O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Arkadaşlar herkese merhaba. Şimdi şöyle bir sorunum var; bundan bir kaç gün önce evde kullandığım uydu alıcıdan değişik sesler geliyor ve ara sıra kapanma oluyordu sonra cihaz tamamen kapanmaya başladı. Ne olabilir düşüncesi ile çözüm ararken sırasıyla şunları yaptım uydu alıcıyı başka prize uzun süre taktım ve sorunsuz çalıştığını gördüm, sonra bağlantı kablolarını tek tek kontrol ederken çanaktan gelen beyaz anten kablosunu cihaza taktığım anda çıt sesi ile birlikte alıcının kapandığını gördüm. Muhtemelen sorun burada yani beyaz kabloda diye düşünüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum... Ne yapmalıyım? Bu kablo şase mi yapıyor acaba yada başka bir şey olabilir mi? Kablo tek parça değil ek yeri var ve çatıda. Çatıya çıkmadan bu işi çözebilir miyim? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Çok büyük ihtimal kabloda kısa devre var. Öncelikle receiver'in arkasına taktığınız konektörden başlayıp çatıya kadar kabloya kısa devre kontrolü yapmanız gerekiyor. Eğer yakın yerde bulunursa kısa devre çatıya çıkmanıza da gerek kalmaz kablo sağlamsa LNB'den şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Şaka bir yana böyle kullanmayın, receiverle vedalaşabilirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Kablonun etrafındaki kılcal teller ortadan gelen uca dokunuyor olabilir Osman, ucundaki soketi çıkarıp oraları bir yenile bence.. 4 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 Şaka bir yana böyle kullanmayın, receiverle vedalaşabilirsiniz. Kabloyu ayırmıştım cihazdan. Kablonun etrafındaki kılcal teller ortadan gelen uca dokunuyor olabilir Osman, ucundaki soketi çıkarıp oraları bir yenile bence.. Ya Allah ya Bismillah deyip başlayalım o zaman. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Yahu bebiş olmuş, senin alt değiştirmeyi öğrenmen lazım, receiver'ı ne etcen 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 Yahu bebiş olmuş, senin alt değiştirmeyi öğrenmen lazım, receiver'ı ne etcen Ayağımda sallarken canım sıkılıyor açıyorum Müge Anlı'yı bakıyorum keyfime. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Ayağımda sallarken canım sıkılıyor açıyorum Müge Anlı'yı bakıyorum keyfime. Vuuu, Esra Erol yoksa, güne gün demem ben 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Receiver arkasına taktığın anten fişini sök ve yeniden yap orasını... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Bence de kablonun ucunda ince ve kalın uç birbirine dokunuyor.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 İnşallah biliyorsundur oraları yenilemeyi.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Ayağımda sallarken canım sıkılıyor açıyorum Müge Anlı'yı bakıyorum keyfime. Bir nevi dedektiflik eğtimi. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 Receiver arkasına taktığın anten fişini sök ve yeniden yap orasını... Tamam abi deniyorum. Bence de kablonun ucunda ince ve kalın uç birbirine dokunuyor.. Dikkat edeceğim Abi. İnşallah biliyorsundur oraları yenilemeyi.. Hakaret sayarım. Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Arkadaşlar herkese merhaba. Şimdi şöyle bir sorunum var; bundan bir kaç gün önce evde kullandığım uydu alıcıdan değişik sesler geliyor ve ara sıra kapanma oluyordu sonra cihaz tamamen kapanmaya başladı. Ne olabilir düşüncesi ile çözüm ararken sırasıyla şunları yaptım uydu alıcıyı başka prize uzun süre taktım ve sorunsuz çalıştığını gördüm, sonra bağlantı kablolarını tek tek kontrol ederken çanaktan gelen beyaz anten kablosunu cihaza taktığım anda çıt sesi ile birlikte alıcının kapandığını gördüm. Muhtemelen sorun burada yani beyaz kabloda diye düşünüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum... Ne yapmalıyım? Bu kablo şase mi yapıyor acaba yada başka bir şey olabilir mi? Kablo tek parça değil ek yeri var ve çatıda. Çatıya çıkmadan bu işi çözebilir miyim? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için. başıma geldi birebir aynısı.Kabloda şase var değişecek Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 başıma geldi birebir aynısı.Kabloda şase var değişecek Deme ya Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 (düzenlendi) Anten kablosu merkezi anten sistemine bağlı ise topraklama hatasıda olabilir. Merkezi değil ise yazılanlar açık. Tavsiyem Anten kablosu muhakkak tam bakır kablo olsun ve kesinlikle eksiz olsun. 22 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Ben de bazı kanalları doğru düzgün izleyemiyorum. Mesela atv,show,fox sorunsuz; ntv grup, trt cırtlama yapıyor. Kablo soymaktan elim su topladı. Bıraktım, izlemiyorum onları 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Deme ya ucunu değiştir belki şase ucundadır kardes 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 Alıcının arkasındaki kabloyu yeniledim ama sorun devam ediyor yarın usta getireceğim başka çarem yok. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Alıcının arkasındaki kabloyu yeniledim ama sorun devam ediyor yarın usta getireceğim başka çarem yok. O zaman belki de lnb girişinde var sorun.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 O zaman belki de lnb girişinde var sorun.. İki alternatif kaldı ya ek yeri ya lnb girişi. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Bir yerde elektrik kaçağı var. Lnb ye 14-18V gider öyle çat çut ses de çıkarmaz. Ölçerek kaçağın kaynağı tespit edilebilir. Tahminim tv den gelip çanak antenin gövdesinden toprağa akıyor. 2 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 Sorun çözüldü...Nasıl mı? Gece saat 01.00'e kadar uğraştım ama yapamadım sabah tekrardan alıcının arkasındaki girişe odaklandım, sonuç alamazsam çatıya çıkacaktım neyse kabloyu güzelce sıyırdım ve tek kat kara bantla sardım sonra metal parçayı küçük tel parçalarından güzelce temizledim, metal parça ile kabloyu birbirine güzelce sabitledim, bismillah deyip taktım. Sonuç; mükemmel netlikte görüntü.ve ses Kendimi Elektrik-Elektronik Mühendisi gibi hissediyorum yahu... Bu arada çok büyük bir dertten de kurtuldum. Çatıya açılan kapının anahtarı en üst kattaki dairelerden birisinde duruyor ve ne zaman anahtarı istesem bu evde oturan abla acayip atarlanıyordu sırf o kadınla muhatap olmamak için Allah'a o kadar dua ettim ki hiç sormayın... 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Demekki fiş düzgün takılmamışmış... Geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Ne tesadüf benim sorunu da bugün çözdüm Bu başlığı okuyunca gaza gelip bi deneme daha yaptım, uyduya giren kabloyu kurcalayınca Barcelonanın çöküşünü büyük bir keyifle izledim 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts