İçeriğe Yönlendir

2.0 Zetec 16V Turbo Mondeo

Fırat Toptaş

Recommended Posts

Fırat Toptaş

Senin manifold bunun aynısı gibi duruyor soldakinin.Ve turbo bir silindir çıkışına bağlı gibi duruyor. Olması gereken tüm egzoz gazının çıkışının toplanıp turbonun egzoz pallerine gelmesi gerekli

Gönderilen Resim

Manifolt el yapımı hazır değil abi şimdi anladım turbonun sistemi olması gerektiği gibi ;) araç üzerinde

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Kısa vadede sorun olduğu anlaşılmaz zaten

Dakikada 150.000 devir dönen parça için, aşırı basınç altında çalışan kolların, grank yatağının arasından kaçacak yağın yerinde kalabilmesi için, yüksek ısıya maruz kalan yağın motor bloğundan çok hızlı uzaklaştırıp, hızla soğutulması için yağ pompası değişmeli.

Abi peki benzin pompasını orjinalden 6 bara kadar sıkıntısız çalıştığını biliyomusun ??? :) kısa vadede dediğin araba bir aydan beri çatara inceleniyor sıkıntı yapsa yapr diye düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Manifolt el yapımı hazır değil abi şimdi anladım turbonun sistemi olması gerektiği gibi ;) araç üzerinde

inşallah öyledir ama görünen bu yönde değil. Asıl anlatmak istediğimi aşağıda resimliyorum ;) Tüm egzoz manifoldu toplanıp turbo ya girmeli ;)

manifold.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçmiş yıllarda benzinli, dizel motorlarla oynamışlığım var. Fizik kanunu yağ pompasını değiştir diyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

inşallah öyledir ama görünen bu yönde değil. Asıl anlatmak istediğimi aşağıda resimliyorum ;) Tüm egzoz manifoldu toplanıp turbo ya girmeli ;)

Gönderilen Resim

Bu sistemin aynısı aracda mevcut göksel abiyede sorabilirsin hatta foto cekip yolluycam abi sana merak etme yarın sabah ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Çağlar ustam başı çekiyor ama Süha ve YMN siz harbi harbi hastasınız.İyikide hastasınız. :good1::nazar:

Can olsaydı onuda yazardım vesile ile yazmış oluyorum.O ayrı bir hasta idi.

:nazar:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Geçmiş yıllarda benzinli, dizel motorlarla oynamışlığım var. Fizik kanunu yağ pompasını değiştir diyor :)

Benim fiziğim lisede basarısızdı abi :)

Aliminyum folyo dolamanız iyi olmamış.Daha kalıcı bir çözüm bulmanız çok yerinde olur.

Abi onlar suanlıko işlem folya değil ısı yalıtım bantı ayrıca abi sonrasında sarılcak zaten

Buda benim büyüttüğüm turboda ufak bir manifold oynama işlemi ;)

Gönderilen Resim

Dizelmi tebrik ederim :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Benim fiziğim lisede basarısızdı abi :)

Yağ basıncından ziyade debi artılmalı ki hızlı dönüşüm olsun. Milisaniyeler, yüksek sıkıştırma, yüksek basınç, aşırı sürtünme. İnşallah sorunsuz yollarda gezersin, bizde gurur duyarız emeğin ile :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bu sistemin aynısı aracda mevcut göksel abiyede sorabilirsin hatta foto cekip yolluycam abi sana merak etme yarın sabah ;)

var ise sıkıntı yok kardeşim iki iş olmamış olur herşey sorunsuz olur ;)

Çağlar ustam başı çekiyor ama Süha ve YMN siz harbi harbi hastasınız.İyikide hastasınız. : :good1::nazar:

Hastalık abi ama tedavisi var mı bilemiyorum :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Yağ basıncından ziyade debi artılmalı ki hızlı dönüşüm olsun. Milisaniyeler, yüksek sıkıştırma, yüksek basınç, aşırı sürtünme. İnşallah sorunsuz yollarda gezersin, bizde gurur duyarız emeğin ile :yes:

İnşallah sorunsuz olucak abi sıkıntı yok ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

benzin pompası orjinal ise 3 bar basar.

