Turkay Enez 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Konunun yeri burası mıdır bilmiyorum ama, yaptığım çalışmaya en uygun bu bölümü buldum... Burası uygun değilse, mod arkadaşlar uygun yere taşıyabilirler... Uzun zamandır aklımdaydı mercek olayı. Kısmet kardeşimin aracı Astra J ninmiş. Gel gör ki, en zor açılan hatta açılmayan bir farmış Astra J nin farı. Çok uğraştım kesmeden açmak için ama, 4 cmlik bir bölümünü kesmek zorunda kaldım... Far camı: İç çerçeve: Gündüz farı: Reflektör: Hella H7 Bi xenon mercek: Gündüz farı ledli (normal far gibi ışık veriyor): Kapaklar: 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Şu anki link burası hocam http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243228-astra-j-h7-bi-xenon-modifiyesi/ 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Önceklikle reflektörü sabitleyip, kısa far çizgisini aldım. O bölümle ilgili foto yok. Mercekler büyük geldiği için (aslında far tası küçük) hem merceklerde hem de far tasında oynamalar yaptım. Tası kesip merceklerin deliklerini hallettikten sonra ısıya dayanıklı boya ile reflektörleri boyadım. Mercek takılı halde bir foto: 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Bu arada bir itiraf, hayatımda ilk kez far merceği gördüm ve elime aldım. Kapakların rengini kardeşim özellikle siyah istedi: 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Mercekler sabitlendi ve silikonlandı... Reflektör yerine sabitlendi: Eski gündüz farı çıkarıldı yerine ledli gündüz farı takıldı, gündüz farının kartı farın içine silikonla sabitlendi: 3 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Bu arada bir itiraf, hayatımda ilk kez far merceği gördüm ve elime aldım. Kapakların rengini kardeşim özellikle siyah istedi: Elinize sağlık çok güzel olmuş güle güle kullanın . Gündüz farı nasıl oldu fotoğrafı var mı? 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Gündüz farı, mercek perdesini çalıştıracak bağlantılar yapıldı lehimlendi ve yalıtıldı: Henüz silikonlamadım. Belki (zaman sıkıntısı yok) değişiklik yaparım diye: Mercekli xenonun görüntüsü: İçinde markasını bilmediğim 8000 lik bir kit var. Tek mercek ve odanın içinde: Farlar yanmıyor. Flaşın parlaklığı: Elinize sağlık çok güzel olmuş güle güle kullanın . Gündüz farı nasıl oldu fotoğrafı var mı? Teşekkür ederim. Gündüz farları çok şiddetli yanıyor. Karşıdan foto çekemiyorum ama şöyle yanıyor: 2 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Eline sağlık.Gayet titiz çalışma olmuş. :bravo: H7 yerine D2s olsa idi bence tam olurdu. Kapak seçimide çok yerinde olmuş. 24 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Teşekkür ederim. Oktay bey H7 yi tercih etmemin sebebi: muayeneden geçebilmek... Yani halojeni takıp geçer durumda... D2s nin farkı nedir? H7 de Merceğin aydınlatması ile ilgili bir sıkıntı yok. Arada nasıl bir fark var. Öğrenmek için soruyorum. Öğreneyim çünkü önümüzdeki günlerde kendi aracıma da yapacağım... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Emeklere sağlık güzel iş çıkmış ortaya. Gündüz farının maliyeti nedir. Nereden temin edildi? D2s ile H7 arasında lümen farkı vardır, yani değerler ölçüldüğünde d2s daha iyi performans verir. Ama ahım şahım farklar sayılmaz. Böyle de çok güzel. Maşallah diyelm. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Hocam teşekkürler. Forumdan bir arkadaşın tavsiyesiyle malzemeleri Recep adlı bir arkadaştan aldım. İstanbul Bostancı Sanayide. Evinin altında deposu var. Her çeşit mercek, kapak, ve kırık far var depoda. Depodan kırık farların içinden söktük gündüz ledlerini... Maliyet şöyle: Hella mercekler + kapaklar + çıkma gündüz farları= 150 TL Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Eline Sağlık Hocam.. Kolay iş değil, Sabır işidir 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Bu arada "Alet işler, el övünür." atasözünün gereğini yerine getirdim. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 H veya D kodları sadece soket tipidir. kullanılan ampulün kalitesi ve atesleyicinin kalitesi ıyi ise farkı anlamak imkansız kadar zordur. 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Eline Sağlık Hocam.. Kolay iş değil, Sabır işidir Teşekkür ederim. Beni en çok zorlayan farı açmak oldu. Gerisini zevkle yaptım... 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 H veya D kodları sadece soket tipidir. kullanılan ampulün kalitesi ve atesleyicinin kalitesi ıyi ise farkı anlamak imkansız kadar zordur. İşte aradığım cevap. Demek ki kaliteli kit olacak. H7 veya D2s veya D1s önemli değil... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Mercekten sonra, xenon ampulü takınca, ampul kapağa değdi dolayısıyla (orjinal çözüm) bulmam gerekiyordu. Şöyle yaptım.: Mercek ileri gitmeyecekse, kapak geri gitsin oldu... eline sağlık abi harika olmuş. Teşekkür ederim.. 24 Nisan 2013 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Hocam ellerine sağlık çok güzel ve titiz bir çalışma yapmışsın. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Hayırlı olsun iyi günlerde atsın selektörleri 2 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Abicim eline sağlık. Araç üstü görüntüsünü merak ettim 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Türker 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Elinize sağlık başarılı bir çalışma olmuş araç üzerindeki fotoğraflarını da merak ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Turkay hocam eline sağlık, Yeti'ye de bekliyoruz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts