İçeriğe Yönlendir

2.0 Zetec 16V Turbo Mondeo

Fırat Toptaş

Recommended Posts

Serkan Turan

antalya tekirdağ arası baya var :) olmaz o iş :) sağolun teşekkürler

hay.. ?? :) nazarlık için teşekkürler :)

Hay maşallah yani..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Sende ki stoksa bu ne olur merak konusu  :biggrin:

gidişi konusunda hedeflediğimiz ve olacak yürüyeceği arabalara örnek verebilirim :)

megane 2 rs yazılım+filtreli olabilir

honda typer k-pro headers filtre kiti bunlarla her türlü yürüyeceğine ustalarım kesin gözüyle bakıyor :) muhtemelen bir canavar yarattılar :)

Hay maşallah yani..

teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Bitsin de tekirdağ'a geldiğimde bakmak istiyorum

bu taraflarda forum üyeleri ile hem tanışma anlamında hem de araçları görme adına güzel bir buluşma ayarlayabiliriz ... adminler burda devreye girer :) gelirsiniz size meşhur tekirdağ köftesinde ikramımızı yaparız :)

Dışını bilmiyorumda çok sade olsun bence :) Sadece 17" jant yeter,sonra olsun şaka makinesi :) Güle güle kullanırsın inş abi...Zor durumlar,o turboyu takmasından,diğer parçaların tedariğinden yazılıma kadar hepsi zor süreçler...

eyvallah kardeşim sağol 17 jant düşşünmüyo değiliz ama rolle cıkdıkmı bize ağırlık yapar jantlar 15 16 yapıp titanyum oz marka jant koyup üstüne yarı silik lastik koymayı düşünüyorum olmadı böylede durabilir dısına yaptığımız tek şey st body kit ön tamponumuz geldi boyatıp takıcaz diğer ekipmanlarda almanyada fabrikadan geldimi ozaman tam anlamıyl bitmiş olucak binmeye hazır oldugunda son halini foto yapıcam içerdeki saatlerine kadar :)

Yorum bağlantısı

Sende ki stoksa bu ne olur merak konusu  :biggrin:

O yüzden merak ediyorum işte :D

300 km kullandın sen,,biliyorsun..

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Abi Roll'e çıkarkan iki dakikada değiştirir 15" teneke takarsınız onlar sorun değil :) Hatta slick lastik takıp sürtünmeyi artırmaya bile gerek yok,önlere 15" ekonomi amaçlı yuvarlanma direnci düşük olan bir lastik tamamdır :)

Fakat normal koşullarda 17" dememin sebebi,adam akıllı spor lastikler 17"den başlıyor,araba çok güçlü olucak.Durması,kalkması,yol tutuşu falan bundan ötürü 17" candır diyorum.

tak çıkar o işlerle uğraşmam kardeşim:) mantık herzaman olmusken bi kere olsun 10 defa ugraasmaya gerek yok 17 aklımızda olabilir tabi titanyum hafif jant üstünde lastik iş o kısıma kalsın gerisi kolay aracın suan zaten 1-2 vites yok kalkış vs kesinlikle yapamazsın cünkü sarıcak :)

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz
(düzenlendi)

tak çıkar o işlerle uğraşmam kardeşim:) mantık herzaman olmusken bi kere olsun 10 defa ugraasmaya gerek yok 17 aklımızda olabilir tabi titanyum hafif jant üstünde lastik iş o kısıma kalsın gerisi kolay aracın suan zaten 1-2 vites yok kalkış vs kesinlikle yapamazsın cünkü sarıcak :)

iş rolle girince her yol mübah olur koltuk - ön kaput döşeme söken çok olur bu yollarda :D stetme vs. hiç saymıyorum :D

bu arada araca maşallah oldukça sağlam bir makine ortaya çıkacak  :nazar:

tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

alamandan parça getirebiliyor musunuz siz  siparişle :D   hangi kanalla geliyor  büyük parçalar :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

alamandan parça getirebiliyor musunuz siz  siparişle :D   hangi kanalla geliyor  büyük parçalar :p

bir abimizin aracılığı ile tırla getiriyoruz tampon o şekilde geldi sis farları sekmanlarına kadar :)

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

iş rolle girince her yol mübah olur koltuk - ön kaput döşeme söken çok olur bu yollarda :D stetme vs. hiç saymıyorum :D

aracına güvenen varsa sökmeden gelicek deniyecek aracı yaptırmadan önce söktük honda integra ile denedik sökmeden öncede denemişdik yarım boy fark ediyor turbo aracda aynı veriy sahip makinalarda en fazla 1-1,5 boy olsun böyle bir mesafe için arabanın her yerini her seferinde yalama yapmanın anlamı yok bence :) çok güveniyosn dediğim gibi sökmeden deniycen:) bu arada teşekkürler makina oldukca saglam olucak :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ingiltereden geldi ebay üzerinden...panjurda aynı şekilde....

Merhaba Fırat.. 

