Emrah Akdoğan 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Merhabalar dün iş çıkışı arabaya geldiğimde depo kapağının açılmış ama kapatılmamış olduğunu gördüm. Ben yapmadığıma veya son yakıt alma işleminden kalmadıgına eminim. Bir çocuk ta yapmış olabilir. Sormak istediğim araçların güvenliği açısından depo kapakları araç kilitlendiğinde kitlenmemeli mi? Pederin 190 da ve eski aurisimizde güvenliydi. Ford daki bu durum kötü niyetli kişilere yönelik bir açık gibime geldi. Araç deposundan yakıt çalinabileceği gibi( pek ihtimal vermesemde) depo içerisine yabancı maddeler atılabilir gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Merak ettim bende şimdi, aracın yanına gittiğimde araç kilitliyken kapağın açılıp açılmadığını deneyeceğim. Mutlaka bir kilit mekanizması vardır. Kapak açılıyorsa bile depo girişinde metal bir kapak daha var belki o kilitlidir. Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 18 Nisan 2013 Yazar Paylaş 18 Nisan 2013 Ben aracı kilitledim ve denedim dış depo kapağı açılıyor, ama içte ki giriste yer alan kapakta bir sistem var mı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 şanslıyız o zaman bizimkiler dıştan kilitli. ama mazot çalabileceklerini sanmıyorum . pompa tabancası çapında bir şey sokarsanız, çalarsınız, bende adaptör huni var, araç kilitliyken takıp yakıt katkısı koyuyorum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Mondilerde merkezi kilide bağlı kapak, accent erada da böyleydi 2004 corsada da. 2010 titanium da olmaması entresan ama koruma illa ki vardır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 (düzenlendi) Benim aracımda kapılarla beraber depo da kilitileniyor. Hatta yıkamalarda tazyikli su depo kapağını açtığından kapıları kilitlerdim. Bir keresinde de yakıt alırken kapıları kilitleyip, kredi kartı çektirmeye gitmiştim. Geldiğimde pompacı depo kapağını kapatamadığını söylemişti. Bende kapıları açıp, depo kapağını öyle kapatmıştım. Sizinkilerde niye yok anlamadım. Geçme pimi ya da karşılığı kırılmış desem, hepinizde olması zor ihtimal. Ford işte ne yapacağı belli olmuyo. Birine koyuyo, diğerini es geçiyo. Aracım hb bu arada. 18 Nisan 2013 tarihinde Olcay Eyüboğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Focus 2.5 kasaların hiç birinde dıştaki depo kapağı kilitlenmiyor.Araç kilitli olsa da açık kalıyor..Aslında sistem incelendiğinde focus 2 kasalarda olan sistemin aynısı yapılmış fakat oraya plastik bir pim ve motor konulmamış.Ford her zaman yaptığı gibi yeni kasalarda 1-2 parça da buradan eksiltmiş F3 kasalarda durum nedir bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Hararet göstergesi olmaması gibi depo kapağı da kapanmıyor ama benzin veya mazot çekmek imkansızdır filtre vardır illa ki. Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Bizim mondeolarda kilitli.İçeriden depo kapağı açma mandalı var onunla açılıyor.Ha kilitlide olsa açmak istedikten sonra zaten açılır.Aradan sok bıçağı kanırtınca çat diye açılır zaten.Mühendis beylerde bunu düşünmüş olabilir belki Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Hararet göstergesi olmaması gibi depo kapağı da kapanmıyor ama benzin veya mazot çekmek imkansızdır filtre vardır illa ki. Opel Astralarda da Hararet göstergesi yok Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Bizim araçların da depo kapağı merkezi kilitle bağlantılı ama basit plastik bir kapak ve plastik bir pim tutuyor. Rahatlıkla kırılabilir. Yorum bağlantısı
Sabit Okur 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Aynı sorun benim aracımda da var. İlk aldığımda benzinlikte fark ettim.Pompacıya sordum dili kırılmış dedi. Aracım 2011 f2 hb serviste sorduğumda değiştirilebileceği söylendi fakat içinden benzinin çalınması mümkün değil dediler. Servis benim hemşehrim ve aynı zamanda yakın komşum eğer bir anormallik olacağını düşünseydi gereğinin yapalım derdi diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Depo kapağı kilitlenmediği gibi, yakıt dolum ağzında da ayrı bir kapak yok.Bunun sebebi de fordun kolay yakıt sistemi olarak tanıttığı pompa tanıma sistemi.Farklı akaryakıt pomapaları bu dolum ağzına uymuyor o yüzden ayrıyetten bir kapak koyulmamış.Dolum ağzı da şu şekil de. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Normal bir durum ama mantıklı değil bence. Bunun Ford'un akıllı yakıt sisteminin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Yani mazot çekmek ya da deponun içerisine yabancı bir madde atmak imkansıza yakın derecede zordur tabii ki (huni vs aparatlar gerekir galiba) ancak yine de en azından psikolojik olarak kilitli olması insanın içini rahatlatıyor. Örneğin benim aracımda depo kapağı kilidi merkezi kilit ile bağlantılı; aracı kilitlediğinizde depo kapağı da kilitleniyor. Yeni kasalardaki bu duruma ben de pek anlam veremiyorum açıkçası. Yorum bağlantısı
