Ayhan Onaran 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 En baştan dedik kablo ucunda diye Neyse geç olsun güç olmasın.. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Bende bir soru sorayım.. Evimde 2 odada d-smart kullanıyorum. Cihazların birinde trt1-kanal d vs gibi yaklaşık 10 kanal yok. Diğer odadaki tv'de tüm kanallar mevcut. REceiver cihazlarını değiştirdiğimde trt kanal d vs geliyor yani kablo sisteminde vs sorun yok, sorunlu alıcıyı sağlam alıcının olduğu odaya götürdüğümde trt vs geliyor.. Ne yapayım ben şimdi ? Uydu alıcı mı bozuk yoksa kabloda mı sıkıntı var? 24 Nisan 2013 tarihinde Cem Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Bende bir soru sorayım.. Evimde 2 odada d-smart kullanıyorum. Cihazların birinde trt1-kanal d vs gibi yaklaşık 10 kanal yok. Diğer odadaki tv'de tüm kanallar mevcut. REceiver cihazlarını değiştirdiğimde trt kanal d vs geliyor yani kablo sisteminde vs sorun yok, sorunlu alıcıyı sağlam alıcının olduğu odaya götürdüğümde trt vs geliyor.. Ne yapayım ben şimdi ? Uydu alıcı mı bozuk yoksa kabloda mı sıkıntı var? Soru biraz kazık olmuş 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Site merkezi sistemden, antendeki santralden daireme tek kablo geliyor. Bu kabloyu ilkel yollarla (kes-birleştir) çiftledim bir salon ve bir odaya taşıdım. Doğal olarak cihazın biri açıkken, diğer cihaz görüntü alamıyor. Bazı kanallarda oluyor bu. Buraya kadar normal. Ben bu sorunu nasıl halledebilirim? Sorduklarım bina santralinden her cihaz için kablo çekmem gerektiğini söylüyorlar ama bina 5 katlı ben 1.kattayım ve pek kolay bir hadise de değil Bunun yerine başka bir çözüm üretebilecek var mı? Mesela, merkezi santralin ev için olanı yok mudur? Eve gelen tek kabloyu bu santralle çoklama ve aynı anda 2-3 uydu alıcı çalıştırma ihtimalim yok mudur? En kestirme çözüme +REP vereceğim Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Abi evde kullanılabilecek tipte santral var mı piyasada? 2'li, 4'lü, 6'lı falan? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 2 uydu var HB ve Turksat. HB önemli değil. Turksat alsam yeter. Şimdi özetlersek abi; - Binadaki santral sonluysa, binaya kaskatlı alıp, binadaki sonluyu eve takmam gerek. - Binadaki santral kaskatlıysa, eve sonlu bir tane alıp, yukarıdan gelen tek uydu kablosunu evdeki sonluya takıp, çoklayabilirim. Başka da yol yok. Doğru mudur? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Resim filtreye takıldı. Akşam bakayım tekrar abi. Teşekkür ederim. Varsa başka yol yordam bilen, paylaşırsa sevinirim 24 Nisan 2013 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Ne çok uydu alıcı problemi yaşayan varmış Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Bende bir soru sorayım.. Evimde 2 odada d-smart kullanıyorum. Cihazların birinde trt1-kanal d vs gibi yaklaşık 10 kanal yok. Diğer odadaki tv'de tüm kanallar mevcut. REceiver cihazlarını değiştirdiğimde trt kanal d vs geliyor yani kablo sisteminde vs sorun yok, sorunlu alıcıyı sağlam alıcının olduğu odaya götürdüğümde trt vs geliyor.. Ne yapayım ben şimdi ? Uydu alıcı mı bozuk yoksa kabloda mı sıkıntı var? cem bey mrb; Eğer kullandığınız yerde merkezi sistem var ,ise anahtar arızasıdır, -V- H - değerlerinde bazen anahtar sapıtabiliyor, birde eğer çanak antenlerde kullanılan LNB lerde sorun olabiliyor,kullanılan 2 çıkışlı veya 4 çıkışlı LNB lerde böyle eksik kanal gösterme olabiliyor,kaliteli bir 2 çıkışlı veya 4 çıkışlı LNB kullanmanızı öneririm,çanakta LNB de bağlı olan ve odalara gelen