değil 55w sansın arıza ampülü yakmasın.

Ürün bu.

LQbsk.jpg

g0DuT.jpg

niNBM.jpg

kBm1h.jpg

KX1T.jpg

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Bu kadar zor açılan far nası buhar yapıyo anlayamıyorum.Benim farlar 2 kere garantiden değişti hala yağmurda buhar yapıyor.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bu kadar zor açılan far nası buhar yapıyo anlayamıyorum.Benim farlar 2 kere garantiden değişti hala yağmurda buhar yapıyor.

Hakan bey,

(Bence) park ampulünün kapağının tam kapatılamamasından kaynaklanıyor. Kapağı elle tam kapamak mümkün değil. Kapaktaki kanala tornavidanın demir çubuğu vb bir şeyi yerleştirerek, kapağı tam sıkıştırmak gerekiyor.

Kapak öyle bir yerdeki, yağmur veya aracın yıkanması sırasında çamurlukla kaput arasına giren su tam o kapağın olduğu bölüme denk geliyor...

Turkay Bey, H7, far tasına standart H7 yerine takılan xenon ampül, slimbalast ve canbus. Arıza ışığı yakmaması için ekstradan bir ufak kutu daha var her balastın üstünde, 35w değil 55w sansın arıza ampülü yakmasın. Ürün bu.

Ali bey,

Yüksek ihtimalle kendi aracım için d2s bi-xenon mercek ve kit alacağım...

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Hakan bey,

(Bence) park ampulünün kapağının tam kapatılamamasından kaynaklanıyor. Kapağı elle tam kapamak mümkün değil. Kapaktaki kanala tornavidanın demir çubuğu vb bir şeyi yerleştirerek, kapağı tam sıkıştırmak gerekiyor.

Kapak öyle bir yerdeki, yağmur veya aracın yıkanması sırasında çamurlukla kaput arasına giren su tam o kapağın olduğu bölüme denk geliyor...

Ali bey,

Yüksek ihtimalle kendi aracım için d2s bi-xenon mercek ve kit alacağım...

Turkay bey dediğinizi en kısa sürede yapıcam, farı sökmek gerekirmi bu işlem için yoksa üstündende yapılabilirmi sizce.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hayır farı sökmeden yapılabilir... Foto ekliyorum. Kırmızı ile çizdiğim kapaktaki kanallar. Bu kanalların birine tornavidayı yerleştirip sıkmak yeterli olur... Dikkat ederseniz kapağın suya maruz kaldığı kenarlarındaki kurumuş suyun bıraktığı kireç izlerinden belli oluyor... Fotoda kapak büyük çıkmış aslında bu kadar büyük değil. Çapı 3-4 cm kadar bişey...

8839kapakk.jpg

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
Hayır farı sökmeden yapılabilir... Foto ekliyorum. Kırmızı ile çizdiğim kapaktaki kanallar. Bu kanalların birine tornavidayı yerleştirip sıkmak yeterli olur... Dikkat ederseniz kapağın suya maruz kaldığı kenarlarındaki kurumuş suyun bıraktığı kireç izlerinden belli oluyor... Fotoda kapak büyük çıkmış aslında bu kadar büyük değil. Çapı 3-4 cm kadar bişey...

Çok teşekkür ederim, eğer bu şekilde bu sorun çözülürse valla size istediğiniz yerde güzel bi yemek ısmarlamak isterim.Sonrada Opel servislere ders vermeye.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Çok teşekkür ederim, eğer bu şekilde bu sorun çözülürse valla size istediğiniz yerde güzel bi yemek ısmarlamak isterim.Sonrada Opel servislere ders vermeye.

İnşallah sorununuz çözülür...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

sıfır arabada neden park ampülü değişir ki, bildiğim sıfır farlarda da aynı sıkıntı var

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Farlar monte edildi. Henüz ayar yapılmadan taze taze ilk foto. (Sislerdeki xenonları yokmuş gibi düşünün.) Ne kadar söylediysem de, "sislerde xenon olmaz." diye kardeşime dinletemedim. :)

Ayar yapıldıktan sonra duvar fotoları da gelecek...

zpCEYky.jpg

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Biraz önce kardeşimle konuştum. 2 aydır kendisi İstanbul'daydı. Aracın altında kışlık lastikler var. Önce yazlık lastikleri takacak, sonra iç dış yıkama, sonra far ayarı, sonra gelsin fotolar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...