Ben 6 barı gördüm abi bnde 3 bar biliyodum inanamadım görünce ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Şu anki motorda bu ölçüm yapıldı ise mantık dahilinde 6 bar normal gibi. :unsure2:Bence fena zorlanıyor bu basınç için.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Şu anki motorda bu ölçüm yapıldı ise mantık dahilinde 6 bar normal gibi. :unsure2:Bence fena zorlanıyor bu basınç için.

Biz maksimum basıncı görmk için denedik suanda okadar acık değil ama her ihtimale karsılık walbro pompamız kenarda hazır ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Çağlar ustam başı çekiyor ama Süha ve YMN siz harbi harbi hastasınız.İyikide hastasınız. :good1::nazar:

Abi benim kanıma hep süha giriyor, ben meleğim :) Bana diyor ki şimdi kanka sen Turbo'yu büyüt, senin Turboyuda ben alayım :) Tacize bak.. Ne yapayım şimdi ? Süha Turbo büyüttü, patlattı.. Bende DPF'yi doldurdum 600TL kaçtı, Volant ile Baskı balatayı yaktım 1500TL kaçtı :) Hasta ki ne hasta

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Süha Turbo büyüttü, patlattı.. Hasta ki ne hasta

Çok haklisin İlteber, kacinci araba bozusu bu Çakmaktaş'in... Zorluyor findik motorlu arabalari sonra elinde kaliyor vites kolu. Ahhh Süha ahh alamadin saglam ve hizli bir T-Jet...

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Çok haklisin İlteber, kacinci araba bozusu bu Çakmaktaş'in... Zorluyor findik motorlu arabalari sonra elinde kaliyor vites kolu. Ahhh Süha ahh alamadin saglam ve hizli bir T-Jet...

abi süha abi ye yetmez t jetler :D:p filan daha güçlüleri lazım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Bu çalışmalar 2.5 L V6 Dohc da yapılsa ortaya ne çıkardı diye düşünmeye başladım :D.... bazen bende 2-5 için niyetleniyorum ama MTV yi görünce bütün iştahım kaçıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

en son gördüğüm t jetin yanmayan arıza lambası yoktu, herhalde lambası bozuktu yoksa arızalanacağını sanmıyorum, kasa hala üiretimde o muhteşem motoru nereye kaçtı?

Bu çalışmalar 2.5 L V6 Dohc da yapılsa ortaya ne çıkardı diye düşünmeye başladım :D.... bazen bende 2-5 için niyetleniyorum ama MTV yi görünce bütün iştahım kaçıyor...

takacak yer bulunursa...... ki artık biraz zor bulunur sağlamı, sğalamı bulunsa parçası......

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Abi benim kanıma hep süha giriyor, ben meleğim :) Bana diyor ki şimdi kanka sen Turbo'yu büyüt, senin Turboyuda ben alayım :) Tacize bak.. Ne yapayım şimdi ? Süha Turbo büyüttü, patlattı.. Bende DPF'yi doldurdum 600TL kaçtı, Volant ile Baskı balatayı yaktım 1500TL kaçtı :) Hasta ki ne hasta

:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fırat Toptaş
(düzenlendi)

Arac suan bende trafikde geziyorum hatta dün akşam göksel yaman abiyle telefonda konuşduk 2 günlük bir işimiz kaldı launch kontolu deviri acıp enjektörlerin yedip yetmediğini kontrol edicez lastiklerimiz değişicek ve bitiyor suan 5500 rpm de launch yaptığı için herhangi bir hızlanma videosu koymadım tam anlamıyla bittikden sonra önümüzdeki hafta videolarını koyucam

tarihinde Fırat Toptaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...