kabloların yerlerini değiştirin,değiştirme işlemini yukarıda lnb de yapın öndeki kabloyu arkaya arkadaki kabloyu öne takın(eğer 2 çıkışlı LNB var ise) birde lnb arızasına veya kurulumu veya çeşidine göre frekans değerlerinde değişiklik olabiliyor, örnek vereyim, ben ntv spor kanalını 11054 fr seyrederken siz 11053 - 11052 veya 11055 veya11056 olarak seyredebilirsiniz, bu olayların önüne geçmek için uydu cihazları fabrika ayarlarına dönderilir ve yeniden türksat uydusu tarama yapılır, yinede sorun yaşarsanız özelden pm atın yardımcı olmaya çalışacağım 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Ben bu sorunu nasıl halledebilirim? Sorduklarım bina santralinden her cihaz için kablo çekmem gerektiğini söylüyorlar ama bina 5 katlı ben 1.kattayım ve pek kolay bir hadise de değil Bunun yerine başka bir çözüm üretebilecek var mı? Mesela, merkezi santralin ev için olanı yok mudur? Eve gelen tek kabloyu bu santralle çoklama ve aynı anda 2-3 uydu alıcı çalıştırma ihtimalim yok mudur? En kestirme çözüme +REP vereceğim Macera yapma, çatıya çık..Çıkamazsan yeterli kabloyu al benim geleceğim günü bekle, santralden kabloyu kiremitlerin üstüne oradan da bacadan senin daireye gönder...Olmazdı ben gelince bir tepsi börek karşılığı bu çok özel operasyonu yüzüme gözüme karalar sürüp senin adına yaparım...O kadar yani.. Bende bir soru sorayım.. Evimde 2 odada d-smart kullanıyorum. Cihazların birinde trt1-kanal d vs gibi yaklaşık 10 kanal yok. Diğer odadaki tv'de tüm kanallar mevcut. REceiver cihazlarını değiştirdiğimde trt kanal d vs geliyor yani kablo sisteminde vs sorun yok, sorunlu alıcıyı sağlam alıcının olduğu odaya götürdüğümde trt vs geliyor.. Ne yapayım ben şimdi ? Uydu alıcı mı bozuk yoksa kabloda mı sıkıntı var? Sinyal ayarlarında TP1 ise 2 yi 2 ise 3 ü falan dene, belki faydası olur... cem bey mrb; ben ntv spor kanalını 11054 fr seyrederken siz 11053 - 11052 veya 11055 veya11056 olarak seyredebilirsiniz, bu olayların önüne geçmek için uydu cihazları fabrika ayarlarına dönderilir ve yeniden türksat uydusu tarama yapılır, yinede sorun yaşarsanız özelden pm atın yardımcı olmaya çalışacağım D-smart uydu alıcıları kanal taraması yapmaz, kanlalların yerleri değişmez, kendileri isterlerse kanalı 25 den alıp 150 ye taşıyabilirler... Cem, kumandanın yeşil tuşuna basıp iki odada da ayrı ayrı sinyal seviye ve kalite değerlerini kontrol eder misin ? 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Abi akşam eve geçtiğimde bakayım.. Tp1 de sinyal seviyesi %100 gibi hatırlıyorum sorun yaşadığım odada.. TP 2-3 yaptığımda %70 - %60 gibi düşüyor.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Abi akşam eve geçtiğimde bakayım.. Tp1 de sinyal seviyesi %100 gibi hatırlıyorum sorun yaşadığım odada.. TP 2-3 yaptığımda %70 - %60 gibi düşüyor.. 60 - 70 yeterli olur, denemekte fayda var... 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Macera yapma, çatıya çık..Çıkamazsan yeterli kabloyu al benim geleceğim günü bekle, santralden kabloyu kiremitlerin üstüne oradan da bacadan senin daireye gönder...Olmazdı ben gelince bir tepsi börek karşılığı bu çok özel operasyonu yüzüme gözüme karalar sürüp senin adına yaparım...O kadar yani.. Bu anlaşmayı daha çok sevdim nedense Sen gel börek her türlü hazır olur, kablonun canı çıksın 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 bu çoklama olayını gerçekleştiren bir alet çıkarabilen olsa köşeyi döner herhalde. 