Tansu Arkın 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 benzin alırken ödeme yapmak yada market wc benzeri ihtiyaçlar için kasaya giderken aracımı kilitliyorum. genelde pompayı hazneye yerleştirdiğinde kilitleme işlemini yapıyorum. şu an tam emin olamıyorum ama yüksek ihtimal pompayı hazneye koymadan kilitlediğimde olmuştur. yani ekstra bi depo kapağı kilidi yada başka bir kilit olduğuna ihtimal vermiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 aracı bugün kurularken tekrar denedim, kapılar kilitli iken depoya adaptör hunisini soktum, girdi Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 bizim ki dısarıdan anahtarla kıtlenıyo ve acılıyo gonlum rahat yani bi kapak da iceride var yeter allah bereket versin Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Bizim c-max'lerdede kilitleniyor ama çok dandik. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 kolay dolum olanlarda, depo kilidi yok, birisi mahkemeye vermişti bu ssitemi, Türkiye de, sonuç: kilitli kapak kadar güvenilir olduğu tespit edilmişti teknik olarak. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Hararet göstergesi olmaması gibi depo kapağı da kapanmıyor ama benzin veya mazot çekmek imkansızdır filtre vardır illa ki. Çekmek zor ama yabancı madde karıştırmak kolay Bizim araçların da depo kapağı merkezi kilitle bağlantılı ama basit plastik bir kapak ve plastik bir pim tutuyor. Rahatlıkla kırılabilir. Evet kırmak başka bir olaydır ama..Her evde cam var ama hırsız açık pencereden girmeyi tercih ediyor.. Aynı sorun benim aracımda da var. İlk aldığımda benzinlikte fark ettim.Pompacıya sordum dili kırılmış dedi. Aracım 2011 f2 hb serviste sorduğumda değiştirilebileceği söylendi fakat içinden benzinin çalınması mümkün değil dediler. Servis benim hemşehrim ve aynı zamanda yakın komşum eğer bir anormallik olacağını düşünseydi gereğinin yapalım derdi diye düşünüyorum. Herkes yakıt çalınacağından endişe ediyor..Kimse ya araca su katlarsa yada şeker dökerlerse diye düşünmüyor Elinizde ki huni denilen aparat tüm focus 2.5 araçlara oluyor..Sokakta diğer focuslara bir deneyin isterseniz.Şaşkınlığınızı görmek isterdim.. Depo kapağı kilitlenmediği gibi, yakıt dolum ağzında da ayrı bir kapak yok.Bunun sebebi de fordun kolay yakıt sistemi olarak tanıttığı pompa tanıma sistemi.Farklı akaryakıt pomapaları bu dolum ağzına uymuyor o yüzden ayrıyetten bir kapak koyulmamış.Dolum ağzı da şu şekil de. Evet aynen böyle..Ancak elinizdeki huni tüm focuslara araç kilitli olsa daha giriyor..sonra istediğinizi depoya dökün.Saçma bir sistem.. aracı bugün kurularken tekrar denedim, kapılar kilitli iken depoya adaptör hunisini soktum, girdi Maalesef durum böyle.Adaptör tüm focuslara uyumlu.Hiç yoktan sadece araca tanımlı bir aparat olmalıydı. 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 beni korkutmayın dostlar .dostlar diyorum çünkü burda hemen hemen herkes herşey paylaşılıyor iyi niyetten elbet ama dışarda böyle değil .şimdi içime kurt düştü biri yamuk yapmak isterse eyvah eyvah halimize desenize. depo kapağına bağlı asma kilit mi taksam acaba ? Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 19 Nisan 2013 Yazar Paylaş 19 Nisan 2013 Benimde konuyu acma sebebim bu zaten, yakit calinmasindan cok birsey katilmasi daha basit. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 ya şeker dökerlerse.ben her seferinde depo kapağım açık olduğunu görünce mazot çalmalarından çok içine bir şey dökmelerinden korkarım.çekemeyen ve kanı bozuk insan ne yazıkki yer yerde var..Allah bizi böyle insanlardan korusun. galip arkadaşım ben bu forumda arabamı çizdiler şu tür insanlar hatta mesleğinide yazdım (o kişiye özel ) çünkü çizeni yakaladım dedim vakti zamanında ve forumdaki birçok arkadaş bilir bilmez bana saçma sapan cevaplar vererek kırıcı olanıda vardı elbette ama bunu demek isterim iyi niyetimle eğerki sizin yazınızdan rahatsız olup size tepki gösteren olursa şaşırmayın derim. yazının devamını takip etmeye devam edin . saygılar Yorum bağlantısı
Semih Yurtlak 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 arkadaşlar 2011 fiestam var dizel yeni aldım şu depo ya dışardan yakıt koyamadım bi türlü araçla gelen huni de var orjinal sözde plastik bi parça oda açmıyor bir bidon mazot konulmayı bekliyor nasıl koyucam yardım lütfen... Yorum bağlantısı
Recommended Posts