Mehmet Kaya 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Bildiğimiz çömlek mi? Çanak çömlek gibi Evde yemek niyetine yapıyoruz, keyfe değil Mehmet hocam, BİM markalı mı, yoksa kendi markası var mı? Markası bim değil. Ondan eminim. Öğrenir yazarım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2013 Yazar Paylaş 18 Nisan 2013 kanda kuru fasulye eksikliği diye bir hastalık mı çıktı len, deli misin . bir iki yersin oldu bitti . sanki ilaç alıyor Yok ta abi, çay gibi düşün. Sürekli içmiyoruz ama içtiğimizde de çay içtiğimizi bilelim yani İspir Kuru fasulyesi bi kenara not edildi. Mehmet hocam'dan marka bekliyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2013 Yazar Paylaş 18 Nisan 2013 http://cadde.milliyet.com.tr/2011/01/23/YazarDetay/1343039/iSTE_MUHTESEM_KURU_FASULYE Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Bizimkiler bir yerden tohum bulmuşlar, tombul tombul fasulye yetiştiyorlar. İspir fasulyesine benziyor. Tadı da çok güzel. Sabah gelirken gördüm, hanım fasulyeleri suya yatırmış, bir güzel ıslanıyorlardı. Görünce ağzımın suyu akmıştı, şimdi bu konuyu da okuyunca iyice sulandı. Ama ben yanında pilav sevmem. Suyuna ekmek bana bana yemeye bayılırım. Yanında da kuru soğan ve evde yapılmış yoğurt. Akşama ziyafet var. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 iki aya önce ispir kuru fasülyesi aldım artık başka kuru fasülyeyi evime sokmam Nereden aldın Hocam? Bende alayım. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Tophane'de Ali Baba Nargile'nin karşısında Fasuli isimli mekan var, akşam güzel havada teras katında tereyağlı pilav+yoğurt+elma gibi soğan eşliğinde en az iki tabak götürürsün. http://www.fasuli.com.tr/ Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 http://cadde.milliye...EM_KURU_FASULYE Tarifi okudum, mükemmelden biraz eksik!!! Çemeni alınmış pastırma koyacaksın. Olmazsa olmaz unsurlar: 1. İspir fasülyesi, (Bir zamanlar Erzincan'ın Dermason fasülyesine ulaşma şansım olmuştu, biraz irice danelidir ama lezzet konusunda tek geçerim.) 2. Biber ve domates salçası karışımı, 3. Arpacık soğanı (bütün konacak, isteyen soğanı yiyecek, istemeyen sadece yemeğe geçmiş lezzetini alacak.) 4. Çemeni alınmış pastırma (fazla olmayacak) 4. Güveç veya bakır tencere. 5. Bu malzemeleri (içine sevgisini de katarak) mükemmel bir yemeğe çevirecek olan eş, anne, kardeş vs.) http://www.ispirkurufasulyesi.com/siparis.html Fiyat bilgisi var mı? alışveriş yapıp memnun kalan var mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Suşehri fasülyesi yediğim en iyi fasülye diyebilirim. Ne dağılır, ne dişe dokunur Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Nereden aldın Hocam? Bende alayım. kemer altında açık otoparkkın yanına yöresel tezgahlardan 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 (düzenlendi) http://www.izlesene....75-lira/2030675 Hayır hayır, yukarıdakinden değil Çok uzun zamandır evde doğru düzgün kuru fasulye yiyemiyoruz. Ne alsak ya kabuğu soyuluyor ya da ağızda kıtır kıtır ediyor resmen! Hadi bakalım forumun hamarat erkekleri. Bi yardım edin, sıkıntı büyük. Hangi marketten ne marka almak lazım? En son çay önerisi aldım buradan ve yıllarca çay içmiyormuşuz meğersem (Bu akşam annemin saatlerce uğraşıp yaptığı piyazı bile zor yedim ) ............... ....................... 44 yıllık bir aşçıdan gerçek bir kurufasulye tarifi istermisiniz? Buyrun o zaman. Benim kullandığım iki çeşit fasulye vardır, Dermason cinsi ve Konya Ermenek fasulyesi. Fasulyeyi helmelenmiş sevenler dermason cinsini tercih etmeli, yok eğer suyu görünüşü parlak olmalı diyenler Ermenek alsın. Ölçü olarak adam başı bir çay bardağı yeterlidir. Fasulyeyi bir haşlama tenceresine koyup üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk suyla doldurun. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra altını söndürüp üzerine iki bardak soğuk su dökerek kapağını kapatıp, iki üç saat bekletin. Tarif dört kişiliktir. Pişirmeye başlamadan tüm malzemenizi tezgahta hazır bulundurun. Bunun için, yarım yemek kaşığı becel, yarım çay bardağı zeytin yağı ve ya ay çiçek yağı Bir tane orta boy ince doğranmış kuru soğan 250 gr. kuşbaşı kuzu eti Yarım yemek kaşığı biber salçası ve ya domates salçası Arzuya göre tuz ve kurutulmuş bir kaç tane süs biberi. Tencereye yağları koyun, etinizi içine atıp orta ateşte yavaş yavaş kavurun hafifçe pembeleşirken doğradığınız soğanları ilave edin, bir kaç dakika çevirin Sonra salçayı ilave edip, yarım dakika çevirin en son haşlayıp soğuk su ilavesiyle 2-3 saat dinlendirdiğiniz fasulyelerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Bir dakika da fasulyelerle birlikte çevirin. Daha önce kaynamış suyunuz hazır olmalı Suyu tencereye ilave ederken ölçünüz her zaman aynı olmayabilir, pişme süresi malzemeye göre değişebilir bunlara dikkat ederek, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Arzu ediyorsanız, kurumuş üç dört süs biberini ilave edin. Yemeğiniz kaynamaya başlar başlamaz altını kısın, hafif ateşte her zaman daha güzel olacaktır. Yarım saat sonra tuzunu ilave edebilirsiniz. Bu arada, fasulyenin cinsine göre pişme süresi uzayabilir ve ya çok çabuk da pişebilir, yemeğinizi pişinceye kadar bir kaç kez kontrol etmeyi unutmayın, gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Bir de böyle deneyin kurufasulyeyi, bakalım beğenecekmisiniz. Önemli: Her zaman yeni mahsul almaya dikkat edin, geçmiş senelerin mahsulleri hem geç pişer hem de lezzetsiz olur. Hepinize afiyet olsun. ALINTIDIR... Bizim Ürgüp' de çömlekte yöreye has fasülye denediniz mi? 18 Nisan 2013 tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 (düzenlendi) Süleymaniye de Erzincanlı Ali Baba kuru fasulyeci si var o da çok güzel . hatta çok güzel . ayrıca fena güzel . Milletin karaciğeri yağlanır yemekten bizim hem karaciğer hem beyin yağlanmış yemek yemekten ve düşünmekten. Hepimiz birer gurmeyiz hem de öyle sonradan görme falan değil doğumdan itibaren. 18 Nisan 2013 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Süleymaniye de Erzincanlı Ali Baba kuru fasulyeci si var o da çok güzel . hatta çok güzel . ayrıca fena güzel . Vay be! demek akılda kalacak kadar güzel ha. Pilav yokmuydu pilav? Pilavın üstüne de gezdirtseydin, o da güzel olurdu. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Tarifi okudum, mükemmelden biraz eksik!!! Çemeni alınmış pastırma koyacaksın. Olmazsa olmaz unsurlar: 1. İspir fasülyesi, (Bir zamanlar Erzincan'ın Dermason fasülyesine ulaşma şansım olmuştu, biraz irice danelidir ama lezzet konusunda tek geçerim.) 2. Biber ve domates salçası karışımı, 3. Arpacık soğanı (bütün konacak, isteyen soğanı yiyecek, istemeyen sadece yemeğe geçmiş lezzetini alacak.) 4. Çemeni alınmış pastırma (fazla olmayacak) 4. Güveç veya bakır tencere. 5. Bu malzemeleri (içine sevgisini de katarak) mükemmel bir yemeğe çevirecek olan eş, anne, kardeş vs.) Fiyat bilgisi var mı? alışveriş yapıp memnun kalan var mı? bilmirem abey nette görmüştüm bi ar aklıma geldi:D Yorum bağlantısı
Misafir 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Bizim bayburtlu komşularımız var,onlara getirtiyoruz memleketlerinden...harika bir tadı var... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 (düzenlendi) Bizim bayburtlu komşularımız var,onlara getirtiyoruz memleketlerinden...harika bir tadı var... Eeee Allah herkese Bayburtlu komşu nasip etmiyor. Benim komşu İzmir'li, bir var bir yok. Varlığında da faydası yok. Yemeğe çağırsam gelmez, yemeğe çağır derim çağırmaz. Şimdi sorsan nerdesin diye, ya derse gittim der ya da sınava.. 19 Nisan 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Eeee Allah herkese Bayburtlu komşu nasip etmiyor. Bemin komşu İzmir'li, bir var bir yok. Varlığında da faydası yok. Yemeğe çağırsam gelmez, yemeğe çağır derim çağırmaz. Şimdi sorsan nerdesin diye, ya derse gittim der ya da sınava.. Abi ev alma komşu al,diye boşuna dememiş atalarımız Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Reis'in şöyle bir ürünü var.http://www.reisgida.com.tr/Bakliyat/80/seker-fasulye Şuda fiyata ve/veya alışverişe örnek olması açısından http://www.erggida.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=79 Bende merak ettim alıp denemeyi düşünüyorum bakalım Yorum bağlantısı
Recommended Posts