2 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 bu çoklama olayını gerçekleştiren bir alet çıkarabilen olsa köşeyi döner herhalde. Burada bir televizyoncu abi var. Kaç senelik usta. Ona da sormuştum bu meseleyi. Aynı cümleyi kurmuştu abi Nasıl olmaz böyle bir şey dedim? Yok işte, yapan zaten köşeyi döner dedi. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 abim kaçtane splinter aldım denedim, mutlaka birinin kapalı olması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Macera yapma, çatıya çık..Çıkamazsan yeterli kabloyu al benim geleceğim günü bekle, santralden kabloyu kiremitlerin üstüne oradan da bacadan senin daireye gönder...Olmazdı ben gelince bir tepsi börek karşılığı bu çok özel operasyonu yüzüme gözüme karalar sürüp senin adına yaparım...O kadar yani.. Sinyal ayarlarında TP1 ise 2 yi 2 ise 3 ü falan dene, belki faydası olur... D-smart uydu alıcıları kanal taraması yapmaz, kanlalların yerleri değişmez, kendileri isterlerse kanalı 25 den alıp 150 ye taşıyabilirler... Cem, kumandanın yeşil tuşuna basıp iki odada da ayrı ayrı sinyal seviye ve kalite değerlerini kontrol eder misin ? serkan bey mrb ; D smart cihazlar çıkmadan önce uydu cihazlarında lig tv nasıl seyrediliyorsa aynı sistem modül ve kart kullanarak D smart seyrediliyordu,O sistemi kastederek yazmıştım,saygılarımla ayrıca 2 ve 4 çıkışlı LNB lerde kronik sorundur, connectör gözlerinin her biri farklı sinyal verir, bu durum merkezi sistemdede aynı özel kurulan çanaklardada aynıdır(LNB kalitesine bağlı olarak) 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Şimdiik bizim bir adet goldmaster hd receiver vardı bunu foruma sattım. Samsung dahili uydu alıcılı tv alındı. Eskisinde kusursuz çeken atv hd bunda yok yanı var ama sinyal yok diyor. Normal atv ve diğer hd kanallar var. Eskiden sorunsuz çeken şeye ne oldu şimdi ? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Splinter alacak arkadaşlar frekanslarına dikkat edin.Eski frekanslı olanlar sorun yapar.Yüksek aralıga sahip frekanslı olanlarını alın. Kullanılan kablo sargısıda dahil bakır olmalı ve kesinlikle ekli olmamalı.Kullanılan soket çok temiz şekilde monte etmeli ve orta uç uzunlugu en az 1 cm olmalı.Dış şase örgüsü soketin içteki en ucuna kadar sıkılmalı ve orta uç kendini göstermeli. Bu kanal sinyalleri yeni uydudan sonra çok iyi degil.Kanal düzeyi yüzde 98 olan bir kanal sürekli sinyal yok hatası verme olasılıgı azdır ama veriyor işte. Mümkün ise çok tv olan evde bence lnb tipi de çoklu olmalı. 24 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 (düzenlendi) Hamuru Zafer mi açacak? :D Tek çanaga 4 lü lnb daha iyi çözüm olmaz mı? Santral dertli başım misali hal alır. 24 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Bildiğim kadarıyla son dönemde yeni bir şey çıktı..Tek çanaktan 4 tv ye kadar dağıtım yapılabiliyor.Her biri de farklı kanalları izleyebiliyor.Ayrı receiver olmadan.. ? Uydurmuyorsam bu şekilde bir yazı okumuştum ? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Böyle bir şey duymadım.Alıcı olmadan nasıl oluyormuş merak ettim.Wriless sistemi ile yaptılarsa bilmem ama mantıgınada uymuyor ki. Bu dediğin karasal mıki diyecegim ama onada çanak lazım degil. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Görüntü aktarıcı cihazlar var, içine çoklu tuner koyup her televizyonun arkasına bir alıcı koymuşlardır...Çatıdan çekeceğin kablo 30 metre kablo 60 liraya malolur..Bunlar bir km. kablo parası isterler... 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Nerden girdim bu konuya yahu Yazılanları okudum da beynim sulandı Yorum bağlantısı
Recommended Posts