Farın duvar resmi var mı, ingiliz tipi olmasın ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bu taraflarda forum üyeleri ile hem tanışma anlamında hem de araçları görme adına güzel bir buluşma ayarlayabiliriz ... adminler burda devreye girer :) gelirsiniz size meşhur tekirdağ köftesinde ikramımızı yaparız :)

Aslen Tekirdağlıyım.. Sık sık zevkine Kınalı otobanına çıkar sıkarız. Bu aralar öyle bir pkanımız var gene, havalar ısındı. Tekirdağa köfte yemeye gelince tanışırız insallah..

Bu arada araba İstanbul'da kimlerin garajında merak ettim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Aslen Tekirdağlıyım.. Sık sık zevkine Kınalı otobanına çıkar sıkarız. Bu aralar öyle bir pkanımız var gene, havalar ısındı. Tekirdağa köfte yemeye gelince tanışırız insallah..

Bu arada araba İstanbul'da kimlerin garajında merak ettim

Organizasyonu yapıcaksa artık ramazandan sonra yapalım ben tekirdağ çorluda oturuyorum

Araç topkapı cevizlibağ teknik oto sanayide yapılıyor

Garajın adı powertune... Bahadır abimiz ve ekibi:))

Merhaba Fırat.. 

Farın duvar resmi var mı, ingiliz tipi olmasın ?

Konular birleştirildi sani bey tarafından konunun başındaki farlar 3d morette far mutmelen ingiliz tipi çünkü arka kısımdaki kablolar tesisatları orjinal ama biraz farklı yapmışlar tesisatın içerisinde yükseklik ayarı için tesisatta hazır :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Hayırlı olsun, gelişmeleri bekliyoruz çok iyi görünüyor her şey...

teşekkürler ... gelişmeleri an an paylaşıcaz fotolarla burdan:)

Yorum bağlantısı

rolle girince her yol mübah olur koltuk - ön kaput döşeme söken çok olur bu yollarda :D stetme vs. hiç saymıyorum :D

98 vti'ın klimasını söktüğümüzü bilirim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Organizasyonu yapıcaksa artık ramazandan sonra yapalım ben tekirdağ çorluda oturuyorum

Araç topkapı cevizlibağ teknik oto sanayide yapılıyor

Garajın adı powertune... Bahadır abimiz ve ekibi:))

Konular birleştirildi sani bey tarafından konunun başındaki farlar 3d morette far mutmelen ingiliz tipi çünkü arka kısımdaki kablolar tesisatları orjinal ama biraz farklı yapmışlar tesisatın içerisinde yükseklik ayarı için tesisatta hazır :))

Hepsi hazırdır da... 

Bizde ışık şu şekilde olur, (sağdan akan trafik)

mercek_15.JPG

İngiliz tipinde ise şu şekildedir.. (soldan akan trafik)

ppyn.jpg

Daha önce konuşuldu ise farketmedim.. Konuşulmadı ise merak ettim.. çözüldümü bu sorun.. ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

98 vti'ın klimasını söktüğümüzü bilirim :)

arkadasımda 106 var torpido bile cıkardılar.. draglara giderken klimada bişeymi :)

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun güzel proje , keşke açmışken piston ve kolda değiştirseydin bu şekilde 240 beygirler sıkıntılı olur. Orjinal şıkıştırma kaç bunlarda ? Benim en çok merak ettiğim konu şanzıman dayanacak mı eğer dayanırsa Tfk ile projemizi en kısa zamanda yapıyoruz demektir :) Tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

O da birşey mi silecek suyu deposunu boşaltığımızı bilirim :D :D

benzinide 3litremi alıyordunuz :p

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Hayırlı olsun güzel proje , keşke açmışken piston ve kolda değiştirseydin bu şekilde 240 beygirler sıkıntılı olur. Orjinal şıkıştırma kaç bunlarda ? Benim en çok merak ettiğim konu şanzıman dayanacak mı eğer dayanırsa Tfk ile projemizi en kısa zamanda yapıyoruz demektir :) Tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

O da birşey mi silecek suyu deposunu boşaltığımızı bilirim :D :D

teşekkürler kol pistonlarda boşluk yoktu sapa sağlam turbo basıncı 0.6 barda kalıcak stock motora zarar vericek bir basınc değil.. eğerki yetmezse arac sahbine ( bana ) ozman kol pistonlar değiştirip bir 300-320 bg arası alabilirim :) şanzıman mtx-75 oldugundan dolayı arastırdık herhangi bir sıkıntı cıkartmıyacak . 4-5 vites dişlileri uzun olduğundan rollde cok faydalı olucağı kesin 1-2 zaten ani hızlanma yapamıycaz kalkısımız yok tamamen proje roll üzerine kurulu o yüzden sıkıntısız yani :) 240 bg o yüzden sıkıntımız olmuyacak güç 235 bg olabilir ama :)

Hepsi hazırdır da... 

Daha önce konuşuldu ise farketmedim.. Konuşulmadı ise merak ettim.. çözüldümü bu sorun.. ?

yok konusulmadı sorunnu hallettim hem elektronik motor için tesisat hazır bozulma ihtimaline karsılık bizim standart farlardaki gibi her ampule ayrı ayrı müdahele etmek için mekanik mekanizma yapmışlar  :) sorun yok  :) mehmet abi

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

1  ve  2. viteste direk patiye düşer bu zaten :)

%100 orası belki 4000 devire kadar doldurulup ondan sonra sıkılabilir :) denemek lazım

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...